Scudo Sports

Dev Avm iflas bayrağını çekti!

@Kudret Kurtcebe

okudum okudum kudret baba. ama hakkaten yani haberim olmadı benim. ora avm. ilk defa bu konu vesilesi ile haberim olmuş oluyor. ora benim bildiğim metro'nun kendi markası :)

Scudo
@ÇAMKOMLU

Ha ,bor bizi kurtarırmı sadece bor değil ,üretim bizi kurtarır ,ne üretiyoruz ,bize ne kadar artısı var,sorun ne ,üretim yok,olsada yetersiz bizim avm'lerde kaliteli ne kadar elektronik alet var iğneden ipliğe her şeyi üreten türkiye yoksa hayalmi ?
Dünya çapında bisikletmi üretiyoruz ! Kime satıyoruz,tayvan almış başını gitmiş,yerli avm 'lerde yerli malları olacakta nerde ,batının pazarı olmaktan öteye geçemez isek daha çok ağlarız
Batının pazarı olmaktan gayri, dünyanın pazarlarına hakim olmanın bize getirisi zenginliktir.

her kapitalizm kendi krizini doğurur ya da şöyle de diyebiliriz : her kapitalizm bir gün ölümü tadacaktır!

Kapitalizim de krizler bilinçli çıkartılır. Krizler sermayenin halkları soyma bahanesidir.50 yılı aşkın sürede her 10 yılda bir kriz yaşadı Türkiye.Ama ne hikmetse koç grubu bu krizlerden büyüyerek sermayesini 2 ye 3 e katlayarak çıkarken halk alım gücünü sürekli yitirdi.Onun için kriz sadece bize kapital sahiplerine değil.2. konu üretmek herkezin dilinde slogan halini almış üretim de üretim adam bilim ve teknolojide o kadar ileriki aynı malı bile üretsen senden beşte bir oranında daha ucuza üretiyor, bu farkla bırak dış pazarları kendi ülkende bile rekabet edemiyorsun. Bu kadar yüksek maliyetlerle üretim yapan 3 yıl içinde batıyor memlekette üretim yap demek ,uçurumdan aşşağı atla demekle aynı

Bu söylediğime tarımsal üretimde dahil

Peki ne yapmalı hiçmi kurtuluş yok

Devlet bankalarından birinin iştiraki olan bir leasing firmasında birkaç yıl kredi tahsis uzmanı olarak çalışmış bir kardeşiniz olarak,

"Bu dosya (proje) çok acil, (söz konusu devlet bankası) 10 m limit açmış, hemen istihbaratını yapalım, bekletmeden imzaya çıkaralım ( yani istihbarat
yap, olumsuz bir şey görsen de boşver, imzaya çıkar)"

"Aman bu dosya bizzat bakan beyden geliyor, bekletmeden imzaya hazırlayalım, rapor hazırlamaya gerek yok, kapağı hazırla, altına bankanın raporunu koy, imzaya gönder, çok çok acil"

Gibi nostaljileri şimdi hatırlamakta, yeniden yaşamaktayım.

Şu anki yapılarını bilemem. Bu iştiraklerin yönetim kurullarında da genelde bankanın yönetim kurulundaki şahıslar olurdu.

Korkunç rakamlar vardı. Ve 2013 - 2016 aralığında korkunç krediler battı. Korkunç.

Tabiki var bunu Japon yapmış kore yapmış bizde yapabiliriz

@Fırat Ç.
Tmsf de batık kredilerin nasıl battığını araştıracak kurulun başına getirildi bu arkadaş. Tilkiye kümesin idaresini teklif edip birde üstüne ne kadar maaş istersin demişler gülmekten cevap verememiş.

@Kudret Kurtcebe Beni en sevindiren şey bisiklet fabrikamızın olması oldu:harika::harika:
(link)
Şimdi vites sistemlerine el atmak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
AVM ler küçük esnafı öldürüyor.Küçük esnaf ekonominin orta direği ,bunu unutmamak lazım.Modern ülkelerde olduğu gibi doğru düzgün AVM yasası çıkmalıydı.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Ben Corelli nin yerinde olsam kendi markamla bisiklet çıkartmazdım. Öncelikle Türkiye pazarına alüminyum kadro üretirdim, Türk bisiklet firmalarının kendi markaları ile bisiklet üretmesine sebep olurdum. Firmalar Corelli'ye istedikleri kadro yapısına ve ölçüsüne göre üretim yaptırırdı. Firmalarda istedikleri gibi üzerine komponent yerleştirip markasını oluştururdu. Tabii böyle bir talebi oluşturmak lazım öncelikle. Eminim çok daha güzel doğru bisikletler ortaya çıkardı. Corelli modelleri çok iç açıcı değil bence.

@Kudret Kurtcebe
Demek ki kapana kısılmış bir ülke var karşımızda..
Peki,bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak olan nedir?Üretim mi?Yanlış..EĞİTİM..!
Nasıl?Çocuklara bilimi,bilimsel düşünmeyi öğretmek lazım..Seküler/septik kafa yapısına sahip gençler yetiştirmek lazım..Gerisi kendiliğinden gelir..
Siz bugün istediğiniz şeyi üretin,eğitim sisteminiz kötü olduktan sonra,o belirttiğiniz emperyalizm yine yakanıza yapışır..

@ahlaksız

Aynen doğru eğitim ,tabiki ,eğitimsiz bir toplum yönlendirilir,cahil bırakılan insanları yönetmek daha kolay,kütüphaneler nerde ? köylerde varmı ? onu geçtim şehirlerde kimler kütüphaneye giderde kitap okur ?
Eğitim derken ,bireyler neye kabiliyetli iseler ,o yönde eğitilmelerini sağlamak, bir sürü üniversite mezunu var kaçı acaba kendi mesleğinde çalışıyor,iki diplomalı taksicilik yapan genç bir insana raslamıştım ve şaşırmıştım

@burak gulyapan

Konu kapitalizme tabi gelecekti,70 'lerde kapitalizmi eleştirdiğimde vay sen komünistmisin derlerdi bende gülerdim,milliyetçiliğin sağı solu yoktur,ülkesini sevmeyen düşünülemez,sorunlarımız var ,ama bu yüzden ülkeye küsmeyelim,vatanı sevelim, ne kapitalizm ne de sovyet modeli tek partili komünist düzen,demokrasi olacak ,meclis olacak ,başkanlık sisteminde yanlışlık yapan başbakanida bağımsız yargı sorgulayacak anayasa herkesi kapsayacak,kuvvetler ayrılığı olmaz ise , sorun olur,yasama yürütme yargı partilerin arka bahçesi olmayacak ,geçmişteki yapılan hatalar ortada ,,ekonomide sosyal adalet şarttır,işçilerin gecinebilir bir maaş ile yaşamaları keza memurların şarttır,köylü üretecek,çiftçi yaşamından memnun olacak ,perişan etmeyeceğiz çiftçiyi,mazota zam ona zam buna zam adamlar ekmez oldu,dışardan çikita muz getirmek iş değil

@Kudret Kurtcebe ne üretmeliyiz? nasıl üretmeliyiz? nasıl bölüşmeliyiz?

@Togursamsun

Doğru lafa ne denir,isim verdiğiniz aileyi çok iyi tanırım ,koç ailesini,montaj sanayicileri,ne hikmet ise 15 yıl boyunca onlara laf edilmedi,bir gün sayın recep tayyip erdoğan ,yokmu bu ülkede araba yapacak babayiğit dedi,koçtan ses yok, baba koç anadol araba yaptı,dalga geçtik onla,peki kimin gücü yeter acaba ,bir deli çıkmalı ortaya ,diyecekki arkadaş ,yabancı araç ithali yasak,oturun elektrikli araç yapın diyecek,valla şu hitleri pek sevmem ama ,onun partisi halk arabası wolkswageni yarattı alman iş adamları otomotiv sektörü sıkı ise hayır desin ,aynen temerküz kampı,bunumu yapmak lazım yani,,,,,,

(link)

Sakın yanlış anlamayın nazi değilim yahu :eek::D

Korku primitif düzey Davranış biçimlerini üretir. Korku varsa akıl korteks düzeyine ulaşmaz beyin sapı ve amigdala düzeyinde kalır. Logos , loji korteks düzeyine çıkmış akıl ile üretilen bilim demektir. 18. yüzyılda ingilizler sınai devrimini korteks düzeyindeki akılcı düşünmeyle gerçekleştirdiler. Malesef güzel ülkem korkular cumhuriyeti. Ana babadan kork öğretmenden kork patrondan kork askerden kork polisten kork. Daha önemlisi Allahtan kork dinden kork. Nerde korku varsa orda akıl yok olur, insanlar primitif bavranış sergilerler ve çok rahat güdülürler.
Önce korkularımızı yenmeliyiz nasıl, insanoğlu bilinmezden korkar bilmediği herşeyden korkar. Korkunun panzehiri bilmektir.

@burak gulyapan

Sistemi kurmak lazım,
Diyelim otomobil üretiyoruz ,motoru dahil biz yapıyoruz dünyadaki otomotiv sektörlerine rakip oluyoruz,ucuza elektrikli otomobil üretiyoruz ve talep çok,ticaret filolarımız olacak tabi,milyar dolarlar özel sektöre akıyor ,ve bankalarınız milli olacak tabi ,aleyhimize bankalar olamaz,yabancılar ile ortaklı bankalarimiz şu an mevcut bu durum bizim ne kadar lehimize bunlarında araştırılması gerekiyor,devlette ,özel sektörden vergisini alacak tabi,ve devlette hakça kendi çalışan insanlarına ve de emeklisine karı paylastiracak hakça dağıtacak,
Devlet sektörüde üretim bandında olabilir,örnek iç piyasaya gıda sağlamak,
Doğal gıda üreten çiftlikler olabilir ,konu dahada genişletilebilinir,örnek teknolojik alanda gerek özel gerekse devlet sektörü üretim yapabilir ,ve amaç dış pazarlarda rekabet etmek olabilir.

@Togursamsun

Mükemmel bir açıklama,çok doğru

Akılcı düşünme insana doğuştan verilmiş bir yeti değil, sonradan çalışarak öğreneceği bir beceri. Malesef güzel yurdumda ne ilköğretimde ne lisede nede üniversitede düşünme nedir nasıl yapılır hiç anlatılmaz öğretilmez.Adam prof olmuş ama 10 saat düşünmemiş çünkü bilmiyor nasıl yapacağını

@Togursamsun

Eğitimden ezbercilik kalkacak ,bende ezberledim tarihi,hata ve hata,ama cebiri çözmüş idim ,cebir ezberlenmez,matematik nasıl ezberlenebilirki,

Her yere avm yapılıyor. Internet alışveriş pazarı büyüdükçe avmler kapanmaya muhtactir. Bizi yöneten insanlar 5 sene ilerisini tahmin edemiyor yada etmek istemiyor. Ziraat bankası dediğin bankanın avmye kredi vermesi kadar saçma bir şey olabilir mı? Akp bizleri kapitalizmin kucağına oturttu.
Bu sırada paranın gözüne vuran yine kendileri oldu. Türkiye de mal varlığının yüzde 60 ina yüzde 1 lik bir kesim hakimse burada bir sıkıntı vardır. Ama ak koyunlar hiç bir şey görmezler duymazlar bilmezler ekonomi çoh eye.

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Geri