Bu konuda size katılmıyorum,fabrika düzeyinde olanları söylemiyorum ama,orta küçük işletmelerin çoğu yerli firmalar,kemeraltı dediğimiz eski çarşıdaki esnafın birçoğu dededen kalma işletmeler,şubir gerçek parası çok olup güçlü olan ve kaliteli işletme açabilecek insanların gelip düzgün mekanlar açması kaçınılmaz bu izmire has bir durum değil,o insanlar heryere açabilir mekanını,fakat yanıldıkları bir konu var gerçek İzmir'li körü körüne bir mekana oturup kaç para olduğunu kontrol etmeden kolay para harcayamaz çünkü kolay para kazamaz,yemekten örnek vereyim kalamara 500 600tlden fazla yazan mekana oturmam ben,hakkı odur benim neznimde,bu yüzden bu tip işletmelerin çoğu sezonluktur burada,özellikle yazları haftasonlarını çeşmede yaşayan biri olarak,ne kadar kolay para harcanacak mekan açıldıysa hiçbiri tutmadı,açılır bir sene popi olur seneye bakmışsın bir başka para babası gelip ''dur şuranın tadına birde ben bakayım'' deyip bir sürü tadilatla yeniler mekanını,başlarda satış yapar ama gelenlerinde çoğu yine kolay para harcayan ya almancı dediğimiz yada kolay para kazanan tipler gelir yerlisi gitmez yani.
Mesleğinizle saygı duymakla beraber en ufak fikir sahibi olmam mümkün değil,ama dediğiniz örneği hakikaten anlamadım,nasıl yani siz gelmeden önce doktorlar tembel ve ameliyatları bile yapmıyorlarmıymış? peki bu doktarlar sizin tabirinize göre tembel birer İzmir vatandaşı ve mesleklerini bile yapmıyorlarmıymış? çalışanları siz ameliyata zorladığınıza göre çalışanlarda izmirli ve çalışmak istemeyen izmirli doğrumu anladım? özetle siz izmirlinin çalışmayı sevmeyen bir kafa yapısının olduğunu söylemek istiyorsunuz sanırım,bir miktar haklılık payınız var bu yüzden kazancımız kadar harcamasını severiz
Benim geçen sene yarış ile ilgili yazdığım şeye gelecek olursak,yolların yetersizliğin farkında olduğumuzu fakat şehrin genel yapısı itibariyle şuan mümkün olmadığı,yarışmacıları yuhalayanlarında maalesef gerekli medeniyete sahip olmayan tipler olduğunu,bunuda izmirin çok göç alıp bisiklet gibi medeni bir aleti benimseyemeyeceklerini söylemek için yazmışım.