@ahlaksız
Aynen doğru eğitim ,tabiki ,eğitimsiz bir toplum yönlendirilir,cahil bırakılan insanları yönetmek daha kolay,kütüphaneler nerde ? köylerde varmı ? onu geçtim şehirlerde kimler kütüphaneye giderde kitap okur ?
Eğitim derken ,bireyler neye kabiliyetli iseler ,o yönde eğitilmelerini sağlamak, bir sürü üniversite mezunu var kaçı acaba kendi mesleğinde çalışıyor,iki diplomalı taksicilik yapan genç bir insana raslamıştım ve şaşırmıştım
@burak gulyapan
Konu kapitalizme tabi gelecekti,70 'lerde kapitalizmi eleştirdiğimde vay sen komünistmisin derlerdi bende gülerdim,milliyetçiliğin sağı solu yoktur,ülkesini sevmeyen düşünülemez,sorunlarımız var ,ama bu yüzden ülkeye küsmeyelim,vatanı sevelim, ne kapitalizm ne de sovyet modeli tek partili komünist düzen,demokrasi olacak ,meclis olacak ,başkanlık sisteminde yanlışlık yapan başbakanida bağımsız yargı sorgulayacak anayasa herkesi kapsayacak,kuvvetler ayrılığı olmaz ise , sorun olur,yasama yürütme yargı partilerin arka bahçesi olmayacak ,geçmişteki yapılan hatalar ortada ,,ekonomide sosyal adalet şarttır,işçilerin gecinebilir bir maaş ile yaşamaları keza memurların şarttır,köylü üretecek,çiftçi yaşamından memnun olacak ,perişan etmeyeceğiz çiftçiyi,mazota zam ona zam buna zam adamlar ekmez oldu,dışardan çikita muz getirmek iş değil