Scudo Sports

Dede Torunu için 1100 km pedal çevirdi

@Kuzey Ege Siz niye fikirlerinizi insanlara dikte etmeye çalışıyorsunuz onu anlamadım. Yukarda bir kez söylemişsiniz zaten. Ayrıca dedemizin yoksulluğuna vurgu yapan sizsiniz. Kimse adamin boğazına yapışıp buna bineceksin demiyor. O adam hepimizden daha zengin ve azminin karşılığı olarak kendisine göre bir bisiklet hediye edilmesinin bana göre sakıncası yok. Organize olunursa da elimden ne geliyorsa destekte bulunurum. Bizim yardimda bulunmak istememenizi kınamamız ne kadar yanlışsa sizinde yardımda bulunmak isteyenlere sataşma boyutundaki laflarıniz o kadar yanlış.

Scudo
Bir arkadaşımızın demek istediği sanırım şu, o dedemiz isteseydi borç harç bir şekilde daha iyi bir bisikletde bulurdu.
Hatta yoldaki harçlığıyla otobüs ilede gidebilirdi. Ama o bisikletiyle Mutlu.
Onun mutluluğuna tek katkımız ancak öylelerin elini öpüp saygı göstermek olacaktır.
Yoksa böyle insanlara dünyalarıda verseniz gözlerinde yoktur.

Diğer arkadaşlarımıuzda şunu demek istemiş.
Bir hediye alalım elimizden geldiğince mutluluğuna mutluluk katalım bizimde bi nebze çorbada tuzumuz bulunsun anlamında.

Yani aslında her iki tarafında düşüncesi iyi niyetli.
Bu yüzden böylesine güzel bi haberde kimse birbirini gereksiz yere üzmesin.

O değilde, amca 76 yaşında.
Yeni bir bisiklet hatta ekipman,Mekke yolculuğuna ciddi ciddi niyetlendirecektir.
Ayrıca basının ilgisi, pür-i pak köy insanlarında bile kimi baskılamalar oluşturabiliyor.
Ama iklim çöle dönüşecek olsa da, bu kavruk amca yapar o yolu.

• Beğen
Tepkiler: fatihİ.10
eyer o bisikletle yaptıysa bu bir devrim. O kadar yolu bu forumda yapmak isteyen birisi en az 5-6 binlik bisiklet ekipman hazırlık yapardı. demekki bazı şeyler için çok para harcamaya gerek yok

Maşallah maşallah valla biz olsak gözümüz yemez helal olsun sana amcam

Dedeye helal olsun. Bisiklet kullanıcılarının toplanıp turlar düzenleyip yapamadığı bisiklet farkındalığını tek başına Türkiyenin gözü önünde yapmış oldu. Güzel bir hediyeyi hak ediyor bence. Bisiklet ve ya başka bir şey.

• Beğen
Tepkiler: fatihİ.10
Maşallah o sıcakta o yasta cesmeden su içe içe devam. Aklıma takılan sadece genelde bi cok bisikletcinin kendi yaptıgı fakat dedenin yasından dolayı ' nasıl yapmıstır' diye düşündügüm lastik patlaması ve onarımı geldi. Acaba hiç patlamadımı yada patlayınca kendisi mi onarıyor yada arıza anında falan filan . Buda bana dedenin daha önce hatta gencliginde bilincli bisiklet kullandıgını düşündürüyor saglam bi gecmişi vardır diye düşünüyorum . Bisiklet iyi yada kötü fark etmez 1100 km yol gitmek için belli bi bilgi olması gerektiginide düşünüyorum .

Dedeye Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı bisiklet hediye etmiş :bsmagryr: habere tıklarken çift amörtisörlü olacağını tahmin etmiştim ama bu kadar dandik bir bisiklet beklemiyordum açıkcası. Keşke biz doğru düzgün bir bisiklet alabilseydik.

Ayrıca dedenin yaptığı açıklaması da hediye olayına karşı çıkanlara gelsin.

DEDE NURETTİN GÖNÜLAL: BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM
Dede Nureddin Gönülal, “Anlatamam bu mutluluğumu, daha ne olsun. Bu mutluluk karşısında yollar hiç benim için artık. Çok mutluyum, çok memnunum. Artık ne kadar teşekkür etsem haklarını ödeyemem Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanı bana bisiklet verecekmiş sevincimi anlatamam, bu güzelliği tarif edemem.” diyerek duygularını ifade etti.

http://egemhaber.net/wp-content/themes/havadisv2/lib/timthumb.php?zc=0&src=http://egemhaber.net/wp-content/uploads/2015/08/TORUNU-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-B%C4%B0S%C4%B0KLETLE-B%C4%B0N-KM-YOL-G%C4%B0DEN-DEDEYE-YEN%C4%B0-B%C4%B0S%C4%B0KLET.jpg&w=600&h=338

http://i.tmgrup.com.tr/ya/2015/08/04/659x460/1438701561979.jpg
(Dedenin eski bisikleti daha kalite, inşallah orada bırakmaz)

600 lira verip en azından şöyle bir şey alsalarmış keşke
https://www.guvenbisiklet.com/uploads/20150202134518.jpg

tam ben yazıcaktım şimdi haberlerde izledim aynısını dedim keşke daha iyi bisiklet verselermiş :)

Marketten 200 liraya bisiklet almis adamlar. Keske bisan romeo tarzi birsey verselerdi.

• Beğen
Tepkiler: Cenk_
@serkan akta doğallık doğallık diye eski artık seni zorlayan birşeyler varsa ya yenilersin ya da değiştirirsin belli ki dedenin imkanı yokmuş yoksa verilen o bisiklete niye sevinsin ayrıca bozulan bir şey de yok dede aynı dede sadece bisikleti farklı ama keşke daha iyi bir bisiklet alınsaymış

• Beğen
Tepkiler: Cenk_
Bilinçsiz insanların hediye ve yardım anlayışı bu olur işte. Biz bu saçmalığa mahal vermemek için adam akıllı işini görecek, amacına hizmet eden bir tur bisikleti hediye edilmesini vurgulamıştık. Gerçi dedemiz büyüklüğünü, nezaketini yine göstermiş ve mutlu olmuş. Bizim de amacımız onu doğru hediye ile mutlu edebilmekti. Onun adına fakir edebiyatı yapanlar...Buyrun sonuç ortada...

@Yusuf G.
olur mu abi, bisiklete o kadar para verilir mi ya, almışlar dandik bir bisiklet vermişler adama. 200-250 TL falandır. Yazık. O paraya arkada duran siyah arabanın aynasını alamazsın.
Ülkemizde arabaya harcanan her şey helal, bisiklete harcanan ise haram..

Salcano vericekti o iş ne oldu?

Geri