Scudo Sports

Deore Trigger yerine XT Trigger alınmasına değer mi?

CengoCenk

Daimi Üye
Tepki
1.092
İsim
Cenk
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhabalar

Yeni aldığım scott aspect üzerinde XT arka vites (11V) için deore trigger kullanmışlar.
Diğer bisikletimde sram sx var. Evet xt daha üst segment ancak trigger tarafında sanki sx çok daha yumuşak ve rahat hissettiriyor beni. Aynı yumuşaklığı scott a da yaşayabilir miyim diye incelemelere başladım.

Bu noktada sorum şu; xt arka vitesim için deore trigger yerine , xt sl-m8000 trigger alsam çok bir fark yaşar mıyım? Kısaca bu değişikliğe değer mi?
Daha önce xt triger kullanmadığım için aradaki farkı bilmiyorum. O yüzden tecrübeli arkadaşlardan yardım ve yönlendirme rica ederim.
Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Scudo
Deneyimlemedim ama bende vites kolunun kalitesinin vites performansında aktarıcıdan daha etkili olduğunu düşünüyorum
Yada sram seti scotta geçirine bilirsiniz ama neden geçirmeyi düşünmüyorsunuz

Deneyimlemedim ama bende vites kolunun kalitesinin vites performansında aktarıcıdan daha etkili olduğunu düşünüyorum
Yada sram seti scotta geçirine bilirsiniz ama neden geçirmeyi düşünmüyorsunuz
Sram setli bisikleti satacağım. Onu şu anda evde fazladan tutuyorum. Mümkün olduğu kadar bozmadan satma taraftarıyım.

Deore (SL-M610) - Deore XT (SL-M780) vites kolları arasındaki farklarla ilgili zamanında şöyle bir mesaj yazmıştım. Belki size de faydası olur:

Dün elime ulaştı vites kolları. Bugün de eski kolları söküp yenilerinin montajını yaptım. Eskisi ile yenisi arasında ne fark var derseniz:
  • SL-M610'un kasası plastikten, SL-M780'in kasası alüminyumdan üretilmiş.
  • SL-M610'un vites kolları plastik; SL-M780'de ise öndeki kol alüminyum, arkadaki kol çelik üzeri plastik kaplama.
  • SL-M610'da optik gösterge sabitken, SL-M780'de optik gösterge sökülebiliyor. Göstergeyi söktüğünüzde yerine ayrıca kapak takmanız lazım. Bu kapak setini de Erdoğanlar Bisiklet'ten 40 TL'ye satın aldım. Bir kenarda dursun, belki lazım olur ileride
    :)
  • SL-M610'da tek hareketle 3 vites arttırıp, 1 vites düşürebiliyorsunuz. SL-M780'de ise tek hareketle 4 vites arttırıp, 2 vites düşürebiliyorsunuz. Buna ek olarak SL-M780, Shimano'nun (link) dediği teknolojiyi destekliyor. Bu teknoloji sayesinde vites koluna basar basmaz vites teli çekiliyor ve dişli değişmiş oluyor. Bunu desteklemeyen kollarda vites değişimi 2 aşamalı gerçekleşiyor. Yani vites değişimi çok daha hızlı şekilde yapılmış oluyor.
  • SL-M780 çok daha şık gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk ve Homer
Deore (SL-M610) - Deore XT (SL-M780) vites kolları arasındaki farklarla ilgili zamanında şöyle bir mesaj yazmıştım. Belki size de faydası olur:

Dün elime ulaştı vites kolları. Bugün de eski kolları söküp yenilerinin montajını yaptım. Eskisi ile yenisi arasında ne fark var derseniz:
  • SL-M610'un kasası plastikten, SL-M780'in kasası alüminyumdan üretilmiş.
  • SL-M610'un vites kolları plastik; SL-M780'de ise öndeki kol alüminyum, arkadaki kol çelik üzeri plastik kaplama.
  • SL-M610'da optik gösterge sabitken, SL-M780'de optik gösterge sökülebiliyor. Göstergeyi söktüğünüzde yerine ayrıca kapak takmanız lazım. Bu kapak setini de Erdoğanlar Bisiklet'ten 40 TL'ye satın aldım. Bir kenarda dursun, belki lazım olur ileride
    :)
  • SL-M610'da tek hareketle 3 vites arttırıp, 1 vites düşürebiliyorsunuz. SL-M780'de ise tek hareketle 4 vites arttırıp, 2 vites düşürebiliyorsunuz. Buna ek olarak SL-M780, Shimano'nun (link) dediği teknolojiyi destekliyor. Bu teknoloji sayesinde vites koluna basar basmaz vites teli çekiliyor ve dişli değişmiş oluyor. Bunu desteklemeyen kollarda vites değişimi 2 aşamalı gerçekleşiyor. Yani vites değişimi çok daha hızlı şekilde yapılmış oluyor.
  • SL-M780 çok daha şık gözüküyor.
Detay bilgiler için çok çok teşekkürler

Geri