Scudo Sports

Cyclist Türkiye

Scudo
Ben dergiyi beğendim. Dergi okumayı seviyorum. Hatta basılı bir şeyler okumak hoşuma gidiyor. İnternetten, diyelim ki forumdan bir şeyler okumaya kalktığım zaman öncelikle okumak istediğim konuları yeni sekmelerde açıyorum. Sonra sıkılıp önemli olan sekmeleri iğneliyorum. Daha sonra yanlışlıkla onları da kapatıyorum ve bu şekilde yok oluyor. E-kitap vs okumayı da gözlerimi çok yorduğu için okumayı sevmiyorum. Ancak kitap ve dergi öyle değil benim için. Masamın üstünde durur, gelip geçerken sürekli görürüm, arada açar bakarım, bazen yavaş da olsa biter okuduğum şey -kitap dergi neyse...

He tabii ki internette dergidekinden çok da fazla bilgiyi daha kısa sürede edinebiliriz ama yukarıda saydığım sebeplerden dolayı olmuyor malesef :) Tabi diğer arkadaşların belirttiği gibi bisiklet kullanıcısı olmayan insanların da dikkatini çekebilir raflarda dururken. Belki birinin içinde geri planda kalmış bir bisiklet sevgisini tekrar gün yüzüne çıkarır ve yeni bir bisiklet almasına katkıda bulunur. Bilemezsin ki...

Bu arada @kayhan bahsettiğiniz eski tarz altın kaplama detayları olan bisikletin forumda da bir konusu var ki o da şudur; Guerciotti Record Gold - Columbus SL - BisikletForum Bence muhteşem bir bisiklet. Öyle bir bisiklet alıp salonumun bir köşesinde durmasını isterdim. Oturup seyrederim yani :)

Ayrıca @Dogukanaksu paylaştığınız fotoğraf nedense bana 3D Max renderlarını anımsattı. Sanki fotoğraf değilmiş gibi. Kompozisyonu sevdim :)

Arka mekanizma Toplayıcısi iyiydi :) resimler ve açıklamalarla çok güzel olmuş yeni sayılarda da eskilere ilgili makaleler olursa çok iyi Olur Birde Mtb köşesi yok gibi her ay bi parça test edebilirler yada tanitabilirler bu çok iyi olur birde tur vardı bugün okumadım o kısmı ama Türkiyeden bir rota olsa daha iyi olur gelecek. sayilarda.

Bu arada @kayhan bahsettiğiniz eski tarz altın kaplama detayları olan bisikletin forumda da bir konusu var ki o da şudur; Guerciotti Record Gold - Columbus SL - BisikletForum Bence muhteşem bir bisiklet. Öyle bir bisiklet alıp salonumun bir köşesinde durmasını isterdim. Oturup seyrederim yani :)

Sizin sağlığınız açısından seyretmektense sürmeniz daha iyi olur:) Lütfen yanlış anlamayın sadece şaka yapıyorum. en ufak bir alay etme amacı veya da kötü bir niyetim yok.

@kayhan

Selam, tespitleriniz kısmen doğru! Bir kısmına katılıyorum, % değeri üzerinden de keza öyle, lakin %70'i mtb diye dergi içeriğininde %70'ini mtb'nin oluşturmasını beklemek doğru olmayacaktır. Ki, % değerler üzerinden konuşulacaksa içerisinde bulunduğumuz toplumun büyük bir yüzdesinin de bisikletle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı düşünülerek böyle bir oluşuma da gidilmeyebilirdi.
İçerik kısmında ise henüz derginin 1.sayısı, biraz sabretmekten kimseye zarar gelecek değil, zamanla daha da oturacaktır. Kaldı ki, her ne kadar sizin için bisiklet sadece sürmekten ibaret olsa da, bunun yanı sıra belki farkında olmayabilirsiniz ama bisikletin her geçen gün bir moda ikonu haline geldiğini ve insanların kendi kişisel zevkleri haricinde karakterlerini de gözardı etmeden evrildiği bir dönemdeyiz. Bir araç, bir amaç bir yana bisiklet tüm avrupa ülkeleri başta olmak üzere artık daha da görsel duygulara ve ihtiyaçlara da yönelik bir yükseliş içerisinde.
Ayrıca tüm bu hususlar bir yana, yeni bir dergi için iyi bir yükseliş grafiği elde etmesi adına görsel algıyı en başından stilist bir algı yönünde bu tarz bir çeşitlilikten yana kullanmasında da bir sakınca görmüyorum. MTB konusunun kısıtlı olması ise şuan için kadronun altyapısının daha fazla yol grubu, klasik ağırlıklı olmasına bağlanabilir, bu sebeptendir ki, hemen olumsuz eleştirlerden ziyade biraz olsun hoşgörü ve zaman tanımak olacaktır. Harcanan emek, özveri çok fazla, bir çok değerli insan zamanından ödün vererek bir şeyler katıyor ve ne şekilde eleştiride bulunuluyorsa bulunulsun biraz olsun bu eleştiriler daha yapıcı, daha destekleyici yönde olsun.

@Dogukanaksu

Kırıcı olmak istemem. Ama yanlışlık ve eksiklik görünce de söylemek olumsuzluk değil hatanın düzelmesini sağlamaktır, yani ileriye götürmektir.. beslenme makalesinin varsayımlarının dayanaksızlığı ile yeni bisiklet alımı makalelesindeki hatalı noktaları belirtmenin nesi olumsuz ? Biz görmezden gelince hatalar eksiklikler puf diye yok mu olacak ? Moda ve stilede karşı değilim. Bisiklet dünyasında bu kavramlar gün geçtikçe daha çok yer kaplıyor ve bu güzel. Ama bisikletin içinin boşaltılıp zengin kitle için çabuk tüketilen bir meta haline gelmesine de karşı çıkma hakkım var. Fixie nasıl çıktı avrupa da? İşsiz gençler sağdan soldan buldukları modası geçmiş bisikletleri derleyip toplayıp kurye işinden harçlıklarını çıkartmakla başladılar değil mi? Şimdi fixie nasıl ? 600 dolara aynakol alıp takıyorlar fixie ye. Yani moda ve stilin, bisikleti golf gibi bir prestij sporu yapmasına izin vermemek lazım. Neden? kaç tane genç golf çu olmak ister ? Kaç tane genç futbolcu olmak ister. Bence bisikleti yaygınlaştırıp geliştirmenin yolu moda dan geçmiyor. Doğukan bey sizin çalışmalarınızı izliyor ve beğeniyorum. Ama sizin sanatçı yönünüz bisikletçi yönünüzden çok daha fazla.

@kayhan

Evet bir noktada ben de "zengin oyuncağı" olmasından yana değilim fakat malesef ki bisikletin de statiko aracı durumuna geldiği/getirildiği bu zamanda metayı sadece fixie ya da bu alt gruptaki bisikletlere de yüklememek gerek. Hatta öyle ki, uzağa gitmeye gerek yok bunu bu portal üzerinden insanların üzerindeki istek, arzulardan doğan konu ve içeriklerden de takip edebiliriz. Hatta bu bağlamda MTB bisikletlerinde diğer grup bisikletlerle kıyaslanmasında hiçte masum olduğu söylenemez.

Eleştirilerinize gelince de dediğim gibi doğruluk payı var, yalnız bunu daha ılıman bir şekilde dile getirseydiniz eminim ki bir önceki mesajınızdan kaynaklı bu denli tepkilerde almayacaktınız diye düşünüyorum.
Bu arada hazır konusu açılmışken, fixie ya da fixed gear bisikletler Amerika başta olmak üzere modası geçmiş bu klasikleri derlerken yine çıkış noktasını belki de bir çok bisikletin henüz düşünce aşamasında dahi olmadığı 1870'li yılların son çeyreğine kadar dayanmaktadır ki bunu da sadece ufak bir not olarak iliştireyim istedim.
Son olarak tekrar dergi kısmına gelecek olursam da hala raflarda yerini alacak böylesi bir oluşumun işin kaymak kısmını lanse etmesinde bir olumsuzluk görmediği de belirtmek isterim, aksi halde insanları kullanıma yönelik teşvik edecek her türden bilgi internet ortamında mevcut iken daha popülaritesi yüksek bir çizginin de korunması gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca "Bence bisikleti yaygınlaştırıp geliştirmenin yolu moda dan geçmiyor" demişsiniz, çok doğru fakat bunu yaygınlaştırmak ilgi alanına yönelik bir dergiden de geçmiyor, sonuçta ilgisi ya da eğilimi olmayan bir insana bu dergiyi mevcut fiyatının yarısından sunsanız yine bir farklılık olmayacağı gibi her hangi bir yaygınlaşma durumu da söz konusu olmayacaktır. Tıpkı benim için her hangi bir golf, beyzbol dergisinin hiç bir şey ifade etmeyip yaygınlasmasına yönelik bir şey arz etmeyeceği gibi bir bisiklet dergisininde zaten ilgilisi dışında kalana bir sey ifade etmeyecektir.

Ankara da kızılay da bırcok bufe ve kıtapevine dergı gelmıs..Artık ne kadar cok sorulduysa bufe de calısan abımıze ; abı cyclıst bisiklet dergısı geldı mı dedıgım de aldıgım cevap ' geldı , geldı sonunda da bızde kurtuldukk... ' dedı adamı bıktırmısız demek ki :) Ankara da olup haberı olmayan arkadaslar artık bulabılırler rahatça .... Özellikle bir sayfa çok hosuma gıttı ...

• Beğen
Tepkiler: alabao
@Dogukanaksu

ben ne bileyim derginin yazı işleri müdürü; bisiklet kültürünü yaymayı misyon edinmiş kadromuz en büyük kozumuz demiş (sayfa 10) bende ciddiye aldım katkı vermeye çalışıyorum. Dergi çıkarken böyle bir misyondan söz etmemiş olsaydı, en ufak bir çaba harcamazdım doğrusu, sonuçta birileri dergi çıkarmış para kazanmaya çalışıyor bana ne. başarısız olurlarsa da silinir giderler kime ne. değil mi?

@kayhan
Evet kesinlikle öyle. Bunları anlayabilmeniz ne güzel. Simdi bence elinizdeki klavyeyi yere bırakın. Doğruları söylediğiniz için değil,konuyu ciddi derecede saptırdığınız için. Biz bilmiyorduk.

ANTALYA ÖZDİLEK D&R' DE 3 ADET KALDI!

Sonunda aldım dergimi. Forum önden bitirip bana tur bindirdi ama olsun.

image.jpg

Pendik Uydukent Migros'un dergi rafının derinliklerinden bulup çıkardım, yakınlarda olab varsa bir adet daha mevcut.

Diyarbakır Ncity Carrefourda raflarda 2 taneden birini aldım, sabırsızımimage.jpg

• Beğen
Migros Optimum'da 3 tane vardı ama arkalara saklanmış, ısrarla arayın :)

Dergiyi beğendim, hele içinde bisikletim Giant Escape görmem de ayrı bir sürpriz oldu.

Emeği geçenlerin ellerine sağlık...

• Beğen
Sonunda bende buldum. Heyt be bisiklet
Yarın bunu işyerine götürecem.

Dergi işinden az çok anlarım, dergileri çok seven ve her ay 3-4 dergi alıp okuyan birisi olarak benim de söyleyeceğim birkaç şey var;

1) Her şeyden önce bazı yazılarda kullanılan dil dergilerde olması gereken profesyonelliğe pek uymamış.
2) Dergilerde köşe yazısı mantığı çok yaygın değildir, bir sütuna sığdırılan köşe yazıları yerine derinlemesine yapılmış incelemeler yer almalıdır dergilerde.
3) Cyclist Türkiye'de yer almasını en çok istediğim şeylerden birisi de Türkiye coğrafyasındaki tur rotalarının incelenmesi ve okuyucuya sunulması. Bu sayıda Bozburun yazısının bulunması beni çok mutlu etti ancak bir okuyucu olarak beni ilgilendiren konulara çok değinilmemiş. Bir bisiklet kullanıcısı böyle bir yazıyı okurken; rota hakkında bilgi sahibi olmak, özellikle eğimler ve yol durumu gibi konuları öğrenmek ve o rotanın kendisine uygun olup olmadığını öğrenmek ister. Yazarın orayı gezerken ne hissettiğini ya da ne yediğini değil.
4) Son sayfada yer alan fren değişimi gibi pratik konular gayet yerinde olmuş, duru ve net bir dil kullanımı ile bu sayıda en başarılı bulduğum bölüm.
5) Büyük Tur yazısı gibi dünyadan haberlerin verilmesi de hoş olmuş, henüz yazıyı okuyamadığım için hakkında pek bir fikir beyan edemiyorum.

Sonuç olarak; umut vadeden bir dergi, almaya devam edeceğim ancak yolun başında olduğu için yapılacak bir çok şey var doğal olarak.

slm arkadaşlar en sonunda buldum dergiyi aydın nazillideki migrosta 1 tane kaldı isteyen arkadaşlara duyulur turkiyede böyle dergilerin olması beni mutlu ediyor 2 sayı insallah daha güzel olacak diye umut ediyorum

Dosyalar

• DSC_0361[1].jpg
    DSC_0361[1].jpg
    189,8 KB · Okunma: 40
  • Beğen
Geri