Merhabalar,
Önceden km saati kullandığımda ben de bu hataya düşmüştüm. Bazı yokuşlarda hızım 60-70km arasına ulaşıyordu. Daha sonra telefonla gps üzerinden takip yapmaya başladığımda aynı yokuşlarda 50km hızı zor geçtiğimi görmeye başladım. Hatta uzun bir turda hem km sayacını, hem gps programını çalıştırdım. İkisinin verileri birbirinden çok farklıydı. Yukarıda arkadaşların dediği gibi km sayacına çok fazla güvenmemek gerek. Ayarlarının doğru yapıldığından ve kalibrasyonun tam olduğundan emin olmak gerek. Ben şahsen km sayacını söküp, bir kenara kaldırdım. Gps verisi bana daha güvenli görünüyor.
Benim ortalama hızım 5-10km'lik bir yolculukta maksimum 20-22km civarı oluyor (hava şartları, yol ve trafik durumu, o anki ruh halim; bunların hepsi etken). Uzun, 80km ve üzeri turlarda ortalamam 15-18km arasında değişiyor. Yokuşuna bağlı olarak uzun turlarda gördüğüm maksimum hız 56km civarıydı. Düz yolda ise eğer bahsettiğiniz yolculuk 1km civarıysa evet, saatte 40km ile gidebilirsiniz. Hızlı bir tempoyla bu hızlar yakalanabilir ama sürekliliği olan bir yolculukta o rakamlara ulaşabilir ama süreklilik sağlayamazsınız. Süreklilik sağlayabiliyorum diyen varsa da, kusura bakmasın ama inandırıcılığı çok düşük.