Scudo Sports

Çorum-Amasya-Samsun-Sinop 385 km Boyabat üzerinden dönüş 270 km "Acaba nasıl bir şey" turu

Derdiniz ne kuzum sizin Anadolu insanıyla? Allah iyilerle karşılaştırsın diye boşa demiyoruz, bisiklet turlarım sırasında çok denk geldi yol kenarinda, Tsof da piknik tarzi birseyler yerken ikram eden insan. Bazen de araçtan şişe fırlatan, üzerime bilerek araç süren denk geldi. Bir elin 5 parmağı bir degil, iyisi de var kötüsü de her yörenin. Mesajlarınız tahrik kokuyor, Necmettin hocam ılımlı cevaplamış verdiğiniz yanıta bakın...
Bu doğru...Mesela karagöl tırmanışında su ararken bakın ne oldu..O zevzek te arkamdan geliyor bu arada, köyleri bilirim, yarısı böyledir..herneyse, pınar gördüm, önü yalak hayvanlarda içiyor doğal olarak. Sakallı düzgün bir ağabey hoş geldin merhaba diyerek söze girdi..İçilirmi dedim, ineğin yalağı olmasının mahçubiyetiyle, bakma sen bunlara, temizliyoruz yine doluyor, bizde içiyoruz buyur dedi..Tam bu aşamada 90 ywş civarı bir nine pınarın üstünden bşr şey uzatıp bunu doldur al diyor..Ben anlamadım, "bunumu doldurayım" dedim, gelini sanırım, "onun var bundan gerek yok" dedi elimdeki matarayı göstererek..Ninem elindeki 0.5 lik peti veriyor doldurup içeyim diye..😍..pamuk gibi kadın..Saolasın dedim, kendiminkini doldurdum, izledi oda..Ağabeye dedimki yokuş var mı daha, çok düzgün ifade etti, şu kadar çıkacaksın sonra düz sonra daha dik devam ediyor vs...
Tabi bennbunları es geçince hep kötü düşünüyorum gibi anlam çıkmış..Yok..O kadar değil..Orana vurursak illaki ege açık ara önde ama anadolu topyekün böyle diyemem, saçma olur..Ama yinede size yaklaşım genelde merak ve ti ye alma şeklinde...Susuzmu kaldın yoruldunmu diye gülen zevzek aslında hayatının sıradanlığını anlayarak kompleksle bu moda giriyor, kıskanıyor, hazmedemiyor..Başkasının bunu yaşarken kötü duruma düşmesinden tatmin yolu arıyor..🤨

Scudo
peki birader senin sorgulayan insanla derdin ne ? Bu coğrafyada dünyaya geldin diye her şeyi onaylamak zorunda mısın? Sorgulayan adamı tahrikle provakasyonla itham etmek tam bir cahil refleksi.
O nasıl bir hitap tarzı öyle? 70 li yılların Yeşilçam filmlerinde miyiz, bir insana hemcinsinin bu şekilde hitabı çok sevimsiz ve laubali.
Ben Anadolu insanıyla derdi olan şahısları kabullenemiyorum, bu kadar basit. Pireyi deve yapmanıza gerek yok, olaylar sizin başınızdan geçmemesine rağmen cidden ağır yorumlar yapmışsınız. Sizden sonraki yorumlara bakarsanız anlarsınız bu tepkinin nedenini. Sorgulayın amenna, ama sorgularken lafın nereye gittiğine de dikkat edin. Sizin özgürlüğünüz, baska birinin özgürlüğünün sınırına eriştigi anda son bulur. Bu forumda da var o bahsettiğiniz Anadolu insanından, alınıyoruz haliyle.
Bu arada kuzum kelimesine mi gocundunuz, tebrikler... Hemen düzeltiyorum alınmayın. Cahil refleksi demek... Hmm...

@necmeddin Birazda yolun verdiği psikoloji ..Sabah öyle bir gerilmişimki..Çadırı topladıktan sonra ordaki ailelerden bir adam, ekmek aradına peynir zeytin koymuş getirdi..Kibarca geri çevirdim..Israrcı oldu almadım, az sonra mola vereceğim vs diyerek..Aklıma direk corona geliyor çünkü böyle durumlarda..Maske vs hakgetire..Ha, lokantada yiyorsun dediğini duyar gibiyim..Haklısın..Adama ayıp ettik..

Gerçekten çok ayıp olmuş Hakan abi... Alsaydın, en kötü ihtimalle yemez ilerde atardın. Neyse, adamda virüsün farkında olduğu için pek alınmamıştır diye düşünüyorum. Bu arada iyi gidiyorsun 👏

@Voltaire birazda hikaye bekle!tisi hissettim yalan yok. Hani beni toplanırken ailecek hep izlediler, ekmeğide verince, bende alınca "hele bir anlat bakalım hemşerim " gelecekti ardından..Birazda o yüzden..🙄

@Voltaire birazda hikaye bekle!tisi hissettim yalan yok. Hani beni toplanırken ailecek hep izlediler, ekmeğide verince, bende alınca "hele bir anlat bakalım hemşerim " gelecekti ardından..Birazda o yüzden..🙄

Sağlık olsun, güzel iş çıkartıyorsun abi amaaaaaaaa azcık "el içine" karış, merak etme kimse yemez seni; burası Avustralya değil :komik:

@HakanAydn abi yenge hanım hayır dediyse otoriteye boyun eğmek düşer. :) İster paşa paşa pedalla ister kuzu kuzu. Şimdi nerdesin ondan haber ver. Hala Osmancık ta mısın?

@necmeddin bugün burdayım, Osmancıkta.. (sızmış kalmışım..😁..)..Yarına popo elvermeyecek muhtemelen ve popoya oturamayınca pedalda olmuyor malum. Dolayısıyla şuan bilemiyorum, sanki tamamlamak adına kısayoldan 65km gidip kırkdilimide geçeldiğim kadar binerek geçirmek daha cazip geliyor..Hem boyabat rampaları kadar dik değil ys da dikse bile çok uzun değil..Ayrıca o bölgeyi bisikletle geçmiş olmanında ayrı bir anısı olacak..Merzifon 65 km arttırıyor, bu eğer aynıgün 125 km yapamazsam bir gece daha konaklamak anlamı taşıyor..Bunu şu sebepten yapamam, babama cuma günü için bağ sözü verdik ve onun benim bu tur olayından haberi yok.😆.Ona kalsa yarın bekliyordu, "köye gidiyorum baba bisikletle" deyince hatıflanıp, "iyi ertesi gün gelin o zaman" direktifine hayır diyemedim..Adam bilse yaptığımı, zaten kalbi var, allah göstermesin..😁😂🤣
Lafın özü merzifon 2 ye katlıyor yolu..Laçin üzerinden 10 km elimle götürsem bile yinede akşama Çorum garanti gibi..Anlıyorsun değil mi..Şöyle yaparız, Çorumdan araçla gelirim , balığa gideriz..Bisiklete enaz 1 hafta bineceğimi sanmıyorum..😁

@necmeddin bugün burdayım, Osmancıkta.. (sızmış kalmışım..😁..)..Yarına popo elvermeyecek muhtemelen ve popoya oturamayınca pedalda olmuyor malum. Dolayısıyla şuan bilemiyorum, sanki tamamlamak adına kısayoldan 65km gidip kırkdilimide geçeldiğim kadar binerek geçirmek daha cazip geliyor..Hem boyabat rampaları kadar dik değil ys da dikse bile çok uzun değil..Ayrıca o bölgeyi bisikletle geçmiş olmanında ayrı bir anısı olacak..Merzifon 65 km arttırıyor, bu eğer aynıgün 125 km yapamazsam bir gece daha konaklamak anlamı taşıyor..Bunu şu sebepten yapamam, babama cuma günü için bağ sözü verdik ve onun benim bu tur olayından haberi yok.😆.Ona kalsa yarın bekliyordu, "köye gidiyorum baba bisikletle" deyince hatıflanıp, "iyi ertesi gün gelin o zaman" direktifine hayır diyemedim..Adam bilse yaptığımı, zaten kalbi var, allah göstermesin..😁😂🤣
Lafın özü merzifon 2 ye katlıyor yolu..Laçin üzerinden 10 km elimle götürsem bile yinede akşama Çorum garanti gibi..Anlıyorsun değil mi..Şöyle yaparız, Çorumdan araçla gelirim , balığa gideriz..Bisiklete enaz 1 hafta bineceğimi sanmıyorum..😁

Abi ne kadar süre Çorum da kalacaksın ? Ağustosun 6 sından sonra izne ayrılacağım. Eylül başına kadar Çorumda olacağım. Pazartesi günü ise Çorum turum olacak bir aksaklık olmazsa. Pazartesi müsait olamayabilirim. Günlük git gel yapmayı planlıyorum. Bayram sonrasında dediğim tarihlerde görüşebiliriz. Babalar konusunda haklısın abi. Biz onların küçük çocuklarıyız. :)

Yarın için az yürüyorum, azda yeriz belki..😁

IMG_20200722_194404_7.jpg

Koyunbaba Köprüsü
IMG_20200722_194739_7.jpg
IMG_20200722_195214_9.jpg

Kızılırmak candır..
IMG_20200722_195826_6.jpg

Yorum yok hadi..Yaya köprüsü bu..

IMG_20200722_195929_6.jpg
IMG_20200722_200429_6.jpg
IMG_20200722_201243_8.jpg
Bu alet çok işime yaradı, tavsiye olunur..
IMG_20200722_220128_4.jpg

Son düzenleme:
@HakanAydn abi iniş değil mi Çoruma kadar?
Kolay gelsin bu arada, tez zamanda ulaşırsın inşallah.

lastik bey Hakan abiye zorluk çıkartma bir de seninle uğraşmasın..Tamam belki mola versin diye yapıyorsun biliyorum ama o da bir an önce ulaşmak istiyor hedefe biraz anla.

IMG_20200723_152145_0.jpg
A101 molası, buradan itibaren Kırkdilim..101 personeli rünel çalılması yüzünden yolun sıkıntılı olduğunu söyledi.."yavaş git" dedi..😂🤣😁😃..Hiç bisikletiyle geçene denk geldin mi diye sordum, 1 kez denk gelmiş..Tabi kaç yılda 1 bilm..Tur biterken garip bir buruklukta başlıyor cidden dedikleri gibi..🙂
İşin ilginci Dodurga ayrımında kucağında çocukla bir kadın durdırdı, ağlamaklı..Beni döviler abi vs diye çoj dertlendi..Jandarma polis aradık hep, biri denk geldi şurayı arayın dedi, aradık hat sorunlu..Üzülerek bıraktım , az yürü 1-2 km ilerden araç durdur bin diye tavsiyeden başka birşey gelmedi elimden..Dövüyor, sövüyorlarmış..Çok perişandı yaa..Keşke araçla olsaydım..

@HakanAydn abi korku filmi gibisin. Hayırlısıyla az kaldı turun bitmesine.:kötü:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
"yavaş git" dedi..😂🤣😁😃
Sayın @hamlet2006 ile İzmir'e dönerken bize de "dağda patlama var, hızlı geçin" dediler.
Sanırsın motorla geze dolaşa gidiyoruz. La dağ geçidine bisiklet ile çıkıyoruz. :ckskc:

Ekleme: Biz o patlamanın içinden geçtik be.😎
20190806_135637.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@HakanAydn abi Çoruma ulaşınca duygusala bağladın sanırım. :) Bizde burada haber bekliyoruz ağzını açmış civcivler gibi. De bakalım neredesin? Ne alemdesin? Helal olsun şimdiden ilk tebrik eden ben olayım. Harika bir tura imza attın.:harika:

Geldim, yazamadım..Yolda çekmeyen yerlerde paylaşımda yapamadım..😋..Az sonra bu sinemada..
Arkadaşlar Kırkdilim kapalıydı. Aşağıya doğru tali yoldan veriyorlardı , bir köylüye yukarı çıkış hiç mi yok diye sordum yok dedi..O kadar çıktığım irtifanın bir kısmını tali yolda inerek kaybettim..Derken bisikletli bir meslektaşım 😁 dur nereye dedi, o kadar yeri bir dahamı çıkacaksın..Kahrıbela diyerek çobanla muhabbeti başlattık.Meğer yol kapalı olsada, bürokrata vs izin veriyorlarmış..Sen dedi ne yap ordan çık..Bu arada o elinde çıkardığı için bende elime almıştım..Onun bisiklet derme çatma bir MTB..Dedim ben bineyim k.bakma..Tamam bende bineyim dedi, kısa bir süre yanyana takıldık..Ama adamın bisiklet malum, gitmiyor arka aktarıcı 11 lide takılmış kalmış, çobanım ıkınarak sıkınarak..Ben hızllanıyorum deyip tempoma döndüm, geride kaldı..Tam Kırkdilim sapağına tekrar geldiğimde arkamdan yaklaşan tıslama sesleri dikkatimi çekti, bir baktım garibim lokomotif gibi yakalamış beni , 32 diş sırıtıyor..Yahu sen ne yaptın, bünyeye zarar, yırtmadın inşallah bir yerleri dedim, bu seferde kahkahadan tıkandı..Helalleştik ayrıldık...Laçin çıkışındaki beton bariyerlerin aradından geçtim ve..KIRKDİLİMDEYİM..
IMG_20200723_162035_6.jpgIMG_20200723_162112_7.jpg
@necmeddin kapılı kaya
IMG_20200723_162859_7.jpgIMG_20200723_163549_4.jpgIMG_20200723_171406_1.jpgIMG_20200723_165349_3.jpg
IMG_20200723_172101_9.jpgIMG_20200723_165415_3.jpg
Laçin'den Kırkdilim bitişine kadar 17.5 km..Fotolar ve A101 molası dışında durmadım, birde meslektaşla 50m filan sohbet yürüyüşü....Amacım buydu, çok mutluyum..Ayrıca artık bu bölge tüneller sonrası tamamen değişecek, iyiki buradan çıkmışım...😊..Çocukluğumun meşhur korkulu yokuşunu yenmiş gibi hissediyorum..Ancak bu yokuş Boyabat-Kargı arasındakilerin yanında çerez olamaz..Oradaki bazı yokuşlarda yürürken düşseniz yolda yuvarlanır varil gibi (ben gibiler😁) aşağıda durursunuz...
Screenshot_20200723-202116.png
Süre....9 gün ( 2 gün az mesafe, dinlenme)
Toplam katettiğim mesafe.......695 km
Toplam irtifa kazanımı........11000 m.

Son düzenleme:
Geri