Scudo Sports

Disklerde mm ve model sorunu

Balatalar bitmiş olabilir, bir de arka kaliperi kontrol et vidaları gevşemiş olabilir benim başıma gelmişti.

Scudo
Hemen ayar civatalariyla oynama soguk havada biraz yumusamasi normal hidrolik isinincaya kadar sert inisler frenlemeler yap onbes yirmi dakika iyice isininca dene sertlesme olmadiysa balata seviyesini kontrol et arka taraf cabuk erir.one gore cok erimis ise on ile arkanin balatalarini yer degistir ayrica mesafeden dolayi sifir sette bile arka fren biraz daha yumusak olur ozellikle alt gurup frenlerde.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Balataların bittiğini sanmıyorum. Daha 100 Km'yi deviremedim. Aşırı iniş yaptığım zaman fren çok ısınıyor ve tutmuyor , çarpma şansı var . (Aşırı dik bir yokuştan indim frenler tutamayacak kadar ısındı.) Ama yinede yokuş olayını deneyeceğim. Bir de rotorun vidaları sıkacağım. Hiçbiri de olmazsa servise götüreceğim artık.

• Beğen
@alper Ku

Kusura bakmayın ama konuya cevap yazma zorunluluğu içinde hissetmeyin kendinizi. Doğru , tecrübe edilmiş bilgileriniz varsa paylaşınız lütfen.

Rotor vidasi ile frendeki boslugun ilgisi yok zaten gevsek olsa ses yapar vuruntu olur.benim bahsettigim isinma rotor isinmasi anlik frenleme degil bisikleti bol frenli on.yirmi dakika kullan fren hidroliginin isinmasi lazim verimli calismasi icin.Ayrica alt gurup hidrolik frenlerde cok beklentiye girmemek lazim.

• Beğen
@Emre GÜLEN

kusura bakmayın ama neya yazıp yazmicam kimseyi ilgilendirmez

Elbette beni ilgilendirmez sizin ne yazıp yazmadığınız ama o cevap kimseye birşey kazandırmaz.

ben olabilecek sorunları ve kontrol edilmesi gerekenleri yazdım ,eli tornavida pense tutana çok şey kazandırır ama kaybettirmez

@Ferhat Köse

Yarın ilk iş dediğiniz gibi yaparım. Cevap için teşekkürler...

@Ferhat Köse

Ferhat abi dediğin gibi yaptım ama şöyle ; Vitesi 1'e taktım , hem frene hem de pedala asıldım ısındı bayağı frenler ve eski haline geri döndü.

Tavsiyen için çok teşekkür ederim. :)

• Beğen
Soguk yiyince yine yumusayacak :) hidrolik cok sogukken ve cok.sicakken istenen randimani vermez.bisiklet ile ilk ciktiginda ilk iniste bol bol fren bas cek duzelecektir ertesi gun yine yumusayabilir.sorun yok keyif almaya devam :)unutmadan hidrolik sistem sogukken cok zorlama bas cek yaparak isit contalar ve hidrolik isinmadan yapilan zorlama piston ve silindirdeki contalara zarar verebilir.

@alper Ku

Hidrolik freni sevmediğim için incelemedim diyorsunuz. Yağı bitmiş , balatası bitmiş olabilir diyorsunuz. Bu bilgiler kesin olmamakla beraber. Ben nasıl bisiklet toplarım diyen birine , alıyorsun eline alyan ve ingiliz anahtarını topluyorsun demek gibi birşey :) . Yazdığınız size nasıl gözüküyor bilmiyorum ama bana çok klasik geldi.

Diyelim ki siz en iyi hidrolik fren ustasısınız ,görmeden incelemeden sorunu çözebilir misiniz.?görmeden anca nerelerinde sorun olabilir onları yazabilirsin

arkadaslar konuyu cozduk farkindaysaniz mudehale etmeyeyim diyorum konu cozulmus hala tartisiyorsunuz lutfen ama.....

Geri