benim bisikletimde katlarken kırmızı noktayı bir iki santim kadar yukarı çıkarıp katlıyorum. yuvarlak mıknatıslar birbirine yapışınca ideal katlanma oluyor.
Dahon almak isteyen arkadaşlar bence burada tekrar organize olup belli bir sayıyı yakalasınlar. Daha sonra tahminim belli bir sayıyı yakaladıktan sonra size güzellik yapmayacak bayi olmaz. Kim bir anda 5-6 tane Dahon satmayı düşünmez ki. )
Bisiklette hız yapmak istenirse gidon yüksekliği önemli olur. gidon yüksekliği sabit ise bu sefer de sele yüksekliği önem kazanır. 26 jant dağ bisikletlerinde sele ile gidon aynı seviyededir. Ama bu bisikletler katlanır bisikletlerden farklı olduğunu unutmayalım.
Dağ bisikletlerinde sele ile gidon arasındaki mesafe fazla olduğundan gidona yetişebilmek için bisiklet üzerinde eğilmiş olarak dururuz. (Dağ bisikletlerinde belin dik olduğu sürüş biçimi yoktur. 2 elin bırakıldığı durum hariç). Bu şekilde gidona doğru eğik duruşumuz gidon kontrolünü daha doğrusu hakimiyetini kolaylaştırır. Çünkü vücut ağırlığımızın bir kısmı gidona biniyor ve gidon otomatik olarak bu ağırlık altında kontrole girmiş oluyor.
Katlanır bisikletlerde sele ile gidon arasındaki mesafe fazla olmadığından belimiz dik pozisyonda iken bile gidona yetişebiliyoruz. Bunun sonucunda gidona çok fazla bir vücut ağrılığı binmez ve gidon otomatik olarak (yukarıda bahsedilen) kontrol altında değildir.
Katlanır bisiklette hız yapmak daha doğrusu katlanır bisikletin max hızında ilerlemek istenirse belimiz biraz eğik olacak şekilde gidon yüksekliği ayarlanmalı diye düşünüyorum.
Arkadaşlar mağza sahibinin isteği üzerine nereden aldığımızı söyleyemiyoruz. Dahon alacak arkadaşlar forumda organize olup bayilere fiyat sorabilirler. Biz nakit 1300 TL+ zil aksesuarı şeklinde aldık.
Arkadaşlar ben pompa ile sıkıntı yaşadım. Ama tamamen benden kaynaklanan bir durum. Pompayı fazla çekmişim, içeri sokamadım. Pompayı çekerken fazla zorlamayın. Geri yerine oturtması zor oluyor. Halloldu neyse ki.
Bence 1300 tl den aşağı çeken bir yer bulunmaz. O da arkadaşların yaptığı gibi birkaç kişi birleşip aynı yerden alırsak belki.
Ben de hangi modeli alacağıma karar veremedim bir türlü Haftalardır araştırıyorum.
Renk ve fiyat açısından Eco (malesef Tern' deki yeşil, turuncu gibi renk seçenekleri hiç yok Dahon' da )
Fiyat ve kalite, aksesuar açısından Vitesse
İkisinin arasında kalan Vybe