Scudo Sports

Dağ Bisikleti Tavsiyesi Lütfen

Uzun zamandır yorum yapan yok :)

Arkadaşlar Borla ile 711 V yi kıyaslıyorum şu sıralar. 711 V de kilitlenebilir Gidon varmış. Bu ne demek? Ne işe yarar?

Scudo
@Doğukan Yıldız

benim şahsi fikrim 711V 'den yana.donanımlara baktığında daha iyi olduğu görülüyor.
maşa gidondan kilitlemeli demişsin.bu olay maşayı durmak zorunda kalmadan gidondaki kilitleme mekanizması sayesinde kilitliyerek maşayı sabit maşa gibi kullanmamızı sağlar.bu kilitleme olayı yolda giderken gerekebilir.çünkü yolda sürülen bisiklette amortisör sadece güç kaybı ve ağırlık sağlar.çok gereklimidir dersen bence çok önemli değil.şahsen 50-60 km.yol yaptığımda kilidi hiç kullanmıyorum.daha uzun yola çıkmadım daha uzun yolda gerekebilir.

Benim maşam gidondan kilitlenmiyor ama maşanın üzerine uzanıp oradaki bir mandalı çevirmek yetiyor. ben durmadan da maşayı kilitleyip açabiliyorum rahatlıkla. Gidondan kilitlenmesine çok takılma bence ondan önce parça kalitesine ve seviyesine bak. Şahsi fikrim gidondan kilitleme işleri biraz rahatlaştırsa da olmazsa olmaz bir donanım değil...

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Diğer donanım farkları aradaki fiyat farkına değer mi sizce? Çok önemli farklar yoksa Borla alayım. Daha ucuz çünkü :)

Bir de daha çok bozuk asfaltta kullanacağım için 20'' almak daha mı mantıklı olur? Borla' ya şehir bisikletlerininki gibi lastikler de takılıp kullanılabilir mi? Bacak boyumu ölçmedim, boyum 1.83 cm. 18'' ve 20'' konusunda da kararsız kaldım. Görüp alma şansım da yok. Siz ne dersiniz?

Off arkadaşlar off. Isparta' da Sedona bayisi yok. Nette performans bisiklet 540 a taksit yapıyor ama taksit yaptığı kartlar bende yok. İstanbul' da başka bir bisikletci kargolama 100 liraya patlar diyor. Nereden alacağım ben bu bisikleti. :)

Borla modelinden bahsediyorum bu arada.

@Doğukan Yıldız

sevgili kardeşim

sana aşık olmanı öneririm
yoksa evlenemezsin
al gitsin bi tane ya

kural bir
yaşadığın şehirden al

kural iki
bütçene göre al

kural üç
amacına göre al

iyi, çok iyinin düşmanıdır

fikir çokluğunda boğulmuşsun
kadrosu iyi donanımı kötü de olsa birşey al
eğer hâlâ devam etmek istiyorsan
zamanı gelince yükseltirsin

kadro boyu vs vs

sele ve gidon boyunu neden yapmışlar
ben 170 boyundayım
195lik birinin 2. eline bindim uzun süre

denge sorunu oldu

ama kimin umrunda
ben keyif aldım

abi bu bisiklet sana büyük diyen çok oldu
kimin umrunda ben keyif alıyorum ya

al sevgili kardeşim evinin dibinde
1 kilo fazla olsun
bacakların gelişir

acera olsun

bozulursa değiştirirsin

al
keyfi sürmeye başla

• Beğen
Tepkiler: oguzcigsar
Beklentileriniz aslında çok iyi ve işe yarayan bir bisikletin tarifi bence... Çok kullanmayacağım demişsiniz 2 yıldan bahsederek ama aslında bu uzun bir zaman... Ayrıca 350 civarına alacağınız bisiklete 2 yıl içerisinde 350 tl daha harcarsınız bunu 17 kez bisiklet değiştirmiş biri olarak tüm samimiyetimle yazıyorum... Gün gelip o bisikleti satmak isterseniz de 250 tl ye bile satamazsınız... Bianchi lerle ilgili tek gerçek şudur önceden de şimdi de kadro açıları çok güzeldir bianchilerin... Geri kalan malzeme alt seviyedir yıllardır satılır yani burada üretilip, üretimemesi hiçbirşeyi değiştirmez.. Artık Sony-Apple gibi dev firmalarda bildiğiniz gibi ÇİN vb... ülkelerde üretim yapıyor ama standartların altına düşmemektir önemli olan... Kesinlikle bu paraya 2. el düşünün derim yada bütçeyi arttırın şartlları zorlayarak, başka yolu yok:) Siz bütçeyi arttırın biz size güzel bisikletler öneririz tekrar tekrar... :) Saygılarımla

@oguzcigsar

Hocam siz ilk mesajı okumuşsunuz. Onu değiştiremiyorum ama oradaki modelleri kafamdan sileli çok oldu. Borla almaya karar verdim. Tek sorun Isparta' da bayisi olmaması. İnternetten de uygun bir yer bulamadım henüz. Bunu aşmaya çalışıyorum. :)

Arkadaşlar belki çok ince eledim ama kusura bakmayın artık. :)

Fotoğraftaki Sedona 18'' ama bana nedense Salcano'dan farksız geliyor. Salcano 17''. İçime kurt düşüyor küçük mü gelir bu bana diye. :)

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/215790_10150260217564966_771384965_9319978_6523121_n.jpg
http://img545.imageshack.us/img545/3685/yeniler2011074b.jpg

@Sezer Özdemir

Sezer kardeş bianchi dağ bisikleti almayı düşünüyorum hangi modellerin ortadaki amortisörleri kilitlenebiliyor.Bunu sadıcıya sormadan nasıl anlarız? Bana bu konuda yardımcı olabilir misin?

Geri