Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ''Tour of Turkey 2010''

Bir Denizli'li olarak bu sene Marmaris-Pamukkale ve Denizli - Fethiye etaplarının eklenmesi beni heyecanlandırdı. Sanırım turun en zor 2 etabı. Sakar geçidini nasıl çıkacaklar merak ediyorum doğrusu. 4 gözle yarışı bekliyorum.

Scudo
bu sene bu tur hiç o kadarda ele tutulur değil sanki ilk yapıldığında daha çok ünlü biiskletçi vardı şimdi hiç biri yok neden acaba

TUR BAŞLIYOR!..

Hız, heyecan, dayanıklılık, mücadele, adrenalin, teknik, strateji, centilmenlik, kıyasıya rekabet dolu müthiş TUR, "Tour of Turkey 2010" başlıyor!..

İstanbul-Kuşadası-Bodrum-Marmaris-Denizli-Fethiye-Finike-Antalya-Alanya; 8 etapta 1.257 kilometre boyunca zorlu tırmanışlar, keskin virajlar, kıran kırana sprintler, ataklar, sarp geçitler, bisikletçileri çevreleyen uçsuz bucaksız sahiller, yemyeşil vadiler, göl manzaraları, doğal ve tarihi dokusu ile eşsiz Türkiye güzellikleri, bu zorlu mücadele için dünyaca ünlü 120 bisikletçiyi bekliyor!
46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, nefesleri kesen parkuru ile dünyanın önde gelen takımlarından ünlü pedalları ağırlamak için gün sayıyor…
Nefes nefese, pedal pedala, 8 gün, 8 etapta, her gün iki teker üzerinde 5 saate varan mücadele, 120 profesyonel bisikletçinin kıyasıya yarıştığı müthiş organizasyon. Ağırlıkları 7 kilogramı aşmayan yüksek teknoloji ürünü yol bisikletleri, 2.3 ile 2.5 cm inceliğindeki tekerler üzerinde saatte ortalama 45 km sürat ile 1.257 km'lik 8 etapta şampiyonluk mücadelesi verecekler.

TURA KATILACAK TAKIMLAR ŞÖYLE
Profesyonel Takımlar:
1. TEAM HTC Columbia HTC
2. LAM Lampre-Farnese Vini:))
3. FOT Footon-Servetto:))
4. LIQ Liquigas

Profesyonel Kıta takımları
1. CSF Colnago CSF
2. COF Cofidis
3. ISD ISD-Neri
4. SKS Skil-Shimano
5. CMO Carmiooro NGC
6. VBG Vorarlberg-Corratec
7. XAC Xacobeo-Galicia
8. DER De Rosa -Stac Plastic
9. CCC CCC –Polsat- Polkowice
10.SJC Scott Marcondes Cesar- Sao Jose dos Campos

Milli Takım
1. TUR Türkiye Milli Takımı

PROGRAM
ETAP 1 İSTANBUL PROLOG 11 NİSAN 2010 5.8 KM
ETAP 2 KUŞADASI-BODRUM 12 NİSAN 2010 181 KM
ETAP 3 BODRUM-MARMARİS 13 NİSAN 2010 166 KM
ETAP 4 MARMARİS-PAMUKKALE 14 NİSAN 2010 209 KM
ETAP 5 DENİZLİ-FETHİYE 15 NİSAN 2010 221 KM
ETAP 6 FETHİYE-FİNİKE 16 NİSAN 2010 194 KM
ETAP 7 FİNİKE-ANTALYA 17 NİSAN 2010 114.5 KM
ETAP 8 ANTALYA-ALANYA 18 NİSAN 2010 166 KM

PRİMLER
KUŞADASI-BODRUM ETABI
Sprint primi 32,5.Km.
Türkiye Güzellikleri primi 73,1. Km.
Bafa Gölü tırmanış primi 117,5. Km.

BODRUM-MARMARİS ETABI
Sprint primi 110 Km.
Tırmanış primi 65,3. Km. – 116,8. Km.

MARMARİS-PAMUKKALE ETABI
Sprint primi 150 Km.
Türkiye Güzellikleri primi 125. Km.(Afrodisias), 209. Km. (Pamukkale)
Tırmanış primi 38. Km.

DENİZLİ-FETHİYE ETABI
Sprint primi 95. Km.
Tırmanış primi 32. ve 127. Km.

FETHİYE-FİNİKE ETABI
Sprint primi 164. Km.
Türkiye Güzellikleri primi 80,2. Km, (Patara)
Tırmanış primi 88,7. ve 127. Km.

FİNİKE-ANTALYA ETABI
Sprint primi 17,7. ve 78. Km.
Tırmanış primi 33,3. Km.

ANTALYA-ALANYA ETABI
Türkiye Güzellikleri primi 48,2. Km. (Aspendos)
Türkiye Güzellikleri Primi 78. Km. (Manavgat Şelalesi)

@Tolga Ayla

çok güzel bir şeye deyindiniz ben bu yılki turu çok ama çok saçma buldum türkiyenin farkı bu işte kendı ülkesinde yarış olur kendı halkına destek olmaz ama yabancılar hertürlü açığız farkımız bu işte :mad: :mad: :boese157: :boese157:

@atbabacan

cankurtaran rampasınıda unutmayın

çok para harcamak bir başarı kıstası mıdır? aynı görgüsüzlük istanbul 2010da da olmuştu.. güzel bir organizasyona bisiklete elbette evet.. ama bu organizasyonu sınavla çakıştıranları, kendi sporcusuna aylık 200 euroyu çok görüp tura bilmem kaç milyon euro saçtık diye böbürlenen mantaliteyle biz anca seyirci oluruz.. tanıtım yaparız ki yabancılar gelsin her şey dahil otellerde sefa sürsünler.. üç kuruşa.. ama doğal, tarihi, kültürel güzelliklerimizi bizi özel kılan değerleri yağmalarız.. kimse yanlış anlamasın ama bu tanıtım yazısındaki şu kadar para saçtık bu kadar milyon avro kazanan sporcu geliyor şeklindeki sürekli tekrar eden vurgular beni utandırıyor.. aynı mantık maalesef manavgatta da vardı.. yabancılar sıra beklemedi önden alındı, türk sporcular bekledi.. kendi vatandaşını ezen zihniyet anca gösterişten anlar...
turu izlicem o ayrı.. ama lütfen alkış tuttuğunuzda yukardakilerin ayırdında olun.. yoksa ezik bir millet olmaya aynen devam..

bir detay daha.. demin turun yani "tour'un" sayfasına baktım.. default opsiyon english! turun sayfasının adı bile komple ingilizce.. türkçe opsiyonunu seçmezseniz her şey ingilizce.. ama cumhurbaşkanlığı turu yani özünde milli bişiler barındırıyor.. çelişki sayfadan başlıyor.. spor kültürünü, insanına değer vermeyi, kendimize değer vermeyi özümsemedikçe bu tanıtımlarla anca ucuz tatil cenneti olmaya devam edeceğimize inanıyorum..
ayrıca türkiye başkanlık sistemine doğru gidiyor parlamenter sistemden.. sayın cumhurbaşkanımızın bisiklete ve tanıtıma olan derin sevgisi de bundan kaynaklanıyor..
daha müreffeh, insanına, sporcusuna, kültürüne, tüm değerlerine, bisiklete göstermelik değil gerçekten değer veren bir türkiye'de yaşamak dileğiyle..

arkadaslar yanlışsam benı düzeltin ama biz bu yabancı sporcuların gelemesı için ve organızyon ıcın olayan parayı ülkemizdeki yolların gelişimi ve güzelliklerin korunmasında harcasak inanıyorumki daha ünlü sporcular hatta Lance Armstrong bile gelir.Yeterki parayı kullanmayı bilelim.

Bu arada sitedeki bazı yazıların ingilizcesi çıktı Türkçesi yoktu. Aradan bayağı bir zaman geçtikten sonra Türkçesini koymuşlar.

@ördek

site tabii ki default olarak İngilizce olcak bunun kadar doğal bi durum yok çünkü uluslar arası bi organizasyon, ulusal bi durum yok ortada ayrıca konunun siyasetle ne alakası var anlamadım, sonuçta bi gelişme ve uğraşı var buna saygı duymak gerek. Her ülkede bu tip olayların gelişmesi için uluslararası federasyonlar o ülkenin başındakilerin desteğine ve verdiği öneme bakarlar. Bu Formula 1 de de bu şekilde oldu Tour Of Turkey de de aynısı olacaktır.

@Emre Yıldız

kısmen, evet haklısın yol kalitemiz çok kötü ama tura harcanan paranın karşılığı 250milyon dolarlık bi tanıtım şeklinde geri dönmekte, 5 milyon euro bütçeli bi organizasyona bu kadarı yeter herhalde? Ayrıca gelişim zamanla olacak bi şeydir, Lance Armstrong gibi adamların gelmesi öyle yol kalitesi ile olcak bi şey değil yarışın prestiji ve takımlara vaad edilenlerle ilgili. Lance Armstrong bu saatten sonra bedava katılmıyor yarışlara, bir Giro D'Italia ya bile katılması turun izlenmesinde artışa sebep oldu.

keisn her etapta ilk üçdeyiz milet ben öyle inanıyorum fevzi amcada yayında oh ne ala fevzisin zaten çekilmezdi tur anlatımı :D

bisiklet organizasyonu olarak güzel tabiiki reklam vs .....bir de diğer yandan bakalım arkadaşlar

Türkiye yi tanıtmak Turizm Bakanlığının işi ..sporla veya başka birçok yolla

gelen takımlara sağlanan ücretsiz otel araba vs vs başka ülkelerde bu yok tabiiki antrenman takımlarını gönderecekler oldukça bedava ve puanlı

turun uci puanı bütünüyle sizin onlara verdiğiniz para ve sunduğunuz imkanlarla ilgi bu da başarı değil çünkü ne kadar para o kadar puan

en acısı da bisiklet sporcusu olmayan ülkenin federasyonu sanki iyi çalışıyormuş gibi her ayıbını turla kapatmakta .... bunlar gerçekler

kendi sporcularına üç kuruş destek harcırah vermeyen federasyon organizasyon yaparak bunu örtbas ediyor ve ordan nemalanıyor (ekip olarak)

bunları da görmenizi tavsiye ediyorum
saygılar

@onemorebicycle

süper haklsın güzel yazmmışsın kardeşim ben alman sitelerini forumlarını takip ediyorum inan dalga geçiyorlar binlerce sporcu inanın anlayan var ise almanca bence az alman biisklet forumalrını incelsin üzülürüsnüz siizn yazdığını bu yazı gibi konular var hep vala azına salık

Heyecanla bekliyoruz turu.... bizim icin tam bir görsel sölen olacak...

TRT bu işi yapamıyor

1.)Bant yayına veriyorlar bantlar sessiz sedasız öyle boş boş dönüyor.Bant kayıtlarının bile rengi sanki 20 yıl önceki teknoloji ile çekilmiş.Hiç hoş gözükmüyor ekranda.
2.)Sporcumuz ile roprtaj yapılıyor adam ''ya-yu diyor,muhabire değil aval aval gökyüzüne bakar'' ve bu organizasyonu düzenleyen kişiyle bi roprtj yapılır adam 2 cümle sonrası düşünerek bile konuşamaz.İnsan konuşurken bi tatminkar konuşur be
3.)Gçen senekinden bi farkı yok

şu yarışı tv'den izlerken bile ağzımın suyu akıyor bisikletleri gördükçe. de rosa, scott, corratec şimdilik markasını okuyabildiğim bisikletler. şimdi orda olup izlemek vardı:eek:

Geri