Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deprem..

naz34

Forum Bağımlısı
Tepki
1.112
Bisiklet
Carraro
HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN..
ÖZELLİKLE KOCAELİ'nde yaşayanlara VE TÜM DOSTLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM..

Karşımdaki saat ...04:16 yı gösteriyor
Ben, Bilgisayar başında sanalda dolaşıyorum.. Arada sırada karşımda açık olan TV ye de bakıyorum...

Birden acayip şekilde sallandım.. Masaya yapıştım kaldım , şaşkınlık ve korku içinde kalkamadım bir süre,
sonra balkona koştum evlerin ışıkları yanmış benim gibi birkaç kişi balkonlardaydı..
Kısa ama epey şiddeti bir sallanma oldu..

Dedim , ya şiddeti çok büyüktü ya da çok yakınımızda bir yerde oldu deprem..Yanılmamışım..

Tv da kanalları baktım hiç birinde alt yazı bile geçmiyor...

hemen" (link) "
adresine girdim..

Bugün tarihli 5.şinci depremmiş bu.. İnşallah gerisi gelmez..

Depremin Merkezi: Kocaeli - Değirmendere.. 4.3 büyüklüğünde

Şiddeti çok değil ama umarım kayıp yoktur..

saat şimdi 05:00 Tv ler daha yeni haber geçiyor...

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

KANDİLLİ RASATHANESİ VE DEPREM ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (KRDAE)

ULUSAL DEPREM İZLEME MERKEZİ (UDİM)

TARİH SAAT Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) BÜYÜKLÜK...Yer

2011.01.20 04:09:36 40.7172 29.7675 6.8 -.- 4.3 -.- DEĞİRMENDERE-GÖLCÜK (KOCAELİ)

2011.01.20 03:14:28 37.4532 42.6112 6.8 2.9 -.- -.- ŞIRNAK

2011.01.20 01:28:58 41.9310 42.6692 11.9 -.- 3.3 -.- GÜRCİSTAN

2011.01.20 01:17:50 38.6482 31.1107 6.7 2.8 -.- -.- BOLVADİN (AFYON)

2011.01.20 00:30:45 36.1097 31.2152 32.6 -.- 3.5 -.- AKDENİZ

.
.

Scudo
@zeki günaydın

Hocam valla sanmıyorum bir daha o kadar şiddetli olsun, bu konu hakkında çok söylentiler var bilirsiniz, 100 yılda bir olmasından, 17 ağustos depreminin gerçek şiddetinin saklanmasına kadar, yinede rahat olmakta fayda var, yaşayıcağımız varsa yaşarız kaderden kaçış yok, olursa yine dualarımıza sığınırız çığlıklar arasında :eek: .

Ben 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde İstanbulda'ydım.. :(
Allah bir daha hiç kimseye o korkuyu, o acıları yaşatmasın...

Nedende hep gece ve genellikle 03 - 04 saatleri arasında geliyor büyük depremler..
Ve ben genellikle o saatlere kadar uyuyamıyorum , eğer uykudaysam o saatlerde uyanıyorum...
Berbat bir duygu deprem korkusu..

Şimdi haberlerde Kocaeline bağlanıldı, 10 kişi yaralı varmış..Çok şükür ki
mal ve can kaybı yok....

.
.

@naz34

Çok doğru demişsiniz, o korkuyu acıları Allah kimsenin başına vermesin. Ailesini, yakınlarını kaybedenler senelerce psikolojik destek almak zorunda kaldılar,normal hayatlarına uzun bir süre ara vermek zorunda kaldılar:( . Ne kadar 12 yıl geçmiş olsada geçen o acı günler film şeridi gibi aklımda. Bende gece geç saatlerde duş alırken tedirgin oluyorum bazen deprem olucak diye, paranoyaklaştık iyice, deprem olunca adrenalin patlaması yaşıyorum resmen içimde .

• Beğen
Tepkiler: naz34
Rabbim böyle acıları yaşatmasın diye sürekli dualar ediyoruz fakat maalesef tedbir açısından hiçbir ilerleme kaydetmiyoruz diye düşünüyorum. 1999 depremi, daha önce yaşamadığımız için karşılaştığımız en büyük yıkımlardan biriydi, hayatını kaybedenleri Rahmet ile anıyorum, ancak tarihi gerçekler de ortada. İstanbul'da öyle depremler varki, sağlamlığı kimse tarafından tartışılmayan Topkapı Sarayı bile ağır hasar görmüş. Linkten daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

(link)

17 ağustos günü Adapazarındaydım.Ben değil ailem hissedip beni yatağımdan kaldırmıştı.Yürürken Dairenin kapısını tutturmakta zorlanıyorduk.

O depremi Adapazarında hissedip uyanmayan ben,geçen hafta olan bu depremde uyanıp aileme seslendim:)Onlar rüya gördüğümü,deprem olmadığına ısrar ettiler :)

Yatağımda uyurken baş ucumdaki pc masası ve yatak karşısındaki dolap sallandı, ses yaptı büyük ihtimalle beni uyandıranda bu sesler oldu.

O gece yaşanan en kuvvetli depremdi bu ve en derini,muhtemelen bu kadar derin olmasaydı biz istanbulda daha az şiddetli,gölcük ise daha şiddetli hissederdi.

Hepimize geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Zeki Günaydın
@mustafa şükrü yıldırım

Aslında kötü kaderden kaçış var. O da binaları bulunduğu zemine uygun biçimde, sağlam yapmak ve malzemeden çalmamak.

Ben de deprem sabahı İstanbul'daydım ve deprem korkusunu uzun zaman atamamıştım. Depremden 3 hafta sonra ailemle Adapazarı'na gittim. Kenti İzmit-Bilecik yoluna bağlayan eski adı İzmit şimdiki adı Adnan Menderes Caddesi'ne girilemiyordu. Erenler'de altında oto galerisi olan kentin en iyi oteli Elmas'ın ön cephesi gitmiş ve orada Japon mühendisler dahil 600 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu arada devletin söylediği kaybettiğimiz insan sayısı kesinlikle yalan. Rahat 80bin kişiyi kaybettik depremde ve bunun en az dörtte biri Sakarya nehrinin eski yatağı üzerinde olduğundan arazisi balçık (1 m toprağı kazarsan su çıkar) olan Adapazarı'ndaydı. Belediye'nin Çark Caddesi'nden petrol istasyonunu kaldırarak açtığı ve Erenler'e inen Bosna Caddesi'ndeki evlerin nerdeyse tamamı depremde gittiydi. Ayakta kalan binalar olmasaydı şehrin neresinde olduğumu bilemeyecektim. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın.

• Beğen
Tepkiler: Zeki Günaydın
17 ağusutos ben de şok yarattı...
bu son depremde evde idim benim ev erenköyde ...zemin merkeze doğru 25 km boyunca kayalık ...bu bina yapılmadan önce toprak altından koca koca kayaları dinamitle patlatmışlar...
evet bu depremi hissettim uyuyordum uyandım evet sallandı bina ama çok değil....
ve sonra tekrar uyudum sabah haberleri dinledim evet doğru idi deprem olmuştu...
17 ağustosda garip şekilde gece saat 10.30 da uykum geldi buna anlam veremedim neden uykum gelmişti bir daha böyle bir şey bana olursa kesin deprem olacağına emin olabilirim evet uyudum ve gözüm saat 02.00 de açıldı
o akşam garipti herşey kalktım bi çay içtim ve 25 dakika sonrayattım daha derin uykuda değildim...
büyük birzıplama oldu evet bu dikey dalga idi 3 kez bina dehşet bi biçimde zıpladı hiç unutmam çünki dehşetti...
hemen fırladım ve baktım bina çok yavaş ikinci gelen s dalgası ile gidip gidip geliyordu bu gidip gidip gelmeler çok yavaştı...ve bu durumun bizim binanın yapılışından olduğunu sonradan çözdüm bizim bina tepeden kuş bakışı bakıldığında u şeklindedir tam kare değildir...aşağa indim bütün ferit bey sokak sokakta idi tam karşımızdaki altı katlı bina kare şeklinde idi müthiş sallanmışki yukarda oturanlar konuşuyordu ....
dolaplar devrilmiş bu gerçekten dehşet.....
benim evde hiç bir şey devrilmedi...
yan komşumuz vardı yan apartmanda oturan onun köpeği vardı o da dışarda idi ve sahibide ,köpek uyumamış sürekli pencerede durmuş ve kapıya yönelip kapıyı tırmalamış hayvan hissetti tabi felaketi....
arkadaşım işe giderken bana dediki bu köpeğe bakarmısın bende tabi dedim o gün hiç unutmam o köpekle bütün bu yakayı dolaştım....göztepeye baktım bağdat caddesine indim.....saat 06.00 da eve çekildim hiç kimse eve çekilmedi ben evime güveniyordum vede yıkılmayacağına ...köpeği emanet aldık ferit bey sokağının sakinleri sokakta yattı o akşam arabası olanlar arabada ...
3 saat uyudum .....ve sabah köpekle beraber dolaşmaya başladım inönü tarafına gittiğimde orda büyükçe bi park vardır millet yorganlarla orda yatıyor herkes orda çevrede 4 adet 15 katlı site var site parka yığılmıştı...
ve göztepe özgürlük parkı tam bir mahşer yeri idi herkes orda ikinci akşam kimse evine gitmiyor ben gene eve geldim ve köpeği sahibine teslim ettim eve çekildim 18 ağustos ve gece uyumakla uyuyamak arası uyumuşum baktım olmayacak direk yazlığa rahmetli annem beni görünce korktu oğlum ne oldu sana çünki hala şoktaydım bana sanki otobüs çarpmıştı...
şimdi bir gün fekalet olacak felaketten kaçış yok tedbir almalıyız statik hesaplar yapılmalı 35-40 senelik binaların durumu ne halde bilinmeli tabi bu da paradır ....
istanbulu bekleyen tehlike şudur kırılma adalardan 25 km sonra olacak olan fay hattındadır hepsi boydan boya kırılırsa 7.3 dür
düşünürsek,,, gölcük merkezli 99 depremi 200 km öteden istanbulu nasıl vurduysa 23 km öteden nasıl yapar bunu düşünmek istemiyorum ama bu bir gün olacak ve kayıplar 500.000 i geçebilir yaralılar 2 milyonu geçebilir yıkılacak bina sayısı 50.000 den fazla olabilir cesetler için torba bulunamayabilir bu durum türk ekonomosinide sallayacaktır ...
burada felaket tellallığı yapmak istemiyorum ..ama biz ulus olarak balık hafızalı olduğumuz için çabuk unuttuk
1999 u .........
tehlike var ve yakın......

Tatilde olduğum için Gaziantep’te değildim. Fakat oradaki arkadaşlarımdan ve televizyondan aldığım haberler doğrultusunda durum vahim gözüküyor. 7 şehirde ve birçok ilçede çok sayıda kaybımız var ve binlerce vatandaşımız hala göçük altında. Umarım herkes bir an önce sağ salim kurtarılır.

Arama kurtarma ekiplerinin enkazlara ulaşabilmesi için lütfen telefon hatlarını, yolları gereksiz yere meşgul etmeyin.

Hepimize tekrardan çok geçmiş olsun…

Kayseri’de öyle bir hissettik ki, yazarken dahi hâlen içim titriyor. Geçmiş olsun. İnşallah tekrarı olmaz.

Büyük geçmiş olsun , haberleri mümkün mertebe takip etmeye çalışıyoruz. Büyük bir deprem, bölgedeki insanlara yardım etmemiz lazım elimizden ne geliyorsa.
4.seviye alarm durumu çok ciddi. :(

Geri