Scudo Sports

Cyclist Türkiye

İkinci sayı az evvel elime geçti.

Öncelikle sorumu sorayım: Bu bisikletforum reklamındaki üye kim? Açıkla lütfen @Edip Dinçer :krsn:

Şimdi asıl konuya geçeyim.

Dergiye göz gezdirdim. Dikkatimi çeken ilk şey, biri beslenmeyle, diğeri ise kalori değerleriyle ilgili iki yazı. Bunları merakla okuyacağım.

Sonra, şu yatmalı bisikletlerle yapılan turun yazısı var, onu da severek okuyacağım. Ama yazıda geçen şu bol özlü sözü anlamadım, anlayanlar beri gelsin:

"Eğer kurbağaların tekerleği olsaydı, kalçaları üstünde zıplamazlardı."

Sonracığıma, Girit ile ilgili yazı güzel ama çevirisine daha bakmadım. İnşallah çikın tıransleyt değildir.

Bu arada, Yıldız Asyalı çok yaşlanmış. El yazısı da çok çirkin.

Bir de karbon kadro yazısı var, forumdaki bol elektrikli tartışmalara faydası olabilir.

Ve gelelim bende kaşıntı yapan konuya: Saykılçik!

Dergideki en yapmacık -belki de zorlama- konu bu. Haberdar olduğum günden beri ön yargıyla yaklaştığım, meselelerden biri. Saykıl tamam da, kime göre çik? Tahminimce editörün ülkeye -ite kaka- bir akım getirme çabalarından biri. Zaten Bulut Özdemiroğlu'nun sıtaylingi de bunu kanıtlar nitelikte. Hipstır fabrikasından taze mankenler -ki o dayının sakalı sürtünmenin kallavisine sebep olur-, o pelerinli süperhiro ablanın da bisiklete antipatik sakallının gazıyla binmiş izlenimi verdiği fotoğraflar bu düşüncemi destekliyor (gibi gibi). Dua edelim ki o arnavut kaldırımı yolda 16'lık bisikletini sürerken böbreklerini yola dökmesin. Ha-ha :booo: Neyse, gideyim de solmuş tişörtümü giyip kirli bisikletime bineyim.

Böyle bir sayı sizi bekliyor.

Burçak Erbil söyleşisini unuttuk ya la! Beni en çok heyecanlandıran kısım bu oldu.

Scudo
@Gökhan Toros @Gökhan Kutluer İnternetten satış ve abonelik için baya bir zaman geçti (insan yazılım projelerine yer alınca daha da sıkılıyor geçen süreye - basit bir sayfa ve iyzico entegrasyonu ile bir kaç günde bitecek olay). Dağıtım firması ile ilgili bir durum-kısıtlama mı var? Durum öyle değilse neden bu kadar göz ardı ediliyor acaba? (Direkt satışın dağıtıcı firmaya göre size daha çok kar bırakacağı tahminiyle yazıyorum, komisyonlar konusunda bir bilgim yok)

@Latif Ç.

Websitesi hazır abonelikle ilgili, fakat yayına alamıyoruz henüz.
Hem kargo, hem de banka sanal posuyla ilgili sorunlar vardı.
Dağıtım kısmı çözüldü sayılır. Hemen arkasından, öncelikli olarak EFT ile satışı açacağız. Daha sonra da banka kanalındaki sorunu çözüp kredi kartı ile satışlar da başlayacak.

Kesinlikle göz ardı edilen bir konu değil yani :)

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Valla bekliyoruz sivas da ne 1 ne 2. Sayıyı bulabildm migrosta yay sat da öyle bir dergiden haberimiz yok olsa gelir diyince telefonu kapattım zaten

@Yusuf Yılmazvural öncelikle Cycle chic, başta Kopenhag olmak üzere bisiklet kültürünün oturmuş olduğu tüm şehirlerde yaygın bir akımdır.

Günlük hayatlarında bisikleti ulaşım aracı olarak da kullanan ben ve benim gibi insanlar, ne yazık ki tavsiyeniz üzerine işe KİRLİ TİŞÖRT ile gidemeyeceğimiz için bu akımı destekliyoruz.
Kendi adıma keyif aldığımı söyleyebilirim, dergide konu edilmiş olması ise cesur ve vizyoner bir yaklaşım.

Giysilerinizin yıkanma veya ütülenme sıklığına karışmak haddim değil ama en azından bisiklete binerken biraz temiz olmaya özen gösterebilirseniz çok sevinirim. :cool:

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Yusuf Yılmazvural Evet, doğru tahmin etmişsiniz. Yorumunuzun talihsizliğini tesadüfen görüp özellikle cevap yazmak için açılmış, sahte olmayan, bisiklet sever bir hesaptır.
Gülmeniz bitince, tekrar okuyup, bu konu üzerine biraz araştırırsanız benim için yeterli olacaktır.
İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: Deda
Bisikletforum reklamının alt bölümündeki siyah kısımdaki karelenme düşük çözünürlükten mi kaynaklı? Niye bu kadar takıldım bilmiyorum :D

@gokcesavkay

Gülmem sona erdi (hâlâ ufak ufak "kıkırdama" nöbetleri geçiriyorum ama, arz ederim).

Evet efendim, okuduk daha evvel bu saykılçik'in ne olduğunu. Zaten ithal bir akım olduğunu ilk mesajımda da belirttim. Ancak şu da var ki, buna isim koyma ihtiyacı asıl dikkatimi çeken husus. Yani biz yıllardır çiki çiki giyinip süreriz bisikleti zaten. Ancak bu "akım yaratma" -veya ülkemiz için akım ithal etme- çabası, bende kaşıntı yapıyor.

Belki de bu saykılçik, sırf "bisikletli popi" olma çabasındaki kerizleri silkelemek için son yıllarda palazlanmış bir pazar arayışıdır, ne dersiniz?

(link)

600. mesaj olmuş, wuhuu!

Burada da güzel parçalar var:

(link)

Konuyu daha fazla saptırmayayım. İkinci sayı -saykılçik kısmını saymazsak- gayet güzel.

@gokcesavkay

Aramızda pis kıyafetlerle,kokmuş eldivenlerle,kirli gözlüklerle,çamurlu ayakkabılarla bisiklete binenler olabilir.Ancak hepimiz öyle değiliz.Ben mesela takım elbisesiz binmem bisiklete,bir giydiğimi de bir daha zor giyerim,tarz meselesi.Şu sıralar spd sivri burun ayakkabı yaptırıyorum kendime.Velhasıl bisiklet üzerinde şıklıktan,temizlikten ödün vermeyelim,verenleri de uyaralım,please.

Bisiklet sürerken ben (temsili)

http://4.bp.blogspot.com/_A2kD7Y0CEa0/TGL9F4lgsGI/AAAAAAAACUY/aw5Mpo0_WDc/s1600/62210blubike_5450Web.jpg

@Ömer Ş çeşke böyle nefes alan teri tutmayan elbiseler olsa :( yada var mıdı ? :D

Nedendir bilmiyorum ama dergiyi bir kaç sayfa dışında hiç beğenmedim,4 sayfa boyunca bisiklet alırken tercih üzerinde durulmuş.Sıktı beni bitirdi.İlgi çekici konulardan ziyade sıkıcı şeyler üzerinde durulmuş.Dergiyi tamamlayamadım bile.

2.Sayıdan iki adet vardi Ilcemizde birini kendime digerini bir abime alďım.Yine Yol bisikleti dolu Teknik Kisimdayim Suan,Forumumuzun gururu Burçak abinin Bolum Dikkatimi Cekti.Bir seyi dikkat ettim bu sayida bisikletten cok teknik kisimlar daha çok ilgimi cekiyormus.20150402_200015.jpg

Bursa Kent Meydanindaki Carrefoursada 4 adet kaldi.

İlk sayıyı okudum Akşehir'de muhtemelen bulamayacağım için haftasonu Konya'dan alacağım 2yi;dağ bisikleti ile ilgili tekniklerin de ilerleyen bölümlerde incelenmesi hoş olurdu bence.Saygılarımla.

Dün aldım yine bir solukta okudum. Ürün incelemeleri, beslenme, büyük tur, bisiklet dostu mekanların incelenmesi benim için en ilgi çekici konular oldu.
Başarılar Cyclist ekibi...Bizi bu dergiden mahrum etmeyin.

Geri