Scudo Sports

Dahon vybe C7A

Sesi bir kaç kullanımdan sonra tekrar almadım önümüzdeki hafta içinde ışık ve ayna aksesurlarını ekliycem bir kaç hafta içinde de seleyi değiştirmeyi düşünüyorum yaylı bir sele almak istiyorum brooks marka en iyisi diyorlar yorumlarda ama yine de araştırmaya devam edicem.Bisiklet ile ilgili çukura girdiğinizde sert bir tepki veriyor sanırım bu tür bisikletlerde normaldir.Şuan için her şey süper 3 gündür yağmur nedeni ile binememiştim bügün itibari tekrar kullanmaya başladım :)

Scudo
2 gündür Sahrayicedid - Şişli arasını Dahon Vybe C7A bisikletimle gidiyorum. Giderken metrobüs dönüşte vapur kullanarak sahilden eve ulaşıyorum. Gerçekten çok büyük keyif, paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: vlkncm
Sizinki ile aynı renk gördüğüm kadarıyla. Siyah.

Ben de bir Dahon Vybe c7a (Petrol Yeşili) aldım. Az önce geldi kargo. Gerçi D8 alacaktım ama toplu aldığımız yerde kalmayınca bunu aldım. Tereddüt yaşadım biraz Vybe konusunda beğenmezsem iade ederim diye düşünüyordum. Hoşlandım bisikletten. 1 saat kadar bindim ama malum Ramazan dolayısıyla
zorlandım biraz. Güzel bir bisiklet aldığımı düşünüyorum. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Ben ise hala bisiklette gidip geliyorum orucumu çok etkilemiyor zaten yoruldugum an atliyorum otobüse:) Hayırlı Ramazanlar.

Valla helal olsun. Ben çok uzun zamandır (8-10 yıl) bisiklete ara vermiş biri olarak biraz antrenmana ihtiyacım var. İş yerim de uzak biraz o yüzden Ramazan sonrasında kısmetse işe gitmeye başlarım. Vlkn bey siz hangi mesafeler arası gidiyorsunuz? İş-Ev hangi semtlerdedir? Otobüse metroya rahat binebiliyormusunuz Dahonla? Bisiklet çantası ihtiyacı hissediliyor mu? Biraz çok soru sordum mazur görün lütfen. Uzun aradan sonra istanbulda bisiklete başlamak nasıl bişey olacak merak ediyorum.

Evim maltepe Zümrütevler de evden maltepe metroya kadar suruyorum , metro + metrobüs zincirli kuyudan kanyon AVM ye kadar aksam da tam tersi ,hic bir sorunla karsilasmıyorum inip binerken metro ve metrobüs de hatta bazen otobüs de bile çok rahat yolculuk yapıyorum katladiktan snra en iki teker üstünde suruyorum seleyi yukarı çekip bisikleti ileri itiyorum çok rahat gidiyor turnikelerden bile geciyorum o şekilde.

Teşekkürler bilgilendirme için. Ben 1 aydır D 8 araştırdım tam alacakken son 1 tane kalmıştı o da başka biri tarafından alındı ben de bu bisikleti almış oldum. Genel olarak memnunsunuz galiba. D 8 ile farklılıklarından dolayı (sele borusu pompa, 8 vites, ayarlanabilir gidon boyu) bunu aldığıma memnun olurum inşALLAH. İlk izlenimim gayet olumlu. Hızlanması, vites geçişleri falan güzel. Jantlar da düzgün.

Ben çok memnunum fakat yanlislikla aldım vybe yi :) benim boyum 1.90 ilk baktigim firma vybe nin uygun olduğunu söylemişti aldıktan sonra farkettim ki 188 e kadarmis o zaman keşke d8 alsaydim dedim ama is isten geçmişti:) sele borusunu değiştirmeyi düşünüyorum ama bulamadım daha genelde sınır çizgisinin altında kullanıyorum ben çünkü ne olur ne olmaz :)

Sele borusunu uzatmayı düşünüyorsunuz anlaşılan. Ancak gidon seleye göre düşük seviyede kalırsa sürüş konforuna etkisi ne olur acaba. Daha fazla öne egilmeniz gerekebilir. Benim boyum 1.70. Tam uydu bana.Memnun olmanıza sevindim ayrıca. Kazasız sürüşler dilerim.

Hiç bir ekipman almadım daha. Kask, eldiven, ışık vs. Birde suluk kafesi monte etmek için bir yeri yok. Bisikletçilerde bulunabilir umarım.

Ben ön far ,arka far ,pompalama,kask,tornavida seti çakı seklinde kask ve ayna özellikle aynayı tavsiye ederim gidonun içine monte ediyorsunuz ve katlanabiliyor 1 hafta sonra resimlerini eklerim.

Ben şimdilik bir kask almak istiyorum. Digerleri zamanla halledilir nasıl olsa. Ancak bisiklet olayına yeni girdiğimden piyasaya da yabancıyım biraz. Neyi nereden tedarik edecegim bilmiyorum. Resimleri bekliyorum.

Merhaba,

vybe c7a'ya karar vermeden evvel buradaki yazıları okumustum. Yazanlara teşekkür ederim.Mayıs sonu bisikleti aldım, 30.yıl edisyonu, siyah, şu ana kadar 580km yol yaptım.

Gözlemlerimi paylaşmak isterim.
1-Ben iş gereği sürekli seyahat eden biri olarak farklı il-ilçe yollarda bindim.Arabanın bagajında duruyor.Eğer baska yerlerde binmeyip bu avantajını kullanmayacaksınız katlanabilir tipte almayın derim.
2-İvmelenmesi çok iyi.
3-Uzun yolda (benim için min.20 km) yoruyor.Diğer bisikletlerin 1 pedalla gittiği yolu ben 2-2.5 pedalla alıyorum.
3-İçtaytla binerseniz daha keyifli yolculuklar sizi bekliyor.
4-Ortadaki katlanan mekanizmadan arada bir çıtçıtçıt sesleri geliyor.Yağlama ve ayarla giderilmesi mümkün.
5-Kastamonu'ya ilk defa biz gittik, siz de giderseniz şaşırmazlar :)
6-Offroad'a çıkmayın, asfalttan inmemeye gayret gösterin.Bozuk satıhta giderseniz bir süre sonra ayarları kayıyor.
7-boyum1.83 kilom 95i bir sorun oluşturmadı.
8-Yağmurlu havalarda kayabiliyor, dikkat edin.

• Beğen
Tepkiler: kutlaykeskin
@Yunus Emre Atalar
Merhaba yağlama nereye yapıyorsunuz ve nereleri sikoyorsunuz fotoğraflarla anlatmaniz mümkün mu yada anliycagimiz şekilde yazabilir misiniz?

@vlkn

vlkn bey kadronun ortasındaki katlama menteşesini yağlamak gerekiyor. Ben de de vardı çıtırtılar yağlayınca kesildi. Bisikleti ortadan kırıp tekerler üzerinde menteşe yukarıya bakacak şekilde tutup yağlayın. 2-3 dakika bekleyip bir kaç kez açıp kapatın. Sonra ses kayboluyor.

Yusuf beyin belirttiği yer tam olarak. Tüm hareketli yerlerini yağladılar, sonra bu katlama noktasını yağladılar kesildi. Çok sinir bozucu bir ses, bisikletten inesim geliyordu da hal oldu. @vlkn

@Yunus Emre Atalar
Peki gidonun katlandığı yere herhangi bir işlem yapiyormusunuz yağlama ve vidalarını sıkma gibi katlandiktan sonra ortası bos olan yerin içine baktığımda beyaz krem gibi birşey vardı ama üst tarafında sanki sadece yağ vardı aslında benim merak ettiğim nerelerini sıkabiliriz bir çok yerinde vida var cunku .ben sadece şuana kadar sele borusunun girdiği yeri ve gidonnun olduğu yeri sıkıstirdim ona zaten herhangi bir tornavida ya filan ihtiyaç duyulmuyor.

Gidonun sabitlenmesini saglayan kilit zamanla gevseye biliyor. Gidonu sabitlerken kitlemenin daha yumusak oldugunu hissediyorsunuz. Gidonun oynamasina neden oluyor. http://img.tapatalk.com/d/14/08/18/usy9u7a5.jpg

Ben orada yer alan somunu sikiyorum. Ince ayar yapmak gerekiyor. Cok sikarsaniz, kilit mekanizmasi cok sikisiyor. Bir iki ayarda oturuyor.

Geri