Scudo Sports

Deprem..

Scudo
Haklısınız. Orwell 1984 romanını yaşıyor artık insanlık.
Eminim, fahiş fiyatlı gecekondular yine aynı hızda deprem yönetmeliğine uyulmaksızın yapılmaya devam edilecek, çünkü bu ülkede bir tek aydınlar suçlu, tek onlar hesap verebilir. Okuryazar olmayanların hiç suçu yok.

O kadar büyük bir felaketin içine düştük ki bugün iş yerinde kime sorduysam bir yakını depremden direk etkilenmiş. Etrafta kapalı dükkanlar görüyorum. Büyük ihtimalle ya yakınları için gittiler deprem bölgesine ya da yardım için. Bostancı'daki Pedaltürk bisiklet dükkanı da yardım malzemeleriyle bölgeye gitmiş konuştuğum arkadaş ta yarın gidiyormuş yardıma.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Dünya'ya rezil olduğumuza üzülemiyorum, deprem bölgesindeki insanlık dramına üzülmekten. Ulan herşey mi makam, mevki, para be. Yeter lan, yeter.

arkadaşlar gerçekten çok zor bir durum Allah bir daha yaşatmasın bu acıları ülkemize. :(

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Sırada İstanbul var. Öylece bekliyoruz. 20 yıldır toplanan deprem vergilerimiz var değil mi. Devletimiz var olsun, doğru şekilde harcar. Sanırım İstanbul'a da önlem olarak harcar değil mi ha!
Az önce Twitter'dan yağmur gibi yağan imdat şurada göçük altındayım mesajları ve onlara da fırtına gibi ulaşmaya uğraşan insanların çabalarını ağlaya ağlaya okudum, okuyorum. Bir yanımda kalbim acıyor, bir yanımda nefret birikiyor. :_(

Malatya dan bir arkadaşım akrabalarını getirdi. Adam aynen şunu söylüyor ;Akrabalarımı almaya gittim bir Allah'ın kulu yok
her yer sessiz , yıkık ,ağlayan insanlar ,göçük altından yardım çığlıkları atan insanlar kafayı yiyecektim dedi. Kimse arkasına bile bakmadan
evim ne halde demeden terk etmiş gitmiş dedi. Bizde akrabaları topladık geldik dedi. Devleti aciz duruma düşürenleri Allaha havale ediyorum.
Diğer dünyada da onlar bu acıları çeksin katbekat. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bilim , ilim , insanlık her şeyimiz yerlerde. Bir mühendis olarak
utanç duyuyorum bu köle sisteminden.3 kuruşa mühendis çalıştırırsan , 3 kuruşa denetleme yaptırırsan ,3 kuruşa proje çizdirirsen birde bunları acemi
mühendislerin , müteahhit'lerin eline yap diye verirsen işte durum bu hale gelir. 20 senelik meslek hayatımda neler gördüm neler. Vicdanları yok bunların yok!
Öyle bir yasa hazırlanmalı ki insanlar inşaat yapmaya korkmalı. Maalesef berberi ,bakkalı, manavı ,doktoru , eczacısı herkes müteahhitlik karnesi aldı. Hiç biri mühendis
ile çalışmıyor. İnşaat ustalarının elinde kendi kendine yükseliyor. Denetleme desen zaten içi çürümüş bir yapı ! Kendine güvenen , işinin arkasında duran , bilime önem veren ,
mühendisini dinleyen ,kontrolünü en güzel şekilde uygulayan bir sistemde sağlıklı binalar üretmek mümkün ! Saygılar....

27:45 - 33:30 arası duygulara tercüman...

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Yardım etmeye değil, şimdi ve sonrası için konuşmaya çekiniyorum.. Allah yardımcımız olsun

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Hatay'da, enkaz altında kalan bir depremzede, yeğeni olan Kevser bebeğin kurtarılması için kolunu kestirdi. Hastaneye kaldırılan depremzede vefat ederken, Kevser bebek 70'inci saatte enkazdan çıkarıldı.

İşim param parça geceler gündüz olmuyor. Eller kollar bağlı çoğu yere yetişemiyoruz. Türk halkı var olsun. Afad ekibindeyim inanılmaz yardım geliyor. 3 gündür sayısız yardım aracı çıkıyor Karaman'dan. Diğer iller keza öyle. Hatay için inanılmaz destek sağlandı şu an Adıyaman, Maraş, Osmaniye bölgelerine yardım alıyoruz. Türk milletinin fedakarlığı ve desteği olmasa eminim ki yolun yarısına ulaşamamıştık. Bütün ekipler canla başla çalışıyor. İlk gün buradan çıkan afad erzaksız çıktı ilk gecelerini yemeksiz geçirdiler arabada... dün geceyi çadırsız geçirdiler arabada nöbetleşe dinlediler. Gündüz cehennem günü.. Herkes için zor zamandayız ama bütün insanlık son güçlerine kadar savaş veriyor. Bir binayı tahliye etmek saatler sürerken binlerce var. 10 koca şehir var. Yarısının kentleri tamamen yok olmuş. Sallantılar hala bitmedi. Yollar kapalı.

Merak edenler için şu an aşırı yığılma var, gönüllü bireysel yardım alınmıyor. Bunun yerine zanaat sahibi olan ve enkaza yardım edecek malzeme yakıt götürecek araçlar tercih ediliyor. Aynı zamanda ilaç konusunda desteğe ihtiyaç olduğu biliyor.

Yardım ve ekipman konusunda hiçbir problem yok, hatta maddi olarak da gereken yardım yapılıyor.
Burada tek problem böyle büyük bir yıkımda tek yetkilinin Afad olacak denilmesidir.
Hoşuna gitmeyenler olacaktır fakat Afad koordinasyonda ve organize etmede sınıfta kaldı. İnisiyatif alamadı.
Sınıfta kalmasının sebebi de az önce belirttiğim üzere tüm yetkinin sadece kendilerinde olmasındandır.

Suriyeliler yağma falan yapıyor diyorlar. Doğru mu bu haber?

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Geri