Scudo Sports

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

Scudo
Benim bayi işi beceremediği için CYC02 siparişimi iptal etmek zorunda kaldım. Yani kısa sürdü. Ama güzeldi.

Bknz :( Hayırlı olsun. Yolda yine yolu tercih edebilirsiniz ama patika yollara çıkınca keyif alacaksınız. Cyc02 eğer bisikletten anlıyor ve parçalarını kendiniz ayarlayabiliyorsaniz f/p için süper seçim. Salcano servislerine iyi demedikleri icin<br/>

Önceden gönderdiğim bir cevap. İsterseniz antalya dan yardımcı olmaya çalışalım

@KuzuBoyz
Ben de katılıyorum. Bir kaç ay önce bisiklete binmeye karar verdiğimde cyclocross sınıfından haberim yoktu, fitness olarak tanımlanabilecek Merida Speeder T1 aldım. Çok da memnunum ama sporu devam ettirdikçe aero pozisyon alma ihtiyacı doğuyor. 28 taban bir cyclocross ile çok daha keyifli olabilirdi, ufak ufak forumdaki cyclocross başlıklarını karıştırmaya başladım ister istemez.

Uzunca bir süredir şehir/tur bisikletleri kullanıcısı olarak sınıf atlamanın vakti gelmişti, ben de forumdan @MURAT ARAS ve @tamayaytam 'ın yardımlarıyla bir cyclocross almaya karar verdim. Başlarda Murat bey gibi Focus Mares AX 4.0 almayı düşünüyordum. Ancak işin fayda/maliyet boyutunu hesaba katınca kararı Salcano CYC02 Apex modelinden yana kullandım. Az önce Konya YK bisiklete siparişi geçtim. Yarın elimde olacak, umarım hasarsız, sorunsuz ulaşır. Destek veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Güle güle kullanın. Sonrasında bir inceleme yazısı yazarsanız çok önemli bir katkıda bulunmuş olursunuz.

@tamayaytam
Tamer Hocam anlaşıldı senin kaderin yol bisikleti, ne yaparsan yap :) Bakalım bana ne bulacağız.

@Sadettin Z.
Sadettin bey merhaba, cyc02 elinize ulaştı mi?

Merhaba,

Aslında basit bir inceleme yazısı yazmak istiyordum, ama genel durumu bildireyim.

Geçen hafta başı Hava durumu enteresan hale geldiği için kargo biraz gecikme ile Perşembe günü elime ulaştı.

Garanti probleminden ötürü bir bayide ilk kurulum yaptırmak istedim. Bu nedenle düne kadar kutusunda bekledi.

Pendik'te oturduğum için yakınlardaki en düzgün servis olarak bildiğim Merkez Bisiklet'e gittim. Elimde kutuyla 200 metre yürüdükten sonra kapıdan çevrildim. Kendi sattığı bisikletler haricinde kurulum servis veremiyormuş. Aklıma gelen çeşitli sin kaflı sözleri kendime saklayıp yükledim yine araca.

Bu sefer 10 km mesafedeki Kartal bayisi Şirin bisikleti aradım. Gayet makul bir cevap alınca oraya gittim. Sağolsunlar ilgilendiler ancak yol bisikleti ve SRAM sistemler konusunda pek tecrübeli olmadıkları için kurulum pek iyi olmadı. Gidon sargısını evde kendime göre sardım. İlk kez olduğu için harikulade olmadı ama beğendim gibi.

Esas problemim Apex shifter'in fren kolunu sıkınca dropbar'a temas ediyor oluşu. Teli gerdiğimizde ise disk fren sürtme yaptı. Bakalım videolardan ayar yapmaya çalışacağım.

Kadro ve renk düzeni göründüğünden daha iyi. Parçalar gayet güzel kalitede. Head tube'deki Salcano logosu ile inanılmaz derecede "dandik", yapıştırmalı birşeydi. Söküp attım hemen. Kadro kulağı ve arka attırıcıdaki eğiklik bende de vardı, galiba nakliyede oluşuyor. Garanti ile uğraşıp sinir krizine girenleri görünce korktuğum için kendim müdahale ettim, şimdilik ayarlar doğru görünüyor.

Akşama birkaç resim eklerim. Görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Merhaba.Ben asfalt performansını gerçekten merak ediyorum bisikletin.Caadx ve Caad8 arasında kaldım.Daha önce hiç yol bisikleti kullanadım.Araziyle falan da pek uğraşmam ancak yol bisikletleri çok hassas geliyor diye tedirginim çünkü kaldırımdan inmektir falan böyle şeyler yaparım yani çamura girmektir.Asfalt için öneriyor musunuz? Hızlı gidebilir miyim rahatça? Bazı yerlerde vites yetmiyor gibi şeyler okudum da.Bilgilendirirseniz sevinirim :)

@UptownRyder
cyclocross bisikletlerin asfalt performansı şehir-tur bisikletindenden üstün, yol bisikleti performansından düşüktür. Vites yetmemesi asfalt kullanımı için geçerlidir. Düz yolda 46 aynakol yetmeyebilir ama arazi kullanımı için yeter de artar. Bisikletin üzerinde gelen 46/36 aynakol 50/34 ile değiştirilirse hem rampa çıkmak biraz daha kolaylaşır hem de düz asfalt kullanımında daha yüksek hızlara çıkılabilir.

bende de cube'un cyclocross'u var pro race , belgrad ormanına mtbliler ile birlikte giriyorum ne off-road yollardan geçiyorum bana mısın demiyo ,cyclocross'u şiddetle tavsiye ederim her yola gelir sadece offroad yolda inişlerde biraz dikkat etmek gerekiyor..

• Beğen
Tepkiler: Ismail Hakkı Y.
Açıkçası çok offroad meraklısı değilim ben ancak parklara girerim falan kaldırımlardan merdivenlerden inerim bu yüzden yol biraz soğuk geliyor.Ancak asfaltta da hız istiyorum ciddi manada.Cyclocross ile ilgili şüphelerim var.Bir yerden kiralayabilsem Caadx ya da herhangi bir tane kiralayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
@UptownRyder
bence siz yol bisikleti alın, ince lastik sizi korkutmasın, kaldırımdan inmek çıkmak sorun değil, ama merdivenden inme merakınız varsa eğer size cyclocross da yetmeyebilir:)

@MURAT ARAS

Söz verdiğim resimleri ekliyorum. Sizin Focus'un yanından geçemese de, başlangıç olarak fena değil gibi.

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

Park ayağı ve pedallar olmamış, biliyorum. SPD pedal ve ayakkabı için merlincycles'a baktım ama tek tarafı platformlu modeller stoklarda kalmamış. Bu konuda da önerileriniz olursa sevinirim.

Niçin olmamış.Modaya mı uygun değil?

• Beğen
Tepkiler: Evliya
Hocam yanında geçmeyi bırak bence renkler cok daha güzel ve uyumlu. Süper. Güle güle kullanin sadettin bey :)

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@Sadettin Z. Park ayağı olmamış gerçekten çünkü arazi performans sürüşünde açılırsa çok ciddi kazalara sebep olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri