@ErayHayta2304Sayın üye sizin derdiniz ne? Dönüp, dolaşıp aynı şeyi yazıyorsunuz. Yoksa "şu kadar zaman düz yolda sürdüm, 40-50-60 km/sa. ortalama yaptım" diyen biri var da ona mı çatıyorsunuz?
"Top speed" sözü en yüksek hızsa buyurun. Bu ülkede yaptığım (gece sürüşü) en yüksek hız. Yokuş aşağı ve pek uzun değil. Düz yolda 48 km/sa. falan oldu ama kaydı yok ve daha önce dediğim gibi anlık. Usta sporcular harici korunabileceğini düşünmüyorum.
@BigpatronOrada yazan nabiz optik sensorle olculdu tam olmasa bile hissettigimi de dusunerek soyluyorum dogrudur. O segment aslinda o kadaregimli degil virajin oldugu bolum %11 egimli ben de bu segmente kadar zaten hizli gelmistim asil yokustan once de 50nin altina inmemeye calistim o yuzden bu kadar yuksek nabiz yani
@hsynzltn en korktugum sey tümsek , çukur vb. yoksa düz ucak pisti gibi olsa bas basabıldıgın kadar.. her an her sey cıkabilir ki o suratte öle sağ sola kırmak zor iş.. hayatımda 2 kere düştüm oda kışın fınlandıya da buz da bısıklet sürerkendı kı daha takmamıstım çivili lastıklerı crosway modelerı eskı bısıkletım vardı. ama kışın bısıklet kullanmıyorum artık zevki yok çile resmen , kar üstünde çivili lastık felan crosway ama iyi gidiyor
26 inç ile anca bu kadar. Bakalım seneye nasip olursa yol bisikleti almayı düşünüyorum. 16x46 oranlı single kullanıyorum. Şimdilik düz yolda iyi fitness bisikleti oldu, ama yokuşta pert.
@CmlCLK allah korusun kardesım valla bende 0 - 30 a dırek basarken heyecanlı oluyor yenı bısıklet karbon da oldugundan dırek atak edıyor . top speed denemesı yapmadım. ama gercekten 40 dan sonra hızı hıssedıyorsun. road bıke kullanıyormusunuz sız ?
turkıye de road bıke çok ıyı cunku havası cok guzel , bızım yurtdısında yaz bittim mı yollar kötü ve soguk
@CmlCLK@ErayHayta2304 21 yıl önce ki 12 yaşındaydım 2 saat tırmanarak tepeye varır asfalt yoldan aşağı salardık bisikleti o zaman buralarda hele ki o yolda araba nadir olurdu. kilometrelerce yol 18 vites bisikletin pedalları boşa dönerdi öylesi uçardık. bir keresinde virajı o süratle alırken karşıdan arabanın geldiğini gördüm ve 5 metre aşağıdaki toprağa düşmenin arabaya çarpmaktan daha iyi olacağına karar verdim ve aşağı uçtum böğürtlenlerin içerisine düştüm çizilmedik tek yerim kalmadı bisikletimin jantı eğrildi ama çok şükür kırığım çıkığım olmadı.
o zaman anladım ki hız yapmakta korkulacak bir şey yokmuş adrenalin hat safhada fakat bunca zaman sonra aynı delilikleri yapar mıyım? bilmem
@ErayHayta2304Yol bisikletim hiç olmadı. Düşünüyorum ama istediğim yerden gidemeyeceğim ondan çekiniyorum. Örneğin dün beş km.'ye yakın pavés üzerinden gittim. Yol bisikleti adam sakatlar orada [emoji38].
Arkadaşlar km bilgisayarı ayarınızı iyi yapın. en garanti yol tekeri bir tur ölçerek çıkanı cihaza girmek. 40 km ile gittiğini sanıp halbuki 35 ile gitmiş olanları gördüm.
Strava ve diğer gps destekli uygulamalar katedilen mesafede doğru sonuç verir fakat maksimum hızlarda güvenilmez. Çünkü anlık gps kopuşlarında kısa süre içinde bir noktadan diğerine atlama yaptığından sonucu yüksek gösterebiliyor. En sağlıklısı km saati gps destekli bir uygulama ile katedilen mesafe cinsinden kalibre edilir. Sonra maksimum hız konusunda da km sayacına bakılır.
Bu da benden gelsin dağ bisikleti ile maksimum hız. Fakat düz yolda değil yanlış anlaşılmasın. Rumelifeneri yolunda Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolunun üzerindeki geçide gelmeden tatlı bir iniş var bilen bilir. Orada kaydedilmiştir.
Revize: Strava sonucunu gps tabanlı uygulamalardaki maksimum hız hatasını göstermek için paylaştım.