yigitkirca
Aktif Üye
- Tepki
- 80
merhaba, tr'de de decathlon olmasına rağmen, fransa'da öğrencilik yapmış biri olarak mağazanın birebir fransızlar tarafından yorumunu aktarmak isterim ki fikrini büyük ölçüde etkileyecektir. Fransız arkadaşlarla olan sohbetlerden düzenleme şu şekilde: Decathlon özellikle ekonomik ürünleriyle ünlü ve içinde a'dan z'ye her türlü spor ürünü barındıran bir mağaza. buradakilerine gitme fırsatım olmadı ama fransa'dakilerde kasalardan geçmeden birer bisiklet, tekne vs. ayrı ayrı atolyeleri var. Burada bakımdan tut da toplama vs. de yapılıyor. Fransızlar bu mağazayı ekonomik olmasının yanında hızlı servisinden dolayı da seviyor. Bisiklet atölyesinde yaklaşık 5-6 çalışan var. İşlem gören bisikletler atölye önüne dizilip sahiplerini bekliyor ve sıra da olmuyor. Tahminen bir işlem maksimum 30 dakika sürüyordur. O da maksimum.. Ben 5 euro'ya canavar gibi tenis şortu almıştım mesela. Bir sıkıntısını da görmedim. Bunu şunun için söylüyorum, ürünler ekonomik tamam ama belli bir standartın altına da inilmiyor. Bir de son olarak şunu söylemek isterim; yabancı menşeili, özelikle avrupa menşeili zincir firmalar, hangi sektörde olursa olsun stoklama kabiliyetlerinden ötürü daha uygun fiyatlar yakalıyor ve avrupa çıkışlı olanlarda ab standardı dediğimiz bazı kriterlere ürünün uygun yapıyor.
Bisiklet canavar gibi duruyor. Al gitsin.
Bisiklet canavar gibi duruyor. Al gitsin.