Scudo Sports

Decathlon - b'Twin tercihleri

Hakan Bey, bütçeniz dahilinde bir şehir bisikleti önereceğim. Bütçeniz net olarak nedir? Nakit mi, kart mı?

Scudo
selamlar. yarin decathlon`dan btwin kask almayi dusunuyorum. model su:

(link)

yani su modele 75 lira vermek mantiksiz mi acaba? hos sifir iyi bir kaskin fiyati da 150 civari yani. bu modeli kullanan ya da cevresinde kullanan goren yorum duyan var mi? kisacasi bu kask bu kadar para eder mi?

Bu kaskı kullanıyorum. Daha öncesinde hiçbir kask kullanmadığımdan dolayı herhangi bir karşılaştırmada bulunamam. Bisiklet aldığımın ertesi günü kasksız dolaşmamak için Decathlon'a gidip en ucuz kask olan bu modeli aldım.

Pahalı kasklar ne kadar ağırlıkta olur bilmiyorum ama ağır değil. Hiçbir zaman "of amma da sıktı/yordu/terletti" deyip kafamdan çıkarma ihtiyacı hissetmedim.
Ben memnunum yani.

@mucahidy apıcı

peki herhangi bir kaza ya da dusme durumu yasadiniz mi? koruyor mu guven veriyor mu?

@Uğur Ece

Çok şükür şimdiye kadar fırsat bulamadım :)

Fiyatı ucuz olduğu için güvenli olmadığı hissiyatı hep mevcut. Bu benim için iyi bir şey. Risk almamı zorlaştırıyor:)

@mucahidy apıcı

vallahi napsam bilemedim. almisken iyisini mi alayim diyorum da iyiler de gercekten cok pahali oyle boyle degil. galiba bundan alacagim yarin. tabi bir kafada deneyecegim kavriyor mu sikiyor mu vs.

yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Kavrama konusunda gayet başarılı. Kaskın arkasındaki halkayı sağa sola çevirerek genişletip, daraltabiliyorsunuz.

@Aşkın Şentürk

Aşkın, keşke Geotech'in daha hesaplı ve kanımca daha yakışıklı modellerine baksaydın. :)

(link)

Şunlar yol bisikletine daha çok yakışırdı diye düşünüyorum. Pahalı geldi bana aldığın model. Bir de tam yol bisikleti kaskı değil gibi.

@ahmetcan44
Abi urunu aldim artik. 300 gr L beden agirligi. Geotech 25 kanalliymis .Benimki 17. Ancak benimki de yol serisi olarak geciyor.

Konu hort :) Giriş seviyesi bir yol bisikletine ihtiyacım vardı. Ben de bunun 60 cm kadro olanından aldım. Bayağı karma parçalara sahip bir bisiklet. Ama yolda MTB'lardan iyi olduğu kesin. Artık gerçekten bisiklet kullandığımı hissedebiliyorum. MTB beni yormaktan başka bir işe yaramıyormuş. 1. viteste nefes nefese tırmandığım yokuşları artık 5-6 ile tırmanabiliyorum ve nefesimi ağzımdan almama bile gerek kalmıyor. Pedal bastığımda altımdan kaçmak istercesine ileri atılıyor.

Belki ikinci elde bu paraya alınabilecek daha iyi bisikletler vardı ama bulmuşken kaçırmayayım dedim. Kadro ömür boyu garantili zaten. Üzerineki parçalar yavaş yavaş değişir.

@Uğur SARIGÖL
Şu anda bu bisikletin satışı var mı? Var ise hangi mağazada?

Decathlon Forum İstanbul mağazasından aldım. Sonuncu olduğunu söylediler. 60 kadro olduğundan kimse almamış. Yoksa ben de alamayacaktım. Ama almayı düşünen varsa oraya bir gitsin derim. Teşhir malı, sezon sonu vs. ellerinde kalmasın diye bayağı indirim yapıyorlar. Hem görüp test etmiş olurlar.

Çıkmadan önce halen satılmamış bir Fit 5 görmüştüm.

60 kadro bağaa büyük...
tabi onunda bir alıcısı var ve fiyat gayet uygun...
3-5 ekleyip daha üst limite çıkılamıyorsa fiyatı çokç çok iyiii....

@hakan aydın55

60 bana çok iyi geldi. Sele borusu yarıda. Gayet rahat kullanıyorum.

@ahmetcan44

54 ya da 57 olabilir. Çünkü onun 2 bisiklet yanında benim aldığım Fit 3 vardı aralarında takribi 4-5 parmak yükseklik farkı vardı.

Dün Bayrampaşa Decathlon'a gittim orada FC3'ün mağaza indirimine girdigini gördüm.İhtiyacı olan kaçırmasın.
http://img10.imageshack.us/img10/2577/tvwg.jpg
Dinamiklik
Shimano Tiagra compact 10'lu vites sistemi, 28 telli BTWIN Allround tekerlek.
Çok işlevlilik
BTWIN FC karbon şasi
Ergonomik kavrama
BTWIN Compact gidon, gidon boğazı: mükemmel yön kontrolü
Kadro
Karbonfiber 700'den üretilen BTWIN FC kadro; profesyoneller tarafından geliştirilmiştir. Fransa Bisiklet Turu'nda birçok etap kazanmıştır. 2007 Fransa Şampiyonu seçildi. Bu kadro, bisiklet yarışçılarına olduğu kadar düzenli olarak bisiklete binenlere de hitap etmektedir. 55 numarada 1150 gr'dır (brüt).
Maşa / Süspansiyon
BTWIN FC maşa T700 kompozitten üretilmiştir. Karbon eksen/pivot ve alüminyum ayaklara sahiptir. 55 numarada 320 gr ağırlığa sahiptir.
Vites sistemi
Shimano Tiagra compact ürünler çok sağlam ve güvenilirdir. Kompakt çift zincir dişlisi. 10 vitesli.
Fren
Özel Btwin tasarımı sayesinde fren pabuçlarının lastiklerini değiştirebilirsiniz. Alüminyumdan üretilmiş çift eksenli özel teknolojisi çok daha etkin frenleme sağlar. Sık temizlemeye karşı dayanıklıdır.
Aynakol / Kaset
Shimano Tiagra aynakol, 2 parçadan üretilmiştir. Pedal kolları paslamayı önlemek için eloksallanmıştır. Hyperdrive SG-X compact 50 dişli ve 34 dişli zincir dişlileri, söz konusu dişlilerin çabuk değiştirilmesi için tasarlanmıştır. Rahat kullanıma uygun kaset.
Gidon/Gidon boğazı
Btwin compact gidon bisikletin boyuna göre tasarlanmıştır. Alüminyum 6061 T6 bileşeni ve kompakt modeli sayesinde kullanıcı elini gidonun alt kısmında hiçbir rahatsızlık duymadan tutabilir. Gidon ağırlığı, 420mm'de 320 gr, 110 mm'de 180 gr'dır.
Tekerlekler
28'' BTWIN Allround tekerlekler çok işlevli yapısı sayesinde düze ve engebeli zeminler için uygundur. Jantta daha dengeli yapı sunan 28 delik vardır. 24mm yüksekliği sayesinde çok sağlamdır. Ağırlıklar: 910 gr ön tekerlek ve 1150 gr arka tekerlek.
Sele / Sele borusu
BTWIN Sport sele, anatomik yapılıdır ve 288 gr'dır. Kadro daha alçak yapıya sahip olduğu için sele borusu da kısa tasarlanmıştır. Alüminyum bileşeni sayesinde 260 gr'dır.
Pedal
Wellgo otomatik pedallar. 300 gr (çift/ kaller dahil değildir).
Aksesuar / ekipman
57 numarada 8,9 kg (pedalsız)

güzel indirim. hiç bu fiyata indiğini görmemiştim

ben gelecek yaz için yol bisikleti almayı planlıyordum 2000 tl civarında, sizce bu indirimi kacırmamalı mıyım? ne dersiniz?

kesinlikle kaçırma, bu fiyata karbon kadrolu sıfır hiçbir şey bulamazsın

Geri