Limuzinkedy
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Emir
- Başlangıç
- 2023—24
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Hocam var mı önerebileceğiniz bir bisikletBerbat bir marka
Hocam var mı önerebileceğiniz bir bisikletBerbat bir marka
Mosso Black Edition Cues H kullanıyorum. Öneririm.Merhabalar, iyi forumlar. Bisiklet almak istiyorum ama kararsız kaldım. Bir arkadaşım corelli opilio 2.1 modelini önerdi. İyi bir marka mı yoksa 20-25k fiyat bandında daha iyi bir bisiklet var mıdır?
Hocam hepsi taşır seni. Yani Özellikle 120 kg üstü insanlar için yapılmış bisikletler yok. Boyunuza uygun beğendiğiniz bi bisiklet alın yeter. Sadece ağır olduğunuz için bisiklet daha sık bakım gerektirir yada bozulma ihtimali daha da artar. Yoksa ortadan ikiye ayrılacak demek değil 120 kg üstü birisi bindiği zaman.Herkese merhabalar.
Boyum 185, kilom 137. Dolayısı ile beni taşıyabilecek bir bisiklet arıyorum. Nereye gitsem ya bisikletin taşıma kapasitesi yazmıyor ya da ürünü bilmiyorlar "taşır abi seni yhaaa" diyorlar. Bana lütfen yardım edin. Ben bu kiloları taşıyabilecek, kilo verebileceğim + sonrasında bunu sürekli hobi olarak edinebileceğim bir bisiklet arıyorum. 120kg yazanları alsam mesela ne olur? Uzun sürede kadro ya da jantlar mı sorun çıkartır ya da bir anda bisiklet kullanılmaz hale mi gelir bunu Türkiye' de detaylıca cevaplayabilen birisi gerçekten yok. Elektrikli bisiklet baktım ama taşıma problemi olmasa da kendisi 35kg ve arabaya sığmayan bir model. Normal bisiklet alayım dedim o da kg sınırı var. Kafam allak bullak.
Bana nokta atışı şu seni taşır, bu seni taşır diyebileceğiniz modeller nedir Decathlon olsun, Carraro olsun hiç farketmez, bütçem 40K civarı taksit ile. Elektrikli olanlarda Ape Ryder Buffalo F modelini beğendim ama taşıma durumu (İstanbul Arnavutköy' de oturuyorum burad abisiklet parkuru pek yok o yüzden Göktürk, Bakırköy vs vs gibi güvenli yollarda sürmem gerek) biraz sorun olabilir gibi geliyor.
Ne olur rica ediyorum. Herkese iyi forumlar dilerim.
Ne zamandır kullanıyorsunuz?Mosso Black Edition Cues H kullanıyorum. Öneririm.
Hocam dün yodlaydım cevap yazamadım.aynı göbeği kullanırsın neden kullanamayasın ki? Önemli olan çember ve göbekteki delik sayısının tutması. Hatta imkan varsa yeni bir jant seti de dizip keyfe göre kaseti ve diski geçirip canın sıkıldıkça 27.5 29 arasında geçiş de yapabilirsin.
Aklıma takılan şöyle bir nokta var, explore 540 için decathlon veya başka bir yerde mullet kullanıma uygun olduğuna dair bir ifade var mı? Bir şey daha söylemek istiyorum, explore 540 her ne kadar sıkı görünen bir bisiklet olmasına rağmen ruhu+geometrisi xc ye daha yatkın duruyor, ona göre davranmak lazım.
Ek olarak agresif hardtailer için konu açıldığını görmek güzel oldu, herkes azar azar da olsa kendi tecrübelerini tavsiyelerini paylaşsa çok hoş bir ortam doğacağından eminim.
Ben şuan rockrider modellerinin üstünde gelen siyah pedal var ya, onu kullanıyorum. Bana yetiyor. 530 um vardı zamanında, ondan beri aynı pedalı kullanıyorum. Estetik açıdan zayıf, pimleri değişir tipte değil ama fiyatına göre iyi bir pedal bence. Diğer pedallar ile ilgili verebileceğim tek bir tavsiye var, meroca pedalları deneme fırsatım oldu ayağımı tutmadı. İmpact ın bi pedalı var onu aldım 45cm lik drop tarzında bir yerde pedal milinin oradan kırıldı. Xlc nin şeffaf modelleri de keza öyle. Arkadaşımda sixpackin menace pedalı var iyi tutuyor onu da tavsiye edebilirim fakat biraz tuzlu bir fiyatı var. Ns bikes aerial de iyiye benziyor, düşünebilirsin.Hocam dün yodlaydım cevap yazamadım.
Hocam mullet için uygun olduğuna dair bir ifade bulamadım ama uygun olur gibi geldi. Belki crankı 175’den 165’e düşürüp o 1cm kaybı da düzeltebilirim. Jantım çok kötü durumda şu an yakın zamanda değiştirmem lazım, değiştirecek iken direkt mullete geçeyim diyorum.
Kadro da 2 sene civarı götürse beni çok kafi şu an, üzerindeki parçaları direkt taşırım o zaman yeni bir kadroya.
Bir de bunny için vs. kaymayacak güzel bir pedal öneriniz var mı?
hiçbir mantığı yok, yapmayın bence. bisikletin bütün dengesini bozarsınız.Bu mevzularla alakalı pek bir başlık yok, bulunması bence hoş olur. İlk soruyu da ben sormak istiyorum.
29'' bisikletimin arka çemberini 27,5 yaparak mullete geçmeyi düşünüyorum. Bisiklet Expl 540. Biraz hesaplamaya çalıştım orta göbek 1cm civarı yere yaklaşacak, Belki daha kısa bir aynakol kullanabilirim bunu telafi etmek için. Benim asıl sorum:
29'' teker setimdeki çemberi söküp 27,5 çemberini yeni tellerle aynı göbeğe ördürebilir miyim? Ne gibi sorunlar çıkabilir, hangi kısımlara dikkat etmeliyim? Şimdiden teşekkürler umarım ölü konu olmaz...
Kesinlikle, yapmak istese yapar ama sağlıklı yürütemez diye düşünüyorum ben de. Üstelik 29 jant için ürünler daha ucuz. (lastik,çember) Geometride de sanki biraz daha kafa açısı yatmaya eğilimi gösterecektir. Xc ve mullet zaten bir önceki mesajda da demiştim pek hoş olacağını sanmıyorum.hiçbir mantığı yok, yapmayın bence. bisikletin bütün dengesini bozarsınız.
Aklıma takılan şöyle bir nokta var, explore 540 için decathlon veya başka bir yerde mullet kullanıma uygun olduğuna dair bir ifade var mı? Bir şey daha söylemek istiyorum, explore 540 her ne kadar sıkı görünen bir bisiklet olmasına rağmen ruhu+geometrisi xc ye daha yatkın duruyor, ona göre davranmak lazım.
ben amaç ne onu anlamadım, edilen masraf da cabası.Kesinlikle, yapmak istese yapar ama sağlıklı yürütemez diye düşünüyorum ben de. Üstelik 29 jant için ürünler daha ucuz. (lastik,çember) Geometride de sanki biraz daha kafa açısı yatmaya eğilimi gösterecektir. Xc ve mullet zaten bir önceki mesajda da demiştim pek hoş olacağını sanmıyorum.
Kesinlikle, yapmak istese yapar ama sağlıklı yürütemez diye düşünüyorum ben de. Üstelik 29 jant için ürünler daha ucuz. (lastik,çember) Geometride de sanki biraz daha kafa açısı yatmaya eğilimi gösterecektir. Xc ve mullet zaten bir önceki mesajda da demiştim pek hoş olacağını sanmıyorum.
Arka çember şu an bayağı bir kötü durumda, her türlü çember değişecek. 27,5 veya 29 yapmamın masraf konusunda pek bir farkı olmuyor.ben amaç ne onu anlamadım, edilen masraf da cabası.
Arkadaşların da dediği gibi mullet setup xc için çok da mantıklı durmuyor. Zaten endurolarda 165mm krankların tercih edilmesinde en büyük sebep bb drop kısa olduğu için krankın yere sürtmesi. Ama senin xc nin bb si yüksek olduğu için böyle bir derdin olmaz, boyun uzunsa 165mm krank pedal verimliliğini düşürür.Arka çember şu an bayağı bir kötü durumda, her türlü çember değişecek. 27,5 veya 29 yapmamın masraf konusunda pek bir farkı olmuyor.
Amaç: küçük teker daha fazla dayanıklılık, aynı zamanda daha rahat manevra (bunny esnasında vs.)
Hala yapasım var ama bakalım araştırmaya devam.
Boy 175, çok uzun değil sanırsam ama mulletden biraz vazgeçmeye başladım.Arkadaşların da dediği gibi mullet setup xc için çok da mantıklı durmuyor. Zaten endurolarda 165mm krankların tercih edilmesinde en büyük sebep bb drop kısa olduğu için krankın yere sürtmesi. Ama senin xc nin bb si yüksek olduğu için böyle bir derdin olmaz, boyun uzunsa 165mm krank pedal verimliliğini düşürür.
27.5 için çok uçuk fiyatlı olmayan eli ayağı düzgün dış lastik bulmakta zorlaştı. Bulsan da aynı lastik 29 jant modelinde daha ucuz oluyor.
Çevikliği arttırmak istiyorsan kokpitte değişiklikler yapabilirsin. Kısa gidon boğazı, 20mm den yüksek riseli gidonlar vs.
Düşündüğün yükseltmeler gayet güzel.Boy 175, çok uzun değil sanırsam ama mulletden biraz vazgeçmeye başladım.
Şu an düşündüğüm geliştirmeler:
Kısa gidon boğazı
Yeni pedallar, ns aerial olabilir
ucu yukarı bakan sele borusu, çok dert değil ama teker vs yaparken popom çok öne kayıyor
biraz daha uzun elcikler takabilirim, bazı yerlerde daha geniş kavrama alanı istiyorum
Bunlar aşırı aşırı pahalı geliştirmeler değil. Pahalı olanlar:
Jant, göbek, lastik vs.
frenler, çok kötü gelmedi bana ama daha güven verecek bir şey istiyorum.
En az 15K’lık olduk sanırım zaten :/
Hassns mı neydi onun boğazları çok popüler ama yalan yok pek güvenemiyorum. FrShop'ta Levelnine diye bir marka var, Alman markası imiş sanırsam. Onu veya hussefelt düşündüm.Düşündüğün yükseltmeler gayet güzel.
Gidon boğazı için çok para harcamaya gerek yok. Tahtadan bile olsa kırılacak bir parça değil. Ama wake gibi boyasız ve krom vidalara sahip olan boğazları tercih etme paslanıyorlar.
Ucuz bir şey arıyorsan çançinçon sitelerinden değerlendirmesi iyi olan ürünlere bak.
Frenleri yükseltmeyi düşünüyorsan, bütçeyi çok zorlamadan yapacağın en iyi yükseltme rotor büyütmek ve fren kolunu değiştirmek olur. Kaliper uyumluysa metal balataları da düşünebilirsin.
Ben de selede kayma sorununu yaşadım. Selenin altındaki alyanlarla yaptığım ayar yeterli oldu.