Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Scudo
Pilleri biter elektriklilerin ya :) Pro takımlar da o sebepten elektrikli tercih etmiyor diye biliyorum.
İsteseler kullanırlar sadece planlama ve ufuk meselesi :) çok da iyi reklamı olurdu aracın, tüm dünya kanallarında gösteriliyor bu tarz organizasyonlar.

İsteseler kullanırlar sadece planlama ve ufuk meselesi :) çok da iyi reklamı olurdu aracın, tüm dünya kanallarında gösteriliyor bu tarz organizasyonlar.
İşin içinde TOGG olunca rezil olmak da söz konusu, malum pek problemsiz bi araba değil.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Biz de Aydın'da etap finişinde olacağız.
geçen sene İzmir de yuhalamışlardı abi önümüz deki sene rota değişmesi lazım İzmir kaldıramıyor bunu ne yolları nede halkı İzmir meğer koca bir köymüş gözüm de çok farklı bir yerde idi
Bir aksilik olmazsa Vali iptal eder zaten :) , maraton vs. iptal etmişti.

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Bilmem kaç kuşak İzmir'li olarak cevap verme mecburiyeti hissediyorum,haklısınız İzmir'de yolların yetersiz olması maalesef yüzümüze tokat gibi çarpan bir gerçek,gerek belediyenin yetersizliği gerekse mevcut hükümetin bizden değilsin strajesiyle yol vs için sıfır kaynak ayırması gibi sebeplerden dolayı bu vaziyetteyiz,bu tip organizasyonlarda şehir pert oluyor,alternatif yol olmayınca millette haklı olarak isyen ediyor,belediye valilik 1 hafta boyunca hergün sosyal medya sayfalarından uyarsada herkes takip etmediği için yolların kapanmasına şaşırıp kızan çok var,geçen sene gibi maalesef yuhalamalar oldu tekrar,insanlara haksızsınız diyemem çünkü herkesin bisiklet sporuna bakışını kendimle bir tutamam,keşke dediğiniz gibi koskoca bir köy olarak kalsaydıkta bu kadar göç almasaydık İzmir olarak,maddi durumunu düzeltip emeklilik yaşamak isteyen,sakinlemek isteyende buraya göçüyor,deniz kum güneş iklim güzel diyende buraya göçüyor,yaşanılacak medeni şehir yahu deyip tası tarağı toplayıp göçende buraya geliyor ve haliyle güzelim İzmir'imizin demografik yapısıda kültürel yapısıda yerle bir oluyor her geçen gün! Keşke köy kalsaydıkta bu kadar neüdüğü belirsiz tip yerleşip bozmasaydı İzmir'i.
Bence İzmir'de biraz çalışıp düzgün işletme açanların, iş yapanların çoğu İzmir'e sonradan göçenler. Ben İzmirde çalışırken çoğu doktor yıllardır orada çalışan, mecburiye bile gitmemiş askerlik için de oradan ayrılmamış yerlisiydi. Birçok aleti uzun zaman sonra ilk ben açtım, ameliyat yaptım. Başhekim şaşırıyordu bunlar çalışmıyor dediler diye. Çalışanların çoğu beni sevmiyordu ameliyat yapıp yoruyorum onları diye.

İşin içinde TOGG olunca rezil olmak da söz konusu, malum pek problemsiz bi araba değil.
tabi ki problem olacak,
ama üzerinde iyi çalışmalar yapılıyor ve birçok eksikliği gideriliyor.
İyimser olmak lazım.
Ben bu şekilde bakıyorum duruma.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
tabi ki problem olacak,
ama üzerinde iyi çalışmalar yapılıyor ve birçok eksikliği gideriliyor.
İyimser olmak lazım.
Ben bu şekilde bakıyorum duruma.
Katılıyorum bu konuda ama markayı siyasileştirerek müşteri kitlesinin büyük kısmını kaybettiler, araç alamayan kitlenin alamayacağı bir fiyattan satılıyor daha mütevazi bir ilk model daha mantıklı olurdu. Ek olarak Togg küçük ölçekte kalacağı için batmaya mahkum, yurtdışında rekabet edebileceklerini sanmıyorum. Çinli bir patronun dediği gibi ölçeklenebilirliği yüksek olmayan yılda 2 milyonun altında satan elektirkli araç firmaları batmaya mahkum.

Katılıyorum bu konuda ama markayı siyasileştirerek müşteri kitlesinin büyük kısmını kaybettiler, araç alamayan kitlenin alamayacağı bir fiyattan satılıyor daha mütevazi bir ilk model daha mantıklı olurdu. Ek olarak Togg küçük ölçekte kalacağı için batmaya mahkum, yurtdışında rekabet edebileceklerini sanmıyorum. Çinli bir patronun dediği gibi ölçeklenebilirliği yüksek olmayan yılda 2 milyonun altında satan elektirkli araç firmaları batmaya mahkum.
Kesinlikle doğru.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Tura katılacak takım ve sporcu listelerini inceledim de, kimse yok :(

Tura katılacak takım ve sporcu listelerini inceledim de, kimse yok :(
2 tane yaşlı var tanınmış :koptum: Alexander Kristoff ve Elia Viviani. Kristoff büyük ihtimal bu sezon sonunda emekli olacak, emekli olmadan 100 profesyonel yarış kazanma hedefi var ve şuan 97.. Pek rakip olmadığı için geldi kesin :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora ve lrfan
Bence İzmir'de biraz çalışıp düzgün işletme açanların, iş yapanların çoğu İzmir'e sonradan göçenler
Bu konuda size katılmıyorum,fabrika düzeyinde olanları söylemiyorum ama,orta küçük işletmelerin çoğu yerli firmalar,kemeraltı dediğimiz eski çarşıdaki esnafın birçoğu dededen kalma işletmeler,şubir gerçek parası çok olup güçlü olan ve kaliteli işletme açabilecek insanların gelip düzgün mekanlar açması kaçınılmaz bu izmire has bir durum değil,o insanlar heryere açabilir mekanını,fakat yanıldıkları bir konu var gerçek İzmir'li körü körüne bir mekana oturup kaç para olduğunu kontrol etmeden kolay para harcayamaz çünkü kolay para kazamaz,yemekten örnek vereyim kalamara 500 600tlden fazla yazan mekana oturmam ben,hakkı odur benim neznimde,bu yüzden bu tip işletmelerin çoğu sezonluktur burada,özellikle yazları haftasonlarını çeşmede yaşayan biri olarak,ne kadar kolay para harcanacak mekan açıldıysa hiçbiri tutmadı,açılır bir sene popi olur seneye bakmışsın bir başka para babası gelip ''dur şuranın tadına birde ben bakayım'' deyip bir sürü tadilatla yeniler mekanını,başlarda satış yapar ama gelenlerinde çoğu yine kolay para harcayan ya almancı dediğimiz yada kolay para kazanan tipler gelir yerlisi gitmez yani.
Birçok aleti uzun zaman sonra ilk ben açtım, ameliyat yaptım. Başhekim şaşırıyordu bunlar çalışmıyor dediler diye. Çalışanların çoğu beni sevmiyordu ameliyat yapıp yoruyorum onları diye.
Mesleğinizle saygı duymakla beraber en ufak fikir sahibi olmam mümkün değil,ama dediğiniz örneği hakikaten anlamadım,nasıl yani siz gelmeden önce doktorlar tembel ve ameliyatları bile yapmıyorlarmıymış? peki bu doktarlar sizin tabirinize göre tembel birer İzmir vatandaşı ve mesleklerini bile yapmıyorlarmıymış? çalışanları siz ameliyata zorladığınıza göre çalışanlarda izmirli ve çalışmak istemeyen izmirli doğrumu anladım? özetle siz izmirlinin çalışmayı sevmeyen bir kafa yapısının olduğunu söylemek istiyorsunuz sanırım,bir miktar haklılık payınız var bu yüzden kazancımız kadar harcamasını severiz
Benim geçen sene yarış ile ilgili yazdığım şeye gelecek olursak,yolların yetersizliğin farkında olduğumuzu fakat şehrin genel yapısı itibariyle şuan mümkün olmadığı,yarışmacıları yuhalayanlarında maalesef gerekli medeniyete sahip olmayan tipler olduğunu,bunuda izmirin çok göç alıp bisiklet gibi medeni bir aleti benimseyemeyeceklerini söylemek için yazmışım.

• Beğen
Tepkiler: Noldor
Bu konuda size katılmıyorum,fabrika düzeyinde olanları söylemiyorum ama,orta küçük işletmelerin çoğu yerli firmalar,kemeraltı dediğimiz eski çarşıdaki esnafın birçoğu dededen kalma işletmeler,şubir gerçek parası çok olup güçlü olan ve kaliteli işletme açabilecek insanların gelip düzgün mekanlar açması kaçınılmaz bu izmire has bir durum değil,o insanlar heryere açabilir mekanını,fakat yanıldıkları bir konu var gerçek İzmir'li körü körüne bir mekana oturup kaç para olduğunu kontrol etmeden kolay para harcayamaz çünkü kolay para kazamaz,yemekten örnek vereyim kalamara 500 600tlden fazla yazan mekana oturmam ben,hakkı odur benim neznimde,bu yüzden bu tip işletmelerin çoğu sezonluktur burada,özellikle yazları haftasonlarını çeşmede yaşayan biri olarak,ne kadar kolay para harcanacak mekan açıldıysa hiçbiri tutmadı,açılır bir sene popi olur seneye bakmışsın bir başka para babası gelip ''dur şuranın tadına birde ben bakayım'' deyip bir sürü tadilatla yeniler mekanını,başlarda satış yapar ama gelenlerinde çoğu yine kolay para harcayan ya almancı dediğimiz yada kolay para kazanan tipler gelir yerlisi gitmez yani.

Mesleğinizle saygı duymakla beraber en ufak fikir sahibi olmam mümkün değil,ama dediğiniz örneği hakikaten anlamadım,nasıl yani siz gelmeden önce doktorlar tembel ve ameliyatları bile yapmıyorlarmıymış? peki bu doktarlar sizin tabirinize göre tembel birer İzmir vatandaşı ve mesleklerini bile yapmıyorlarmıymış? çalışanları siz ameliyata zorladığınıza göre çalışanlarda izmirli ve çalışmak istemeyen izmirli doğrumu anladım? özetle siz izmirlinin çalışmayı sevmeyen bir kafa yapısının olduğunu söylemek istiyorsunuz sanırım,bir miktar haklılık payınız var bu yüzden kazancımız kadar harcamasını severiz
Benim geçen sene yarış ile ilgili yazdığım şeye gelecek olursak,yolların yetersizliğin farkında olduğumuzu fakat şehrin genel yapısı itibariyle şuan mümkün olmadığı,yarışmacıları yuhalayanlarında maalesef gerekli medeniyete sahip olmayan tipler olduğunu,bunuda izmirin çok göç alıp bisiklet gibi medeni bir aleti benimseyemeyeceklerini söylemek için yazmışım.
İnsanlar devletten aynı parayı alıp daha az çalışıyorlar, devlet alet almış hastalar ameliyat olmasın başka hastaneye gitsin diyorlar bu mu medeniyet? İzmirde doğru dürüst işletme de yok zaten özel sektörde, ekonomiye katkısı da sahip olduğu avantajlara göre oldukca düşük.
Son olarak İzmirden çıkan kaç tane marka var? yok denecek kadar az. Bunlar tipik ortadoğulu toplum yapısının özellikleri.

Nereden gececekleri harita üzerinden var mı

Rezalet ötesi şehir mimarisi ve çatılarda güneş enerjili su ısıtıcı çöplüğü ile gözleri kanatan Antalya şehir merkezini tüm dünyaya sunmaya hazır mıyız? Hazırız!

1745674156742.png

1745674246882.png

İnsanlar devletten aynı parayı alıp daha az çalışıyorlar, devlet alet almış hastalar ameliyat olmasın başka hastaneye gitsin diyorlar bu mu medeniyet? İzmirde doğru dürüst işletme de yok zaten özel sektörde, ekonomiye katkısı da sahip olduğu avantajlara göre oldukca düşük.
Son olarak İzmirden çıkan kaç tane marka var? yok denecek kadar az. Bunlar tipik ortadoğulu toplum yapısının özellikleri.
sporcuları yuhalayanları medeni olmayan tahammülsüz ve göçle gelen tipler olduğunu söylediğim için konunun buralara gelmesi enteresan,bir bağlantı kurmaya çalışıyorum,ama o hastanede çalışanların tembellerin izmirli olduğu kanısına nereden vardınız?
İzmirde doğru dürüst işletme de yok zaten özel sektörde, ekonomiye katkısı da sahip olduğu avantajlara göre oldukca düşük.
Doğru dürüst işletme cümleniz oldukça iddialı bir cümle,Geçenlerde ticaret odasının toplantısına katıldım,İzmir özelinde 50yılını aşmış birçok firma ismi telaffuz edildi,birçok sektör var içlerinde ambalajdan tutun ayçiçekyağ üreticisi vs,Yöneticisi olduğum firma 1938de kurulmuş bünyesinde 40 civarı insan çalıştırıyor,bu firmaya girerken aynı sektörde olup arap sermayeli daha yüksek ücret veren daha kurumsal firmaları tercih etmedim,şehir değiştirmek istememem ve belli hobi ve keyiflerimden feragat etmemek benim için mühimdi,çalışanların maaşını zamanında eksizksiz versin,haklarını eksik etmesin benim için kafi.
marka çıkarmak önemli değil ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak için,yabancı menşeili bir markayıda pekala düzgün temsil ettiğiniz taktirde verginizi düzgün eksizsiz verdiğinz takdirde ülke ekonomisine katkınız olur,en kötü istihdam yaratmış olursunuz.
Son olarakta bu konuşma nereye varacak bilemiyorum,teeeee 1 sene evvel yarışta yarışmacıları yuhalayanların muhtemel taşradan gelen insanlar olduğu lafınamı takıldınız bilemem ama evet dediğiniz gibi İzmir ortadoğu kafasında bir şehirdir! olurda gezmeye falan gelen tanıdıklar eş dostunuz olursa aman uyarın kendilerini söyleyin ''tipik ortadoğu toplum özellikleri olan bir şehir'' deyin,hocam siz boşverin bizi,bizim medeniyetimiz bize yeterde artar bile, keşke her şehir izmir kadar olabilse,İzmir bu ülkenin aydınlık yüzüdür,Cumhuriyetin kalesidir,tarihinde onlarca kahraman evladı çıkardı bu şehir,Gazi Mustafa Kemal Atatürk bile annesini bize emanet etmiştir gerisini boşverin,ben 1 sene önceki tespitimin arkasındayım orantısız göç her şehrin olduğu gibi bu şehrinde her köşesini bozdu ençokta insan yapısını.

Katılım görebildiğim kadarı ile önceki senelere göre mukayese edilemeyecek kadar az gibi, yarısı Türk takımları sanırım. Benim tespitim güzergahlarla oynana oynana içinden geçildi turun, Antalya Antalya turu nedir? şehir içinde bisiklet sürdürmenin anlamı ne? Antalya yı herkes biliyor tanıtıma mı ihtiyacı var, Alanya Alanya turu olsa hadi neyse, bisikletçilerin sevdiği bir yerdi Alanya, keza turu Alanya dan aldıkları günden bu yana organizasyon gerilemeye başladı, katılımdan bile belli.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri