Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
(link)

Ekli paylaşım geldi atayım dedim.

Dostum dünya sağlık örgütünün sitesindeki güncel sayıdan hesapladığın zaman ölüm oranı 0.0215498463572563
Yani hastalığa yakalanan 1.000 kişiden 21 kişi ölmüş. Bu oranın çok büyük bir kısmını da kronik hastalığı olanlar oluşturuyor. Sayılar doğrudur yanlıştır vs.

Politik sebeplere dayanmaksızın, aşı olmayanlara da hak veriyorum. Belki de yakalandı, ama virüs yayılamadan bedeni yendi. Ama ikinci ya da üçüncü kez sapasağlam atlatılamayabiliyor.

Toplumun bir kısmı aşı olmadığı bu durumda bir paradoks oluşuyor. Aşı olanlar, kendileri virüs kapsalar bile hastalanmayacak(umarım). Fakat aşı olmayanlar etkilenmeye devam edecek. Özellikle sağlık sektörü bu virüs ile ilgili tehditleri yaşamaya, hastaneler ekstra ekstra önlemler almaya devam edecekler. Her alanda hem ekstra kaynak harcanacak hem de, doğrudan ya da dolaylı olarak hepimiz sosyo/ekonomik yönden etkileneceğiz.

Kararsız olanlar için;
Özellikle yabancı dillerde, dünya çapında isim yapmış üniversitelerin sitelerinden bilgi almak, hayat tecrübesine güvendiğimiz insanlara danışmak ve politik olarak karar vermemek gerekir.

Dün aşının ilk dozunu olduk. Biontech
Devamı 6 hafta sonraymış.
Hafif omuz ağrısı dışında yan tesir görmedim.

En kısa zamanda herkesin bu dertten kurtulması için, tek yol aşı.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Aşırı alerjik olmam sebebiyle ki ailede ben gibi alerjik biri yok, çok düşünüp en sonunda bugüne Sinovac randevusu aldım. Hiç yoktan iyidir, en azından virüsün zayıf haliyle tanışsın savunma sistemim dedim.

Ben ilk aşıyı biontec olarak yaptırdım yaklaşık 2 ay önce ama çok pişman oldum. İkinci aşıyı yaptırmayacağım hastalık olduğuna da inanmıyorum çevremde genç yaşlı ne kadar covid vakası varsa(yüzlerce) hiçbiri normal grip kadar bile sıkıntı yaşamadığını bizzat gözlemledim.görüşlerim beni bağlar.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Ben ilk aşıyı biontec olarak yaptırdım yaklaşık 2 ay önce ama çok pişman oldum. İkinci aşıyı yaptırmayacağım hastalık olduğuna da inanmıyorum çevremde genç yaşlı ne kadar covid vakası varsa(yüzlerce) hiçbiri normal grip kadar bile sıkıntı yaşamadığını bizzat gözlemledim.görüşlerim beni bağlar.

Ben hayatımda boyunca böyle birşey yaşamamıştım umarım kimsenin başınada gelmez. Önceki sayfa yazdığım mesaja bakabilirsiniz. Çok kötü bir durum korona olduktan sonra çıktı. 1 senedir bu durumu yaşayanlar var. İdrarim bile değişik kokuyor.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den Allah razı olsun. Pandemiyi onlar sayesinde atlatacağız. Şu anda da kanser aşısı üzerinde çalışıyorlarmış. İkinci faza geçmişler.

(link)

Hastalık var. Bir şeyin olup olmadığını tartışmak görüş değildir.

Bu arada bu aşı karşıtı hesapların, özellikle doktor hesaplarının ilaç şirketlerince fonlandığı yönünde söylentiler var. Sebep ise aşı hakkında kafaları karıştırıp kanser aşısı araştırmalarını engellemek.

Malumunuz kanser ilaçları, ilaç şirketlerinin en büyük gelir kalemlerini oluşturuyor. Kansere karşı bir aşı geliştirilirse ciddî bir gelir kaybı yaşayacaklar. Bu pandemi neticesinde o kadar veri akışı oldu ki aşı ile ilgili, kanser aşısı araştırmaları ciddî bir biçimde hızlandı.

Büyük oyunu gören arkadaşlar bir de bu yönden baksın.

Ayrıca aşı ile ilgili facebook'tan okudukları ile şüpheye düşenler, bir kac sayfa geride aşının ne olduğunu, nasıl üretildiğini çok güzel kaynak vererek anlatmış @Mert E. Arkadaşımız..

Bu da linki.

Yeteri kadar araştırmadan fikir sahibi olmayın bence.

Her nekadar aşı olmayacağımı ilettiysemde, mesleğim gereği bugün Biontech oldum.

Buarada uygulama şu şekilde. Bi form imzaladim, güvenlik kimliğimle beraber formu aldı, 3 dakika sonra mesaj geldi Biontech aşınizi oldunuz diye. Henüz olmamıştım. Sonrasinda adim okundu ve kimliğim teslim edildi. Hastaneden çıkıp gitsem kimsenin ruhu duymazdı. Yani aşıyı gerçekten olmadan, aşı olmuş gibi kayıtlara giriş mümkün...

Yan etki yok. En ufak bir ağrı dahi olmadı.

Bisikletle gidip, aşıdan sonra hiç beklemeden bisikletle döndüm. Üstüne güzel bir ağırlık antrenmani yapip denize girdim.
Şimdide sahilde biramı içiyorum.

Bu arada bu aşı karşıtı hesapların, özellikle doktor hesaplarının ilaç şirketlerince fonlandığı yönünde söylentiler var. Sebep ise aşı hakkında kafaları karıştırıp kanser aşısı araştırmalarını engellemek.

Malumunuz kanser ilaçları, ilaç şirketlerinin en büyük gelir kalemlerini oluşturuyor. Kansere karşı bir aşı geliştirilirse ciddî bir gelir kaybı yaşayacaklar. Bu pandemi neticesinde o kadar veri akışı oldu ki aşı ile ilgili, kanser aşısı araştırmaları ciddî bir biçimde hızlandı.

kovid deney sıvısı üreticisi firmalar fonlayacak olsalardı gider kendi malını savunacak, millete korku pompalayıp dediklerini yaptırdıkları adamları fonlarlardı, aşı karşıtı dediğiniz adamların dertleri para olsa alır el altından mangırı aşıyı ballandıra ballandıra anlatırdı. kanser aşısı çıksa da onların zarar edeceğini düşünmüyorum (örnek migren aşısı 1 sene etkili, fiyatı da kaç migren ilacı ediyor belli, sistemin işleyişi aşikâr) onlara göre semptom giderici satmak kolay çünkü piyasaya onlar hakim, peki neden sorunu kökten çözmeyi hedeflemiyorlar ? arif olan anlar derim ve istisnaları tabi ki de hariç tutarım.

SmartSelect_20210619-190543_Twitter.jpg

Devamını okumak isteyenler için link..

Geri