@tolga_durudogan
fren hidroliklerinin bisikletlerde hangi aksmla aktarildiklarini bilmiyorum ancak orgu borular ile aktarilanlar yilda bir celik borular ile aktarilanlarin 2 yilda bir degismesi gerekiyor ve yine bisikletlerde hangi hidrolik tipinin kullanildigini bilmemele birlkte dot4 veya dot5 tipi hidrolikler -ki en cok kullanilanlardir- -50c dereceye kadar ozelliklerini kaybetmeden -ozellikle dot5- performanslarini sergileebilmektedirler. Eger hidrolik kutusunun kapagini fazla kurcaliyor ac kapa yapiyorsaniz bu yanlis, zira hidroliklerin en buyu dusmani: hava, su ve nemdir. hidrolik kapaklari acilmamali kontroller sadece kutu uzerinden yapilmalidir, fren balatali bittikce hidrolikde dogal olarak eksilmis gibi gorunecek ancak balatalar yenilendiginde ayni seviyeye geri donecektir. Hidroligin eksildigini sanarak hidrolik eklemek balata degisiminde tatsiz supriz yaratarak bulundugu kutucuktan disari akacak bu akinti da bisikletinizin boya ve polsajlarina geri donusu olmayan zararlar verecektir.
not: ben de olsam v fren kullanirdim, hemde bir motosikletci olarak drustce soyluyorum. Hersey kendinizi kullandiginiz sisteme adapte etmek ve kullanimini ogrenmekten geciyor, madem bisiklet o zaman hafiflik o zaman v fren e o zaman da butunluk...
Saygilar,
Erdogan