Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Polen alerjisi olupta aşı olup sorun yaşayan var mı? Yaşayan yada duyan var mı çevresinde
Bende o alerji olduğundan dolayı Biontech'i tercih etmedim. Sinovac birkaç gündür yoktu. Bugün geldiğini öğrenince hemen randevu aldım. Yarın ilk dozu olacağım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Ceasar Bravo ben öğretmenim, nereden kaptığımı bilmiyorum :D Sağlık çalışanlarının çoğundan daha fazla geçirdim evet :D

Bu arada bir sorum var ahaliye:
Şu Biontech-Sinovac meselesi, Biontech seçtim ama Alman diye atlamış bulundum. Var mı aramızda aşı gurmesi? Ben yeniyim daha. Aşı tavsiyesi istiyorum :D
Almansa olmamakla iyi etmişsiniz yan etkileri çok fazla ve ağır mesela nazi selamı verdiriyormuş😁 Çin aşısı yan etkileri daha güzel wing-chun ustası ve bruce lee yi rüyasın da gören çokmuş..bir de rus aşısı var kozmonot olup aya gidenler bile varmış asıl bizim türk aşısı ner de kaldı acaba şahsen düşünmek bile istemiyorum🤗

Pek içerik yok sanırım forumda aşı çeşitleriyle ilgili :D
Basit bir araştırmayla birinin İnaktif aşı olduğunu ve eski usül zayıflatılmış mikrobun vücuda verildiğini (sinovac), diğerinin de rna odaklı ve detaylarını anlamamın mümkün olmadığı bir şekilde protein üretimi meselesiyle virüsü yok etme odaklı bir aşı olduğu (biontech) bilgilerini edindim:harika:

Biontech aşısı oldum. 2 gecedir rüyamda güvenlik kameramın görüntülerini görüyorum. Herhalde aşı içineki chip bluetooth bağlantısı ile beni kameraya bağlıyor. Ayrıca 2 gündür Almanyaya mı taşınsam diye de düşünüyorum. Galiba aşı ile bilinç altıma subniminal mesajlar gönderiyor, dış minnaklar. Modemin kablosuz bağlantısını kapatmayı düşünüyorum. Öyle ya güncelleme felan yaparlar da haberimiz olmaz. Almanca tek kelime bilmem. Bir anda Almanca mesaj yazmaya başlarsam acilen , eeeee ne yapacağınızıda bilememedim şimdi. Kaçın desem nereye ? Yetkililere haber verin desem , Hangi yetkiliye ? Hem o yetkili ne yapacak ? Acilen bir şeyler yapın işte.

Uzun adam da aşı oldu, ondan daha uzunu da yok... ;)
(link)

Bu aşıların orta ve uzun vadede oluşturacağı yan etkiyi kimse biliyor mu ? Hayır. mRNA aşısı ilk defa uygulanıyor o da acil kullanım izni ile. Çelişkideyim

Dün akşam oldum. Sol kolum beton gibi anlık 😀

Beton derken ağrı var kaldırmaya çalıştığımda da kaldırma kral diyor kaslar😀 ekstra sertlik yok.

Son düzenleme:
Bende istemeye istemeye oldum. Son zamanlarda olanlar;

Yakın gozlugu kullanmaya basladim her gun daha zor oluyor gozluksuz bilgisayarda calismam 😄 Dış mihraklar 47 yaşında gözlerimi bozacak bir virus enjekte etmiş olabilir diye korkuyorum.
Son zamanlarda garip ruyalar disinda henuz baska yan etki goremedim. Dun gece Mars'ta kolonilesmek icin giden bir ekibin içindeydim. Orada uydu gozlemlerinde farkedilmeyen eski yerleşim alanları bulduk. Daha sonra kesfettigimiz labirent ve kubbesel tavanlar içeren bir binanın, bir tur tapinak oldugunu farkettik. İçerisinde ozel bir tur agactan (Mars'ta agacta yok halbuki) mizrak benzeri dev aletler istifliydi.
Kolonilesme ile bir sekilde uyanan Mars Devleri zayıf goruslerine ragmen cok iyi koku alıyor ve saklandigimiz yerlerde bizleri avlarak kafalarimizi koparip yemeye basladilar.
Sonunda sadece bu dev mızraklar ile vurulduklari zaman öldürüldüklerini keşfettik.

Bende şu ana kadar oluşan yan etkiler bunlar :)

Klasik kol agrisi ve grip semptomlari ile yasadigim 1 gunluk rahatsizligi tekrar not edeyim :p

Mahallemizde gırgır bir Ağabey var.
Aynen dediğini aktarıyorum, ibretlik:"Aşı girerse girsin neremden girerse girsin" :ssrtcbya:
aşı olsun çamurdan olsun anlamı çıkardım ağabeyin dediğinden :)

• Beğen
Tepkiler: ozgozer
Bu aşıların orta ve uzun vadede oluşturacağı yan etkiyi kimse biliyor mu ? Hayır. mRNA aşısı ilk defa uygulanıyor o da acil kullanım izni ile. Çelişkideyim

mRNA nın 40 yıllık geçmişi var. Orta ve uzun vade derken ne kadar bir süre için soruyorsunuz bilemem ama covid 19 un kısa sürede insanlara ne yaptığı belli. Orta ve uzun sürede de covid e yakalanmayanları bile etkiledi corona dolaylı yoldan. Sürekli maske takmaktan ciğerlerimiz nasıl etkilenecek belli değil. Sosyalleşme neredeyse bitti. Psikolojik etkileri herkesi etkiledi. İnanın bana aşının bu kadar zararı olması mümkün değil.

mRNA nın 40 yıllık geçmişi var. Orta ve uzun vade derken ne kadar bir süre için soruyorsunuz bilemem ama covid 19 un kısa sürede insanlara ne yaptığı belli. Orta ve uzun sürede de covid e yakalanmayanları bile etkiledi corona dolaylı yoldan. Sürekli maske takmaktan ciğerlerimiz nasıl etkilenecek belli değil. Sosyalleşme neredeyse bitti. Psikolojik etkileri herkesi etkiledi. İnanın bana aşının bu kadar zararı olması mümkün değil.
40yıllık geçmişi var ama kalabalık topluma yapılan ilk deneme.

Dün akşam oldum. Sol kolum beton gibi anlık 😀

Beton derken ağrı var kaldırmaya çalıştığımda da kaldırma kral diyor kaslar😀 ekstra sertlik yok.
bende dün gece oldum. kolunu kaldırma diyor kaslar :D yarın bi 20 30 km sürüşten sonra bişey kalmaz herhalde

Geri