Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
10 gün önce 75-90 TL bandında bulabildiğim Schwalbe Kojak 20X1.35 lastik şu an 100-120 TL bandında. Bu biraz da satıcıların fırsat düşkünlüğü olmuyor mu? Sonuçta stoğunda olan bir ürün.Elinde olmayıp ithal etsen neyse.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@slckats
Mantıksız değil aslında. Kendiliğinden kura göre güncellenerek satış yapılan internet siteleri var. Örneğin aktif pedal. Ben de atıyorum 5000' e bir parça satsam fiyatı dolar/euro üstünden veririm. Neden, çünkü onu satıp alacağım parçayı da dolarla/ euroyla alacağım. Somut örnek vereyim, 20 gün kadar önce 130 liraya ruble aldım. Daha kargo elime ulaşmadan fiyatı paramızın deper kaybından 155 e dayandı. Şimdi ben bu ruble elime geçince 130a satsam yenisini alırken 20 lira zarar etmeyecek miyim? Maalesef para birimimizin değerinin günü gününü tutmuyor. o yüzden normal bir durum. Aynı durum yakında günlük hayatımızda kullandığımız şeylere de yansıyacak.

Tabi bu 75 i 100 e çıkarmayı haklı kılmaz. 80 olur, hadi 85 olur ama üstü çakallığa girer. Bu arada detaylı araştırırsanız fiyatı güncel olmayan lastik bulursunuz diye düşünüyorum. Örneğin şu an kullandığım gidonun piyasası 150 lira iken öyle detaylı bir arama yaptım ki, fiyatı güncel olmayan bir bisikletçiden 100 liraya bulup aldım.

@Mustafa Zeybek zaman aralığı çok kısa.bu kadar kısa zamanda bu zam fazla geldi bana.Dediğiniz gibi biraz daha araştırayım bakayım.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
4,57 mutluluk veririci. Hükümettende destekleyici açıklamalar gelirse düşme eğilimi artabilir deniyor.

Beyler akşam 4.84'dü şimdi 4.59 dolar sert çakıldı eğhonomi çoğ eyi çoğ eti asdghvfdgdgdjovydrsgdj.

@Mustafa Zeybek
Burada kritik soru kur düşünce fiyat geri gidecek mi?
Yoksa her şeye zam geldi.
İşçi ücretleri, kira, elektrik diye başlayan esnaf ağlamaklığı mı dinleriz?

@Decsan cevabını merak ettiğim soru da bu aslında.

@Decsan 34 yaşındayım. Ben bu ülkede bazı istisnalar dışında fiyatların geri yönlü hareket ettiğini görmedim hiç. Bir kez çıktıysa bir daha o noktadan aşağı biraz zor iner. Ha şu var ki bir gün ekonomi gerçekten coşar, cari açık kapanır, dış ticaret fazlası vermeye falan başlarız, değerlenen TL sonrası dolar-euro normal seviyelere iner belki o zaman.

@chanik chang
O zaman arkadaşlara hak vermiyorum. Fırsatçılık olarak algılama hakkımı kullanıyorum..

Değerli arkadaşlar, şu an akaryakıt fiyatları seçim sebebiyle hükümet tarafından baskı altında, firmalara tüm müdahalelere rağmen yetmedi son çare ötv ile tutmaya çalışıyor.
Olurda şu anki rejim seçimi kazanırsa hemen ötvsini geri koyacaktır.*bundan önce hep aynısı oldu) İpleri serbest bıraktığı anda -ki bunu daha fazla tutamaz.- fiyatlar litrede en az 50 kuruş rahatlıkla fırlayacak. Akaryakıt, hemen her firmanın en büyük 3 giderinden biridir. Alın size enflasyon ve çöküşün başlangıcı. Arkadaşlar, uyanık olmalıyız: o kişi ingiletereye gidip de bbc'ye enflasyonun sebebi faizdir,düşürmeliyiz dedikten sonra başladı bütün bunlar. Çünkü böyle vahim ve cahilce açıklama yapılan bir ülkeye yatırım yapılmaz, batar bunlar algısı başladı.
Basın ile ilgili bir konuyu da unutulmasın diye buraya not düşüyorum. Ülkede dün dolar 4.92 iken milliyet 4.56 göstedi hemde saatlerce. Türkiyenin en çok okunan web gazetesi? Devlet bankalarından alınan krediyle Demirören'e geçen gazete?
Hala duygusal hareket edenler olabilir ancak bu sefer duygusallığa yer yok, fırsat varken düşünmeli ve yarınlarımızı kurtarmalıyız.

Üretim yok üretim. Bugün kur 1 olsa ne olur? Yarın döner 10 olur.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@MuratHan Gazi Erçel ismini hatırladım bir an için. Bir de 50 milyar rakamını. Aslında toplum parti bazında değil de fırsatçı , cefakar vb gibi gruplara ayrılıyor.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@anzolot

Şimdi gerçek mi zaytung, yoksa zaytung mu gerçek ? Yani o duruma geldik. Ne gerçek ne yalan ? İnception gibi rüyanın içindeyiz galiba.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Merkez bankası faizi güme gitti arkadaşlar, bu dolar hepimize dolar, geçmiş olsun. Hesabınızı iyi yapın boşta TL cinsinden paranız olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
qweqwe.jpg
Devlette milletimizde almış başını gidiyor. Borçlarımızda hazinenin sitesine girmesem bileceğim yoktu düşüp yükseleceğine

Geri