Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Wrc'yi pazarlıkla 25e kadar düşürdük big 910 bütçeyi biraz aşacak gibi. Daytona 930 modelini tavsiye ettiler o model hakkında ne düşünüyorsunuz?
Wrc için de sram setten emin olamadık herkes farklı şeyler söylüyor dayanıklılığı hakkında o yüzden magma 9.1 cues ve carraro modelleri daha mantıklı gelmeye başladı.
Daytona 930 3x ön vitese sahip ama 3x dağ bisikletinde pek gerekli değil. Maşası falan noname, parasını haketmiyor.

Evet wrc deki sram sx giriş seviyesi bir model olduğu için dayanıklılığı az olabilir.

Magma 9.1 i kullandım, gayet güzel. memnun kalacağın bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.

Big 910 bütçeyi aşıyorsa, magma comp 9.1 gayet güzel. Shimanonun cues u6000 vites setine sahip. Sram sx grupsetinden daha dayanıklıdır.

Scudo
Peki şehir içi kullanımda yaylı havalı maşa farkı belirgin hissedilirmi hocam?

Peki şehir içi kullanımda yaylı havalı maşa farkı belirgin hissedilirmi hocam?
Havalı maşa çok giriş seviyesi bir model değilse hissedersiniz hocam.
Havalı maşalar yaylılara göre daha hassaslar ve hafifler.

Tabi hassaslığı ayarlarına ve içindeki havaya bağlı.

Hocam mesela big 910 nun maşası giriş seviyesi bir maşa mı? Şuanlık maşa ya en fazla kaldırımlardan inerken ihityaç duyuyorum ama bazı hareketler öğrenmek istiyorum aslında.Yaylı maşa ile hareket yapılırmı sizce?

Hocam mesela big 910 nun maşası giriş seviyesi bir maşa mı? Şuanlık maşa ya en fazla kaldırımlardan inerken ihityaç duyuyorum ama bazı hareketler öğrenmek istiyorum aslında.Yaylı maşa ile hareket yapılırmı sizce?
Big 910 maşası RS judy silver, gayet güzel, ortalama bir mtb maşası.

Yaylı maşayla hareket yapılır mı yapılmaz mı, tamamen maşanın kalitesine bağlı. Noname bir maşayla pek önermem, çünkü ne kadar dikkat etseniz de zarar görüyor. Çünkü amacına uygun kullanmamış oluyoruz.

Ben hareket öğrenirken noname maşa kullandım ve amatörlüğümü attım, ama sonuç olarak maşa patladı. Sonra ortalama seviye bir havalı maşaya geçtim onunla idare ediyorum. Ama hala tam olarak amacına uygun kullanmadığım için erken bakım istiyor. Bir ara daha da iyi bir maşaya geçmeyi düşünüyorum.

Tavsiyem ucuz bir maşayla (çok fazla zorlamadan) amatörlüğünüzü atıp sonra daha iyi bir amortisöre geçmeniz.

Dostum şöyle açıklayayım. iyi bir havalı maşalı bisikleti yaylı maşası olan ve iyi bir vites sistemi olan bisiklete tercih ederim.

Maşa ve frenler iyi olduktan sonra gerisinin o kadar da önemi olmuyor gibi dağ bisikletinde. bahsettiğim şeyin öne 1.5 kiloluk maşa koy, arkaya en düşük vites sistemi koy mantığı olmadığını az çok anladın sanırım. dengeli donanım önemli fakat bu ikisi diğerlerine göre daha önemli.

giant xtc slr kullanan arkadaşlar var mı aramızda?

Tavsiye eder misiniz?

Big 910 maşası RS judy silver, gayet güzel, ortalama bir mtb maşası.

Yaylı maşayla hareket yapılır mı yapılmaz mı, tamamen maşanın kalitesine bağlı. Noname bir maşayla pek önermem, çünkü ne kadar dikkat etseniz de zarar görüyor. Çünkü amacına uygun kullanmamış oluyoruz.

Ben hareket öğrenirken noname maşa kullandım ve amatörlüğümü attım, ama sonuç olarak maşa patladı. Sonra ortalama seviye bir havalı maşaya geçtim onunla idare ediyorum. Ama hala tam olarak amacına uygun kullanmadığım için erken bakım istiyor. Bir ara daha da iyi bir maşaya geçmeyi düşünüyorum.

Tavsiyem ucuz bir maşayla (çok fazla zorlamadan) amatörlüğünüzü atıp sonra daha iyi bir amortisöre geçmeniz.
Hocam şuanki bisiklette biraz attım o aşamayı da artık iyi bir şeye geçmek istiyorum bende.Sadece merak etmiştim yaylı da beni idare eder mi diye.Şuanlık forumda gördüğüme göre herkes magma 9.1 cues i öneriyor.Onun maşası yaylı sanırım.Awacs7n ın dediği de çok mantıklı geldi bana.Üniversiteye geçmeden en azından bana göre iyi olan bi şey alasım var.Sadece bianchi nin maşası kafamı karıştırdı şuanlık.Havalı maşa olup da seti biraz daha kötü olanlar da pek sorun çıkarmayacaksa eğer (zaten şehirde kullanacağım)onlar da mantıklı geliyor ama şuanlık öyle bi bisiklette bulamadım malesef.(Bıg 910 önerilmiş gerçi ama oda benim bütçemi aşıyor maalesef)

Hocam şuanki bisiklette biraz attım o aşamayı da artık iyi bir şeye geçmek istiyorum bende.Sadece merak etmiştim yaylı da beni idare eder mi diye.Şuanlık forumda gördüğüme göre herkes magma 9.1 cues i öneriyor.Onun maşası yaylı sanırım.Awacs7n ın dediği de çok mantıklı geldi bana.Üniversiteye geçmeden en azından bana göre iyi olan bi şey alasım var.Sadece bianchi nin maşası kafamı karıştırdı şuanlık.Havalı maşa olup da seti biraz daha kötü olanlar da pek sorun çıkarmayacaksa eğer (zaten şehirde kullanacağım)onlar da mantıklı geliyor ama şuanlık öyle bi bisiklette bulamadım malesef.(Bıg 910 önerilmiş gerçi ama oda benim bütçemi aşıyor maalesef)
Hocam her yaylı maşa alt seviye değil. Coil bir maşa olduğu için hassasiyeti falan da güzel.
Üstelik geri tepme, güzel çalışan da bir yumuşaklık ayarı var.

en hafif aluminyum serisidir. Şaşırtıcı derece hafif ama hissiyatı sert kadrolardır.
Heveslendim bir tanesine hocam, aslında yeni kadro bakıyordum fakat karbon olsun istemiyordum.

kadro 1200 küsür gram galiba, 2 kilo maşa ile 12.20 kg civarında slr. Yani ciddi bir yeteneği var, böyle olunca aklıma girdi. 4 - 5 sene kullanayım diyorum nasip olursa.

Heveslendim bir tanesine hocam, aslında yeni kadro bakıyordum fakat karbon olsun istemiyordum.

kadro 1200 küsür gram galiba, 2 kilo maşa ile 12.20 kg civarında slr. Yani ciddi bir yeteneği var, böyle olunca aklıma girdi. 4 - 5 sene kullanayım diyorum nasip olursa.
Biz ithal ederken bir tane XTC SLR gelmişti 27.5, 10kg altındaydı. Maşadan sağdan soldan hafifletilir. 12.20 sanırım 29 inç.

Merhabalar. 175 boyunda 12 yaşında çocuğum için salcano ng team 300 29 jant 19 inç hd ile kron xc 150 29 jant 19inç hd hangisini almalıyız. Önerileriniz için teşekkür ederim. İyi hafta sonları dilerim.

Salcano ng team 300
Teknik Özellikler:

• Kadro: Hydroformed Tubes Alüminyum
  • Vites: Shimano SL-M315 / RD-TY300 – 21 Vites
  • Ayna Kol: 42/34/24T üçlü sistem
  • Fren: Güçlü ve güvenli Hidrolik Disk Fren Sistemi
  • Ruble: Shimano MF-TZ500-7, 14-28T
  • Boğaz: Zoom Alüminyum
  • Jant Seti: Salcano Hardtail 32H
  • Lastikler: Salcano 29 x 2.1 Dış Lastik
  • Kadro Ölçüsü: 19" – Uzun boylu kullanıcılar için ideal

Kron xc 150
Ürün Özellikleri
Bisiklet TürüDAĞ BİSİKLETİ
KadroXC ALÜMİNYUM
MaşaZOOM M. LOCKOUT
Fren TipiH.DİSK
Arka VitesSHIMANO ALTUS M310
Ön VitesSHIMANO TOURNEY FD-TY500 3S
Vites KoluSHIMANO ALTUS M315
AynakolSHIMANO TY301 24X34X42T
RubleMONOBLOK 122.5MM
ZincirKMC
FrenSHIMANO HD MT200 160MM
GidonZOOM 680MM 31.8 ALLOY
Gidon BoğazıZOOM 75MM 31.8 AL
SeleSELLE ROYAL
Sele BorusuZOOM 350MM 27.2 AL
Jant SetiDOUBLE WALL 32H
Lastik2.10

Son düzenleme:
Merhabalar bir mtb bisiklet edinmek istiyorum elimde bir yol ve carraro g2 gravel var dağlı taşlı yollara tırmanmak için video içeriği de üretmek için bir mtb arayışındayım ikinci el alacağım sanırım Rockrider race 720 ile carraro big 912 s sram serisi sizce nasıl bisikletler veya ne önerirsiniz fiyat aralığım 40 bine kadar max

Selamlar Herkese, uzun süredir bisiklete ara vermiştim, şimdi tekrar dönüş yaptım. Aşağıdaki linkteki bisikleti almayı düşünüyorum.

Full Karbon olduğunu söylediler. Üzerinde Sram vites takımı var ama ben markayı bilmiyorum. Maşa havalı sanırım donanım detaylarını iletecekler bana.
Yorumlarınızı ve fikirlerinizi esirgemeyin :))

Teşekkürler.

(link)

image.png

Selamlar Herkese, uzun süredir bisiklete ara vermiştim, şimdi tekrar dönüş yaptım. Aşağıdaki linkteki bisikleti almayı düşünüyorum.

Full Karbon olduğunu söylediler. Üzerinde Sram vites takımı var ama ben markayı bilmiyorum. Maşa havalı sanırım donanım detaylarını iletecekler bana.

Teşekkürler.

(link)

329537 dosyayı görüntüle
Gayet güzel görünüyor bisiklet ama marka olarak hiç duymadım. Fiyatı da 1450 euro ise iyi. Boyut olarak küçük duruyor önünüzdeki. Ona dikkat edin. Bir de dağ bisikleti isteyip istemediğinizden.

• Beğen
Tepkiler: MakRo

Teşekkürler.

(link)

329537 dosyayı görüntüle

Gayet güzel görünüyor bisiklet ama marka olarak hiç duymadım. Fiyatı da 1450 euro ise iyi. Boyut olarak küçük duruyor önünüzdeki. Ona dikkat edin. Bir de dağ bisikleti isteyip istemediğinizden.

Yoruma katılıp ek olarak sonrasında bisikleti Türkiye'de satmak istiyorsanız kesinlikle markası bilinen bir şey almanızı öneririm istediği donanım ve set olsun bisikletin markası çok bilinen bir marka değilse yada hiç bilinmiyorsa Türkiye pazarında satılması imkansıza yaklaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: EgemenGegoge

Teşekkürler.

(link)

329537 dosyayı görüntüle
Bisiklet sıfır mı? 1.5k iyi bir para, ben olsam o maşaya o kadar para vermezdim ki vites sistemi de vasat.

Şı sıralar avrupa bölgesinde ciddi fiyat düşüşleri var, başka modellere bakın lütfen. geçenlerde 1.2k küsür euro fiyata decathlon race serisi karbon dağ bisikleti satıyordu ki 10 küsür kilo idi diye hatırlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Jawerbone
Merhabalar, iyi forumlar. Bisiklet almak istiyorum ama kararsız kaldım. Bir arkadaşım corelli opilio 2.1 modelini önerdi. İyi bir marka mı yoksa 20-25k fiyat bandında daha iyi bir bisiklet var mıdır?

Merhabalar, iyi forumlar. Bisiklet almak istiyorum ama kararsız kaldım. Bir arkadaşım corelli opilio 2.1 modelini önerdi. İyi bir marka mı yoksa 20-25k fiyat bandında daha iyi bir bisiklet var mıdır?
Berbat bir marka

• Beğen
Tepkiler: onuRide
Geri