Scudo Sports

Cycplus M1

@ATALAY16

Ben ev içinde GPS bağlı değil iken denedim. Sensör haretketine göre start-stop yaptı. Eğer dışarıda GPS bağlı iken sensöre değil de GPS e bakarak start-stop yapacak şekilde güncelledilerse o zaman işin içine etmiş olabilirler.

Dün çıkan son firmware güncellemesi için hız ve mesafe ölçümünün optimize edildiği gibi bir açıklama vardı.

Neyse birazdan sürüşe çıkacağım. Bakalım neler olacak?

Scudo
@ATALAY16

Ben ev içinde GPS bağlı değil iken denedim. Sensör haretketine göre start-stop yaptı. Eğer dışarıda GPS bağlı iken sensöre değil de GPS e bakarak start-stop yapacak şekilde güncelledilerse o zaman işin içine etmiş olabilirler.

Neyse birazdan sürüşe çıkacağım. Bakalım neler olacak?
bekliyorum hocam dönüş yaparsınız size zahmet

@ATALAY16

Dün çıkan son güncellemeyi ben de yaptım fakat henüz sürüşe çıkmadım. Sizin mesajı görünce olduğu yerde jantı çevirerek denedim, bir sorun göremedim.
Sürüş başlattığınızda auto start-pause zaten aktif oluyor. Durduğunuzda ekranda pause işareti yanıp sönüyor. Hareket ettiğinizde play işareti yakıyor ve kayıt devam ediyor.
Eğer sürüşü manuel olarak pause ederseniz puse işareti sabit yanıyor ve hareket etseniz de öyle kalıyor.
Yeni sürümde auto pause durumundayken pause işareti yanıp sönüyor, manuel pause yaparsanız sabit yanıyor. Bir ihtimal cihazınızda bir sorun olmayıp bu yeni durum kafa karışıklığı yaratmış olabilir. Yani hareket ettiğinizde cihazı aslında manuel pause da bırakmış olabilirsiniz.

Kısacası pause işareti yanıp sönüyor ise auto start-pause aktiftir, hereketi algılar ve gereğini yapar. Fakat sabit pause işareti yanıyorsa siz manuel pause yapmışsınızdır, siz start verene kadar öylece kalır.

Bu arada Cycplus ın sorun çıkaran kendi sensöründen kurtuldum. Birkaç dakikada bir bağlantı kopup geri geliyor ve sürekli dur-kalk yapmışım gibi kaydedilmesine sebep oluyordu. Bu kronik bir sorunmuş. Cihazı alacaklara yanında Cycplus sensör almamalarını tavsiye ederim. Kopma sorunu cihazdan değil sensörlerinden kaynaklanıyor. Cycplus sensörler farklı marka model cihazlarla da aynı sorunu çıkarıyor.

Aliexpress'den bir indirim yakalayıp "Xoss Vortex" sensör aldım. Bir haftadır kullanıyorum, herhangi bir sorun görmedim.

Ayrıca Cycplus ın kola takılan nabız sensörünü de tavsiye etmiyorum. Nefes nefese yokuş çıkarken 60-70 nabız ölçüldüğünü görüp canınız sıkılabilir. Çok sık saçmalıyor. Belki ben yanlış kullanıyorum, belki kola takılan sensörlerin geneli zaten böyle, bilemiyorum...
Hocam bende de kadans sensörü kopuyordu satıcının gönderdiği pili değiştirip kaliteli pil kullandım sorun ortadan kalktı.

@ATALAY16
10km kadar yol gittim. Şimdilik bir sorun yok. Dur-kalk ları sorunsuz ve hızlı şekilde algılıyor.

@Kazım kuru55
Eğer pil kötü ya da bitmeye yakın ise zaten kopmalar başlıyor. Fakat bahsettiğim sorun pil ile alakalı değil. Ürettikleri bir kısım sensörde kronik sorun var. Artık piyango kime denk gelirse. Bana gelen iki sensörde sorunlu. Zaten kendileri kopma sorununu düzeltmek için sensöre firmware güncellemesi yayınlamışlar. Daha sonra güncellemeyi nedense geri çekmişler.

• Beğen
Tepkiler: Kazım kuru55
@ATALAY16
10km kadar yol gittim. Şimdilik bir sorun yok. Dur-kalk ları sorunsuz ve hızlı şekilde algılıyor.

@Kazım kuru55
Eğer pil kötü ya da bitmeye yakın ise zaten kopmalar başlıyor. Fakat bahsettiğim sorun pil ile alakalı değil. Ürettikleri bir kısım sensörde kronik sorun var. Artık piyango kime denk gelirse. Bana gelen iki sensörde sorunlu. Zaten kendileri kopma sorununu düzeltmek için sensöre firmware güncellemesi yayınlamışlar. Daha sonra güncellemeyi nedense geri çekmişler.
haydaa ihale yine bana kaldı :( eski sürümleri yükleyemiyor muyuz acaba yav dün gelen güncellemeyi iptal edebilsem öbürü stabil çalışıyordu

• Beğen
Fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denesen belki düzelir hocam
haydaa ihale yine bana kaldı :( eski sürümleri yükleyemiyor muyuz acaba yav dün gelen güncellemeyi iptal edebilsem öbürü stabil çalışıyordu
Sağ tuş ile C7 fabrika ayarlarına gelip sıfırlama yapabilirsin hocam

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denesen belki düzelir hocam

Sağ tuş ile C7 fabrika ayarlarına gelip sıfırlama yapabilirsin hocam
güncelleme yine son sürümü yükleyecek galiba ama deneyeyim bi teşekkürler hocam
resetleme işe yaramadı mail atayım bakalım ama çok umursamıyorlar

• Beğen
Merhaba, ODO gidilen toplam yol demek. Yani cihazı aldığınızdan son ana kadar hesaplanan yol demek.

Yeni alınan bir bisiklet için de ODO'yu sıfırlayıp o bisiklet ile ne kadar yol yaptığınızı da takip edebilirsiniz.

Evet, Cycplus M1 önce Bluetooth ile XOSS'a yüklüyor sonrasında XOSS uygulaması sürüş kaydını Straya ile senkronize ediyor.
Hocam merhabalar.Cıhazı açıp uygulama üzerinden record'a basıp sürüş bittiğinde finish'e basıyorum sürüşü öyle kayıt ediyorum.Bazı arkadaşlar Xoss uygulaması ile işiniz yok sürüşe başlayıp bitirdikten sonra uygulamayı açın Xoss 15-20 saniye içinde sürüşü telefona aktarıyor demişler.Ben de öyle olmuyor da bunun uygulama üzerinde bir ayarı var mı?Cihaz üzerinde orta tuşa basınca sürüşü kaydediyor cihaz acaba onun ile ilgili olabilir mi?

önceki güncellemeleri nasıl kurabiliriz acaba fikri olan var mı dır internetten araştırdım bir şey çıkmıyor :(

Hocam merhabalar.Cıhazı açıp uygulama üzerinden record'a basıp sürüş bittiğinde finish'e basıyorum sürüşü öyle kayıt ediyorum.Bazı arkadaşlar Xoss uygulaması ile işiniz yok sürüşe başlayıp bitirdikten sonra uygulamayı açın Xoss 15-20 saniye içinde sürüşü telefona aktarıyor demişler.Ben de öyle olmuyor da bunun uygulama üzerinde bir ayarı var mı?Cihaz üzerinde orta tuşa basınca sürüşü kaydediyor cihaz acaba onun ile ilgili olabilir mi?
Merhaba, öncelikle XOSS uygulamasında "Profil" bölümünde Strava ile senkronizasyon yapılması gerekiyor.
IMG_20230913_211916.jpg
Bu şekilde senkronizasyon yapıldıktan sonra XOSS uygulamasını başlatmadan dirket M1 üzerinden kayıt başlatın ve egzersiz sonrası orta tuşa uzunca basarak kaydınızı sonlandırın.

Sonrasında telefonunzun Bluetooth'nu ve sonrasında Xoss uygulamasını başlatın.

Xoss uygulamasında M1'de yeni kayıt oluşturulduğu ve senkronize edilmesini istediğinizi soran tarzda bir bildirim gelir ve kaydı Xoss'a aktarırsınız.

Kayıt M1'e aktarıldıktan sonra 1 dakikadan daha kısa bir sürede aktivite kaydınız Strava üzerinden otomatik paylaşılır.

önceki güncellemeleri nasıl kurabiliriz acaba fikri olan var mı dır internetten araştırdım bir şey çıkmıyor :(

Cycplus M1 cihazımın dün itibariyle sanırım aynı sebepten dolayı kullanamıyorum. Yeni güncellemeyi yaptım (V1.34) ve cihaz eskisi gibi çalışmıyor, anlık hız, gps, km sayacı ve diğer tüm özellikler gitti. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz olarak kulandığım ve çok memnun olduğum cihazı eski haline getiremiyorum. Umarım forumda bu problemi çözebilecek birileri vardır.

Cycplus M1 cihazımın dün itibariyle sanırım aynı sebepten dolayı kullanamıyorum. Yeni güncellemeyi yaptım (V1.34) ve cihaz eskisi gibi çalışmıyor, anlık hız, gps, km sayacı ve diğer tüm özellikler gitti. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz olarak kulandığım ve çok memnun olduğum cihazı eski haline getiremiyorum. Umarım forumda bu problemi çözebilecek birileri vardır.
abi bu gün sürüş yaptım otomatik start pause modu düzeldi fakat bu sefer de sürüşü düzgün okumuyor mesela 20 30 km hızla gidiyorum bir anda 5 6 km hıza düşüyor mesafe tık diye kitlenip kalıyor son güncelleme (v1.34) mesafe düzeltildi diyordu ama iyice içinden geçtiler ben konu ile alakalı mail attım henüz dönüş yapmadılar umarım güncelleme gelir düzeltirler şuan strava ile sürüş kaydı yapıyorum dün xoss ün kendi uygulamasın dan veri kaydı yaptım toplam yükselti resmen sapıtmış 900 mt tırmanış yaptım 2,200 göstermiş uludağ tırmanışında bile o kadar olmadı :D

• Beğen
Bir çok arkadaşa önerdiğimiz cihaz, v1.34 güncellemesiyle bir anda çöp oldu gibi😨. Umarım Cycplus yetkilileri mailinize dönüş yaparlar ve yeni bir güncelleme ile bu problemi çözerler.

Bir çok arkadaşa önerdiğimiz cihaz, v1.34 güncellemesiyle bir anda çöp oldu gibi😨. Umarım Cycplus yetkilileri mailinize dönüş yaparlar ve yeni bir güncelleme ile bu problemi çözerler.
düzeltiyorlar da zaman alıyor böyle bırakmazlar ama arada mağduriyet yaşanıyor maddi imkan olsa garmin alıp hiç uğraşmayacağız ama işde garminler de bisikelt parası neredeyse artık

• Beğen
Tepkiler: hopeless
düzeltiyorlar da zaman alıyor böyle bırakmazlar ama arada mağduriyet yaşanıyor maddi imkan olsa garmin alıp hiç uğraşmayacağız ama işde garminler de bisikelt parası neredeyse artık
Garmin'ler -eskinin- bisiklet parası oldu, bisikletler de zira -eskinin- araba parası olduğu için..

Sorunu düzeltecek yeni versiyonun hızla yayınlanması için firmaya mail atabilirsiniz.

Firmaya sorunun bir an önce çözümlenmesi ve yeni bir güncelleme için mail gönderdim. Bakalım ne kadar sürede sonuç alacağız.

burada arkadaşlardan tavsiye istemiştim, tavsiye eden çok olmuştu. ölçümlerle ilgili bazı sıkıntıların olduğunu okudum, o ara vazgeçip xoss g2 siparişi verdim. g2 de çok kötü bir cihaz, bundan sonra xoss marka herhangi bir şeyden uzak durabilirim. baktım, cycplus m2 yeni rota olabilir.

bunu arkadaşıma hediye etmek için sipariş vermiştim. arada kendime de igs520 siparişi verdim. iki cihazda da ekrana belirli bir açıyla bakmayınca görüntü çöp.

bu g2, sinyal bulması zor. eğer sinyali hafiften kaybederse rakamlar çöp, kafasından hız rakamı uyduruyor.

IMG_20230914_214735.jpg

IMG_20230914_214737.jpg

elimden birkaç cihaz daha geçti çin menşeli, düşük fiyat bandında çok iyiler fakat para varsa iyisine yönelmek daha iyi. biraz da ihtiyaç meselesi, rota takibi gibi şeylere ihtiyaç yoksa haritasız cihazlar fazlasıyla yeterli.

Dosyalar

• IMG_20230914_214735.jpg
    IMG_20230914_214735.jpg
    16,2 KB · Okunma: 0
Elektronik cihazların üretiminde çeşitli sebeplerle donanım revizyon farkları ortaya çıkabiliyor. Geliştirilen yeni yazılımın tüm donanım revizyonları ile sorunsuz çalıştığından emin olunmadan yayınlanması sorunlara sebep olabiliyor. Büyük ihtimalle böyle bir sıkıntı oldu. Etkilenen çok sayıda cihaz ve kullanıcı olacağından firma itibarını düşünüyorsa en kısa sürede sorunu çözecek yeni bir firmware yayınlayacaktır.

• Beğen
Geri