Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

İşe bak arkadaş gelde bu zihniyetle mücadele et!! Verdikleri tepkiye bak! Üstelik daha şehir içine bile girmedi henüz yarış,pazar günü yollar kapanınca ne yapacaklar merak ediyorum!
326728 dosyayı görüntüle
İzmir son on yılda kalite kaybetti. İpini koparan İzmir'e göç etti. Ben beş yıldır turizm amaçlı olsa dahi İzmir'i tercih etmiyorum. Eski İzmir bitmiş, hep bunlar gibi medeniyetten nasibini almamış amele tipler kaynıyor. Köye çevirdiler İzmir'i. Eskiden Tükiye'deki tek Avrupa şehri derdik. Eskişehir ile birlikte çölde vaha benzeri yerlerdi. Ama ne kadar güzel yer varsa oralara giderek oranın da kalitesini düşüren zavallılar şehri mahvetti.

Scudo
İzmir son on yılda kalite kaybetti. İpini koparan İzmir'e göç etti. Ben beş yıldır turizm amaçlı olsa dahi İzmir'i tercih etmiyorum. Eski İzmir bitmiş, hep bunlar gibi medeniyetten nasibini almamış amele tipler kaynıyor. Köye çevirdiler İzmir'i. Eskiden Tükiye'deki tek Avrupa şehri derdik. Eskişehir ile birlikte çölde vaha benzeri yerlerdi. Ama ne kadar güzel yer varsa oralara giderek oranın da kalitesini düşüren zavallılar şehri mahvetti.
Bunlar derbi maci, milli takim maci, lig sampiyonlugu sonrasi sehrin trafigini felc edenlere tek kelime etmezler.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Bunlar derbi maci, milli takim maci, lig sampiyonlugu sonrasi sehrin trafigini felc edenlere tek kelime etmezler.
Etmezler demeyelim. Edemezler diyelim. Korkaklar sadece zaferin garanti altında olduğu hedeflere saldırabilirler.

Maalesef aynı fikirdeyim çok bozulduk çok,evelden sokakta iki insan karşılıklı geldiği zaman tebessüm eder selamlaşırdı,aşağıda market var adama hayırlı işler deyip dükkana giriyorsun saol bile demeye üşeniyor pznvg,sonra markete giderim tabi.
Geçen hafta Göztepe Beşiktaş maçı vardı,stadyum iç kısımda olmasına rağmen yolu kapatmışlar hata edip sahil yoluna girdim,10kmlik yolu 45dk da geçebildik,ama kimsenin gıkı çıkmıyordu! Futbol olunca her yol mübah nedense!

Bu kadar az detay verilen, ekranda bilgi namına çok az şey olan ve görüntünün sürekli manasızca değiştiği daha önce hiç yarış izlememiştim. Yapımda ve yayında emeği varmış gibi yapıp, para kazananların kulaklarına üflüyorum.

Bu kadar az detay verilen, ekranda bilgi namına çok az şey olan ve görüntünün sürekli manasızca değiştiği daha önce hiç yarış izlememiştim. Yapımda ve yayında emeği varmış gibi yapıp, para kazananların kulaklarına üflüyorum.
Bana mı öyle geldi diye düşünüyordum ama çok fazla geçiş vardı bütün yarış boyunca, 5-10 sn'den fazla kalamadık aynı kamerada veya açıda.
Benim şahsen dikkatimi yoruyor bu durum.

Burak Abay, Ahmet Örken, Mustafa Tekin tur tarihine geçecek biçimde kaçış grubunu yakalıyor. Canlı yayında üçünün kaçış grubunu yakalamak için kaçtığını helikopter kamerasından arada da birileri var kim ki bunlar diye yorumlamak zorunda kalarak yorumluyoruz. Yayını sunan Alperen bile sonradan durumu fark etti çünkü bizim çocukların kaçtığını yayına veremediler, motosiklet kamerası kaçışı yayına vermeyecekse neyi verecek allasen?

Burak Abay, Ahmet Örken, Mustafa Tekin tur tarihine geçecek biçimde kaçış grubunu yakalıyor. Canlı yayında üçünün kaçış grubunu yakalamak için kaçtığını helikopter kamerasından arada da birileri var kim ki bunlar diye yorumlamak zorunda kalarak yorumluyoruz. Yayını sunan Alperen bile sonradan durumu fark etti çünkü bizim çocukların kaçtığını yayına veremediler, motosiklet kamerası kaçışı yayına vermeyecekse neyi verecek allasen?
Son tırmanışın iniş kısmında, ana pelotondan birisi kaçış grubunu yakaladı, arada 1 dk 13 sn falan vardı. Yabancı spikerler bile şaşırdı bu nezaman kaçış grubunu yakaladı diye, zira hiç ekrana vermediler yarışçının inişte yaptığı atağı.

• Beğen
Son tırmanışın iniş kısmında, ana pelotondan birisi kaçış grubunu yakaladı, arada 1 dk 13 sn falan vardı. Yabancı spikerler bile şaşırdı bu nezaman kaçış grubunu yakaladı diye, zira hiç ekrana vermediler yarışçının inişte yaptığı atağı.
Bu turda yayın sınıfta kaldı. Alperen Kandemir çok güzel yorumladı. Zaten yayında güzel olan tek şey de onun yorumları idi. İkinci yorumcu kimdi bilmiyorum ama o da çok güzel yorumladı. Kaçışla peloton arasındaki mesafe yanlış ölçülmüş, kaçanlar yayına verilmemiş, takipçi grubu ile kaçış grubu arasındaki mesafe ve zaman farkı belli değil, peloton ile kaçış ve takipçiler arasındaki mesafe ve zaman farkı belli değil. Buna rağmen iki yorumcu da ellerinden geleni yaptılar.
Bizim çocukların kaçışı pelotonun izin vermemesi yüzünden gecikince o aradaki sessizlikleri ile dahi bize çok şey anlattılar.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Tam finiş de helikopter kamerasından çıkıp, cephe kamerasından çekiyorlar. Spikerler bile kimin kazandığını anlamıyor. Milyarlarımızı yiyen organizatörlere haram olsun o paralar.

O kadar haklısınız ki !!!

• Beğen
Bu turda yayın sınıfta kaldı. Alperen Kandemir çok güzel yorumladı. Zaten yayında güzel olan tek şey de onun yorumları idi. İkinci yorumcu kimdi bilmiyorum ama o da çok güzel yorumladı. Kaçışla peloton arasındaki mesafe yanlış ölçülmüş, kaçanlar yayına verilmemiş, takipçi grubu ile kaçış grubu arasındaki mesafe ve zaman farkı belli değil, peloton ile kaçış ve takipçiler arasındaki mesafe ve zaman farkı belli değil. Buna rağmen iki yorumcu da ellerinden geleni yaptılar.
Bizim çocukların kaçışı pelotonun izin vermemesi yüzünden gecikince o aradaki sessizlikleri ile dahi bize çok şey anlattılar.
Kaçıcak olanın/olanların pelatondan izin aldığını yeni duydum , isteyen kendine güvenen kaçar , bazen tutulanda olmaz.

Astana' nın sevinci.
Astana' nın sevinci
Boyut yüksek olduğundan fotoları kabul edemiyor neyse , yarış her zamanki gibi hüsrandı , astanalıların sevincine ortak olmak biraz iyi geldi desek yalan olmaz ,tüm karşıyaka oradaydı sanki ve dereceye herkes aç , bunu birilerinin görmesi şart artık , olmuyorsa başka yollar denenmeli mesela yabancı hoca , bisikletçi vs en azından astanaya bakılmalı onlarda devlet destekli ve yabancı bisikletçilerden öğrendikleri şeyler olsa gerek. Organizasyona gelince bitişten önce çok süratli ve çok sayıda araç geçti neyin nesi olduklarını kimse anlayamadı , takımlara ayrılan park yerlerine herkes doluştu bu normalmi bilmiyorum fakat ortalık çok karışıktı , bir ara Astana nın pizzalarını iki kadın habersiz almak istedi , astanalılar müdehale ettiler , bunun haricinde kürsüde ki bay ve bayanın İngilizce ve Türkçe sunumları on numaraydı.
Komnfeti yağmuruda güzeldi

Son düzenleme:
Kaçıcak olanın/olanların pelatondan izin aldığını yeni duydum , isteyen kendine güvenen kaçar , bazen tutulanda olmaz.
Peloton yada yarışı kontrol altında takım isterse kaçış gurubu oluşur.. Peloton istemediği sürece biraz zor, kaçanda kaç km kaçabilir muamma..

• Beğen
Tepkiler: Tüfekci
Peloton yada yarışı kontrol altında takım isterse kaçış gurubu oluşur.. Peloton istemediği sürece biraz zor, kaçanda kaç km kaçabilir muamma..
Anlayamıyorum nasıl yani , adam kendine güvenir ve daha başta kaçar yarışı koparır , bir yığın örnekleri var , ha zor mudur ? tabiyki .

Anlayamıyorum nasıl yani , adam kendine güvenir ve daha başta kaçar yarışı koparır , bir yığın örnekleri var , ha zor mudur ? tabiyki .
Aktif olarak bisiklet yarışlarını pek seyretmiyorsunuz sanırım.. Genelde kaçışa girenler zaten çokta kuvvetli sporcu değildir, takımlarının sponsorlarını TV'de göstermek için kaçmalarına izin verilir. Şimdi diyelim adam kendine güveniyor kaçmaya çalışıyor tek başına.. 1 kişimi daha dinamik şekilde sürüş yapar yoksa grup olan mı? Kaçmaya çalıştıkça, arkadakilerde atak yapıyor ve kaçmasına izin vermiyor. Haa Pogacar gibi üst düzey bir sporcu olur belki sonuna kadar gidebilir. Kaldı ki Pogacar bile tek başına kaçamadığı oluyor..

Ayrıca, kaçış grubu kazandığında bile, spikerler peleton yanlış hesaplama yaptı diyor..

Geri