mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.517
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
geçmiş olsun Allahtan kırık çıkık olmamış.
Kolda hafif ağrı var benimde hissettiyor kendisini aşıbende dün gece oldum. kolunu kaldırma diyor kaslaryarın bi 20 30 km sürüşten sonra bişey kalmaz herhalde
Dostum dünya sağlık örgütünün sitesindeki güncel sayıdan hesapladığın zaman ölüm oranı 0.0215498463572563
Yani hastalığa yakalanan 1.000 kişiden 21 kişi ölmüş. Bu oranın çok büyük bir kısmını da kronik hastalığı olanlar oluşturuyor. Sayılar doğrudur yanlıştır vs.
Politik sebeplere dayanmaksızın, aşı olmayanlara da hak veriyorum. Belki de yakalandı, ama virüs yayılamadan bedeni yendi. Ama ikinci ya da üçüncü kez sapasağlam atlatılamayabiliyor.
Toplumun bir kısmı aşı olmadığı bu durumda bir paradoks oluşuyor. Aşı olanlar, kendileri virüs kapsalar bile hastalanmayacak(umarım). Fakat aşı olmayanlar etkilenmeye devam edecek. Özellikle sağlık sektörü bu virüs ile ilgili tehditleri yaşamaya, hastaneler ekstra ekstra önlemler almaya devam edecekler. Her alanda hem ekstra kaynak harcanacak hem de, doğrudan ya da dolaylı olarak hepimiz sosyo/ekonomik yönden etkileneceğiz.
Kararsız olanlar için;
Özellikle yabancı dillerde, dünya çapında isim yapmış üniversitelerin sitelerinden bilgi almak, hayat tecrübesine güvendiğimiz insanlara danışmak ve politik olarak karar vermemek gerekir.
Covid-19 aşısı olacak mısınız?Ben ilk aşıyı biontec olarak yaptırdım yaklaşık 2 ay önce ama çok pişman oldum. İkinci aşıyı yaptırmayacağım hastalık olduğuna da inanmıyorum çevremde genç yaşlı ne kadar covid vakası varsa(yüzlerce) hiçbiri normal grip kadar bile sıkıntı yaşamadığını bizzat gözlemledim.görüşlerim beni bağlar.
Geçmiş olsun, başına kötü bir şey gelse de bunu espriyle karşılayabilen insanlara hayranım.👍
Bu arada bu aşı karşıtı hesapların, özellikle doktor hesaplarının ilaç şirketlerince fonlandığı yönünde söylentiler var. Sebep ise aşı hakkında kafaları karıştırıp kanser aşısı araştırmalarını engellemek.
Malumunuz kanser ilaçları, ilaç şirketlerinin en büyük gelir kalemlerini oluşturuyor. Kansere karşı bir aşı geliştirilirse ciddî bir gelir kaybı yaşayacaklar. Bu pandemi neticesinde o kadar veri akışı oldu ki aşı ile ilgili, kanser aşısı araştırmaları ciddî bir biçimde hızlandı.
Aşı karşıtları yüzyıllardır teori üretiyor. Örneğin tarihteki ilk aşıya (çiçek aşısına) karşı iddialar çok ilginçti. İneklerden alınan çiçek virüsüyle geliştirildiği için bu aşıyı olanların yüzlerinin inek yüzüne dönüşeceği, kadınların sığırlarla aşk yaşayacağı öne sürülmüştü.
— Çağla Üren (@caglauren) June 18, 2021