@kayhan
Evet bir noktada ben de "zengin oyuncağı" olmasından yana değilim fakat malesef ki bisikletin de statiko aracı durumuna geldiği/getirildiği bu zamanda metayı sadece fixie ya da bu alt gruptaki bisikletlere de yüklememek gerek. Hatta öyle ki, uzağa gitmeye gerek yok bunu bu portal üzerinden insanların üzerindeki istek, arzulardan doğan konu ve içeriklerden de takip edebiliriz. Hatta bu bağlamda MTB bisikletlerinde diğer grup bisikletlerle kıyaslanmasında hiçte masum olduğu söylenemez.
Eleştirilerinize gelince de dediğim gibi doğruluk payı var, yalnız bunu daha ılıman bir şekilde dile getirseydiniz eminim ki bir önceki mesajınızdan kaynaklı bu denli tepkilerde almayacaktınız diye düşünüyorum.
Bu arada hazır konusu açılmışken, fixie ya da fixed gear bisikletler Amerika başta olmak üzere modası geçmiş bu klasikleri derlerken yine çıkış noktasını belki de bir çok bisikletin henüz düşünce aşamasında dahi olmadığı 1870'li yılların son çeyreğine kadar dayanmaktadır ki bunu da sadece ufak bir not olarak iliştireyim istedim.
Son olarak tekrar dergi kısmına gelecek olursam da hala raflarda yerini alacak böylesi bir oluşumun işin kaymak kısmını lanse etmesinde bir olumsuzluk görmediği de belirtmek isterim, aksi halde insanları kullanıma yönelik teşvik edecek her türden bilgi internet ortamında mevcut iken daha popülaritesi yüksek bir çizginin de korunması gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca "Bence bisikleti yaygınlaştırıp geliştirmenin yolu moda dan geçmiyor" demişsiniz, çok doğru fakat bunu yaygınlaştırmak ilgi alanına yönelik bir dergiden de geçmiyor, sonuçta ilgisi ya da eğilimi olmayan bir insana bu dergiyi mevcut fiyatının yarısından sunsanız yine bir farklılık olmayacağı gibi her hangi bir yaygınlaşma durumu da söz konusu olmayacaktır. Tıpkı benim için her hangi bir golf, beyzbol dergisinin hiç bir şey ifade etmeyip yaygınlasmasına yönelik bir şey arz etmeyeceği gibi bir bisiklet dergisininde zaten ilgilisi dışında kalana bir sey ifade etmeyecektir.