Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

iyi gunler dag bisikleti alamayi dusunuyorum letgo da bu bisikleti gordum alinir mi ? tavsiyeleriniz bekliyorum.
Ben biraz şüphelendim scott ve güzel bir model ama çok ucuz. Alırken markasını belirten evrağı falan varsa bakın derim şasi numarası falan. Sahibindende replika kadro veya boyanmış kadrolar çok dolaşıyor

Scudo
Ben biraz şüphelendim scott ve güzel bir model ama çok ucuz. Alırken markasını belirten evrağı falan varsa bakın derim şasi numarası falan. Sahibindende replika kadro veya boyanmış kadrolar çok dolaşıyor

Acikcasi şasi numarasina bakmayi falan bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim 🙂

Son düzenleme:
Acikcasi şasi numarasina bakmayi falan bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim 🙂
:D valla ben de bilmiyorum da yani onun belgeleri falan var şasi numarası da bisikletin altında yazıyor en azından faturasına falan bakarsınız. Bi de bence dağ bisikleti çok eski olmamalı 2. El alınırken. Çünkü bu tür bisikletler hor da kullanılmış olabilir yani metal yorgunluğu diye bir şey var. Kadronun milim milim her yerini kontrol edin bence çatlak falan var mı diye. Urban freeride gibi sporlar da XC bisikletlerle yapılabiliyor tehlikeli de olsa. Dikkatli olalım

• Beğen
Tepkiler: Hesenoz
:D valla ben de bilmiyorum da yani onun belgeleri falan var şasi numarası da bisikletin altında yazıyor en azından faturasına falan bakarsınız. Bi de bence dağ bisikleti çok eski olmamalı 2. El alınırken. Çünkü bu tür bisikletler hor da kullanılmış olabilir yani metal yorgunluğu diye bir şey var. Kadronun milim milim her yerini kontrol edin bence çatlak falan var mı diye. Urban freeride gibi sporlar da XC bisikletlerle yapılabiliyor tehlikeli de olsa. Dikkatli olalım
Hayirlisiyla yarin gidip bakayim dediginiz gibi kontrol edeyim sizi de haberdar ederim olumlu veya olumsuz 🙂

Merhaba arkadaşlar gönlüm trekking almaktı fakat bulamadım bulduğum kadro buyuk geldi şuan bu iki bisikleti buldum.
İki bisiklet arasında görsellik , kadro kalitesi , marka parça kalitesi , göz önüne alalım ikisininde fiyatı aynı yorumlarınızı bekliyorum teşekkurler.

mosso raceline vites kol altus / ön ve arka aktarıcı altus lastik mitas ocelot ruble 12-32 h fren shimano mt200
carraro force 750 vites kol altus / ön tourney / arka altus lastik schwalbe smart sam (iyi kullanmış demişlerdi) ruble 11-34 h fren shimano mt200

Dosyalar

• mosso raceline.jpg
    mosso raceline.jpg
    75,8 KB · Okunma: 23
  • force 750 kırmızı.jpg
    force 750 kırmızı.jpg
    95,1 KB · Okunma: 23
bu bisiklet alınır mı bütçe 2.500 yardımcı olursanız sevinirim

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    289,6 KB · Okunma: 25
  • 1.png
    1.png
    243,2 KB · Okunma: 24
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan
bu bisiklet alınır mı bütçe 2.500 yardımcı olursanız sevinirim
Mahallede 2 tane Corelli dağ bisikleti vardı çocukların. Biraz test için sürdüm. Corellinin Dacron parçaları gerçekten kalitesiz. Ama bu bisikletin jantlar hariç Shimano olduğunu görüyorum. Jantları sıkıntı çıkarır mı bilemem ama diğer parçaları sizi memnun edecektir. Keyifli sürüşler.

Mrblar, benim oğlana karne hediyesi olarak bisiklet sözü vermiştim. Mosso Black edition h, dayton 930 gibi bisikletlerin videolarını seyrettirdi .5000 altı hangi bisikleti tavsiye edersiniz. Hidrolik fren olunca bakım yaptırmak gibi sıkıntılar olur mu? Benim çocukluğumda bi pinokyo, bi bmx bilirdik. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla...

Merhabalar,

Şuan 2000-3000 TL aralığında uzun süre idare edebilecek bir dağ bisikleti alınabilir mi sizce?

Daha önce Merida Scultura 300 kullandım uzun süre.

@Hipnozum flying pigeon mountainbike çin malı. Resimlerden gördüğüm o. :)
Şimdi bazı arkadaşlar sorularına cevap eklemediler için üzülüyorlar. Direk tanıyabildiğimiz veya bilgilerine hakim olduğumuz konularda arkadaşlar canla başla cevaplıyorlar. Bazen mesajlar yoğunluktan güme gidiyor. Suçlamaktan ziyade yardım talebinizi yenileyin lütfen illaki cevap veren bir arkadaş çıkar.
Tesekkür ederim yanıtınız için hocam kusura bakmayin uzun suredir foruma ugramiyorum! Bahsettiginiz model google aramasinda cikmadi malesef sansa kaldi artik bulunamaz diye dusunuyorum su saat'den sonra
Merhabalar, arkadaşlar tesadüfen youtube da bit pazarı başlıkli kanal'ın birinde, markasını öğrenemediğim (tüm araştırmalarıma rağmen) eski nostaljik bir bisiklet gözüme çarptı. 1990 li yillar da sahip olupta cok az kullandigim sonrasinda çaldirdiğim bisikletime benziyor! Yalniz işin garibi eskiden kullandigim bisikletin ne markasini ne de modelini biliyorum! Aklimda yok kisaca.. Sizden ricam fotoğrafını paylaştığim bu bisikletin marka/modelini bulabilmeniz olacak.247071 dosyayı görüntüle247072 dosyayı görüntüle247072 dosyayı görüntüle247073 dosyayı görüntüle247074 dosyayı görüntüle247071 dosyayı görüntüle247072 dosyayı görüntüle247073 dosyayı görüntüle247074 dosyayı görüntüle
Netice almayi ümit ediyorum. Aramaya devam...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Carraro 770 aldım, ilk izlenimlerim biraz ağır fakat teker değişimi ve bir kaç dokunuş ile hafifletilebilir diye tahmin ediyorum. Hem şehir içi hem de engebeli alanlarda kullanmayı düşündüğüm için bunu tercih ettim.

*Sadece şehir içinde kullanacak varsa kesinlikle dağ bisikleti tercih etmemeli.

Mosso Black Edition H mı daha iyidir yoksa Carraro Daytona 927 mi? @M.İhsan @İsa DEMİRKOL @necmeddin @Aybek Cihan @Cemal Ç.

(link)

(link)

Üç aşağı beş yukarı özellikleri aynı. Mosso kullandığı ekipman yönünden biraz daha orta kullanmış.Ruble, aynakol ve hazne acera kullanmış. Sadece vites kolu bir tık düşük.

Carraro çoğunluğu altustan yana kullanmış vites kolu bir tık iyi.
İki bisiklette de özellikler aynı diyebiliriz. Hangisini daha hesaplı alabiliyorsanız ve hangisi hoşunuza giderse onu alın.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Gün geçmiyorki bisiklet dünyasında yeni icatlar olmasın,Scott spark orta süspansiyonu kadro içine almış buyrun bakalım 🤔 Ha ne fayda sağlar,belki dış etkenlerden korur toz toprak,darbeler gibi. (link)12F1EF86-BE98-4CA5-BDF7-0EB9EC8D7281.jpegF5787058-F778-4008-B125-5E3C94A37344.jpeg

Son düzenleme:
Carraro 770 aldım, ilk izlenimlerim biraz ağır fakat teker değişimi ve bir kaç dokunuş ile hafifletilebilir diye tahmin ediyorum. Hem şehir içi hem de engebeli alanlarda kullanmayı düşündüğüm için bunu tercih ettim.

*Sadece şehir içinde kullanacak varsa kesinlikle dağ bisikleti tercih etmemeli.
Ben sadece şehir içi için dağ bisikleti aldım. Çokta memnunum :) lastikleri continental speed king yaptım. Spd pedalda taktım on numara oldu. Düz yolda 60 km hıza kadar çıkabiliyorum rahatça.

• Beğen
Tepkiler: Alptug55
Mrblar, benim oğlana karne hediyesi olarak bisiklet sözü vermiştim. Mosso Black edition h, dayton 930 gibi bisikletlerin videolarını seyrettirdi .5000 altı hangi bisikleti tavsiye edersiniz. Hidrolik fren olunca bakım yaptırmak gibi sıkıntılar olur mu? Benim çocukluğumda bi pinokyo, bi bmx bilirdik. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla...
Yok mu yardımcı olacak bi arkadaşımız?

Ben sadece şehir içi için dağ bisikleti aldım. Çokta memnunum :) lastikleri continental speed king yaptım. Spd pedalda taktım on numara oldu. Düz yolda 60 km hıza kadar çıkabiliyorum rahatça.
Sizin yeriniz kesinlikle MTB ile sehir ici degil. Size tavsiyem Tour de France katilin, kesin basarili bir dereceye ulasirsiniz. MTB ile düz yolda 60 büyük basari, tebrikler.

Sizin yeriniz kesinlikle MTB ile sehir ici degil. Size tavsiyem Tour de France katilin, kesin basarili bir dereceye ulasirsiniz. MTB ile düz yolda 60 büyük basari, tebrikler.
Dikkatini çekerim abi : "Rahatça"

Yok mu yardımcı olacak bi arkadaşımız?

Carraro 711 ya da 911 benim tercihim olurdu. 4699 TL fiyatı var. 8-9 bin TL altındaki her dağ bisikletinde illa ki bazı parçalar giriş seviyesi olur. Bu bisikletlerde de maşa, teker takımı ve fren seti öyle. Oğlunuzun yaşına, boyuna ve uzama olasalıklarına göre uygun teker boyu ve kadro seçimi yaparsınız.

(link)

arkadaşlar merhaba yeni üyeyim.

ön ve arkada amortisör olan bi dağ bisikletim mevcut, ön amortisör Yamaha motosikletlerin ki gibi 😄 ön hem normal hemde disk fren uyumlu maşa ile değiştirmek istiyorum..

arka maşayı da disk fren uyumlu olacak şekilde değiştirebilir miyim?

Geri