Scudo Sports

disk frenmi yoksa klasik v frenmi?

@hakan_the_rider

kesinlikle katılıyorum disk fren outdoor da iyi karda çamurda iyi başka koşullarda pek fark yok bence

Scudo
xt nin fren bacakları bence disc lerin hepsinden üstün. iyi bir akort ve iyi bir fren ayarıyla çoğu disc lerden iyi olur

Valla Xt ye gerek yok alivio bile yeter iyi ayar ve iyi bi jantla ama performans olarak bütün disklerden iyi diye sıyırıp atarsan çok büyük bir yanıllgıya düşersin. Çünkü hidrolik disk fren sistemlerindeki basıncın katlanarak artması ve senin fren koluna uyguladığın 1 birimlik kuvvetin 5 birim kuvvet olarak fren disklerine iletilmesi (burda 5 temsilidir) çok yüksek frenleme gücü ortaya çıkarır. Yani senin jantın frenin papuçlarının akort ayarın ne kadar iyi olursa olsun 5-6 km lik bir arazi inişi yaptığın zaman ve sürekli olarak fren sıktığın zaman bu az güç uygulamanın ne demek olduğunu gayet iyi anlarsın... Zaten disk frenin gücüde daha çok böyle zorlu biniş şartlarında ve v-fren sisteminin çalışma koşullarının zorlandığı yağmur kar çamur vd gibi koşullarda ortaya çıkar...

haklısın çağrı abi dediklerin çok doğru ama ben orta düzey bi disc frenden bahsetmiştim.disc frende BENİM DÜŞÜNCEM ya en iisini kullancan yada v_fren kullancan yani orta düzey disc kullanacağına bi xt v_fren kullan orta düzey discden daha iyi performans sağlar( TABİ BU BENİM DÜŞÜNCEM )

ya tabi gidip bi deore hidrolik disk alıp ağırlık taşımaktansa o paraya xtr v-fren alırım yada gidip single digit sl felan alırım gayet güzel olur yani tabi bide iyi çember lazım

@tolga_durudogan

fren hidroliklerinin bisikletlerde hangi aksmla aktarildiklarini bilmiyorum ancak orgu borular ile aktarilanlar yilda bir celik borular ile aktarilanlarin 2 yilda bir degismesi gerekiyor ve yine bisikletlerde hangi hidrolik tipinin kullanildigini bilmemele birlkte dot4 veya dot5 tipi hidrolikler -ki en cok kullanilanlardir- -50c dereceye kadar ozelliklerini kaybetmeden -ozellikle dot5- performanslarini sergileebilmektedirler. Eger hidrolik kutusunun kapagini fazla kurcaliyor ac kapa yapiyorsaniz bu yanlis, zira hidroliklerin en buyu dusmani: hava, su ve nemdir. hidrolik kapaklari acilmamali kontroller sadece kutu uzerinden yapilmalidir, fren balatali bittikce hidrolikde dogal olarak eksilmis gibi gorunecek ancak balatalar yenilendiginde ayni seviyeye geri donecektir. Hidroligin eksildigini sanarak hidrolik eklemek balata degisiminde tatsiz supriz yaratarak bulundugu kutucuktan disari akacak bu akinti da bisikletinizin boya ve polsajlarina geri donusu olmayan zararlar verecektir.

not: ben de olsam v fren kullanirdim, hemde bir motosikletci olarak drustce soyluyorum. Hersey kendinizi kullandiginiz sisteme adapte etmek ve kullanimini ogrenmekten geciyor, madem bisiklet o zaman hafiflik o zaman v fren e o zaman da butunluk...

Saygilar,
Erdogan

Arkadaşlar v-brake iyi bir sistem ancak pabuçlar ve jant arasına çamur, su ile karışan toz dolunca arada kaygan bi zemin oluşuyo onun önüne geçmek için bağzı fren pabuçlarında arkaya bakan taraf rampa şeklindedir bu sayede janttaki çamur ciddi bi şekilde temizlenmektedir.

Yol kullanıyorsan "V"; mtb kullanıyorsan "disc"!

@Selim Çam

yol kullanıyorsan tamam v brake tabi ama mtb illa disc diye bir şey yok mtb nin bir sürü kullanım alanı var tabi xc dağda çamurda dağa çıkacaksan yani hafif kaliteli bir disk lazım ama diyelim street tarzı kullanıyorsun disk frenleri kırma ihtimalin var işte yüksek kaldırım kenarları çeşitli yerler ki kıran bir tanıdığım var bilmem tanırmısınız ama trıalerkan var kendisi bu forumada üyedir ona da sorabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
@Selim Çam

street- trial kullanımı hakkında bir bilgin yok sanırım (link) tıklarsan sokak veya yol kulanımı hakkında resimler bulabilirsin.

ayrıca street in türkçe karşılığı sokak ve road ın türkçe karşılığı da yoldur. ikisinin birbiri ile en ufak bir alakası yok kullanım açısından.

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunu 2 sene ingilizce hazırlık okumuş ve toefl'da 300 üstünden 240 almış birisine öğrettiğin ingilizce kelimeler için teşekkür ederim.:) İyi pazarlar...

@Selim Çam

ingilizce biliyor olabilirsin fakat bu konu hakkında herhangi bir ilgin olmadığı kesin. iyi pazarlar

@sinto

kesinlikle bana tercüman olmuşsunuz street kelimesinin açılımı sokak
yolun ise road dır biz dolayısıyla road bıke kullanmıyoruz ;) ;) ;)

arkadaşlar lütfen konuyu saptırmayalım... Başlık v-fren mi disk fren mi konusu kim daha iyi ingilizce biliyor yada street yada road bike arasındaki farklar değildir... ama isterseniz bunu başka bir başlık altında açabilirsiniz...

ben hafiflik amaclı v fen istemistim yani düşünmüştüm başta ama şimdi 3 gunluk karar verme acısından hidrolik disci tercih ettim .. hem her turlu arazi için uyumlu hemde bnm için yeni bir sistem deneme sansım olucak . . almısken bence disc alınmalı ...

hafiflik dersen v break yok ben ormandan cıkmıyorum dersen diske gecmeni şiddetle tavsiye ederim yalnız hidrolik olanlarından mekanik dersen hic düşünmeden v break taktır arasında hic bir fark yoktur

Geri