Road_Runner
Road Runner
- Tepki
- 24.878
- Bisiklet
- Cervélo
Sorun olmaz aganhm yaparsanız herkes duacınız olur hattaBen centaur aldım sorun olmaz di mi?
Sorun olmaz aganhm yaparsanız herkes duacınız olur hattaBen centaur aldım sorun olmaz di mi?
WOW'da Tauren Shamanlara olan sempatimi açıklamış oldunuz. Teşekkür ederim.
Was ist los hier? Was machst du ? Ich kann deutsch sprechen bro . ( Not: igne ilk girdiginde bunlari soylemisim. Hemsireler paylasmasa bari orada burada hababhajahaha )Yaklaşık 2 saat önce ben de Biontech ilk doz aşısı oldum. Ancak aşıyı yapan hemşirenin Biontech yerine maden suyu enjekte ettiği konusunda şüpheliyim. Zira ne internete bağlanabiliyorum ne de televizyonu kumanda edebiliyorum, üstelik Almancam da ilerlemedi. Yarına kadar bekleyip düzelme olmazsa sağlık bakanlığından sağlam çip içeren yeni bir aşı talep edeceğim.
Was ist los hier? Was machst du ? Ich kann deutsch sprechen bro . ( Not: igne ilk girdiginde bunlari soylemisim. Hemsireler paylasmasa bari orada burada hababhajahaha )
Hacca gittim nursuz döndüm gibi bişey diyorsun yani.Almanya'ya iş için gittiğimde taksicisinden fuar görevlisine karşılaştığım herkes Türk olduğu için orada da geliştiremedim.
derken hanım ile yaptığımız müzakereo mu bu mu olsun derken bende sınovac için randevumu aldım
Faz 3 çalışması bitmeyen, üreticinin ve uygulayıcının aşıdan önce imzalatılan belgeyle hukuki koruma altına alındığı, bulaş riskinin ortadan kalkmasının mümkün olmadığı ve en önemlisi salgının başından beri tüm dünyada faydalı olduğu iddiası ile kullandırılan tedavi ilaçlarının alelacele neredeyse tüm ülkelerde kullanımdan kaldırılması ve akabinde bütün bu ülkelerde ölüm vakalarının önlemlere bağlı düşüşten daha hızlı bir şekilde düşmesi gibi bir takım soru işaretlerinden dolayı ortaya çıkan bir sonuç var; bu hastalığın ne olduğunu halâ kesin bir şekilde bilmiyoruz ve tedavi edici-önleyici uygulamaların sonuçlarından emin değiliz.
Bu nedenle zaten kendim antikor üretebiliyorken aşı olmamın biraz avellik olacağı kanısındayım ( olanlara lafım yok, kendim için bu tabir). Bu nedenle olmayı düşünmüyorum.
( Tavsiye değil, kişisel görüştür )
Faz 3 çalışması bitmeyen
bulaş riskinin ortadan kalkmasının mümkün olmadığı
en önemlisi salgının başından beri tüm dünyada faydalı olduğu iddiası ile kullandırılan tedavi ilaçlarının alelacele neredeyse tüm ülkelerde kullanımdan kaldırılması ve akabinde bütün bu ülkelerde ölüm vakalarının önlemlere bağlı düşüşten daha hızlı bir şekilde düşmesi
bu hastalığın ne olduğunu halâ kesin bir şekilde bilmiyoruz
tedavi edici-önleyici uygulamaların sonuçlarından emin değiliz.
Kişisel görüşünüz için teşekkürler. Kişisel görüş olmayan yanlışlarınızı düzelteyim.
Faz 3 çalışması bitmeyen hiç bir aşı acil kullanım onayı alamıyor. Yapılan aşıların hepsi Faz 3 çalışması bitmiş ve acil kullanım onayı almış durumda.
(link)
(link)
Aşı bulaş riskini ortadan kaldırmayı değil, mümkün olduğunca bulaş riskini azaltmayı ve enfekte hastaların hastalığı hafif geçirmesini sağlıyor. Burada bahsi geçen "mümkün olduğunca" kısmı toplumun ne kadarlık bir kesiminin aşılandığı ile alakalı. Ne kadar çok aşı, o kadar çok "mümkün".
Viral hastalıkların bir çoğunda semptomik tedavi uygulanır. Yani hastalığı vücudun kendi kendine yenmesi beklenir, bu arada alınan ilaçların hemen hemen tamamı oluşan semptomları hafifletip yaşam kalitesini sürdürtmeye yöneliktir. Salgının başından beri kullanılan ilaçların hiç biri Covid19 özeli ilaçlar değildi; çoğu zatürre, domuz gribi gibi başka virüslere etkili, teorik olarak semptomları yavaşlatabileceği düşünülen ilaçlardı. Her ülke aynı ilacı kullanmadı; hastalığın aşı öncesi döneminde en yüksek ölümlerin yaşandığı İngiltere'de örneğin semptomik veya antiviral hiç bir ilaç verilmedi hastalara; tedavi sadece hastanelik olan ağır vakalara yapıldı. Hastalığın en pik yaptığı dönemde verilen kullanılan ilaçların gerçekten faydalı olup olmadığı henüz bilinmiyor, bunla ilgili araştırmalar devam ediyor.
Gelgelelim, ölümlerin azalması ilaçlar bırakıldığı için değil, alınan yüksek önlemler ve özellikle aşı kullanımı sayesinde hastalık büyük ölçüde kontrole alınabilip ölümler azaldığı ve ilaç kullanımına gerek kalmadığı için gerçekleşti.
Hayır, biliyoruz. Zatürre hastalığını ne kadar kesin şekilde biliyorsak bu hastalığı da öyle biliyoruz. Covid19 adı verilen, Coronavirus ailesinden, muhtemelen bir başka memelide "evrim"leşip (ders kitaplarından evrimi çıkartan varoluşçulara da selam ederim) insana bulaşan ve solunum yolları enfeksiyonu başta olmak üzere başka hastalıkları tetikleyen bir virüsün sebep olduğu süper bulaşıcı bir hastalık. Virüsü izole ettik, hastalığın tanısını koyabiliyoruz, testlerle tespit edebiliyoruz, hatta çoğu vakayı tedavi edebiliyoruz.
Klinik tedavi ve önleyici uygulamalardan büyük ölçüde eminiz. Sadece her hastalıkta olduğu gibi, bu hastalıkta da tek bir genel geçer tedavi yöntemi yok, bazı hastalar o tedaviye yanıt vermeyebiliyor ve çok bulaşıcı olduğu için o "bazı hastalar"ın sayısı maalesef çok olabiliyor. Bu yüzden tedaviden çok önleyici uygulamaların, ki bunların en başında "aşı" geliyor, performansı önemli. Her bir aşının koruyuculuğunun ne kadar olduğu da müspet verilerle biliniyor.
Size aşısız hayatlar dilerim.
Valla bravo bu kadar aydınlatıcı bilgiyi kaynakları ile veriyorsunuz. Milletiniz facebook'da kimin ufürdüğü belli olmayan şeylere inanıyor malesef. Oysa sizin açıklamalarınız son derece bilimsel ve açık. Artık bu "yok faz 3 yapılmadı", "yok bilmiyoruz yan etkisi" meselesini iğne korkusuna bağlayacağım gerçekten.
Kişisel görüşünüz için teşekkürler. Kişisel görüş olmayan yanlışlarınızı düzelteyim.
Faz 3 çalışması bitmeyen hiç bir aşı acil kullanım onayı alamıyor. Yapılan aşıların hepsi Faz 3 çalışması bitmiş ve acil kullanım onayı almış durumda.
(link)
(link)
Aşı bulaş riskini ortadan kaldırmayı değil, mümkün olduğunca bulaş riskini azaltmayı ve enfekte hastaların hastalığı hafif geçirmesini sağlıyor. Burada bahsi geçen "mümkün olduğunca" kısmı toplumun ne kadarlık bir kesiminin aşılandığı ile alakalı. Ne kadar çok aşı, o kadar çok "mümkün".
Viral hastalıkların bir çoğunda semptomik tedavi uygulanır. Yani hastalığı vücudun kendi kendine yenmesi beklenir, bu arada alınan ilaçların hemen hemen tamamı oluşan semptomları hafifletip yaşam kalitesini sürdürtmeye yöneliktir. Salgının başından beri kullanılan ilaçların hiç biri Covid19 özeli ilaçlar değildi; çoğu zatürre, domuz gribi gibi başka virüslere etkili, teorik olarak semptomları yavaşlatabileceği düşünülen ilaçlardı. Her ülke aynı ilacı kullanmadı; hastalığın aşı öncesi döneminde en yüksek ölümlerin yaşandığı İngiltere'de örneğin semptomik veya antiviral hiç bir ilaç verilmedi hastalara; tedavi sadece hastanelik olan ağır vakalara yapıldı. Hastalığın en pik yaptığı dönemde verilen kullanılan ilaçların gerçekten faydalı olup olmadığı henüz bilinmiyor, bunla ilgili araştırmalar devam ediyor.
Gelgelelim, ölümlerin azalması ilaçlar bırakıldığı için değil, alınan yüksek önlemler ve özellikle aşı kullanımı sayesinde hastalık büyük ölçüde kontrole alınabilip ölümler azaldığı ve ilaç kullanımına gerek kalmadığı için gerçekleşti.
Hayır, biliyoruz. Zatürre hastalığını ne kadar kesin şekilde biliyorsak bu hastalığı da öyle biliyoruz. Covid19 adı verilen, Coronavirus ailesinden, muhtemelen bir başka memelide "evrim"leşip (ders kitaplarından evrimi çıkartan varoluşçulara da selam ederim) insana bulaşan ve solunum yolları enfeksiyonu başta olmak üzere başka hastalıkları tetikleyen bir virüsün sebep olduğu süper bulaşıcı bir hastalık. Virüsü izole ettik, hastalığın tanısını koyabiliyoruz, testlerle tespit edebiliyoruz, hatta çoğu vakayı tedavi edebiliyoruz.
Klinik tedavi ve önleyici uygulamalardan büyük ölçüde eminiz. Sadece her hastalıkta olduğu gibi, bu hastalıkta da tek bir genel geçer tedavi yöntemi yok, bazı hastalar o tedaviye yanıt vermeyebiliyor ve çok bulaşıcı olduğu için o "bazı hastalar"ın sayısı maalesef çok olabiliyor. Bu yüzden tedaviden çok önleyici uygulamaların, ki bunların en başında "aşı" geliyor, performansı önemli. Her bir aşının koruyuculuğunun ne kadar olduğu da müspet verilerle biliniyor.
Size aşısız hayatlar dilerim.
Faz 3 çalışmasının ne olduğunu bildiğinizden emin değilim. Bu kadar kısa sürede sonlandırılan faz 3 çalışması sağlıklı sonuç vermez ve kullanım onaylarının acil koduyla verilmesi bunun ispatıdır. Yani diyorlar ki ; " Biz acil olan durumu kontrol altına almak için son faz çalışmasını ( kullanılan karışımın bünyedeki uzun vadeli etkilerinin gözlemlenmesi) kısa tuttuk ve bu kararı çıkardık. Ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlardan sorumlu değiliz ve aşı uygulaması öncesi imzalatılan belgede bunu beyan zaten ettik "..
Ayrıca hastalığı tanıyoruz diyorsunuz ama kullanılan ilaçlar zatürre ilaçları diye de ekliyorsunuz. Tanıyorsak neden " Covid -19 " ilacı diye bir ilaç kullandırmıyor dsö? Semptomatik tedavi yöntemi bir çok insanın da ölümüne sebep oldu. Bir hasarı düzelteyim derken başka bir hasara yol açmasına göz yumuyorlar. Covidden taburcu olanların çoğu ya kalp hastası olarak çıktı hastahaneden, ya karaciğer yetmezliğiyle, ya da böbrek yetmezliği ile. Olsun ama, covidi tedavi ettiler değil mi, bravo 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Neyse, diğer arkadaşa sa belirttiğim gibi sizlere aşılı yaşamlar diliyorum.
Ayrıca hastalığı tanıyoruz diyorsunuz ama kullanılan ilaçlar zatürre ilaçları diye de ekliyorsunuz. Tanıyorsak neden " Covid -19 " ilacı diye bir ilaç kullandırmıyor dsö?
Semptomatik tedavi yöntemi bir çok insanın da ölümüne sebep oldu. Bir hasarı düzelteyim derken başka bir hasara yol açmasına göz yumuyorlar.
Covidden taburcu olanların çoğu ya kalp hastası olarak çıktı hastahaneden, ya karaciğer yetmezliğiyle, ya da böbrek yetmezliği ile. Olsun ama, covidi tedavi ettiler değil mi, bravo
12 sene büyüme hormonu eksikliği sebebi genotropin kullandım. Bu iğneyi kendim kendime uyguluyordum. İğne korkusu diye bir mevzu yok, bu bir. İkincisi ben aşı ile ilgili bilgileri iddia ettiğiniz gibi ne olduğu belirsiz kaynaklardan almadım. Muhalif düşüncenize uygun olmayan bir düşünceyi bu şekilde aşağılamanız üfürülmenin ne derece zararlı olduğunun bir ispatıdır. Son olarak, olayı en başından beri yöneten DSÖ yöneticilerinden büyük çoğunluğunun aşı ve tedavi hakkındaki beyanları eğer sizi ürpertmiyorsa buyrun aşılı aşılı dolaşın meydanda. Yakında aşılı olanlara küpe, halka gibi belirleyici materyaller de takarlar madalya niyetine..
Faz 3 çalışmasının ne olduğunu bildiğinizden emin değilim. Bu kadar kısa sürede sonlandırılan faz 3 çalışması sağlıklı sonuç vermez ve kullanım onaylarının acil koduyla verilmesi bunun ispatıdır. Yani diyorlar ki ; " Biz acil olan durumu kontrol altına almak için son faz çalışmasını ( kullanılan karışımın bünyedeki uzun vadeli etkilerinin gözlemlenmesi) kısa tuttuk ve bu kararı çıkardık. Ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlardan sorumlu değiliz ve aşı uygulaması öncesi imzalatılan belgede bunu beyan zaten ettik "..
Ayrıca hastalığı tanıyoruz diyorsunuz ama kullanılan ilaçlar zatürre ilaçları diye de ekliyorsunuz. Tanıyorsak neden " Covid -19 " ilacı diye bir ilaç kullandırmıyor dsö? Semptomatik tedavi yöntemi bir çok insanın da ölümüne sebep oldu. Bir hasarı düzelteyim derken başka bir hasara yol açmasına göz yumuyorlar. Covidden taburcu olanların çoğu ya kalp hastası olarak çıktı hastahaneden, ya karaciğer yetmezliğiyle, ya da böbrek yetmezliği ile. Olsun ama, covidi tedavi ettiler değil mi, bravo 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Neyse, diğer arkadaşa sa belirttiğim gibi sizlere aşılı yaşamlar diliyorum.
Faz 3 çalışması için "kısa sürede sonuç vermez" demek doğru değil. Denek sayısının çokluğu ve söz konusu hastalığın yaygınlığı daha kısa sürede sonuç alınmasına olanak veriyor.Faz 3 çalışmasının ne olduğunu bildiğinizden emin değilim. Bu kadar kısa sürede sonlandırılan faz 3 çalışması sağlıklı sonuç vermez ve kullanım onaylarının acil koduyla verilmesi bunun ispatıdır. Yani diyorlar ki ; " Biz acil olan durumu kontrol altına almak için son faz çalışmasını ( kullanılan karışımın bünyedeki uzun vadeli etkilerinin gözlemlenmesi) kısa tuttuk ve bu kararı çıkardık. Ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlardan sorumlu değiliz ve aşı uygulaması öncesi imzalatılan belgede bunu beyan zaten ettik "..