Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Cidden ne kadar az bisikletçi var. Umut Bora kandırmış bizi hep Fiat Egea cross araçlar :D

Scudo
Yıllarca turun sunuculuğunu,sporcu tanıtımlarını başarıyla yapan,düzgün diksiyonu su gibi akan İngilizcesiyle,sarper beyle uyumlu bir ikili olan kadın spiker Başak hanım bu yıl itibarıyla görevlendirilmemiş,işin içinde maalesef iktidar ve cenahı varsa liyakatsizliğin dibine vuruyorlar,umarım daha iyisini getirmişlerdir.
IMG_5816.jpeg

Katılım görebildiğim kadarı ile önceki senelere göre mukayese edilemeyecek kadar az gibi, yarısı Türk takımları sanırım. Benim tespitim güzergahlarla oynana oynana içinden geçildi turun, Antalya Antalya turu nedir? şehir içinde bisiklet sürdürmenin anlamı ne? Antalya yı herkes biliyor tanıtıma mı ihtiyacı var, Alanya Alanya turu olsa hadi neyse, bisikletçilerin sevdiği bir yerdi Alanya, keza turu Alanya dan aldıkları günden bu yana organizasyon gerilemeye başladı, katılımdan bile belli.
Yarısı Türk takımların ? Hemi topu 3 Türk takımı var.. Onunda bir tanesinin yarısı yabancı yarışçılardan oluşuyor.

Katılım konusunda sadece 3 WT takımı var, 13 tanede PRT geri kalanlar CT. Cumhurbaşkanlığı yarışı WT kategorisindeysen gelen, sporcu ve takımlar daha kaliteliydi. Katılımı sadece Alanya, ile nasıl bağdaştırdınız anlayamadım ama, geçmiş organisyonlara bakarsak Alanya, varken 4 WT takımı gelmiş, ondan önceki sene Alanya yokken, 6 WT takımı gelmiş :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Yarısı Türk takımların ? Hemi topu 3 Türk takımı var.. Onunda bir tanesinin yarısı yabancı yarışçılardan oluşuyor.

Katılım konusunda sadece 3 WT takımı var, 13 tanede PRT geri kalanlar CT. Cumhurbaşkanlığı yarışı WT kategorisindeysen gelen sporcu ve takımlar daha kaliteliydi. Katılımı sadece Alanya ile nasıl bağdaştırdınız anlayamadım ama geçmiş organisyonlara bakarsak Alanya varken 4 WT takımı gelmiş, ondan önceki sene Alanya yokken 6 WT takımı gelmiş :koptum:
Antalya - Antalya etapları da oldu galiba hatırladığım kadarıyla da bi çok kez.

Tabi şunu da söylemek lazım, bu üçlüden başka Türk takımı vardı da tura mı katılmadılar :)

Cidden ne kadar az bisikletçi var. Umut Bora kandırmış bizi hep Fiat Egea cross araçlar :D
Egea’cılar hep takımlar yav, ben organizasyondan bahsetmiştim. Bu arada sözlü şekilde konuşma sırasında çok karşılaşıyorum ismimi tam anlamayıp ‘Umut’ diyenleri ama yazılı bi şekilde orada duran ‘Umur’u bu şekilde okumuş olman üzdü :(

Egea’cılar hep takımlar yav, ben organizasyondan bahsetmiştim. Bu arada sözlü şekilde konuşma sırasında çok karşılaşıyorum ismimi tam anlamayıp ‘Umut’ diyenleri ama yazılı bi şekilde orada duran ‘Umur’u bu şekilde okumuş olman üzdü :(
Bu aralar umuda ihtiyacımız var ondandır, seni önemsemediğimden değil yani. Benim de soyadımı her yerde Gültekin yazıyolar, halbuki gülten daha kolay, o kadar ki askeriye gibi obsesiflikten kırılan yerde terhis hediyesi verdikleri koca komando bıçağına bile yanlış yazmışlardı, ateyiztler bunu da açıklasın :D

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Peloton içinden birkaç kişi birkaç defa suluğu dışarı atamadığı için pelotonun arasına düştüğünü gördüm. Özellikle mi yaptılar anlamadım. Havaalanı cd.'de karşıdan karşıya geçmek için, öndeki ikili ve peloton arasını seçen siyah t-shirtlü genç kardeşimi de bu mallığından ötürü ayrıca kutluyorum. Avrupada bunu sadece yaşlı teyzeler falan yapıyor.

Selekler kavşağında yine birileri kazaya karıştı ama neyse ki hafif oldu. Finiş anları güzeldi. Bence Antalya'nın şehir merkezi değil de daha ilgi çekebileceği noktaları tercih etmeleri lazım. Güllük caddesi gibi Antalya'nın en eski ama en kötü binalarını tercih etmiş olmaları doğru tercihler değil. Instagram'da bisiklet kültürüyle hiç bağı olmayan insanların yorumlarını görseniz, gözleriniz kanar. "Bugünü mü buldunuz, bir pazarım vardı", "Şehiriçi ne alaka", "bu saçmalıkları ne zaman bırakacaklar"... Bizim ülke gerçekten hiçbir potansiyeli değerlendirme konusunda verimli olmayacak. Adam yolun bozuk olmasına, trafik ışığının fazlalığına, araç kalabalığına takılmıyor, gitmiş 10 dk bi yere varamadı diye zırlıyor.

İzmir etapları beni çok ürkütüyor. İnşallah ikinci bir "Şenol Abi Vakası" yaşanmaz.

İzmir etapları beni çok ürkütüyor. İnşallah ikinci bir "Şenol Abi Vakası" yaşanmaz.
Şenol abinin vukuatları çokmuş lakabıda paratöner Şenolmuş:komik: hikayesi burada (link)

İzmir’in en şanssız insanı: Paratoner Şenol!​

İzmir’in en şanssız insanlarından biri olan ve bu şanssızlıklarına her geçen gün bir yenisini ekleyebilecek olan Şenol Kunt, arkadaşları arasında ‘Dikkatli ol 8 canın gitti’ olarak anılan biri. Çocukluğundan itibaren pek çok kez ölümden dönen Kunt, 2022 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun İzmir Etabı’nda Urla’da bisikletçilerin çarptığı kazazede olarak ‘Şenol kaç’ videosuyla biliniyor. Yaşadığı hayat ve şanssızlıkları ise bunlarla sınırlı değil.​

mevzuyu bilmeyenler için videosuda şurada (link)

Alpecin takımına hayranım, tam bir sprinter fabrikası gibi çalışıyorlar. Tibor del Grosso aldı bugünün etabını yine bir toplu sprint finişinde. Hiç fena gitmiyor tur mücadele anlamında, bi kaç Türk sporcunun da parladığını görürüz umarım.

Sona doğru Aparicio bu işi kopartırım dedi,olmadı,Tibor of Alpecin sağlam bir sprintle işi bitirdi,demek ki gücü sona saklıycan

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
İlk gün bitiş çizgisine 14- 15 km civarı mesafe varken TNT Sportsta turun Cumhurbaşkanlığı Turu olarak da geçtiği anlatılırken önceki senelerde tur İstanbuldayken cumhurbaşkanın bölgede olması sonucunda iletişimin kısıtlanması nedenli Amsterdam merkez ofisleriyle iletişim kuramadıklarını anlattılar, sonrasında neyse bu hafta politika konuşmayacağız gibi sarkastik ifadeler de geçti.
Adımızın yer aldığı hiç bir yerde siyasetten ayrı tutulamayacağız/tutulamıyoruz maalesef. (eser sahiplerine teşekkürlerimizle)

Kendi adıma trafik keşkemeşinin içinden geçen yarış segmentlerinden keyif alamıyorum, onun dışında bence güzel rotalarda koşuluyor yarış.
Antalya şehir içi kısımları bana Tirreno- Adriatico etaplarını anımsatıyor.

Günün sonunda konu hep aynı yere bağlanıyor sadece coğrafyaya sahip olmak hiç bir şeyi çözmüyor.
Ülkemiz kuzeyi ayrı güneyi ayrı sayısız ve eşsiz bisiklet rotasına sahip ancak bu kültürü içselleştirmek ve bunu hayata geçirebilmek en azından yakın zamanda olası değil.

Havamiz mi suyumuz mu ulkeye gelen calismak istemiyor :D

(az once TR guzellikleri sprintinde arkada kimse grubu iteklemek istemedi :) )

Bugün daha heyecanlı

Çok güzel sprint oldu, 5 sporcu kafa kafaya girdi finişe ve kazanan Lev Gonov oldu. Tanımam bilmem kendisini ama genel olarak bu Rus sporcuların kazandığı başarılar bende ayrı bi sempati uyandırıyor.

Bugün "Kraliçe" etap var, uygun olan canlı yayını kaçırmasın...

Kaza oluyor; kim düşdü? nesi var? Sunucu "Yarın öğreniriz" diyor. Acelesi yok canım ne önemi var...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
Kaza oluyor; kim düşdü? nesi var? Sunucu "Yarın öğreniriz" diyor. Acelesi yok canım ne önemi var...
Maalesef veri akışı çok kolay olmuyor, toplu kazalarda özellikle anlık bi bilgi gelmiyor yayına. Sunucu arkadaş yayında görüp tanıyabildiği kadarıyla (ki bu konuda bence çok başarılı) ve numaralarını görebildiği kadarıyla kimler varsa söylüyor. Tabi herkesi ayırt edebilmek için anca sosyal medyadan falan araştırıp öğrenebiliyoruz.

bugünkü kıran tırmanışına strava verilerinden baktım. segment şu (link) neyse listeye bir bakayım dedim, türk bir genç gördüm ve yok artık lebron james diyorum resmen 😅 😅 😅 adam 3 dakika fark atmış sporculara. yaşım genç diyor ama nabız ortalaması çok yüksek, işin ilginci onun yaşına yakın sporcular da vardır illa yarışta ve nabız ortalamaları çok daha düşük. İrfan hocam siz yetkili birine benziyorsunuz, açıklama yapar mısınız 😁😁

Geri