Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deore Hidrolik disk fren yağ değişimi, bakımı, ayarı, balata değişimi?

@tuna1903 sağ fren kolunu sola göre daha fazla sıkmanız gerekiyor değil mi? Hava yapmış olma ihtimali var. Şuraya bakabilirsiniz Hidrolik fren sorunları ve eğer öyleyse gerekli ekipmanlar varsa 10 dakikalık iş. Yoksa bisikletçiye yaptırmak gerekir, ücretini bilmiyorum.

Scudo
@tuna1903Kesinlikle o kadar gelmemesi yani dediğiniz gibiyse gidona değecek kadar geliyorsa hava almıştır

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hd frende arkayı sıktığımızda ses gelmesi normal mi arkadaşlar

@tuna1903 hocam balatalara sıvı teması omuşsa ses cikabilir. Benimkine su geldiginde boyle oluyor

Bisikletimi kış sonunda çıkarttığımda arka frenin süngerimsi bir his verdiğini ve son kısımda az bir miktar tuttuğunu farkettim. Bisikletçi hidrolik yağının ve balataların değişmesi gerektiğini söyledi. (Bisiklet 1600km yol yaptı ve 1,5 sene oldu)

1) Yağın bisikletçinin dediği gibi komple değişmesi mi gerekir yoksa ekleme mi yapılmalı?
2) Balataların zamana bağlı olarak belli aralıkta değişmesi gerekir mi? (Durumu iyi gözüküyor)

Shimano M355 frenler.

@musaataseven Öyle 1 şey olması söz konusu değil sürtmesinin sebebi sadece alyanla ayarlanmasıyla düzeltilir. Hidrolik yağı değişimi ise motorunun yağını mı değiştiriyorsun sanki Adamın amacı senden paralar kopartmak başka 1 şey olamaz. Şayet Şu durumda söz konusu olabilir balataların yağlandıysa frenler iyi tutmaz onun için bile pense ve zımpara kağıdı 2siyle çözüme ulaşabilirsin... Hidrolik yağı sızdırıyorsa onu doldurmak gerek yoksa değiştirilmesine gerek olmaz. Değiştirilseydi ben kendiminkini değiştirirdim...

Cevap için teşekkür. Sürtme yok zaten. Süngerimsi etki var. Balatalar diske yeterince basınç uygulamıyor. Fren kolu sona gelince anca tutmaya başlıyor
@JusTiMe

@musaataseven Hidrolik yağı vida yerlerinden akıyorsa onları açıp doldurmak şart. Daha sıkı olması için açıp doldurmak en iyisi olacak gerçi ama balatalara pek dokunmaya gerek yok. Ama bisikletin ön ve arkasını havaya kaldırıp frenleri sık sürekli vida yerlerinden bu durumda yağ geliyorsa o kolları değiştirmen şart yoksa hafif basmayla fren oluyorsa sıkıntı olmaz

Balata değiştirdim. Sökmedenki halini hatırlayamadığım için; Kaliper adaptörünün kalın- yüksek tarafını aşağı takınca fren çok sıktı. Yüksek-kalın tarafı yukarı getirerek taktım fren normal işlevini görüyor. Mantıken adaptörün yüksek tarafını aşağı gelecek şekilde takmak gerekmiyormuydu.

Dosyalar

• IMG_0347.jpeg
    IMG_0347.jpeg
    85,8 KB · Okunma: 19
Hocam bende mt-200 var ilk defa yağ doldurucam nasıl dolduracağım ve nelere dikkat etmem gerekiyor şırınga ile dolduracağım baktığım videolarda sadece koldan dolduruyorlar ama sorduğum kişiler kaliperden de yağ doldurman lazım diyorm

Hocam bende mt-200 var ilk defa yağ doldurucam nasıl dolduracağım ve nelere dikkat etmem gerekiyor şırınga ile dolduracağım baktığım videolarda sadece koldan dolduruyorlar ama sorduğum kişiler kaliperden de yağ doldurman lazım diyorm

Aşağıdaki anlatım gayet iyi. Bu prosedürü uygulayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi
Hocam 0 mt200 aldım içinde yağ dolu olarak geldi benim yağ eklemem gerekiyormu ?

Hayır gerekmiyor.

Ama hidrolik hortumu uzun gelebilir, kısaltmanız gerekebilir. Yağ eksiltmeden kısaltma yöntemleri var, eliniz yatkınsa yapabilirsiniz, yoksa hiç kendiniz uğraşıp, kötü bir durum yaratma riskine girmeden, işini bilen bir bisikletçiye uğrayın.

Hayır gerekmiyor.

Ama hidrolik hortumu uzun gelebilir, kısaltmanız gerekebilir. Yağ eksiltmeden kısaltma yöntemleri var, eliniz yatkınsa yapabilirsiniz, yoksa hiç kendiniz uğraşıp, kötü bir durum yaratma riskine girmeden, işini bilen bir bisikletçiye uğrayın.
Frenlerin yumuşaklaşması daha geride tutuyor olması neye işaret? Bisiklet 750 km anca yapmıştır.

Fren balatalar azalmış olmasın

Geri