Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Hassns mı neydi onun boğazları çok popüler ama yalan yok pek güvenemiyorum. FrShop'ta Levelnine diye bir marka var, Alman markası imiş sanırsam. Onu veya hussefelt düşündüm.

Frenler ve jantlar için bike24'ü vs kontrol ettim, forumda komisyon alarak parça getiren arkadaşlardan söyleyebilirim belki. Her türlü trden ucuza geliyor. :D

Fren için tek tek parça almak yurtdışında 70-80 euro civarına komple setler var, Magura MT Trail vs. Şu an öncelik parayı toparlamak oldu.
Levelnine iyi markadır, görünüş olarak da güzeller, tercih edebilirsin.

Magura frenlerim hiç kullanmadım, ama plastik kol yapısı bana çok güven vermiyor. Alternatif olarak shimano mt420 mt520 modellerine bakabilirsin, gayet sağlamlar.

• Beğen
Tepkiler: Jawerbone
Scudo
Merhabalar dağ bisikleti bakiyorum 10 15k civarinda onerebileceginiz bisikletler nedir

Son düzenleme:

Magura frenlerim hiç kullanmadım, ama plastik kol yapısı bana çok güven vermiyor. Alternatif olarak shimano mt420 mt520 modellerine bakabilirsin, gayet sağlamlar.
Magura'nın kollarının kısa olması çok hoşuma gidiyor, tek veya çift parmak fren bayağı bir konforlu ama plastik olması problem doğru diyorsun. Dedidklerine de bakıcam.

Öncelik ucuz modifikasyonları halledeyim pahalıya doğru devam edicem. :D

• Beğen
Tepkiler: burak002
Herkese merhabalar.

Boyum 185, kilom 137. Dolayısı ile beni taşıyabilecek bir bisiklet arıyorum. Nereye gitsem ya bisikletin taşıma kapasitesi yazmıyor ya da ürünü bilmiyorlar "taşır abi seni yhaaa" diyorlar. Bana lütfen yardım edin. Ben bu kiloları taşıyabilecek, kilo verebileceğim + sonrasında bunu sürekli hobi olarak edinebileceğim bir bisiklet arıyorum. 120kg yazanları alsam mesela ne olur? Uzun sürede kadro ya da jantlar mı sorun çıkartır ya da bir anda bisiklet kullanılmaz hale mi gelir bunu Türkiye' de detaylıca cevaplayabilen birisi gerçekten yok. Elektrikli bisiklet baktım ama taşıma problemi olmasa da kendisi 35kg ve arabaya sığmayan bir model. Normal bisiklet alayım dedim o da kg sınırı var. Kafam allak bullak.

Bana nokta atışı şu seni taşır, bu seni taşır diyebileceğiniz modeller nedir Decathlon olsun, Carraro olsun hiç farketmez, bütçem 40K civarı taksit ile. Elektrikli olanlarda Ape Ryder Buffalo F modelini beğendim ama taşıma durumu (İstanbul Arnavutköy' de oturuyorum burad abisiklet parkuru pek yok o yüzden Göktürk, Bakırköy vs vs gibi güvenli yollarda sürmem gerek) biraz sorun olabilir gibi geliyor.

Ne olur rica ediyorum. Herkese iyi forumlar dilerim.
Merhaba;
dag bisikletlerin cogu 120 kg tasima kapasitesindedirler. Aslinda bunu sinirlayan unsur bisikletin kadrosu degil, jant ve gobeklerdir. ozellikle category 5 sinifinda jant setleri var. Bunlar genelde e-mtb'ler icin hard enduro ve downhill icin oluyorlar ve 150 kg sinirindalar. Ama sen eger sakin sakin bisiklet binmeyi planliyorsan 120 kg sinirindakilerde sorun yaratmaz ama jant ve gobeklerini normalden daha cabuk degistirmen yada elden gecirmen gerekecektir. Eger biraz aksiyon seviyorsan ve uzun omurlu olsun istiyorsan dedigim gibi ozellikle category 5 sinifindaki bisikletlere yada jant setlerine bakabilrsin.
Hocam dün yodlaydım cevap yazamadım.

Hocam mullet için uygun olduğuna dair bir ifade bulamadım ama uygun olur gibi geldi. Belki crankı 175’den 165’e düşürüp o 1cm kaybı da düzeltebilirim. Jantım çok kötü durumda şu an yakın zamanda değiştirmem lazım, değiştirecek iken direkt mullete geçeyim diyorum.

Kadro da 2 sene civarı götürse beni çok kafi şu an, üzerindeki parçaları direkt taşırım o zaman yeni bir kadroya.

Bir de bunny için vs. kaymayacak güzel bir pedal öneriniz var mı?
raceface Atlas flat pedal oneririm, cok basarililar

kesinlikle Shimano MT520'yi oneririm, bu model herkesin gozunden kacmis, diger cift piston shimano frenlerine gore daha ucuz kaldigi icin burun kivrilan bir model ama inanin verdigi guc digerlerinden hic farkli degil. bakimlarini zamaninda guzelce yaptiginiz surece asla pisman olmayacaginiz bir modeldir

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Jawerbone
Merhabalar dağ bisikleti bakiyorum 10 15k civarinda onerebileceginiz bisikletler nedir
O paralara çok düzgün bisikletler kalmadı maalesef.
2. El temiz bir bisiklet daha iyi bir tercih olur.

Bütçe biraz artarsa mtx 7300 güzel 16 bin TL. Bayilerden pazarlıkla 15bine indirebilirsin belki.

(link)

Bütçem hiç artmaz dersen mtx 7200 olabilir 26" jant mekanik disk fren modelleri 12bine bulunabiliyor ama mtx7300 fiyat farkına değer.

(link)

• Beğen
Tepkiler: dotless34
Hocam 2.el önerebileceğiniz bisikletler nedir
Carraro 770c, lapierre edge 3.7 modellerine bakabilirsin. İndirimde bulursan carraro daytona modelleri de güzel.
Amanita nın önerdiği bisikletler de güzel, o paraya eli ayağı düzgün bisiklet pek kalmadı ama arada çıkabiliyor tabi.

Merhabalar Acil bir konu danışmak istiyorum sizlere Elimde bir bianchi nirone 7 yol bisikleti Carraro G2 Gravel bisiklet ve Carraro 328 şehir bisikleti var Dağ bayır tırmanıp şöyle güzel manzaralarda keyif yapmak istiyorum o nedenle bir MTB bisiklet alma niyetim var Carraro BİG 912 S sram set bisiklet nasıldır alınır mı bisiklet hakkındaki kullanıcı deneyimleri olan varsa paylaşabilir mi ? veya başka alternatif ne sunabilirsiniz 45 bin bandına şuan indirimli şekilde alabiliyorum 6 taksit imkanı da sunuluyor başka bu fiyatlara alternatif bu bisiklet alınır diyeceğiniz varsa önerilerinizde bekliyorum

Merhabalar Acil bir konu danışmak istiyorum sizlere Elimde bir bianchi nirone 7 yol bisikleti Carraro G2 Gravel bisiklet ve Carraro 328 şehir bisikleti var Dağ bayır tırmanıp şöyle güzel manzaralarda keyif yapmak istiyorum o nedenle bir MTB bisiklet alma niyetim var Carraro BİG 912 S sram set bisiklet nasıldır alınır mı bisiklet hakkındaki kullanıcı deneyimleri olan varsa paylaşabilir mi ? veya başka alternatif ne sunabilirsiniz 45 bin bandına şuan indirimli şekilde alabiliyorum 6 taksit imkanı da sunuluyor başka bu fiyatlara alternatif bu bisiklet alınır diyeceğiniz varsa önerilerinizde bekliyorum
912D Deore modelini tercih etmen daha iyi olur. M6100 grupset SX grupsetten daha iyi.

29 Jant 21 kadro Salcano Astro bisikletimi satıyorum. İlgilinene olursa destek olmaya çalışırım .

(link)

Geri