Scudo Sports

Dağ bisikletime ince şehir lastiği takmak istiyorum

@Fevzi Orak
Sundu bisiklet mosso duz masa satiyor telefonla sorun.

Scudo
MERHABA KRON XC 800 MTB 29 İNÇ BİSİKLET ALDIM. FAKAT GENELDE ASFALT YOLDA 40 -50 KM CİVARINDA SÜRÜŞLERE BAŞLADIM.YOL LASTİĞİ TAVSİYESİ ALABLİRMİYİM FİYAT ÖNEMLİ DEĞİL.TEŞEKKÜRLER

merhaba arkadaşlar
merida big seven 500 kullanıcısıyım.Bisiklet dağ bisikleti olduğundan şu anki lastiğim de dağ bisikleti lastiği.
2 sorum var bu konuda .
1-Şu anda yaptığım maksimum hız 28 km.Bisiklete şehir lastiği taksam hızda gerçekten hissedilir bir fark olur mu ?
2-Şehir lastiği seçimi konusunda da şu an biraz bilgisizim marka model konusunda bana yardımcı olursanız sevinirm .(bisiklet 27.5 jant )
( bütçe eğer gerçekten değer diyorsanız 300 e kadar çıkar :) )
TEŞEKKÜRLER

@Feyyaz41 2.10 kalınlıktaki lastikten 1.75 e geçtim daha akıcı gittiği bariz bir şekilde belli oluyor
- kullandığım lastiği önerebilirim
Maxxis overdrive elite. Ve schwalbe marathon plus'a bakabilirsin

Ciddi anlamda fark yaratıyor. Daha büyük farklar için üst sınıf bir jant göbeği de çok tatlı oluyor. Ben jant göbeklerimi XT ile değiştirdiğimde farkettim.
Neyse konu sapmasın. Maxxis overdriveı bilmem ama ben şuan 1.75 lik Schwable marathon kullanıyorum 1.75lik. Belki biraz ağırlıkları fazla ama MTB lastikleri gibi yola yapışmayacağından sizi gayet tatmin eder. Lastiğin akışkanlığı çok güzel. Patlamak nedir bilmemesi de cabası.

Lastik degistirdiginizde hiz icin etki eden ana etkenler lastigin yola tutunma gucu ve temas eden yuzeyidir.
Lastigin kalinligi elbette hava direnci olarak hiza etki edecektir.
Diş yapısı yolda veya arazide daha guvenli tutunmasini saglayacaktir.
Ancak hangi lastik olursa olsun bastiginiz hava ve lastigin "dönme direnci" de bir o kadar onemlidir. Iyi marka lastiklerin bazilari sitelerinde modelleri icin "dönme direnci-low resistance roll" degerlendirmelerine de yer verir!
Eger lastige max. verilen degere yakin hava basmazsaniz yuzeye temas eden sirt bombesi yeterince olusmayacak, lastigin yere temas eden yuzeyi surtunmeyi/direnci arttirarak hiziniza etki edecektir.
Lastik secerken kullanacaginiz yola ve istediginiz performansa gore butun bunlari gozonune almaniz yararli olacaktir.
Yoksa 2,00 cyclocross lastikli 60 psi basili bir bisikletin, 1,50 lastikle 45 psi bastiginiz bisikletinizi rahatca gectigini gorebilirsiniz ;)

bende 29 mtb me 700*35 lastik taktım akıcılığı müthiş derecede farketti ama görsele alışmak biraz zaman alıyor :)
700*35 kaça denk geliyor o ölçüler neyi ifade ediyor ??bilmiyorum ama sanırım 1,50 lik lastikler kadar ince..
lastik markası rubena ultra long way çiftini 100 liraya almıştım iç lastikleriyle beraber 130 a mal oldu.

ayrıca lastik zırhlıdır daha önce patlamasından bıkmıştım 3 aydır 1 kez bile patlamadı diyicem ama kesin bugun eve giderken patlıycak o yüzden demiyim :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bende Schwable marathon plus 1.75 aldım 2 aydır kullanıyorum yani asfaltta kullanıyorsan düşünme siparişini ver.

@Yunus M.
Gule gule kullanin patlaksiz belasiz :)
700 * 35 mm olarak olcusu. Bunu inch hesabuı yaptiginizda:
700 mm = 27,5 inch jant capi
35 mm = 1,40 inch lastik genisligi
Ayrica zirh korumali lastik yerine ic lastik ve dis lastik arasina yerlestirilen "lastik zirhi" olarak isimlendirilen bantlardan da kullanilabilir. Bu bantlarda MTB ve city lastikler icin iki farkli kalinlikta ve teker capina gore farkli boylarda olur.

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
Merhabalar. Ben de 2.1" lastigimi degistirmek istiyorum ama 27.5 " icin hangi boyutu alacağımi bilemedim. 700mm uyar mi?

Merida tfs 500 bisikletimi yol lastiği ile kullanmıştım yaklaşık 10.000 km.Şimdi yol bisikletine geçtim 4 sene sonra.lastik yerine bisikleti değiştirme şansınız var ise akıcılık istiyorsanız düşünmeden yapın derim.Lakin şu anda kullandığınız dağ bisikletlerine de yol lastiği taktığınızda tahminimce aynı eforla 2-5 km arası fark yaratabilir.

1.50 kenda kwickroller kullanıyorum. kaymak gibi düz yolda ama taş kesiği çok oluyor

@dramorey
Eskiden 26 inch ve 700 c olarak adlandirilan iki boy jant/lastik vardi. 700 c jant capi olarak 27,5 inch karsilik gelir ve genelde yol bisikletlerinde yaygin olurdu. Bu jantlari MTB uyarlayarak kalin lastikle kullaninca, lastigin kendi hacim kalinliginida ekleyerek 29'er veya 29 inch MTB terimi kullanilir oldu. Siz su an satilan 27,5 inch MTB sinifi bir bisiklet kullaniyorsaniz 650b olarak satilan lastiklerden tercihinize uyan kalinlikta bir lastik secmelisiniz...

Bir zamanlar decathlonda satilan vittoria marka lastiklerden 26x1.50 olcusunde olanlardan 2 adet almis ve cok memnun kalmistim.
Verim yaklasik %25 artmisti.
Tavsiye ettigim uygulamadir.

1.5 daha akici tavsiyemdir

tecathlon Vittoria 1.50 iyidir hem uygun fiyata (adedi 45 tl) hemde kaliteli 95 psi ye kadar destekliyor bir yık oldu alalı henüz hiç patlamadı hemde yansıtıcı var çevresinde

Geri