Scudo Sports

Dev Avm iflas bayrağını çekti!

@Carcass06

Doğru dürüst muhalefet olmayınca meydan boş kaldı,8 kez kaybeden chp ,9 uncu kaybedişini 2019 'da görecek,artık 50 artı bir gerçeği var,açık konuşayım,saadet partisi erbakan yolundan saptı,erbakan gibi öyle babayiğit gelmedi ,osman altuğ hoca ile bankaların ayağına öyle bir bastılarki kapitalistler ne oluyoruz yahu dediler,ha bilmek lazım kamutek projesini,ekonomiyi hocadan öğreneceğiz,şu anda üniversitede öğretim görevlisi osman altuğ,bu hocaya kulak verelim,memleketi kimler sövüşlüyor ,hala konuşuyor iktidardan memnun değil,ha muharrem ince iyi bir çıkış yaptı azda değil
477 oy aldı,sonuç seçilemedi .

Scudo
@KalemdenMeşrebim
Açılmıştı ve bir arkadaşımla gitmiş yarısı boş avm de gezmiş yarım saatte kaçmıştık . Bu kadar benzeri avm nin olduğu yerde hepsinin batmasını bekliyorum. Yan yana aynısından yapmanın alemi nedir ? Para kazanacak sahibi /sahipleri zaten muhtaç kişiler değillerdir . Akıllı olan avm yönetimi şimdiden konu bazında özelleşmeye bakar . Mesela sadece gıda/restoran olan bir avm olsa . FAstfodla dolu değilde minik minik dükkanlarla dolu envayi çeşitin olduğu bir yer olsa . Yada sadece elektronik satan bir avm .

@Kudret Kurtcebe Muhalefet konusunda diyecek bir şeyim yok muhalefet yok turkiyede chp devrimcilikten uzaklaşmış. Kılıçdaroğlu desen oyumu korudum 2 puan arttırdım diye başarılı görüyor kendisini. Iyi partinin söylemleri de umut vermiyor bana. Zaten 2019'da da sonuç değişmez ise yurtdışı yolu gözükür bana. Memleketi kimlerin sovusledigi ortada zaten de insanlarımız bilinçli bir şekilde cahillestirilmeye çalışılıyor. Çalışan nüfusun yüzde 40dan fazlası hizmet sektöründe çalışıyor kendi ufak tefek hayalleri var ancak daha çok patronun hayaline basamak oluyorlar kapitalist sistem böyle bir şey hızlı bir şekilde emer seni en sonunda yiyecek bir şey bulamadığında dondurması elinden alınmış ergen gibi ortalığı dağıtır eser geçer. Bizim somunuzun suriye irak gibi olduğunu görmüyormusunuz? Oralarda iç savaş kolay çıkarıldı insanlar kolay kaldırıldı ama bizde iç savaş olayı çok ise yaramayinca bu kapital canavar ve bunu hızlı yayacak bir hükümete ihtiyaç vardı.
Bu şarkı biraz özetliyor bir şeyleri :)

Benim için AVM = Tekellerin bir arada bulunduğu, çarşı pazar ve küçük esanafın kazancını ceplerine indirmek isteyen, bunun yanında sevimli gözükmeye çalışan şirketlerin toplanarak kurdukları yerler.

İnsanların bir çoğu avm leri tek bir yere gidip herşeyleri buldukları için severler. Ama şunu unuturlar esnaflık müşteri ilişkileri pazarlık gibi şeyler genelde avm lerde olmaz. Söylemek istediğim şey şu avm ler olmasın demiyorum ama çok çok ihtiyacımız şeyler değil. Zaten sokaklar var. Şehir planlamacıları ona göre planlasalar şehirleri adam gibi bunların hiç birine ihtiyacımız olmaz. (Ülkemizde tabi hangi iş doğru ki?)

Ayrıca 14 senedir çelik döküm sektöründeyim. Bor madeni doğada yalın olarak bulunmadığı için element boraksın işlenmesi ve bunun gerekli sektörlere şimdilik yardımcı olması zor. İşleme maliyeletri fayda kar ilişkileri bor madeninin kullanımını zorlaştırır. Onun için genellikle kimyasal yağlarda soğutma sağlama için kullanılır boraks. Sağlam çelik üretmiş olabilirler ama 1 ton çelik için 2 ton çelik/bor maliyeti olunca işler değişir.

Neyse ülkemiz insanları eğitilmeli. Okumalı. Yalandan sahtekarlıktan kaçınmalı.(bunu her aşamada yapmalı. okulda iş hayatında heryerde). Sonunda üretim kendiliğinden gelecektir.

@Carcass06

Isabetli düşünceler,gençliğimi hatırladım,sene 1979 yılı iç savaş şehirlerde günde 20 ölü,endişeliyim,annemde oğlum kaç dedi,üniversiteler kan gölü,kaçtıkta ne oldu,12 eylül 1980,geri geldim ,etraf süt liman,yaşlandık bu yaştan sonra kaçış yok bekleyeceğim cesurca, sonu göreceğim ,bakalım ne olacak .

@sargonnas

Maliyet halledilir ise sorunlar aşılabilir,her şeyin bir çözümü vardır,daha yeni bir deney yapıldı,uzaya elektrikli otomobil gönderildi,iki roket sorunsuz yere indirildi ,araç mars yörüngesinden sapmış olabilir,ama bu başarısızlık değil,inanıyorumki başaracaklar,çünki batıda bir hırs var onun adı başarma hırsı bize örnek olmalı

Maliyetleri düşürecek olan teknoloji. Tabiki teknolojiye yatırım yapılırsa maliyetler düşüp üretime direk katılabilir. Ama teknoloji yatırımı yapmadan maliyetleri düşürmeyi beklemek saçmalık olur. Batı ve biz tamamen farklı kutuplardayız zihniyetlerimiz farklı. Üretimimizin %90 ını Almanya'ya yapıyoruz. İnanın bizden 200 yıl ilerdeler.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Dev avm iflas etti ardında neler bıraktı o önemli.
avm'nin garanti bankasına olan 240 milyon euro kredi borcu iflasından kısa süre önce ziraat bankasına taşındı, ziraat bankası genel müdürü kısa süre sonra bankaları denetleyecek olan bddk'ya atandı. Aykut Erdoğdu bu durumu mecliste açıklayıp "batık bir yapıya bu kredi kamu bankasından nasıl verilebilir" diye sordu..
AVM battı, kredisi kamuya kaldı...

Bahçelievlerdeki efes fabrikasının karşısındaki meydan avm de iflas etti yıkıldı. şimdi nef inşaat avm yi yıktı yerine lüks konutlar yapıyor.

@mahden

Hukuk devreye girmeli,hukuk işlemez ise sorunlu bir ülke konumuna aynen düşeriz

@Tuzlu_Fıstık

Konut satışları ne durumda acaba,madalyonun öteki yüzü bir gün hiç içaçıcı olmayabilir ,

@Bisikletreis
Konyalı bilim adamları reisin emriyle 6 günde bor ile çalışan bukelemun tank yapmışlar. Sonuçta bor yani. Çok şaapmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: murat16
@sargonnas
Esnafın eline düşmektense zerre sevmediğim avm leri tercih ederim. En azından belli bir standartı var fiyatların.

@Mustafa Zeybek işte malesef öyle bi duruma geldi ki durum bahsettiğim asıl konu o. Yalan dolan dürüst olmama herkesden çıkar sağlamaya çalışmalar. Maximum rant. İşte en büyük sorunlar ülkemizde. Ben şu an ki esnaftan bahsetmiyorum zaten. Bundan 20-25 sene önce esnaf böyle değildi. Başkalaştırdılar ülkemizi. Ya da içimizde var olan canavarı çıkarttırdılar. Üzülerek gerçek bu.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Kudret Kurtcebe abi yaşın itibari ile bu konuyu bizden daha iyi bileceğine eminim. Doğruluk dürüstlük güven problemleri eskiden yoktu resmen. Şimdi durum hep para hep çıkar dostluklar bile çıkar ilişkisi olmuş hep yalandan dolandan. Neyse abi uzatmak istemiyorum sen anladın beni.

@sargonnas
İşte bu çok doğru. Asıl siz büyüklerim bilirsiniz bu konuyu. Benim bildiklerim kulaktan dolma sözlerden ibaret.

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
@sargonnas

Geriye şu kalıyor,akşam odamıza çekileceğiz ben kimim sorusunu soracağız,
Forum ahalisi beni bilir,yıllarca aza karar çoğa zarar dedim,ve öyle garip bir huy varki bende ,hiç eşya sevmem sahiplenmem,her şey az olacak,valla kafam dingin şu anda bile ,çünki giyim eşyalarım az ,mp3 artı dvd player,ps2,br adet led tv,tablet ,bu kadar teknoloji,cep kullanmam ,tam tüketim karşıtı oldum çıktım sonunda kirada kaldığım çatı katı eşyalı,oh yahu ,buzdolabı yok,terasta yemekler bozulmuyor,bir garip yaşıyoruz yani

@sargonnas

Dahada geri kuşaklara gider isek,yani 42-49 doğumlu olanlara,valla bu kuşak 68 kuşağı idi ,bu kuşaktan bizim kuşak etkilendi,öyleki onların ürettikleri üzerine bizler bir şey koyamadık ,müzik açısından bu bence böyle,meslek müzisyenlik olunca 72 yıllarında çok gençtim,eğitim aldım,o yıllarda cem karaca ,barış manço ,erkin koray,ortalığı kırıyor idi,ve tabi efsane grup moğollar yaşayan sadece cahit berkay kaldı bir de taner öngür,

@Kudret Kurtcebe son link hakkında... haberde geçtiği kadar ise, bu bildiğimiz hydrogen fuel cell. Yani “Tesla panik yaptı”, “Shell ne yapacağını şaşırdı” minvalinde tepkiler komik olmaktan öteye geçemiyor maalesef. Keşke öyle olsa, ama gerçek de bu..

@cem_filiz

7 kızkardeşlerin hikayesi var acaip belgeselini seyrettim,
Royal dutch shell,exxon ,mobil,gulf,texaco,bp,şevron,[ türkçe okunuşu ]. Valla bunlar günümüzde acaip dokunulmazlar ve devletler üstü olmakta ,silahcılarda biliyorlarki petrolsuz hiç bir askeri araç hareket edemez,aralarından bence kara kedi geçemez,silahcılar ve petrolcüler,dünyanın cellatları olmaya devam edecekler acı ama gerçek.

Geri