Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Valla ironi yaklaşımlı arkadaşları konu dışında bırakırsak hele hele ORTALAMA 45 _50_60 km/h avg ve DAHASI BİRDE BUNU MTB ile yapanlar siz boşu boşuna kendinizi forumda bir şey birşey ispatlamak için yıpratıyorsunuz,hatta siz yol bisikletine geçin ülkemizi eminim en sıkı kategorilerde başarılar ile temsil edersiniz..bu arada Mtb bile değil Yolların resitalcisi Sagan reisin ve rakiplerinin etap birincilikleri aldığı ortalamalarına bile rahmet okudunuz bilin istedim.....meğersem ne cevherler varmış ülkemizde ne diyeyim1000 wat gibi değerleri uzun süre koruyarak ve bazende mütevazilik yapıp minimum 600/700 watlarda sabit kalan,biraz daha abartalım hatta mesela 53×11 ile yada Mtb de eşdeğer aynakol+ruble dişli oranlar ile uzun süre 120 + kadans ile kullanıp finishte 40/45 ortalama tutturanlar ve üstelik bunu yapanların bizim forumda olan arkadaşlar önünüzde saygı ile eğiliyorum....

İroni yapanlar kendilerini biliyor,ben gereken mesajı aldığım kadar onların da beni anlayacağını umuyorum

Scudo
Valla meydan okuyan arkadaşlara, bende meydan okuyorum mtb ile ister karbon,ister alüminyum,isterlerse'de kaliteli ve çelik kadro ve iyi bir donanıma sahip dağ bisikleti ile düz yolda 45-ve 50 ortalama yapan ve bunu deliller ve şahitler huzurunda ispat edenlere (strava ve benzeri uygulamalar hariç) radar olur yada başka ispat yöntemleri olur yada aklınıza ne gelirse ama birebir gerçek ispat delillerle, ispat edilecek yada noter veya başka bir merci bunu ispat etsin bende bu forumun önünde ve yazılarımla namus ve şeref sözü veriyorum istediği bisikleti alacağım!! (prof sporcu arkadaşlar hariç zaten onlarda gelip burda boş ,beleş sallamaz).

@biocyclist
Klavyenin tuşlarına basmak ile pedala basmak aynı değil.. Adamlar klavye başında MTB ile nerede ise uzaya çıkacak :) Düz yolda o ortalamaları yapmak zor, kaldıki profesyoneller bile zor yapar belkide yapamaz bile.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Hocam ilk zamanlarda herkesin başına gelir mtb ile km saati takmadan bayır aşağı 60-70km/h ile gidiyor sanarlar kendilerini.saati takıp baksalar 30km/h bile etmediklerini görünce şaşırırlar.Uzun bir süreç arkadaşlara biraz zaman tanımak lazım alışmaları için.

@@AKTÜRK ALİ@
Eğimde inerken 60 yada daha fazlasını görebilirler ona lafımız yok. Adamlar ortalama 45 - 60 arası yaptıklarını iddia ediyorlar. Ya ortalama nedir onu bilmiyorlar yada karşısındaki insanları cahil birşeyden haberi yok sanıyorlar. Ama bilmiyorlarki komik duruma kendileri düşüyor.

@Bigpatron

Buna katilirim. Bayir asagi o hizlara hatta daha fazlasina ulasilabiliyor, zira ulasmisligim var. Ama ortalama isi cok baska bir sey. Yazanlari gomerken iki defa dusunun. Onlarin mevzunun ortasindan girip "ben daha hizliyim. ben daha cok bastim. bende bir kanat yoktu, ah olsa" tarzinda yazanlar oldugunu unutmayalim. Lutfen destekli atin :D.

@@AKTÜRK ALİ@ Evet görebildim

@Bigpatron
Ortalama 40-60 mı yok artık . Ha şu şekil 20 m mesafede 40-60 tıır . Yoksa 2 km yolda bile taş çatlasın 22 ortalama

Ortalamalarım 18,5 ile 22,5 arasında değişmekte. Kim 40-60 diyorsa yalan cahil herif önce ortalama hızın ne olduğunu ardından hız hesabını öğren.

@biocyclist
O kadar uğraştırma mübarek . Araç içi ibre ve bisiklet sayacı ve dıştan görünüm alıp video çeksek olmaz mı ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@@AKTÜRK ALİ@Sizin yazınızı gözden kaçırmışım bak [emoji16] Siz 50-70 hatta 100 km/sa. hızı gözünüzde büyütüyorsunuz. İmkansız değerler değil. Ama uzun süreli hiç değil. Pedal basmadan ufak eğimlerde zaten 30-40 km/sa. hıza bisiklet kendi çıkar. Yeterince uzunsa tabi.

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
50 -60 km hızlar gözde fazla büyütülüyor kondisyonu iyi olan bir sürücü kesinlikle düz yolda bu hızları görebilir tabii maksimum hız olarak ben kondisyonsuz ve sigara tiryakisi biri olarak maksimum 41 görebiliyorsam mutlaka yapabilenler olacaktır. ortalama hız olayına gelirsek de 25 - 30 km/h hızlara ulaşılabileceğini düşünüyorum zira benim emektarla ( çelik kadro çelik maşa, çin malı aynakol ve ruble) 25 ortalama ile 12 km sürebiliyorum ki bunu hem sabah işe giderken hemde 11 saatlik çalışmanın sonunda eve dönerken yapabiliyorum gerçi lastikleri incelttim ama yine de yapılabiliyor.
bir kaç ay evvel ben maksimum hızımda giderken yanımdan 29" lastikli carraro bisikletiyle bir liseli geçmişti dediğim gibi ben 41 ile gidebiliyordum mesafeyi açtığı zamanı düşünerek hızının 60 civarında olabileceğini söyleyebilirim. ve ben asfalttan giderken o kardeşim parke döşeli kaldırımdan gidiyordu. bunun da hıza olumsuz etki yaptığını düşünürsek kesinlikle çıkılamayacak maksimum hızlar değil.

• Beğen
ben de katlanırda uçuyorum gibi geliyor ama km `ye baktığımda 40-45, bazen 50 km anca buluyorum. ama iş ortalamaya gelince o rakamlar hayal.

• Beğen
(link)
9.7km uzunluğundanki etabın ortalama hızı 48.365km/s.
Giro d'italia 2018 1. etapta yarışan dünyanın en iyi bisikletçileri, en iyi yol bisikletleri ile bu kadar hız yapabiliyorlar ancak.

Dağ bisikletleri ile o hızlar düz yolda imkansız. Sadece eğimli yolda aşağı giderken, kısa bi süre için ulaşılabilir belki.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@gezgin gezer her yaz altınoluktaysanız bende seneye geliyorum. Bu sene biraz zor beraber sürebiliriz.

@Watts Per Kilo #Froome strava'yi aldatmak da çok kolay. Ride start yapın binin otomobil ya da motosikletinize ortalama 60, 70 km hızla gidin tamam yaptınız işte o hızı.

Ekşi sözlükteki strava başlığına bakın. Bisikleti olmadığı halde karı kız etkilerim diye ya da ona buna hava atıp egomu tatmin ederim diye böyle yaptığını itiraf edenler var.

MTB ve hız. Bulunabilirlik yüzünde ülkemizde çoğu kişi MTB kullanıyor ve bu nedenle çarpık bir MTB kültürü gelişiyor. Hiç arazi görmemiş MTB dolu ortalık. Sonuçta insanlar çevrelerine göre ürün şeçmeye başlıyor türler arası geçiş (MTB'den yola) zor oluyor. Kullandığı bisiklet MTB olduğu halde bisikletten hız aerodinamizm bekleyen çok kişi ortaya çıkıyor. Yukarıdaki abartılı rakamların bir kısmı içine sindirememe durumu yüzünden yazılmış yalan demiyim yükseltilmiş hızlar. Bir kısmı da ya ucuz hatalı veya lastik değer ayarı yapılmamış km sayaçlarının hataları.

Düz bir yol varsayalım. Arkanızdan esen 20 km/s hızında rüzgar hızını bisikletinizin donanımına göre 10 km/s hıza varacak bir sürat katabilir. Çoğumuzun bisikletinde altimetre yok %1 lik eğim çokta fark edilir bir derece değildir ama bisikletle giderken özellikle ivme artığında ortalamayı 5-10 km/s artırabilir. O yüzden ortalama ölçmek bir iki turla yapılmaz. Ayrıca ortala mesafeyle de direk alakalıdır. kaç km/s hızı kaç km sürdürüyorsun. Enerji patlaması yaşadığın bi anda 2 km kayıtta 40 km/s yapabilirsin örneğin. Yani her şeyden önce başlık hatalı.

Tercihiniz MTB ise parkurlar sizin. Parkur sürenizi kısaltmaya çalışın, her turu daha estetik hareketlerle süslemeye çalışın. Yukarısı asfaltta yaptıkları hızla ego tatmini içinde bir çok yorum var. Ego tatmini iyidir. İnsanı geliştirir ama bu şekilde kimseye fayda sağlamaz. MTB ise tercih yerel yönetimlerinizden parkurlar talep edin, yapmıyorlar mı kendiniz yapın. Forumda bunu yapan arkadaşlar var. Ben yavaş yavaş yola geçen bir turcuyum. Yabancıların MTB parkurlarında çektikleri videoları zevkle izliyorum. Şu parkurda süreniz ne başlıkları olsa daha iyi olmaz mı?

@chanik chang ordada wat değerleri devreye giriyor .yani her ne kadar powermetre kullanmıyor dahi olsada strava segmentlerde tahmini wat değerleri karşılaştırma yaparak yakın sonuç verebiliyor....tabiki kişi zaten bildik pro sporculardan değilde amatör bireysel bir kişi ise o değerlere ulaşamayacağını kendisi bilmiyor da olsa bilen kişiyi ancak güldürür.çünkü öyle bir aldatmacada wat değerleri 500 gibi gösteriyor olması gerekiyor(ki) oda hatırı sayılır bir efor demek o kişi de bence pro kategoride olan biri demek (düz sayılan bir yolda 30 km için yaklaşık 200 wat gibi güç uygulanabilir,yanlışım varsa düzeltilsin,bu tabiki bu bir tahmin ve gözlem olup altı üstü kişiye ve kondisyonuna göre değişebilir tabi)

....unutmadan geçen beraber aynı yerde sürüş yapan arkadaş grubu icinde bir abimizin bakırköy sahil yolunda stravanın kendi programında avg 5600 km/h yaptığını gördüm.bir başka örnek kendimden toplam150 km gidis gelisli içinde Uludağ zirveye 2000m rakıma çıkmak dahil 35 km ortalama yüzde 6 /7 gibi eğimli yol dahil tur sonunda 35 ortalama yakalamışım sözde ama asıl gerçek olan ise 22 km /h i(yani stravada hata yapabiliyor)
Neyse meydan boş..isteyen istediğini söyler yazar,çizer..gerçek kişinin kendi bildiği ile sınırlıdır imkansız yoktur ama yazmak ne kadar kolay ise başarmak ise emek ister..bu vesile ile emeği bileği gücü ile hakkedenleri tenzih eder uçuk rakamlar ile kendini avutanlarada en azından o kişilere saygı duyun derim...

40 50 60 yapanlar nerede ? ıspatlayana ödül hedıye verıcem erkek sözu çekıp vıdeo koyacak ama bol keseden sallama yok :koptum:

Ben yaptim [emoji14] egim var tabi ki ona ragmen tahmini guc efaane [emoji16]
e90bd401049900ffca5fb64a6ac4bfc7.jpg

Geri