Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Mustafa Zeybek Aynen air yazıyormus dikkat etmemişim gerçekten. Bu bisikleti alacam 4 5 hafta sonra 4.000 Tlye daha iyisi çıkmazsa size güveniyorum :) sram olması gönlümü kırdı ufaklıgımdan beri shimano markası çekici gelmiştir çünkü ama performans ve kalite daha önemli.

Scudo
Benimde şu sıralar aklımda bu var acaba alırsam yanlış bir tercih mi yapmış olurum CAPRA_27_CF_Pro_bloodred_gorered_03-900x547.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Noeserd
 :eek::eek::eek: böyle bir makine yanlış tercih olamaz. Ama en doğru tercih olur mu bilecek donanımda değilim. Bu işlerden üstadının olduğu grubun linkini bırakıyorum. Post aç o zaten seni bulur :kptmya: (link)

gerçi bayağı bir taş devrinden uzay seviyesine atlamak gibi olacak şuan bu var 20180305_172248.jpg

• Beğen
@Noeserd
Gruptaki zaten senmişsin :ssrtcbya: forumdan çok bilgi alamazsın çift süspansiyon konusunda. Hatta Türkçe kaynaklardan diyeyim. Zira ben de pek bir şey bilmiyorum. Bambaşka bir olay.

@Mustafa Zeybek
Doğru valla zaten pinkbike, bikemag, gmbn vb kaynaklara baka baka ingilizcem ayrı bi olay oldu :islik:

ama artık o sayfaya çift amortisör ile ilgili birşey daha atarsam dövecekler herhalde bu oraya attığım 10. bisiklet olucak sanırım :D ibo abi den habire laf yiyoruz bi alamadın gitti gibi sgffhgjk

• Beğen
@Noeserd o adam sabır taşı gibi. Dövecek kıvama getirdiysen haketmişsindir :D projenin hangi aşamasındasın? Para hazır, model arayışı içine mi girdin?

@Mustafa Zeybek
aynen para hazır sadece model kaldı ondada kafayı yiyicem en sonunda bide ekipman masrafı olucak üstüne ondada ne alsam bilmiyorum

Geçen yaz sonu almış olduğum MTB olan Bianchi NTX7 ' yi bu yaz sonuna doğru satmak istiyorum. Neden diye sorarsanız bu yaz sonu yaklaşık 3000 TL biriktireceğim. Ve bu eski bisikleti sattığım parayıda üstüne koyup yeni bir yol bisikleti almak istiyorum.

Genellikle yollarda sürüyorum. Antalya'da yaşıyorum. Ne zaman çıksam bisiklet sürmeye Konyaaltı'na felan gidiyorum Kepez'den. Ve genelde günüm yolda geçiyor. Planladığım eski bisikleti 1500 civarı satıp 4500 yapıp, 2500-3000 arası bir yol bisikleti almak. Size yapmalı mıyım? Mantıklı mıdır?

Arkadaşlar ben ilk defa MTB alacağım bütçe 1000(+-) tl kadar önerilerinizi bekliyorum boy 175 kilo 70

Butcem 1800 TL tavsiye edeceğiniz bir mtb var mı, ithal olsun istiyorum, teşekkür ederim, buyum 182 kilom 82.

Normalde dağ bisikletleriyle aram yok ama aşağıda linkini paylaştığım bisikletin almanyadaki fiyatı 2.500-3000 tl falan idi, şu an bir yerde buldum 1.300 liraya düşmüş.

Eder mi? (link)

bisikletin donanımı:

Beden S-M-L
Zincir Zinciri KMC L108
Çerçeve Hidroforlu / iğne yapraklı alüminyum borular, 27.5 "
Suntour RL çatal, 27,5 "100mm, gidon kilidi
Shimano Alivio, 9v
Shimano Altus FD-M370 saptırıcı, 34,9 mm
Shimano shifters M370, 3x9v
Frenler Shimano 395 Hidrolik disk, 160mm Rotor
Lastikler 27, "Alüminyum, çift duvar, 32 Radyo
Kenda Nevegal Lastikleri 29 "x2.20
MTB pedallar, alüminyum, 9/16 "
Alt braket BSA 1.37 × 24T, L: 113mm
Shimano yemekleri, 44-32-22T
Shimano krank, FCM371, 9v, L175mm
Pinyon Shimano Kaset, 11-34T, 9v
Gidon Alüminyum 31,8x660mm
Güç Alüminyum, 0º, L100mm
Kauçuk manşonlar, 130 mm
Selle Bassano Aventis eyer
Alüminyum kapı, gün 31.6, L300mm
Vites 27
Ağırlık 14.5Kg.

• Beğen
Tepkiler: oxygen.44
@Mustafa Zeybek 2 gün önce RR 900 u gittim, gördüm kullandım mağaza içi de olsa :) cidden bayıldım ^^ sana teşekkür etmem gerekti :harika:

• Beğen
@Tigin
Rica ederim. Aldığınız bisikleti de haber verirsiniz. Tavsiyelerin işe yaradığını görmek mutlu ediyor :asik:

@sefaakcan
Türkiye ile kıyaslarsam parasına değer diyorum. Markayı duymadım ama donanımı güzel.

@CannBektas

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Gökhan06
Merhaba Gökhan Bey,
Bahsettiğiniz Kron XC100, bütçenizin oldukça altında kalıyor. Aynı markanın daha üst segmentine, Mosso'lara, ya da farklı markaların 2015-2016 model sıfır bisikletlerine bakmanız bana mantıklı geliyor. 1-2 yıl öncenin elde kalmış bisikletlerinden bulabilirseniz, uygun fiyatlara alabileceğinizi düşünüyorum. Ben de bu aralar bir yol bisikleti arayışındayım. Kriterlerimden belki de en önemlisi; bisikletimin beni mutlu hissettirip hissettirmediği.
Saygılarımla...

@oxygen.44 verdiğin fiyata göre mosso blackedition tavsiye ederim. kadro boyu olarak deneme yanılma yap ama bence 18 olur diye düşünüyorum
fiyatı 1900 TL ama senin dediğin fiyatlara pazarlık ile düşülür
(link)
29-black-edition-siyah-kirmizi_4a3aV-1600x958.jpg

• Beğen
Tepkiler: oxygen.44
Selam arkadaşlar
Bir süredir alma almama konusunda gidip geliyorum bütçeyi ayarlamaya çalışıyorum :islik:
Şuan için
Bianchi 527 modeli
(link)

Ve bütçeme en uygun diğer bir seçenek ise
Kron XC300
(link)
Her iki bisikleti de yaklaşık 1350 liraya alacağım.
Maşa ve aktarıcı olarak Kron daha iyi duruyor. Sizce hem kadro sağlamlığı, jant sağlamlığı ve kullanışlılık açısından hangisi daha başarılı ?

Merhaba dağ bisikleti şehir bisikleti çok araştırma yapıyorum devamlı ama kafam karışıyor.fiyat konusunda limitim yok en mantıklısını bulmaya çalışıyorum .sram vites mi Shimano mu ?carbon mu alüminyum mu?? Otuz vites mi yada Carbon bisikletlerden 2*11 yada sadece 11 vites mi?? Allam delircem İzmir Narlıdere de oturuyorum her an yeşilliklerle doğayla buluşma imkanım var .düz yolda çok.bakalım nasıl çıkacağım işin içinden

Geri