Scudo Sports

Dağ bisikletime ince şehir lastiği takmak istiyorum

wenom

Forum Bağımlısı
Tepki
670
İsim
rafet
Bisiklet
Diğer
Arkadaslar 26 jant olan giant talon 2 mtb bisikletime ince lastik takmak istiyorum sehir icinde rahat etmek icin tavsiye edeceginiz lastik varmi? Birde hangi kalinlik ve olcu takmaliyim tecrube edeniniz varmi?birde arkalik takmak istiyorum biraz sehir bisikleti kivamina getirmek istiyorum tavsiyeniz varmi arkalik icin kisaca dag bisikletimi biraz sehir bisikleti kivamina getirmek istiyorum baska tavsiyesi olan varsa paylasirsa sevinirim.

Scudo
Ben normalde 2.2 mtb lastiği kullanıyorum.
Sizin gibi ince lastiğe geçmek istediğimde schwalbe marathon 26x1.75 kullanıyorum.
İnanılmaz artıyor akıcılığı, hem de patlamaya karşı çok güvenli oluyor.
Sonra dağa gitmek istediğimde tekrar takıyorum 2.2'leri

sehir icinde rahat etmek icin lastik inceltilecekse , slicklestirilmeli ve hafiflesmeli de.
diger tavsiye edileceklerin yaninda, maxxis detonator (katlanir-silkworm protect 1.5") en iyi seceneklerden biri olacaktir.patlama direnci de gayet iyi.

• Beğen
Tepkiler: wenom
Maxxis Xenith (26 x 1,50) öneririm ben de..

Ikinci bisikletimi hybrid olarak duzenledigimden bu lastikleri taktim ve ozellikle duz asfalt yolda iyi performans aliyorum..

• Beğen
1.75 sanki daha iyi gibi,1.5 cok incemi kalir acaba?birde asagi yukari cifti nekadar tutar bu lastikler sanirim icide degismeli dimi?

• Beğen
Tepkiler: hsm
Cst 1.50 city traveller kullanıyorum. 1800km antalyaya gitti 2 kere patladı, son 4k kmdir bende. Arazi sayılabilecek bozuk toprak yollara da girdim arkada yüklü bagajla, henüz patlamadı. Daha 2k km gider gibi duruyor. Şehir içinde tavsiye ederim pahalıda değil

• Beğen
Tepkiler: wenom ve hakankut
Gayet guzel olmus resimde gormek daha iyi oldu

@bagetci
1.50 zannımca ince olur. bende de giant var. xtc sl modeli. normalde 2,1 lastik kullanıyorum arazi şartlarında. yolda ise 1,75 continental touring plus 26x1.75 kullanıyorum. tanesi 100 tl gibi. tavsiye ederim. daha çok arazi kullanıyorum yolda az kullanıyorum derseniz decathlon'a bakabilirsiniz. daha uygun lastik seçenekleri var. tanesi 25 tl den başlıyor.
iç lastik ile de alakalı zaten lastiğinizi söktüğünüz zaman iç lastikte bir ibare göreceksiniz. hangi lastik ölçülerine uyumlu olduğu ile alakalı. normalde 1,75 e uyumludur iç lastiğiniz ama 1,75 özel iç lastikte alınabilir. sıkışmalar olabiliyor. iç lastiği şişirdiğiniz zaman fark edeceksiniz zaten.

• Beğen
1,75 görsel açıdan iyidir. Continental tour ride marka olarak önerebilirim. Delta da teki 55 tl.

1.75 Rubena Walrus kullanıyorum ve performansı çok güzel. Fiyatı 25 TL. Asfaltta yol tutuş ve manevra kabiliyeti iyi. Şiddetle tavsiye ederim.

http://i.imgur.com/vKjz8Zp.jpg
http://i.imgur.com/4J1IqTQ.jpg
lastiklerin bisiklet üzerinde görünüşü;

http://i.imgur.com/w0RbpyS.jpg

Forumda konusu vardı, bir arkadaş 28 lastik takmıştı.

• Beğen
Normalde 2.0 mtb lastiği kullanıyorum fakat asfalt için 1.75 denedim çok fazla farketmedi 1.50 takınca daha iyi farkı ve akıcılığı hissettim .

• Beğen
@bagetci

asfalt kullaniminda en onemli iki etken (belli bir cant buyuklugu icin) :

• hafiflik (ivmelenme ve belli bir hiza erismek icin gereken enerji tasarrufu icin)
  • surtunme direncinin minimum olmasi ( akicilik , enerjinin verimli kullanimi icin)

durum bu iken 1.5" lastik "zannimca" inceymis,"kanimca" olmazmis yorumlarina saygiyla katilmayiniz ve gozunuzle 3 boyutlu olarak kendiniz gorunuz:

Ben de dağ bisikletimde 1.50 lastik kullanıyorum. Michelin transworld şimdilik memnunum.

(link)

• Beğen
Arkadaslar cok faydali yorumlar olmus cok sagolun fikirlerinizi degerlindirip karar vericem

@aeneskralbisikletinde cok guzelmis:)

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@bagetci
eyvallah, eksik olmayın.

Geri