Scudo Sports

Cyclocross tan yarışçı kuzenine benzeme tripleri

@SerdarCYCoo2Bursa biraz uzerinize gelindi, belli ki gerginsiniz ve bundan dolayı da beni de yanlış anladınız.

Kaç zamandır forumdayim ve onlarca da mesajım var, o mesajların içinde tek bir kişiyle dalga geçmişliğim yoktur.

Sizle de dalga geçmedim, yukardaki mesajimi tekrar okuyunuz. Yalnızca bu işte yolunuzun açık olmasını ve başarılı olmanızı diledim.

Bu konularda hassasimdir, aciklama gereği duydum.

Öncelikle nazik üslubunuz için çok teşekkür ederim.. Ben de size karşı yanlış anlaşılmak istemem.. Eğer bilmeden böyle bir yanlışım olduysa da kusur görmeyin.. Yazı dili konuşma dilinden biraz farklı oluyor taktir edersiniz ki 😅 Ben konuyu açarken de yorumlara yanıt verirken de adap nizam saygı sevgi korunuyorsa ben de aynı şekilde üslubumu korumaya çalışıyorum ve konunun ilk ve son cümlelerini Okuduğunuzda anlarsınız... Art niyetli de bir tavrım yoktur ama arkadaşın biri konudan alakasız dalgasını geçecek ve ben de ona karşılık vermeyeceğim? Bu bana biraz ters.. Orduda bir tavır vardır.. Misliyle karşılık vermek diye.. Hakkı odur ama kendimi tuttuğum kadar çok uzatmadan sıkılmadan yanıt vermekten çekinmiyorum.. Gerginlikten anladığınız bu 😅

Scudo

Dosyalar

• DSC_0062.JPG
    DSC_0062.JPG
    72,1 KB · Okunma: 78
  • DSC_0071.JPG
    DSC_0071.JPG
    90,7 KB · Okunma: 78
  • Beğen
Tepkiler: sahrana
Sevgili forum arkadaşım, merakını gidereyim dedim.. 😁
263230 dosyayı görüntüle
Tamamen zevk meselesi ve hevesinizi de kirmak istemem ama her seyinde bir yakisigi var. O sele borusu o güzelim bisiklete hic yakismamis. Bence düz aero olmayanini alsaydiniz daha daha cok yakisirdi.
Bu sele borusunu takmanizin bir nedeni varmi?

Tabki tamamen kendi düsüncelrim böyle, dedigim gibi zevk meselesi.

Tamamen zevk meselesi ve hevesinizi de kirmak istemem ama her seyinde bir yakisigi var. O sele borusu o güzelim bisiklete hic yakismamis. Bence düz aero olmayanini alsaydiniz daha daha cok yakisirdi.
Bu sele borusunu takmanizin bir nedeni varmi?

Tabki tamamen kendi düsüncelrim böyle, dedigim gibi zevk meselesi.

Aslında konu girişinde açıklama yapmıştım ama sizin için yine biraz daha açayım.. Yaklaşık 1 sene kadar biraz kondisyon ve biraz da konpenentlerin karbon ya da aliminyum oluşlarını ne kadar fark edebileceğim, en çok dayanan ya da mukavemeti düşük neler var onları görmek için aero karbon bir kadro alana kadar böyle devam etmek istedim.. Eğer gerçekten de karbon aero sele borusu ile karbon ama aero olmayan sele borusu arasında bir fark yoksa ne diye üretilmiş bunlar? Ben yol yarış bisikletine geçmek için kendimi bu sürece soktum.. Kadro ve jant/lastik dışında aslında yol bisikleti olmayan bir şeyi kalmadı bisikletin.. Ayrıca bilginiz de vardır ki yol bisikletinden sonra en yol bisikleti cyclocross lardır.. Sonra gravellar gelir.. Ben şunu da anlamış değilim, beni eleştiren arkadaşlar sağolsunlar fikirlerini dile getiriyorlar ama başlangıç seviye bir markanın kadro açıları, kullanılan ekipmanları, aynı sınıftaki markaların yol yarış versiyonlarından ne kadar farklı olabilir ki? Yani lastik 700x35c yerine 700x25c koyduğumda bu kadroya, cyclocross tan çok başlangıç seviye bir markanın başlangıç model yol yarış bisikleti olmayacak mı? Bunu atar gibi düşünmeyin yani gerçekten de samimi olarak soruyorum.. Krondur, bianchi dir, salcano dur, piyasa ürünü olan tüm markaların kadro açıları, gidon boğazı açıları kesinlikle üst seviye markaların matematiği ile çok uzaklar..

Hayırlı olsun heyecanla takip ediyoruz :harika:
Kadro çantası ve aydınlatmayı da karbon ve aero olarak güncellemelisiniz :ssrtcbya:
Eyv sağlasın, o dediklerinden bulursan link at, sana da alayım birer set 🤣
Hayırlı olsun, ürün linki alabilir miyiz?

Çok teşekkürler.. 63 gün sürdü teslimat.. Satıcının oyununa geldiğimi düşünmüştüm ama sorun deniz yolu sevkiyatları ve konteynırlarındaymış..

TRY 1,711.04 | 2 adet yeni mavi 700C 38 50 60mm yol bisiklet mat UD tam karbon fiber tübüler kattığı tubeless jantlar karbon bisiklet tekerlekleri ücretsiz gemi
(link)
Konuyu merakla takip ediyorum,sonucu heyacan ile bekliyorum.Kolay gelsin hocam👍

Sağolun teşekkürler 🙂.. Para olsa, piyasa düzgün olsa tek seferde komple bisiklet alalım ama adım adım almak zorunda kalıyorum malesef

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Herkse keyifli forumlar.. Bisikletimin hareketli aksamlarından jant, jant lastiği, iç lastik ve jant şeridini de güncelledim.. Jant Şeridi continental, iç lastik schwalbe, dış lastik de michelin cross protek kullandım.. IMG-20210930-WA0000.jpgDSC_0056.JPG

Atasözlerine kulak vermek lazım. Boşa yazılan, söylenen şeyler değil onlar. Basit görünsede özünde çok karmaşık bir konunun özete indirgenmesidir. O nedenle ilk müelliflerini her zaman çok zeki bulmuşumdur.
Al sana konu ile ilgili bir atasözü: katranı kaynatmazsan olur mu şeker cinsini sevdiğim cinsine benzer.
Ben şunu gerçekten anlamıyorum, yani gerçekten bu işe çok kafa patlatmama rağmen nedenini bir türlü kafamda oturtamadım: Neden ahı gitmiş vahı kalmış bir arabayı insanlar bir takım modifikasyonlar ile yarış atına çevirmeye çalışırlar. Böyle bir çaba beyhudedir ve sonuç beklenen faydayı karşılamamaktadır. Bu hakkaten incelenmesi gereken bir olgudur ve sosyopsikolojik tahlile ihtiyaç duymaktadır. Her gün buna benzer haberlerle sosyal medyada sık sık karşılaşmaktayız. Mesela adam doğan, şahin marka/model bir otomobile, arabanın değerini kat kat aşan bir para dökmekte, bir diğeri Türkiyeden aldığı bu aracı yurtdışına götürmekte vs vs. Yani bunun nedeninin temelini gerçekten merak etmekteyim. Araba güvenlikli desen değil, antika desen değil, konforlu desen hiç değil.
Yazımızın konusu olan örneğe gelecek olursak bisiklet için almış olduğun parçaların gözü olsaydı 7*24 ağlar dı o derece.

Atasözlerine kulak vermek lazım. Boşa yazılan, söylenen şeyler değil onlar. Basit görünsede özünde çok karmaşık bir konunun özete indirgenmesidir. O nedenle ilk müelliflerini her zaman çok zeki bulmuşumdur.
Al sana konu ile ilgili bir atasözü: katranı kaynatmazsan olur mu şeker cinsini sevdiğim cinsine benzer.
Ben şunu gerçekten anlamıyorum, yani gerçekten bu işe çok kafa patlatmama rağmen nedenini bir türlü kafamda oturtamadım: Neden ahı gitmiş vahı kalmış bir arabayı insanlar bir takım modifikasyonlar ile yarış atına çevirmeye çalışırlar. Böyle bir çaba beyhudedir ve sonuç beklenen faydayı karşılamamaktadır. Bu hakkaten incelenmesi gereken bir olgudur ve sosyopsikolojik tahlile ihtiyaç duymaktadır. Her gün buna benzer haberlerle sosyal medyada sık sık karşılaşmaktayız. Mesela adam doğan, şahin marka/model bir otomobile, arabanın değerini kat kat aşan bir para dökmekte, bir diğeri Türkiyeden aldığı bu aracı yurtdışına götürmekte vs vs. Yani bunun nedeninin temelini gerçekten merak etmekteyim. Araba güvenlikli desen değil, antika desen değil, konforlu desen hiç değil.
Yazımızın konusu olan örneğe gelecek olursak bisiklet için almış olduğun parçaların gözü olsaydı 7*24 ağlar dı o derece.

Siz şimdi burda sanki hayli entelektüel triplere girmiş halde, sanki tüm sosyo ekonomik atıflardan, literatürden, makale ve ünlü pasajlardan nasiplenmiş, sanki insana dair tüm + ve - lerin belirleyicisi, norm koyucusu, statükocusu, sizmişsiniz gibi, ukala ukala konuşmuşsunuz? Da? Hayırdır? Bu ilk giri cümlemdi.. İkinci olarak sanki süper bir ülkede Yaşıyormuşuz da, her şeye uzandığımız gibi bizim oluyormuş da, biz ya da ben malmışım,, kafam çalışıyormuş da ben yapmıyormuşum gibi etiketleyip böyle bir tavrı icra i vuku eylemeden önce Bi girişi okusaydınız boş boş satırlarca kelimeler bulacağınıza.. Kısaca param olsa zaten en iyi markaları SLR AMG M RS ST kombinasyonlu bisikletlerinden birini alırdım ama malesef ki bende ve ülkemizde olmayan bir durum.. Şimdi karbon bir kadro almak istesem siz çok biliyor görünüyorsunuz, söyleyin, ne kadar bütçe ayırmalıyım? Dolar ya da euro yalnız? Türk lirasına değil, yani a101 ya da bimden söz etmiyorum... Ancak tüm bu tribinize rağmen size andım olsun, ikimiz de yaşarsak, bu bisiklet buralarda hatrı sayılır derecede en iyi bisikletler arasında olacak.. O zaman bu satırlara dönüp beraber güle güle ekleme yaparız 😄

Ne markaymış arkadaş 😃 salcano ne Bo.tan bir markaymış, ürettiği hiçbir şey mesela hiçbir bisiklet bisiklet olarak yok dünyamızda. Adamlar bundan para kazanmıyor.. Biz de memnun değiliz salcano ya binmekten.. Sanki zevk alıyormuşuz da o yüzden bu markaya biniyoruz. 😒 Aşama aşama bisikleti yükselttiğimizi anlamayacak kadar da boş ya da zombi bir üyemiz de yok Allah a şükür.. De, yaptığımıza bari bir laf edin.. Şimdi sıra vites grubu ve kadroda.. Kadroyu carbon felt ya da pinarello aldığımda, vites grubunu da sram force ile güncellediğimde acaba bu Bo. Atan arkadaşlar ne yorum yazacak? Sonuçta bu bsiklet aşamalı olarak yükseltiliyor..

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
Hocam bu kadar sinirlenecekseniz, agresif tavırlar sergileyip yükselecekseniz ne diye konu açarsanız anlam veremiyorum. Forumda her açtığınız konuya beklediğiniz beğeni kadar eleştiri de gelecek.

Bu kadar kişi ortak bir şey söylüyorsa ya siz anlatamamışsınızdır ya da normların dışına çıkmışsınızdır. Benim gözlemlediğim sizde ikisi de var. Her yazdığınızı anlamak için 2 defa okuyorum. Ayrıca ilk mesajınızı tekrar okudum. "Yapmayı planlıyorum.. Karbon kadro da düşünmüyorum diyemem ancak karbon olması ile kazandıklarımı, yukarıda yapmaya çalışacaklarım karşılaştırınca, çok da ekstra getirisi olmayabilir.." Şu cümleyi yazıp daha sonra gelen eleştirilere aşağıdaki cevabı vermeniz komik olmuş.
Ne markaymış arkadaş 😃 salcano ne Bo.tan bir markaymış, ürettiği hiçbir şey mesela hiçbir bisiklet bisiklet olarak yok dünyamızda. Adamlar bundan para kazanmıyor.. Biz de memnun değiliz salcano ya binmekten.. Sanki zevk alıyormuşuz da o yüzden bu markaya biniyoruz. 😒 Aşama aşama bisikleti yükselttiğimizi anlamayacak kadar da boş ya da zombi bir üyemiz de yok Allah a şükür.. De, yaptığımıza bari bir laf edin.. Şimdi sıra vites grubu ve kadroda.. Kadroyu carbon felt ya da pinarello aldığımda, vites grubunu da sram force ile güncellediğimde acaba bu Bo. Atan arkadaşlar ne yorum yazacak? Sonuçta bu bsiklet aşamalı olarak yükseltiliyor..

Hocam bu kadar sinirlenecekseniz, agresif tavırlar sergileyip yükselecekseniz ne diye konu açarsanız anlam veremiyorum. Forumda her açtığınız konuya beklediğiniz beğeni kadar eleştiri de gelecek.

Bu kadar kişi ortak bir şey söylüyorsa ya siz anlatamamışsınızdır ya da normların dışına çıkmışsınızdır. Benim gözlemlediğim sizde ikisi de var. Her yazdığınızı anlamak için 2 defa okuyorum. Ayrıca ilk mesajınızı tekrar okudum. "Yapmayı planlıyorum.. Karbon kadro da düşünmüyorum diyemem ancak karbon olması ile kazandıklarımı, yukarıda yapmaya çalışacaklarım karşılaştırınca, çok da ekstra getirisi olmayabilir.." Şu cümleyi yazıp daha sonra gelen eleştirilere aşağıdaki cevabı vermeniz komik olmuş.

Bu kdar kişinin söylediğini ben zaten konu açarken paylaştım.. Herkes dalga geçmeye yada ezmeye geliyor yorum yazmak için.. Sanki ben söz konusu olan markayı yere göğe sığdıramıyorum da '' yaptığın iş mi senin kardeşim? Bu kadroya bu kompenenetler? Afedersin ama yani...'' falan gibi yorumlar bana çok çocukça geliyor. Ya da art niyetli.. Çünkü ''ona da sıra gelecek'' milletin anlamadığı bu...Ben kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Yükseltmelerden söz ediyorum. Aşama aşama neler yaptığımı paylaşıyorum. Siz de bilirsiniz ki hareketli parçalar duran parçalara göre daha fazla yıpranıyor, aşınıyor, eskiyor. Doğal olarak idare edecek parçalar aslında bisiklet üzerindeki sabitler. Haliyle kadro işini sona bıraktım ve kendime düşündüğüm ya da hedeflediğim bisikleti toplamak için diyeyim, 1 yıl süre tanıyarak geldiğim son 2 aşamanın sürecinden bahsediyorum .. Bunlardan son 2 aşamadan biri vites grubu diğeri de son aşama olan kadro... Bunları yaparken de hem yeni aldığım parçaları deneyimlemek istiyorum yani bisikletsiz kalmamak, hem de bütçemi toparladıkça yükseltmelere devam etmek istiyorum. Yoksa şaaak 7891$ kadro, şaak 4567€ vites grup seti için keşi yapıştıracak ya da şaak al şu 60 bin doları bana france de tour ilk 10 daki bisiklet markalarından herhangi birini toplatın kafasında ekonomik rahatlığım ya da bütçem yok durumum yok.. Bu gayet anlaşılır bir şey.. Ben çamur atan arkadaşlardan şunu beklerdim...Mesela; kardeşim kazasız belasız kullan kadro da değşince bisikletini daha da çok seveceksin... Ya da kadro markası olarak düşüncen nedir? gibi... Ama konuya girişler şöyle oluyor... Aaaa :D mala bak , salcanoya ne yapmış. Su borusundan hallice bisiklete şöyle yapmış bunu takmış şunu sökmüş...Ben son aşamada zaten bu kadroyu değiştirmiş olacağım...Şimdi kadro salcano diye bu lastikler dönmeyecek mi? Bu ruble işini yapmayacak mı? Ya da sele borusu mekanik diskler mala mı bağlayacak? Bu işler bir de bütçe meselesi.. Bu işler limitsiz işler.. Sırf kilitli pedal ya da spd ayakkabı konusu açsak bizim askeri ücretimizden kat kat pahalı ayakkabılar var.. Haliyle ve özet olarak, bütçem elverdiği kadar sıra kadroya da gelecek..Bunun neyi anlaşılır değil ben de bunu anlamıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
Uzun süredir parça tedariği ve içerik girmiyordum. 10 yıl öncesinin sram apexi yerine 10 yıl öncesinin sram red ayna kolu ve 5 yıl öncesinin sram red vites grup setini temin ettim sayılır. Bu arada 60 TL ye ayna kolların korunması için silikon parçalardan tedarik ettim. Gerçi kollar harika kondisyonda değil ama en azından korur. Artık kadroyla da vedalaşmaya yakınım. 😅ae_1643797821628.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Hemşehrim selamlar. Bir sene olmuş ama bu konuyu yeni gördüm.
Olaya farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum. Neden salcanoyu parçalayıp kullanılmaz hale getirdin yahu?
Dağa taşa, her yere sokabileceğin gül gibi bisikletini, narin bir asfalt bisikletine çevirmeye çalışman bence doğru değil.
Daha en baştan ucuz yollu alü bir endürans kadro edinmen, topladığın parçaları onun üzerinde birleştirmen ve iki bisiklet sahibi olman gerekirdi.
Kim bilir ne kadar zamandır bisikletini süremiyorsun, sinir yapmış azıcık ;) Eğer çok geç değilse, Salcano'nu eski haline getirmeni dilerim.
Yeni parçalarla yeni bisikleti böylece daha sakin, aceleye getirmeden toplarsın. Hem belki içine daha çok siner o zaman. 🧿 👍

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Geri