Scudo Sports

Dahon vybe C7A

vlkncm

Üye
Tepki
15
Dün Tandem bisikletten Dahon vybe C7A aldım fakat 2014 olması gereken bisikletim 2013 model çıktı yazı ve özellikle vites farklılığından dolayı değiştirmeye karar verdim bütün özellikleri aynı olsaydı sanırım öyle bir niyetim olmaz dı ve umarım bir sorun çıkarmazlar.

Bisiklette ilgili hiç bir bilgi bulamadım burda sanırım forum da ilk vybe alan kişi benim oda yanlış oldu :) neyse kısaca bisikletin çok seri bir şekilde hızlandığını söyleyebilirim düz yokda mükemel derece sağlam bir dengesi var fakat ufacık bir çıkıntıya yada bozuk yola denk geldiğinizde çok sarsıyor, benim ilk günüm ve kondisyonum şuan berbat olduğu için yokuş kısmında çok test etme şansım olmadı ama evin önündeki hafif yokuşu rahat bir şekilde 1. vitesde çıktım sanırım kondisyonumu biraz daha yukarılara çektiğimde daha iyi bir şekilde yorulmadan çıkabileceğimi düşünüyorum bisikletin katlaması ilk başta biraz zor geliyor gibi ama eminim 10 seferden sonra gözüm kapalı yapılaibilicek kadar basit :) biririne kenetlenen bir sistem olması çok güzel eco 7 de mıknatıs vardı ve açıkçası pek tatmin etmemişti bisikleti katladıktan sonra seleyi yukarı doğru çekip bisikleti ileri doğru sürmede hiç bir porblem yok sadece geriye gitmiyor oda vitesle alakalı birşey.Uzun yolculuklara sele biraz can yakıcak gibi ama sanırım benim boyum ve kilomla alakalı olabilir daha büyük bir sele ile değiştirebilirim.Vites geçişleri mükemmel schimano (2013) var üstünde ama ben Dahon un kendi ürettiği Naos 7 yi almak istiyorum.Sonuçda 2014 fiyatına 2013 almış bulunuyorum.

Resim koymak isterdim ama şuan doğru bisiklete sahip olmadığım için yarından sonra koymayı düşünüyorum alıcak olan arkadaşlara tavsiyem sağlam ve şık görüntüsüyle uzun yıllar beni idare edicek gibi duruyor ve daha şimdiden mahalledeki herkesin dikkatini çekmiş durumda :)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Scudo
Umarım değiştirirler, sonucu burada paylaş ki bilelim. Bu arada hayırlı olsun.

Çok iyi ve anlayışlı kişiye benziyordu alışverişi yaptığım arkadaş inşallah çıkmaz ve sonucu burda paylaşırım tabiki.

Türkiye'ye 2014 model dahon gelmedi, bunu daha önce bu forumda bir çok kez söyledik.

@Ömer DilekForumda söylemden önce Aslı bisiklete sorsaydınız mart ayında bayilerine 2014 modelleri gönderdiklerini söylediler ve ayrıca benim bisikleti aldığım yerde dahon un kendi sitesindeki güncel bisiklet modelinin aynısını mağazada gördüm belkide sizin istediğiniz model gelmemiş olabilir ben vybe için konuşuyorum şuan.Size tavsiyem biskletçileri değil önce ithalatçıya sormanız çünkü dürüst esnaf bulmak çok zor elinde olmadığı için başka yerden almayın diye size gelmedi de diyebilirler.

Bayilerin konuyla ilgili bilgisi çok az, Aslı Bisiklet bayilere 2014 model diye veriyor onlarda o şekilde satıyor, bayilerin suçu yok. Dahonlar Türkiye'ye ilk geldiğinde Aslı bisiklete sorduk ve bayi anlaşmasını geç yaptıkları için 2013 model almak zorunda kaldıklarını yoksa teslimatların çok gecikeceğini söylediler. Fakat arayan sayısı arttıkça bu söylemden vazgeçip bunlar 2013-2014 sezonu ürünleri hocam demeye başladılar. Hangi bisiklet firması 2 yılda 1 model çıkartıyor ? istisna birkaç firma olabilir ama Dahon bunlardan biri asla değil. Kısaca güvenmemeniz gereken aslında Aslı Bisiklet'tir.

@Ömer DilekAldığım bisiklet 30. yıl özel serisi ve 2013 yılında çıkmış dahon yazısı selenin altındaki kısma denk geliyor ama yeni model de dahon yazısı gidonun ordaki gövde kısmında yazıyor google de dahon vybe C7A 2013 ve dahon vybe C7A 2014 yazarsanız aradaki farkı görürsünüz dedikleri gibi 2013 ve 2014 ü aynı anda vermiş olabilirler ben Tandem bisiklet de 2014 olan modelini gördüm ve dediğim gibi yazısı belki önemli değil ama dahon un kendi vites sistemini kullanıyor olması beni 2014 almaya teşvik etmişti ayrı siz ne zaman sordunuz biliyorum ama ben bugun sorduğumda mart ayında biz göndermeye başladık dedi belki de benim bisikletim special edition bir model olduğu için 2014 lerin içine eklemiş olabilirler çünkü onunde 30. yıl özel üretim ibaresi var ve dediğim gibi benim vybe 2014 almamdaki sebeb dahon un kendi vites sistemini kullanması yoksa eco 7 alıcaktım.
Ayrıca eğer madem Aslı bisiklet 2013 leri 2014 diye satıyor ki zannetmiyorum bayilerde bunu belirtse daha iyi olmaz mı?

Benim tek sıkıntım 2014 fiyatına 2013 model birşey kullanmak istemiyorum.

Bu fotoğraftaki 2013 model ve neos 7 kullanıyor , sizin ki shimano tourney mi?

Akşam bakıcam zaten neos kullanıyorsa değiştirmem ben internette özelliklerine bakarak değiştirmeye karar verdim.İnternette benim modelim de shimano yazıyordu .Eğer bu şekildeyse değiştirmeyi düşünmüyorum bu modelin önünde 30. yıl etiketi varmı biliyor musunuz?

Evet Ömer bey bende de neos 7 yazıyor fakat niye yazılar ters bir şekilde anlamadım 2014 de dahon diğer tarafta ve daha büyük yazıyor Tandem bisiklette petrol mavisi olan dahonun kendi sitesindekiyle aynı modeldi kararimi yine yarin vericem ama büyük ihtimalle değiştirmeye bilirim

Nexus 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

30. yıla özel olarak logoların yeri değişmişti farklılık olsun diye.

Dahon vybe c7a 2013 dedigizde google da sizin bana gönderdiğiniz linkdeki siyah bisiklet çıkıyor farkindaysaniz selesi tutma yerleride farklı

(link) bu petrol mavisinin siyahi

Bisikleti degistirmemeye karar verdim özellikle istediğim vitesin modeliydi.Bugün insanların hayran bakislari altında 5 6 km yol gidip geldim toplam da 10 km filandı sanırım uzun yokuş mesafeli yollarda biraz yoruyor dinlemek zorunda kaldım onun dışında şuan için herşey çok iyi gidiyor yarin ise gitmeyi deniycem maltepe -levent bakalım nasıl gecicek yolculugum.

C7A modelinin 1. vitesi , D8'in 2. vitesine tekamul ediyordu yanlış hatırlamıyorsam bu yüzden D8 ile yokuş çıkmak bir nebze daha iyi olabilir.

@Ömer Dilek
D8 hem fiyat hemde boy olarak bana pek uymuyordu.Sabah işe çok rahat bir şekilde gittim sanırım yokuş çıkarken zorlanmamdaki sebeb benim şuan için kondisyonumla alakalı 1-2 haftaya bir sıkıntı yaşıycağımı zannetmiyorum.Metroda , metrotobüsde insanların tuaf bakışı dışında pek bir sorunla karşılaşmadım güvenlikçi arkadaşlar sağolsunlar yardımcı bile oldular.

Güle güle, iyi günlerde kullanın. Değiştirmediniz sanırım bisikleti ?!
Ben de bir karar verebilsem hangi tür bisiklet istediğime bu aynı modeli alırım sanırım.
IOS S9 modelini çok beğeniyorum ama fiyatı 1,699.00 dolar :eek:

@BurcuuTeşekkürler.Ben çok memnunum değiştirmedim vites farkı var zannetmiştim ama yokmuş, dediğinizde güzel bir model ama hız bisikleti gibi şehir içi kullanıcaksanız bagaj ve çamurluk da olmalı bence + çevrenizdeki tuaf bakışlardan etkilenmemek içinde ayrı bir moda girmek zorundasınız :) ben 3 gündür işe bisikletimle gidip geliyorum metro ve metrobus kullanıyorum güvenlikler açısından hiç bir problem ile karşılaşmadım 2.vitesde tık tık ses geliyor onu bisikletçiye gittiğimde sorucam ses dışında bir etkisi olduğunu düşünmüyorum belki ileri de daha rahat bir sele alabilirim biraz sert gibi geldi tavsiyem sizin boyunuz 1,90 ın üzerinde olmadığını varsayarak 8 vitesli bir şey tercih edin derim.Yokuşlarda ben biraz zorlanıyorum.düz yolda kullanıcaksınız kullanıcağınız yerde çok yokuş yoksa eco 7 bile alabilirsiniz daha şık olsun derseniz vybe vitesi bir tık daha ileri olsun derseniz de vitese :)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Yok tuhaf bakışlardan hiç etkilenmem :) Türkiye' de yaşayınca ister istemez öğrenmek zorundayız bunu.

Ses sorununu öğrenebildiniz mi ?

Sele konusunda haklısınız. Zaten sele ve gidon rahatlığı en önemli şey. Hele ki uzun yol yapılacaksa.

Geri