Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

bu hızı tek başına denedim yazdım ayrıca gurup arkasından gittiğimi yazdim.gurubun arkasında giderken yaptım bu hızı tabi sayaç doğru gösteriyorsa.daha türkçesi varmı bilmiyorum

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@Hasan KRN

güzel kardeşim sen nasıl düz yolda 2.10 lastikle 50 km/h yapıyosun nasıl mantığınız var sizin, bi de rahat diyosun

motor mu taktın, roket mi taktın? rahat derken bunları kastediyosun sanırım

@alperen şen

alperen üfürmeyelim lütfen, arkadaşlar hızlı gitmiyorsunuz üzgünüm ama 45 / 50 yapamıyorsunuz hele karşıdan rüzgar esiyor diyosun? ufak atın biraz

selami hocam sana da selam ederim yarışlara girmelisin

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
arkadaşların km saatlerinde sanırım ayar yapılmamışmı nedir teker çapı ayarı :)
bir kaç arkadaşım düz yolda 60 basarım bastım felan diyorlarda gelde karşı çık sesimi etmiyorum
2.2 lastikler var bisiklette bu yaptığım az hızlara rağmen bile bana fazla gösteriyor gibi geliyor arada
normal sürüş ortalamam 15-20 km arası
rüzgar yoksa hafif bir eğim varsa 10 snliğine 40 a gelebilirim ki düz yolda 30 zor görüyorum
30 dan sonrası 40 lara doğru dayanıklılık yoksa fazla sürmüyor gitmek zaten

@ihsangencer

Agzina saglik ihsan, yani inanilcak bir olay degil yazdiklari. :)

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
ben gps'li sayaç kullanıyorum, birlikte turladığımız bir arkadaşımda ise klasik mıknatıslı sayaç var. mıknatısı doğru noktaya yerleştirmiş olmasına rağmen aynı hızda giderken kimi zaman o benden hızlı görünüyor, kimi zaman daha yavaş... sayaçlara çok güvenmeyin, düz yolda hız limitini aşar ceza yersiniz.

yazmamak istedim ama dayanamadım :D sağlam bir cihazla gps verisi olmadan saçma sapan hızlar yazmayın lütfen sonra gerçek hızınızı öğrenince bir yerde denk gelipte üzülürsünüz :)

selam arkadaşlar,
konuyu takip ediyorum da sadece " ben yaptım ben etim" şeklinde söylemler var. Linkini paylaştığım videoda eğimli yolda yapılan hız denemesi var. Görüntülü ispat. Madem öyle 40/50/60 larla giden arkadaşlarında bu şekilde bir video ile iddalarını ispat etmeleri gerekiyor. O zaman yeniden konuşabiliriz.

ben düz yolda telefonla ölçtüm bir kez. 15-20 arasında gezdiğimi farkettim.

mtb ile şehirde ortalama hızım 20-22 km civarında . bu rotada tırmanış veya iniş yok. 40-50 km ortalama hızlar bana çok ütopik geldi. mtb ile bunun imkansız olduğunu düşünüyorum.

Rüzgarsız ( Tam anlamıyla rüzgarsız değil çok az rüzgar vardı) bir ortamda düz yolda maksimum 47 km hız yaptım. O da 4-5 saniyelik birşeydi. Ortalama hızım 21-23 km arası. Dün çok yüksek bir mevkiiden aşağıya doğru bastım. Bastım denilemez aslında kaliteli bir düşüş yaşadım. Çünkü o asfalt yolda aşağıya doğru giderken bir süre sonra 27. viteste pedal boşa döndü. Bende rüzgarı kesmek için bisikletin üstüne kapandım. Daha sonra baktığımda sayaca maksimum 76 km hız yapmış olarak gösterdi beni.

Merhabalar,

Önceden km saati kullandığımda ben de bu hataya düşmüştüm. Bazı yokuşlarda hızım 60-70km arasına ulaşıyordu. Daha sonra telefonla gps üzerinden takip yapmaya başladığımda aynı yokuşlarda 50km hızı zor geçtiğimi görmeye başladım. Hatta uzun bir turda hem km sayacını, hem gps programını çalıştırdım. İkisinin verileri birbirinden çok farklıydı. Yukarıda arkadaşların dediği gibi km sayacına çok fazla güvenmemek gerek. Ayarlarının doğru yapıldığından ve kalibrasyonun tam olduğundan emin olmak gerek. Ben şahsen km sayacını söküp, bir kenara kaldırdım. Gps verisi bana daha güvenli görünüyor.

Benim ortalama hızım 5-10km'lik bir yolculukta maksimum 20-22km civarı oluyor (hava şartları, yol ve trafik durumu, o anki ruh halim; bunların hepsi etken). Uzun, 80km ve üzeri turlarda ortalamam 15-18km arasında değişiyor. Yokuşuna bağlı olarak uzun turlarda gördüğüm maksimum hız 56km civarıydı. Düz yolda ise eğer bahsettiğiniz yolculuk 1km civarıysa evet, saatte 40km ile gidebilirsiniz. Hızlı bir tempoyla bu hızlar yakalanabilir ama sürekliliği olan bir yolculukta o rakamlara ulaşabilir ama süreklilik sağlayamazsınız. Süreklilik sağlayabiliyorum diyen varsa da, kusura bakmasın ama inandırıcılığı çok düşük.

14.40kg bisiklet,3.5kg çantam bende 59kg'yım 2.2de dağ tekerleri var 30 kilometre yolu 1.5-2 saatte gidiyorum nasıl 40km/h yapıyorsunuz anlamış değilim

Derya bey son noktayı koymuş ama kısa bir şey de ben yazayım(bilimsellikten uzak).Aynı parkurda 50km bounca ortalama hızımı 1-1.5 km artırmak için 3 aydır uğraşıyorum (fitnes bisikletine drop bar takılmış 700 28c lastikle 50 34 ayna kol ile) mtb ci arkadaşların seviyesine ulaşmak için yaklaşık 5 yıl uğraşmam gerekiyor vay ki ne vay.Bisiklet forum olarak bir tur düzenlesek peletonun en sonunda ben gelirim:agla:.D

düz yolda 40 ve sonrası için rahat giderim diye üfüren arkadaşlara söylüyorum yol yarışlarına katılın, dağ bisikletlerinizi değiştirmeye bile gerek yok

bu iddiadaki arkadaşlar yol bisikleti kullansalar düz yolda 60 km. ortalama ile gidebilirler sanırım.

bisikletim 28" giant seek2 ve 12 kg civarında, üzerinde 700x28 maxis detonator yol lastiği var. dün yaklaşık 60 km.lik bir tur yaptık.
eve geldiğimde ortalamam 24.4 idi, rotanın düz kısmında (kadıköy-kartal arası gidiş geliş) ortalamam en fazla 27'dir.
atilla bisiklet takımı da antreman yapıyordu, tahminimce aynı güzergahta 32-33 km. ortalamaları vardı. strava'dan takip ettiğim, her gün en az 50-60 km. yapan yol bisikletçileri 32-33 km. ortalama ile sürüyor. atarken insaflı olmak lazım.

Çok ciddi eğimli bir yolda yokuş aşağı ne yaptıysam yapmıştım; ki o zamanlar lisanslı basketbol oynadığım için kondisyonum baya iyi idi. Yoksa katılıyorum düz yolda anlık depar haricinde ortalama 20-25 üstü ortalama zor bir rakam.

Konuyla alakası pek yok ama bu mesajdan sonra yazacak arkadaslar için referans olması açısından şu sayfayı paylaşmak istedim:

Tour De France - tarih boyunca kazananların ortalama hız değerleri: (link)

@ihsangencer
Sen hangi 80-90lardan bast ediyon, birisi kamyon arkasi 120 yapmisti. hahahahaha :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Geri