Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Ölmek isteyen aşı olmasın demek çok abes bir cümle olmuş bence. Avrupa tarafında böyle kısıtlamalar bekliyorsanız daha çok beklersiniz. Avrupa ülkeleri kişilerin anayasal hak ve özürlüklerini birinci planda tutan ülkeler. Lütfen tek kişinin karar aldığı muz cumhuriyetleri ile karıştırmayın.
Güzel bir video, izlemenizi tavsiye ederim.

6 ay sonra görüşürüz.
O zamana kadar herkes ..seve seve..aşı olmuş olacak.

Bu mesajı takip edin.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Scudo
6 ay sonra görüşürüz.

Bu mesajı takip edin.
6 ay sonra aşı olmamış olacağım. Sen "SEVE SEVE" denek olmuş olacaksın. Görüşürüz.

Bu mesajı takip edin...

6 ay sonra aşı olmamış olacağım. Sen "SEVE SEVE" denek olmuş olacaksın. Görüşürüz.

Bu mesajı takip edin...

Evet dünya nüfusunun yaklaşık 3 te 1 i yani şu an 3 milyar denek var.
Denekler artmaya devam ediyor.
Denek sayısını da takip etmek lazım.
Bilgi güçtür. Cehaleti bilgi yener.

(link)

İsteyen olur isteyen olmaz. Ama aşı olanlar da "bekleyelim görelim hele bir olan olsun bakalım onlara bir şey olmazsa biz oluruz" uyanıklığına kobay olmak zorunda değil. Aşı olmayanlara çeşitli kısıtlamalar getirilmeli. Yurt dışına zaten çıkamayacaklar ama toplu alanlara girişlere yasak ve kısıtlama getirilmeli.

(link) siteden covid, ölüm ve aşılama verilerini takip edebilirsiniz. Aşılamanın etkisini şuan anlamak zor. Fakat şöyle bir tablo da var, bakalım.

267943 dosyayı görüntüle
Bu tabloda birleşik krallıktaki vaka, ölüm, 1 ve 2. doz aşı uygulamalarını görüyorsunuz.

267944 dosyayı görüntüle
Bu tabloda birleşik krallıkta son dönemlerde vakaların arttığını görebilirsiniz. Zaten delta varyantının en çok görüldüğü ülkelerden birisi.

267945 dosyayı görüntüle
Bu tabloda ise ölüm verileri yer almaktadır.

Burada neyi kıyaslamak doğru ona bakalım. Birleşik krallıkta daha önce vakaların arttığı ve pik yaptığı dönemlerde ölüm oranları da artmış ve pik yapmış fakat son dönemde vakalar artmasına rağmen ölüm oranları yatay seyretmeye devam ediyor. Toplumun yarısı tamamen aşılanmış. Aşılama öncelikli olarak covide yakalanmamış kişilere yapılıyor. Bu başarı tamamen aşının demek pek doğru değil, kontrollü incelemek lazım. Kıyaslamak isterseniz yukarıda verdiğim siteden aşılama oranı yüksek ülkelerin geçmiş dönemlerini kıyaslayabilirsiniz.

6 ay sonra görüşürüz.

Bu mesajı takip edin.
Sizin bu yok 6 altı ay sonra görüşürüz yok seve seve herkes olacak bilmem ne gibi tabirleriniz hiç hoş değil. Bu laflarla insanları korkutmaya mı yoksa tehdit etmeye mi çalışıyorsunuz onu da anlamadım. Devlet zoraki tutmadıkça aşıyı isteyen olur isteyen olmaz yaptırımı olacaksa da bu o kişinin kendi sorumluluğudur. Bu tarz tutumlardan artık gına geldi sadece "saygı" göstereceksiniz çok zor bir şey değil.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık yazdı.:,13.06.2021.

AŞI KARŞITLIĞI ciddi bir
halk sağlığı sorunudur. Bu kişi ve çevreler hem kendi hem de başkalarının yaşamını tehdit etmektedirler. Tezleri asla bilimsel değildir, etik dışıdır, yasa dışıdır hatta suçtur.

UNUTULMASIN:

– Bulaş sürdükçe ve salgın uzadıkça virüs mutasyona uğrayarak tehlikeli mutant / varyant tiplere daha çok evrimleşebilecektir.

– Bu olgu, aşılara direnç geliştirme sorunu doğurabilir ki, başlıca savunma aracından yoksun kalınması demektir; çok ağır küresel yıkımları olabilir.

Tümü:

(link)

(link) siteden covid, ölüm ve aşılama verilerini takip edebilirsiniz. Aşılamanın etkisini şuan anlamak zor. Fakat şöyle bir tablo da var, bakalım.

267943 dosyayı görüntüle
Bu tabloda birleşik krallıktaki vaka, ölüm, 1 ve 2. doz aşı uygulamalarını görüyorsunuz.

267944 dosyayı görüntüle
Bu tabloda birleşik krallıkta son dönemlerde vakaların arttığını görebilirsiniz. Zaten delta varyantının en çok görüldüğü ülkelerden birisi.

267945 dosyayı görüntüle
Bu tabloda ise ölüm verileri yer almaktadır.

Burada neyi kıyaslamak doğru ona bakalım. Birleşik krallıkta daha önce vakaların arttığı ve pik yaptığı dönemlerde ölüm oranları da artmış ve pik yapmış fakat son dönemde vakalar artmasına rağmen ölüm oranları yatay seyretmeye devam ediyor. Toplumun yarısı tamamen aşılanmış. Aşılama öncelikli olarak covide yakalanmamış kişilere yapılıyor. Bu başarı tamamen aşının demek pek doğru değil, kontrollü incelemek lazım. Kıyaslamak isterseniz yukarıda verdiğim siteden aşılama oranı yüksek ülkelerin geçmiş dönemlerini kıyaslayabilirsiniz.

Yukarıda aşının önemini vurguladım ama şu bir gerçek ki bu aşılar onaylı değil, acil kullanım onaylı. Şuan Faz 3 aşaması devam ediyor. Bu aşama sonucunda başarılı olursa FDA tarafından onaylanacak. Evet aşı şuan covid üzerinde etkili ama yan etkileri, uzun dönem yan etkileri bilinmiyor. Bir aşı geliştirme süresi ortalama 10 yıl diye biliyorum ve kuantum bilgisayarlarla yapılmış iyi modellemelerle bu süre 2 yıla kadar düşürülebiliyor. Pandeminin 1. yılında olduğumuz düşünülürse bu yöntemin de henüz sonuç veremeyeceği açıktır. Olana olmayana saygım var. Ol veya olma demem. Kimse kimseyi aşı konusunda yargılayamaz, suçlayıp baskı kuramaz. Ülkede her konuda olduğu gibi bunda da iki gruba ayrılıyoruz, ortada yığınla kirli bilgi var. Herkesin aklı var, gidip araştırıp karar verebilir. Her okunana duyulana inanmayın. Bu yazdıklarım dahil, araştırın.

He , bütün memleket cahil sizsiniz tek bilgili 😂😂😂

Ayrıca kimsenin sıkıştığı ve mağduriyet yaptığı filan yok. Sadece insanlara birşeyler ispat ya da ikna etme zorunluluğu hissetmemenin rahatlığı ile kahle almıyoruz 😏 . Aşısını olan oldu, şifa olsun. Olmayanın da hem tercihine hem de fikrine saygı duymak SORUNDAYIZ, ZORUNDASINIZ. Nokta.

Hayir sunu yazmasam:

Kimse kimseye sen aptalsin, sen cahilsin, ben daha zekiyim demiyor.

Ama hala "siz akillisiniz, butun memleket cahil" demagojisi yapiyorsunuz yahu. Komik duruma dusurmeyin kendinizi boyle. (Ayrica butun memleket mi asi karsiti?)

Asi, kisilerin degil toplumun sifasi icin. Siz bunu bilmeden ahkam kesebilirsiniz, ancak insanlari yalan yanlis bilgilerle yanlis yonlendiremezsiniz. Bunu yapmaya calisana saygi gostermem, komplo teorilerini KAALE de almam, nokta da koymam.
Yukarıda aşının önemini vurguladım ama şu bir gerçek ki bu aşılar onaylı değil, acil kullanım onaylı. Şuan Faz 3 aşaması devam ediyor. Bu aşama sonucunda başarılı olursa FDA tarafından onaylanacak. Evet aşı şuan covid üzerinde etkili ama yan etkileri, uzun dönem yan etkileri bilinmiyor. Bir aşı geliştirme süresi ortalama 10 yıl diye biliyorum ve kuantum bilgisayarlarla yapılmış iyi modellemelerle bu süre 2 yıla kadar düşürülebiliyor. Pandeminin 1. yılında olduğumuz düşünülürse bu yöntemin de henüz sonuç veremeyeceği açıktır. Olana olmayana saygım var. Ol veya olma demem. Kimse kimseyi aşı konusunda yargılayamaz, suçlayıp baskı kuramaz. Ülkede her konuda olduğu gibi bunda da iki gruba ayrılıyoruz, ortada yığınla kirli bilgi var. Herkesin aklı var, gidip araştırıp karar verebilir. Her okunana duyulana inanmayın. Bu yazdıklarım dahil, araştırın.

- Hayir, faz 3 asamasi devam etmiyor. Acil kullanim onayi alan asilarin tamami faz 3 bitmis durumda.
- Hayir, her ulkede her asi acil kullanim onayli degil, nihai kullanim onayi almis asilar var.
- Hayir, 10 yil diye bir sure yok.
- Hayir, asi kisilerin tercihine birakilmakla beraber, sonuclari tum toplumu ilgilendirecek kadar ciddi bir konu.

Kaynak isterseniz, bu topic bir membag..

Hayir sunu yazmasam:

Ama hala "siz akillisiniz, butun memleket cahil" demagojisi yapiyorsunuz yahu. Komik duruma dusurmeyin kendinizi boyle. (Ayrica butun memleket mi asi karsiti?)

Asi, kisilerin degil toplumun sifasi icin. Siz bunu bilmeden ahkam kesebilirsiniz, ancak insanlari yalan yanlis bilgilerle yanlis yonlendiremezsiniz. Bunu yapmaya calisana saygi gostermem, komplo teorilerini KAALE de almam, nokta da koymam.

- Hayir, faz 3 asamasi devam etmiyor. Acil kullanim onayi alan asilarin tamami faz 3 bitmis durumda.
- Hayir, her ulkede her asi acil kullanim onayli degil, nihai kullanim onayi almis asilar var.
- Hayir, 10 yil diye bir sure yok.
- Hayir, asi kisilerin tercihine birakilmakla beraber, sonuclari tum toplumu ilgilendirecek kadar ciddi bir konu.

Kaynak isterseniz, bu topic bir membag..

Almanya 13 yaş üzerine de aşı onayı verdi.

Korkmaya çekinmeye gerek yok.

Bu beladan kurtılmanın yolu aşı.
Ve tabii geliştirilirse .. tedavi ilacı.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
267984 dosyayı görüntüle
Aşı süreci ile ilgili önüme çıkan ilk (link), alt kısmında kaynaklar da mevcut. Herhangi bir sitede var bu bilgiler.

-Dediğin gibi Faz 3 bitmiş FDA o yüzden acil kullanım izni vermiş, o kısmı yanlış biliyormuşum.
Faz 3: Kalabalık bir gönüllü grubu, az görülen yan etkilerin saptanması, etkililik + güvenlik araştırmaları olan bölüm.
267985 dosyayı görüntüle

-Aşılar mevcut durumda dayatma ile yapılamaz. Bunun için kanun çıkarmaları hatta sanırım anayasada değişiklik yapmaları gerekiyor. Bu yüzden toplumu ilgilendirse bile kimse aşı olmaya zorlanamaz. Aşıların uzun süre sonra çıkabilecek yan etkileri var mı yok mu konudaki çalışmalar yetersiz. Asıl bu sebeple mevcut durumda tüm toplumu aşılamak halk sağlığı sorunudur.

Bugün aşı oldum. Alaman aşısı. Bisikletle gittim geldim. 2 saat geçti 0 ağrı 0 sızı bomba gibiyim

1 gün sonra hafif kol ağrısı yapabilir. Ki bende yaptı hafifçe.
Bu da tıpçıların deyimiyle vücudun aşıya reaksiyonu imiş. Ve aşının antikor üretimine yolaçtığnın kanıtı imiş.
Ben de bunu okuyunca hafif kolum ağrıdı diye üzülmedim.
Neticede aşı antikor bu üretiyor.
Herşey yolunda..

Büyük konuşmamak lazım. Sol kolum yok şuan :dd
Kol ağrisina kurban olayim.
Şu aşagidakini yapsalar noolcak.
Bunlardan olma ihtimalimi bin de bir azaltacak her aşıyı olurum.
Millet bu isleri oyuncak zannediyor.
Allah yoğun bakimdaki hastalara yardim etsin sifa versin

Geri