Scudo Sports

Decathlon ithal edip sattığı bisiklete yedek parça sağlamıyor.

Tebrikler. Hak verilmez alınır cümlesinin kanıtı bir vaka oldu bu. Firmalara ders olsun.

• Beğen
Tepkiler: MertAG
Scudo
Hayırlı olsun, sonucun sizin lehinize gerçekleşmiş olmasına çok sevindim. Arkadaşlar bu tip büyük firmalara süre v.s tanımayın. İşe en başından yasal olarak girişin. Siz bir şekilde Decathlon'a ya da başka bir firmaya borçlu olsaydınız, sabahtan akşama kadar sizi mi arayacaklardı sanki? Siz de aynısını yapın.

Büyüksün hacı dayı vallaha bu forumda bunu yapabilecek adam sayısı bir elin parmaklarının tırnaklarını geçmez...

@MertAG Aslında öyle olağanüstü bir şey başarmış değilim. Kararlı ve ısrarcı olmak, bir de yasanın bize tanıdığı hakları bilmek yeterli.

İçinde bulunduğumuz Bisiklet Forum gibi toplulukların amacı, bu konularda farkındalık yaratmak ve tecrübelerimiz paylaşmak, bizimle benzer durumdaki arkadaşlarımıza yol-yordam göstermek zaten. Bu konu altında benden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bana büyük moral motivasyon oldu destek mesajlarınız.

Haklı olduğunuzu düşündüğünüz konularda geri adım atmayın arkadaşlar. Üşengeçlik yaparak, "amaan kim uğraşacak dilekçeyle, başvuruyla" diyerek hakkınızdan vazgeçmeyin. Çünkü firmalar da böyle böyle kendilerine çeki düzen vermeye başlayacaklar. Sizin uğraş vererek çözdüğünüz sorun, bir sonraki tüketici arkadaşın aynı sorunu yaşamasına engel olacak belki.

Decathlon'da calisan bir kisini dedigine gore mecbur kaldiklarinda bisikleti degistirmek veya parasini iade etmek, yedek parca stogu tutmaktan daha ucuza geliyormus.
Decathlon Fransa'dan gelenlerin soyledigine gore yedek parca stogu tutmaya ileri bir tarihte baslayacaklarmis.

Bisikletin aynisini verirlerse veya iade edilen para ile ayni seviyede bir bisiklet alinabiliyorsa bu durum kabul edilebilir.
Tanik oldugun bir olayda, eski model bir bisikletin parcasi bulunmadigi icin hemen para iadesi yapip bisikleti geri almayi teklif ettiler. O model artik satilmiyor, yerine guncel bir model vermiyorlar, bisiklet fiyatlari yukseldigi icin eski faturada yazan fiyata yeni bisiklette alinamiyor. Boyle bir durumda bize tuketici hakem heyeti yollari gorunecek.

@celikkadro Bahsettiğiniz olay benim karşılaştığım olayla birebir aynı. Bana gösterdikleri ilk tepki de bisikleti geri alalım, para iadesi yapalım oldu.

Kullandığım bisiklet göbekten otomatik vitesli, karbon kayış sistemli model. Bu özelliklerde farklı bir markadan katlanır bisiklet almak istediğimde 2500 TL'den başlayan fiyatlarla karşı karşıya kalıyordum. Firmanın bana ödemeyi teklif ettiği rakam ise fatura üzerindeki tutar, yani 1200 TL.

Yasadan kaynaklanan seçimlik haklarım olmasına rağmen (muadili veya bir üst modeliyle değişim), firma bana para iadesi seçeneğini dayattı, başka bir seçenek sunmadı. Böyle olunca tüketici hakem heyetine başvurmak zorunda kaldım ben de.

Geri