Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@oxygen.44 Ben mossoyaı tercih ederim Full altus artırıcılar vites kolları frenler ve maşa daha iyi.

@Corsaidream kron al ilerde 250TLye HD fren alırsın.

@Machagi hocam merhaba bende izmirdeyim. Yanlış anlamayın da bütçe sıkıntınız yok ise hem mtb alın hemde şehir alın hemde yol alın.
Tabiki carbon alın. Vites gubu her iki marka da iyidir. Ama ben Shimanocuyum Full xtrli bir mtb, Dura-ace li yol tartışılmaz benim için.
2x11 alırsın istersen yapraklardan bir tanesini değiştirir.
Kısaca öncelikle bütçe belirleyin.

Scudo
@Anıl Erdoğan anıl bey, biraz inceledim sizin gönderdiğiniz modelin parçaları daha iyi gibi,

SCOTT Aspect 760, hafif, verimli ve makul fiyatlı olacak şekilde tasarlanmış bir dağ bisiklettir.
Disk freni ve Syncros bileşenleri bulunan, acemi veya bütçeye dikkat eden dağ bisikletçisi için mükemmel bir 27.5'' bisiklettir.

EKİPMANLAR
KADRO:Aspect 700/900 series
Alloy 6061 / Performance geometry
MAŞA:Suntour XCT
100mm travel
FURÇ YATAĞI:GW 1SI110 OE integ.
ARKA AKTARICI:Shimano Tourney RD-TY300
21 Speed
ÖN AKTARICI:Shimano FD-TY500-TS6 / 31.8mm
VİTES KOLLARI:Shimano SL-M310-7R
R-fire plus
FREN KOLLARI:Tektro SCH-F17
FRENLER:Tektro SCH-F17 / Hydr. Disc
160F/160R Rotor
AYNAKOL:Shimano FC-TY501
42x34x24 w/CG
BB-SET:Shimano BB-UN-100
Cartridge Type
GİDON:JD MTB499A / 720mm
black / 31.8mm / 12mm rise / 9° BS
H'STEM:JD ST161A / 7° / Black
PEDALLAR:Wellgo M-141SDU
SELE BORUSU:HL SP C212
27.2mm / 350mm / Black
SELE:Syncros M3.0
ÖN GÖBEK:Formula DC-19 FQR disc
ARKA GÖBEK:Formula DC-31 RQR disc
ZİNCİR:KMC Z-50
RUBLE:Shimano MF-TZ 21-7 / 14-28T
JANT TELLERİ:14 G / stainless / black
JANTLAR:Syncros X-20 Disc
32H / black
LASTİKLER:Kenda Slant 6
2.1 / 30TPI
AĞIRLIK KG:14,18
AĞIRLIK LBS:31,26

MOSSO BlackEdition
AÇIKLAMA

KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATTIRICI
ÖN ATTIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK
AĞIRLIK
6061 ALLOY FRAME
SUNTOUR SF15-XCM-DS-RL
SHIMANO ALTUS FC-M371-L
SHIMANO CS-HG300-9
SHIMANO ALTUS SL-M370
SHIMANO ALTUS RD-M370-SGS
SHIMANO ALTUS FD-M371
KMC-Z99
SHIMANO BL-M365L (Hidrolik)
SHIMANO BB-UN26
HF893 ALLOY
SHIMANO HB-M3050 FH-M3050
STARRIMS J20S
CST C-1563 29X2,25
15,10kg

@oxygen.44 ilerde yapacağın gidon, sele, jant ve lastik değişiklikleri ile aynı kiloları yakalarsın.
Dostum ben upgrade çok sevmeyen bir tipim. Mesela Mustafa kardeşimizde upgrade etmeyi sever donanım alır değişitirir. Bu yüzden benim tarzım bisikleti alıyorken en donanımlı haliyle almaya çalışmak.
Sana şöyle bir örnek veriyim fox maşa+ slx Full set+ kadro = 5550TLye geliyor. Daha gidon , sele, jant, lastik, elcik, gidon bogazı, furç, pedal dahil değil
Ama bunların hepsinin dahil olduğu bir ktm bisikleti 6000TLye alabiliyorum.
Eger çok güzel bir kadron ve ekipman var ise ozaman upgrade edilebilir.

@Anıl Erdoğan
Alacağım Kron CX 300 zaten HD frenli. Kadro konusunda bi sorun yaşatmaz değil mi ?

@Corsaidream gönderdiğin linkteki ürün v fren. Kadro skıntı çıkarmaz. Tabiki kullanıma bağlı...

@Anıl Erdoğan
Linki zaten temsili olarak eklemiştim :)
Peki size planlarımı da söyleyim bisikleti aşamalı olarak geliştirmeyi de düşünüyorum mesela en erken bütçemin yettiği zaman arka rubleyi 9 lu yapıp 27 vites yapmayı planlıyorum daha sonra yetmiyorsa maşayı da bu durumda halen Kron xc300 almamı mı tavsiye edersiniz ? Malum bu aletlerin en kıymetli yerleri kadrosu

@Corsaidream bakın 2 önceki yorumda upgrede ile ilgili fikrimi söylemiştim. Lütfen yorumların hepsini okuyun. Sadece size özel yapılmış yorumlara bakmayın.

@Anıl Erdoğan
Yükseltme seviyor değilim. Fakir olduğum için mecbur alttan üste gidiyorum. Yoksa rr 900 tarzı bir şey alıp vidasına dokunmadan kullanırım :)

@Mustafa Zeybek :D
Tamam sayısal çıksın kendime bir tane cube reaction sl sana da rr900 olucam söz.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
(link)

Caddebostan sahilde, linkteki bisikletle, genç bir arkadaş rampadan atlıyordu. 2 Metre falan yukarıya sıçrayıp indi 4 defa. Çok sağlam bir bisiklet. Beni etkiledi.

Vallahi ben aslında dağ bisikletlerini çok sevmem ama bu btwin markasının rockrider modellerine bayıldım özellikle 520 ye hem ucuz hem de harika (bende mi alsam;))
@murat serbet beyin dediği gibide sağlamsa biçilmiş kaftan bir ara bir arkadşım almak istiyorum demişti ama pek önermem demiştim ama artık hemen almasını söyliyecem :)

İyi günler...

İki model arasında kaldim

Bianchi RCX 729 ve Mosso Black Edition

Giant ve Carraro da seçenekler arasına katılabilir... Hangisini almalıyım¿

Hürmetler...

@onotor Mosso Black Edition hem geometri açısı daha sportf duruyor

• Beğen
Tepkiler: onotor
Merhaba arkadaşlar. Salcano Igman 27.5 Jant Deore ile CARRARO BIG 1027 ERKEK DAĞ 30-V HD 27.5, Bianchi nth5 arasında kararsız kaldım. Ya da aynı özelliklerde başka marka. Kron da seçenekler arasındaydı ama herkes olumsuz konuştuğu için vazgeçtim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

@ehbora
Fiyat olarak hangisi daha uygunsa ve hangisi gözünüze hoş geldiyse onu alabilirsiniz. Birbirine yakın özellikteler. Ben salcano ıgmanı tercih ederdim sanırım xc30 maşası ve mt35 jantlarından dolayı.

Fiyatları çok yakın. Salcanoyu tip olarak daha çok beğendim. Dediğiniz gibi jant ve maşa olarak daha üstün. Salcanonun kadrosu ve servisinden şikayetler var bu düşündürüyor.

@ehbora
Kadro kalitesinde çok büyük farkların olduğunu düşünmüyorum. Servis konusuda aldığınız yerdeki şansınıza bağlı biraz. Ama zaten sürekli servise gitme gibi bir durum olmadığı için yinede sevdiğim bisikleti alırdım sanırım.

merhaba arkadaşlar ilk mesajım bu olacak dağda bayırda ve arada yolda sürmek için dağ bisikleti almayı planlıyorum. boyum 185 bacak içi boyum 76 cm kilom 80 ve bütçem 850 tl önerebileceğiniz bana uygun bisiklet var mı?

Merhaba,

kardeşimle birlikte iki adet bisiklet almayı düşünüyoruz yeni başlayacağız bir kere alalım güzel olsun iyi olsun derken baya bir fiyatlar yükseldi :) hafta sonları dağ bayır gezme düşüncesindeyiz Bianchi RCX 727 modelini düşünüyoruz bilgisi olan yardımcı olabilecek olanlar varsa çok sevinirim farklı önerilere de açığım.

Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde Ümit Warrior bisiklet var. 26 inch ve oldukça dandik. V fren, tuhaf vitesler vs.
Elimdeki kadroyu (şimdilik) kullanarak güzel bir MTB toplamak istiyorum. Uzun soluklu olacak bir proje çünkü aynı zamanda araba projem de var.
İstediğim şey dağlardan tepelerden güzelce atlayıp geçmek. Tabii 10 metreden takla atmayacağım. Çoğunlukla tırmanma ve downhill. Kendim de biraz araştırma yaptım tabii ama sizden de yardım istiyorum. Özellikle vites konusunda. Güzelce geçsin ve tırmanmada da rahat çıksın istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Şuan 2x10 bir grupset düşünüyorum.. Var mı önerisi olan?

Geri