Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Yaylada, (doğal olarak yokuşlu dağ yolunda) sürebileceğim bir bisiklet arıyorum. 1000 lira kadar bütçem var, birazcık daha arttırılabilir. Bisikletler hakkında hiçbir şey bilmiyorum, ona göre anlatırsanız çok makbule geçer. Farklı gruplarda aldığım önerileri de aşağıya bırakayım:

• Yaylada süreceksen dağ bisikleti almanı önereceğim. Maşası yumuşak olsun. Bileklerin acımasın. Alacağın bisiklette muhakkak bagaj delikleri olmalı.
  • Bu fiyat aralığında Mosso, Kron ve Salcano bakabilirsiniz.

Not: Boyum 168, kilom 73-75 civarı

Scudo
Arkadaşlar yaklaşık 2500 tl bütçem var. Geçmezse daha iyi olur. Yaklaşık 3-4 yıl idare edicek güzel bi mtb istiyorum. Biraz sert kullandığım için dayanıklılık da ön planda ve maşanın hassas olması önemli. Şu an kron xc 150 2017 kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle Merhabalar, benim 1000-1400 arası bi bütçem var ve güzel 27.5 ve hidrolik bi bisiklet almayı planlıyorum.. Aklımda Kron xc150 ve Carraro Force 271 var. Siz ne önerirsiniz ?

@Mefeka61
(link)
(link)
Bunlarada bakılabilir. Bütçenin biraz daha arttırılmasına imkan varsa rr540 güzel bir seçenek.

Bianchi aspid veya carraro force olmazsa ise salcano ng 650 alabilirsin.

Mosso wildfire
Carraro force
Carraro daytona
Seçim yapamıyorum yardım lazım

@vieri123

850TL mtb için düşük bir bütçe bu yüzden rockrider 340 tavsiye edebilirim.

big_0e53ccd3-e0b9-48a2-970c-db866e5b2cd8.jpg

@maynax

bence Mosso BLACKEDITION 29 alın Full Altus set var yakın fiyatlar zaten

29-black-edition-siyah-kirmizi_4a3aV-1600x958.jpg

@Laurelist

Kardeşim o kadroya para harcama yazık günah. Ya da amacına uygun kadro alıp yavaş yavaş upgrede et.

@Fevkelade1i

verdiğin fiyata göre mosso WILDFIRE V29ER modeli seçilebilir. Ancak fiyat maalesef düşük ortalama bir set 1800lerden başlıyor. Bu fiyatlara giriş sevisi ilk bisiklet diye tabir edebileceğimiz bisikletleri seçebilirsiniz
29-wildfire-v-antrasit-mavi_7hOag-1600x958.jpg

@NightMonster17

Full Deore setli Mosso 980xc2 deore HD29 tavsiye ederim. Bu compenantlar seni uzun süre götürür internette araştırma ile 2500e kadar bulursun
980xc2-deore-siyah-kirmizi-beyaz_C40Ki-1600x958.jpg

@Mefeka61

Seçtiğin bisikletler tourney vites kullanıyor 1400TLye mossonun raceline alabilirsin Full altus var
27-raceline-turuncu-copy_a4Ch6-1600x958.jpg

@NiiR
kaç jant almayı düşünüyorsun 29mu 27,5mi?

@NiiR mosso yu tercih ederdim

• Beğen
Tepkiler: NiiR
@Anıl Erdoğan teşekkürler tavsiyeniz için. Ben de öyle düşünüyorum aslında. Grupset m7000 slx olarak karar kıldım kullanıcı yorumları dahilinde. Geriye kaldı maşa, jant, süspansiyon ve kadro seçimi :) şu an ön maşa araştırıyorum.. Güzel yaylanacak bir süspansiyon/maşa olmalı. Genelde rock shox görüyorum ama işin incesi nedir? Nelere bakmalıyım?

@Anıl Erdoğan

1000 tl'ye kadar şehir ve tur bisikleti bakıyorum carraro 220 veya 223 düşünüyorum artık

@vieri123 LEGARDA 1821 MDM alırdım ben olsam. Altus set var üstünde. Carradoda ise Tourney set var
legarda-1821-mdm-v-siyah-kirmizi_7pi7r-1-1600x958.jpg

@Anıl Erdoğan
konfor olarak biraz aşağıda kalır gibi mosso ön amortisör olmadığından

@CannBektas
Bende dağ bisikletimi satıp yol bisikleti almıştım kararınız kesinse ikinci el bakın drrim daha uygun olur malum döviz kurları,yok sıfır olsun diyorsanız btwin triban 540 öneririm.

@vieri123 amartisör şehir içinde gereksiz ağırlıktır. Çok yararını görmezsiniz.

@Anıl Erdoğan
%100 şehir içinde kullanılmayacak ara sıra doğa turları stabilize yollara da gireceğim

@vieri123 ok ağır araziye girmeyecekseniz yine hantallıktan başka işe yaramaz. Dağ tepe gezecekseniz amartisör işinize yarar

@Anıl Erdoğan Ah Dostum, İzmir yolları tam nasıl bilmiyorum ama İstanbulun araziden inanın hiç farkı yok. Adım başı kasis, sayılamayacak kadar çok çukur, hafriyat kamyonları, belediye kazıları vb. sebepler ile darmadağın edilmiş yollar İstanbulda en azından ön amortisörlü bisikletlerde bayağı konfor sağlıyor.

@Çetin ŞAHİNÖZ izmirinde farkı yok abi hatta daha kötü olduğunun garantisini verebilirim:harika:
Yaşadığımız bir amortisör deneyimini aktarıyım sizlere Kuzene bisiklet aldık mossonun legardası vardı amortisörlü. Amortisör çalışıyormu evet çalışıyor.
Ancak verdiği ağırlık ve çalışma prensibinden dolayı ne zaman bizim kuzen mosso amortisörsüz 771 acera aldı o zaman bir aydınlanma yaşadık:komik: hıııı anladımmmm.
Amortisör şehir içinde gereksizmiş diye. Bizim fikrimiz bu şekilde tabi ki. Oda bende şehir içi kullanımları için amortisörsüzlerin daha iyi olduğunu kanısına vardık. Çünkü şehir için inanılmaz derecede rahatlık vermediğini bu ağırlıklara değmediği kanaatine vardık. Dikkat ettiyeseniz cycle crosların hepsi düz maşa patika dağ bayır dolaşıyorlar;)
Ben MTB kullanıcısı olduğum için tabi ki amortisörü savunuyorum çünkü ben dağda bayırda biniyorum. Çalınan bisikletimde rockshox vardı. Arkadaşımda ise Fox. Foxmaşayı hep abartıklarını sanırdım,Arasında dağlar kadar fark varmış meğerse kullanınca anladım.Bu yüzden amartisörün kullanıma göre almak bence en mantıklısı.:)

@Anıl Erdoğan
Mosso dışında şubeden gidip görebiliceğim bianchi, kron ya da onun haricinde btwin gibi bi markalardan önerebileceğiniz bi bisiklet var mı?

Geri