Scudo Sports

Çorum-Amasya-Samsun-Sinop 385 km Boyabat üzerinden dönüş 270 km "Acaba nasıl bir şey" turu

@HakanAydn hakan abi neredesin , arada bir ses ver. Arkadaşlar Türkiyenin sağlam rotalarından birisini tırmanıyor Hakan Abi. Hiç bir aklı başında bisikletçi vurmaz öyle rampalara. Ya maceracı olacak yada deli.:)
Abi bu turdan sonra iflah olmazsın demedi deme. Maşallah diyelim.:harika:

Scudo
Osmancığa 32 km mesafede kamp kurdum, Osmancık öğretmenevine yetişemedim
Çeşme vs, ufak çapta aile piknik alanı gibi..Şişe vs yok..Sanırım sorun çıkmaz..Of uda boca ettim..😁..Yola yakın ama direk görünmüyor, zaten benim çadır koyu renk..Kısmet..
Screenshot_20200721-213353.png
bu noktadan sonra 10 km daha ilerledim..Gain 2028 yazıyordu düşmüş niye anlamadım..80 km max yanlış..sanmıyorum o kadar çıkrığımı..
@necmeddin sinop kargı arası hataymış..inanılmaz zordu..2 günde everestin yarısı kadar tırmanmışım..Rüzgar deli esiyor..Bugün Akgöl denilen rampada 4.5 km elde çıktım..

Son düzenleme:
@HakanAydn abi hacı hamzaya gelemedin sanırım.

@HakanAydn abi sıkıntı olacak bir durum varsa geleyim. 1 saate varırım yanına. Telefon numaram var ne zaman istersen ara.
Yarın öğle sonu nöbete gideceğim. Merzifon üzerinden geleceksen haber et sakın es geçme . Her halukarda görüşürüz. :harika:

@necmeddin saol arayacağım..
Fırsat bulmuşken yazayım.. Bugün evet çok zordu..Daha önce bu hattı bisikletle geçen oldumu bilmiyorum..Sinop Kargı arası..Hiç sanmıyorum, aklı olan yapmaz..2 günde cidden bisikletten nefret ettim..😁..Bisiklet bu eğimlerin aleti değil, hani belki 40 km de 1000 çıkılır, ama çıkarsın inersin zevk alırsın Burası öyle değil..%10-12 çıkıp iniyorsun ve bunu uzun km lerce yapıyorsun..Yokuş bir başlıyor haydi bakalım 10 km %10 ..İnişlerde işe yaramıyor çünki %10 dan inmekte sürekli fren gerektiriyor, salayım gitsin yok...565 (sinop içiyle 585) km deyim..Gerzeden sonra olay değişti...tüneller yokuşlar..Totalde 8 km ye yakın tünelde elimde gittim..5 km den fazlada çıkamadığım tükendiğim rampalarda itmişliğim var...Velhasılı bu rotayı yapmayın arkadaşlar..😁.yani sinop kargı kısmı..Ayrıca bu 160 km lik kısımda Boyabat dışında ne bir market, ne bakkal, ne fırın, ne petrol, ne pet su hiçbirşey yok..Suyu pınarlardan içmek zorunda kaldım, hiç içime sinmedi..
Ayrıca halk çok cahil, bisikletin b sinden haberi yok..Denk geldiğiniz, birşey sormak zorunda olduğunuz köylüler yaptığınız işi anlamayarak küçümseme çabasına giriyorlar..Ahmak oluyorsunuz gözlerinde. Umrunuzda olmuyor bir yere kadar ama bayıyor ve sinirler bozuluyor...
- dayı sen napıyon bununla
- dayı motor alsana
- buraları çıkamazsın bununla
- niye yalnızsın, yalnız olmaz bu iş..
- nereye gidiyorsun, yanlış gelmişsin şuraya git..
- 1000 km yaptım bununla diyosun aval aval bakar..
- bende çok bindim, ödül aldım, şurdan gelmiştim 1 günde..
bugün yokuşun dik olduğu, elime aldığım yerde suyumda bitmiş, birine dedimki su var mı? ne o susadın mı deyip sırıttı öal değneği..E haliyle dedim, yoruldun mu ne yapıyon diye ikinciyi ekleyip güldü...Dedimki birinin aç yorgun susuz olmasının neresi komik..Komik değilki dedi..E dedim niye gülüyorsun..
Az ilerde koyun sürüsünün yanından geçerken indim, 2 köpek vardı, dedim baştan önlemi alalım..Çoban efendi başladı, vay bozdunmu bisikleti, yanlış yapıyorsun, aha çevirelim ilk pikabı atsın seni istediğin yere, uğraşılır mı bununla...Ya sabır çekip durdum..Diyeceğim halkıda müsait değil bu işlere..
Bir çocuğu çok tuttum bugün..Kargıyı geçince bir kokoreççi, 30 a yakın yaşı..güzel muhabbet etti, motoru vardı, çocukken oda çok binmiş vs..Kokoreçi güzeldi, yanında manda ayranı verdi..Çayıda bakır semaverden. Hesabı ödeyeceğim, şu kadar..ayran 1 tl...Dedimki yapma, burada kömüş (iç anadolu diliyle) ayranı veriyorsun, 2 de 2.5 de yinede alırlar...Buna öyle duygulandıki ne yapacağını şaşırdı..çaya para almadı bu arada..Gitmiş 0.5 lik pet e ayran doldurmuş..İstemeyecek biliyorum ama sordum..borcum ne, almadı. .çadır dedim ille burda kur, ben sana ekmek su veririm..Çok güzel çocuktu..Allah yolunu açık etsin..
Yani arada diyorum, ege farklı diye...Farklı be kardeşim...Hani bir laf var, köylü herşeyi bilir, utanmayı bilmez diye içanadoluya has bu...Kızan kızsın...Ben bugün bolca ispatını gördüm bunun..

Son düzenleme:
IMG_20200722_082838_9.jpg

Dün geceyi burada geçirdim, fena değildi ama artık yasal mı bilm (mülkiyet sahibi misiniz diye imalı sordum ypk dediler) Sabahın köründe onların pikapla getirdikleri masaları yerleştirme sesine uyandım, Semaverciler, ordan nasipleniyorlar anlaşılan. İyi güzelde çadırı toplarken ilk masayı dibime kurmanın anlamı ne, aklı sıraca git demek istedi sanırım..😁.bizde caten gittik onun işgalindeki alanı biz işgal etmedik..
Popo acısı had safhada, Osmancıkta konaklayacağım.20 km kalmadı ama nasıl gideceğim diye düşünüyorum..😐..Eldivenleri kokoreççide unutmuşum, önede yüklenemiyorum..Durum 10 üzerinden 7 kötü..Osmancıktan sonra 128 lm kalıyor merzifon üzerinden, popo düzelmezsr, eşimin gelip almasıda ihtimal dahilinde..🙂

@necmeddin saol arayacağım..
Fırsat bulmuşken yazayım.. Bugün evet çok zordu..Daha önce bu hattı bisikletle geçen oldumu bilmiyorum..Sinop Kargı arası..Hiç sanmıyorum, aklı olan yapmaz..2 günde cidden bisikletten nefret ettim..😁..Bisiklet bu eğimlerin aleti değil, hani belki 40 km de 1000 çıkılır, ama çıkarsın inersin zevk alırsın Burası öyle değil..%10-12 çıkıp iniyorsun ve bunu uzun km lerce yapıyorsun..Yokuş bir başlıyor haydi bakalım 10 km %10 ..İnişlerde işe yaramıyor çünki %10 dan inmekte sürekli fren gerektiriyor, salayım gitsin yok...565 (sinop içiyle 585) km deyim..Gerzeden sonra olay değişti...tüneller yokuşlar..Totalde 8 km ye yakın tünelde elimde gittim..5 km den fazlada çıkamadığım tükendiğim rampalarda itmişliğim var...Velhasılı bu rotayı yapmayın arkadaşlar..😁.yani sinop kargı kısmı..Ayrıca bu 160 km lik kısımda Boyabat dışında ne bir market, ne bakkal, ne fırın, ne petrol, ne pet su hiçbirşey yok..Suyu pınarlardan içmek zorunda kaldım, hiç içime sinmedi..
Ayrıca halk çok cahil, bisikletin b sinden haberi yok..Denk geldiğiniz, birşey sormak zorunda olduğunuz köylüler yaptığınız işi anlamayarak küçümseme çabasına giriyorlar..Ahmak oluyorsunuz gözlerinde. Umrunuzda olmuyor bir yere kadar ama bayıyor ve sinirler bozuluyor...
- dayı sen napıyon bununla
- dayı motor alsana
- buraları çıkamazsın bununla
- niye yalnızsın, yalnız olmaz bu iş..
- nereye gidiyorsun, yanlış gelmişsin şuraya git..
- 1000 km yaptım bununla diyosun aval aval bakar..
- bende çok bindim, ödül aldım, şurdan gelmiştim 1 günde..
bugün yokuşun dik olduğu, elime aldığım yerde suyumda bitmiş, birine dedimki su var mı? ne o susadın mı deyip sırıttı öal değneği..E haliyle dedim, yoruldun mu ne yapıyon diye ikinciyi ekleyip güldü...Dedimki birinin aç yorgun susuz olmasının neresi komik..Komik değilki dedi..E dedim niye gülüyorsun..
Az ilerde koyun sürüsünün yanından geçerken indim, 2 köpek vardı, dedim baştan önlemi alalım..Çoban efendi başladı, vay bozdunmu bisikleti, yanlış yapıyorsun, aha çevirelim ilk pikabı atsın seni istediğin yere, uğraşılır mı bununla...Ya sabır çekip durdum..Diyeceğim halkıda müsait değil bu işlere..
Bir çocuğu çok tuttum bugün..Kargıyı geçince bir kokoreççi, 30 a yakın yaşı..güzel muhabbet etti, motoru vardı, çocukken oda çok binmiş vs..Kokoreçi güzeldi, yanında manda ayranı verdi..Çayıda bakır semaverden. Hesabı ödeyeceğim, şu kadar..ayran 1 tl...Dedimki yapma, burada kömüş (iç anadolu diliyle) ayranı veriyorsun, 2 de 2.5 de yinede alırlar...Buna öyle duygulandıki ne yapacağını şaşırdı..çaya para almadı bu arada..Gitmiş 0.5 lik pet e ayran doldurmuş..İstemeyecek biliyorum ama sordum..borcum ne, almadı. .çadır dedim ille burda kur, ben sana ekmek su veririm..Çok güzel çocuktu..Allah yolunu açık etsin..
Yani arada diyorum, ege farklı diye...Farklı be kardeşim...Hani bir laf var, köylü herşeyi bilir, utanmayı bilmez diye içanadoluya has bu...Kızan kızsın...Ben bugün bolca ispatını gördüm bunun..
Anadolu'dan insan manzaraları...e hani Anadolu insanı yolda kalmışa, düşküne , fakire kol kanat gerer, elinden gelen yardımı yapardı.Ben şimdiye kadar Hakan Bey'in tura dair yazdıklarında kokoreççi hariç bir tane yardımsever insan görmedim sadece ukala, küstah, haset, miskin ve laubali köylüler gördüm.Sırf şu sevimsiz tablo bile tek başına insanı tur fikrinden caydırmaya yeter, en azından söz konusu coğrafyada.

Anadolu'dan insan manzaraları...e hani Anadolu insanı yolda kalmışa, düşküne , fakire kol kanat gerer, elinden gelen yardımı yapardı.Ben şimdiye kadar Hakan Bey'in tura dair yazdıklarında kokoreççi hariç bir tane yardımsever insan görmedim sadece ukala, küstah, haset, miskin ve laubali köylüler gördüm.Sırf şu sevimsiz tablo bile tek başına insanı tur fikrinden caydırmaya yeter, en azından söz konusu coğrafyada.
1 ay önce 130 km lik bir Osmancık sürüşüm olmuştu. Orada ağırladılar, misafir olduk 3,4 saat kadar. Dönüşte sağlamdı yokuşlar. 40 km lik son yokuşta durduğumuz bir pınarda mangal yakan bir aile bizi görünce yemeğe davet ettiler . Teşekkür ettik devam edeceğimizi söyleyince hemen yarım ekmek arası yaptılar ve arkadaşımla bana verdiler. Hac sofranız olur İnşallah dedik yedik. Yol boyunca gelip giderken çay içtik bir kuruş ödemedik.

Doğru yurdumuzun cahil insanı çok. Anlamamak için dikine dikine hareket eden . İyi insanlarıda çok. Toplum olarak genel bir laubalilik içindeyiz. Yolcu yada misafir nedir bu kavramları unuttuk. Misafire ısmarladığımız bir öğün yemeği veyahut çayın cebimizden çıktığını sanmaya başladık. Gerçek rızk vereni unuttuk. İnsanlığımızı unuttuk , bir gülümsemeyi çok gördük. Olayın bölgesi yahut geneli yok hepimiz özümüzden koptuk.
@HakanAydn az kaldı abi az daha sabır. :harika:

Hakan abi bırakma bırakma inat et devam et. Vaktin varsa Kapadokya ya in oradan Konya üzerinden Göller Bölgesi ne geç oradan Köyceğiz e in. Bırakma abi. Hakan abinin yolda karşılaştıkları tiplerle ilgili yazdıkları doğru ve aynı model insanlarla yolda çok karşılaştım. Hep aynı muhabbet "Deli misin sen? Motosiklet veya araba ile git. Burayı çıkamazsın oraya gidemezsin. Bisikletle olmaz." Ukala alaycı tavırlar. Köylerde özellikle gençlerde sığır çok. Yanından motosikletle artistik yaparak geçmeye çalışırlar laf atarlar. Hiçbirini sallamadan yola devam edeceksin. Bisikletle 2 bin km yol yapıp gelmiş adama bisikletle gidilmez arabayla gezsene diyen kafaya hiçbir şey anlatamazsın. Ha Necmeddin abinin dediği gibi durup yol sorduğunda yemeğe davet eden kamp atabilir miyim diye sorduğunda gel şurada duşunu al gel misafirimiz ol diyen de var çok güzel insanlar da var turlarda karşılaştığımız ama sığır daha çok malesef. Bunun için bu kafaları dikkate almayacaksın yoluna bakacaksın moral bozmayacaksın keyif almaya bakacaksın. Çok zor bir iş yapılan turda bu kadar çıkış bu kadar yol. Bunu başarmanın keyfi harika. Bu keyifle moralle yola devam edeceksin. Hakan abi bırakma. 😎

@necmeddin peki Hakan Aydın aynı güzergahta pedalladığı halde neden bu yardımsever insanlarla karşılaşmadı?
Derdiniz ne 'arkadaşım' sizin Anadolu insanıyla? Allah iyilerle karşılaştırsın diye boşa demiyoruz, bisiklet turlarım sırasında çok denk geldi yol kenarinda, Tsof da piknik tarzi birseyler yerken ikram eden insan. Bazen de araçtan şişe fırlatan, üzerime bilerek araç süren denk geldi. Bir elin 5 parmağı bir degil, iyisi de var kötüsü de her yörenin. Mesajlarınız tahrik kokuyor, Necmettin hocam ılımlı cevaplamış verdiğiniz yanıta bakın...

Son düzenleme:
Olaya şu gözden bakalım. Bisiklet kültürü emekleyen bebek henüz insanlarımız alışamadı . Zamanla oturacaktır. 44 yaşındayım bağımsız değilim. Ailem TTUBR yarışına katılmama izin vermedi veyahut rıza göstermedi diyelim. Olay toplumumuzda bisiklet kültürünün tam olarak oturmadığı.
Hakan abinin güzergahındaki yöre halkı genel olarak bizim buralarla aynı diyebilirim. Biraz daha kaba insanlara denk gelmiştir. Hakkı vardır yakınmasın da .Olması gereken din,dil,ırk gözetmeksizin insanlara güler yüzlü davranmak. Hakan abi bu sıcaklığı bulamadığına yakınmış. Yoksa Anadolunun hiç bir yerinde aç yada susuz kalan görülmüş, duyulmuş değil.
Bu halk kaç millete bakıyor yıllardır.

@hamlet2006 Eşime dedimki yok olmuyor...Gel al ne yaparsan artık..Baktım hık mık..Dediki bu kadar geldin, yaparsın..Adı Adrian eşimin..😁😂🤣..

Valla bugün 35 km osmancığa zor geldim..Popo artıl itiraz ediyor, dile geldi resmen, oturma diyor..😋..yaklaşık 625 km geldim,125 km kaldı, elimde iter giderim artık..

Bugün Osmancığa 10 km kala telefon çaldı petrolde durdum..Konuşurken bir baktım üstü simsiyah, altı yeşil beyaz, çakı gibi bir yol cu geliyor..Ama ne geliş, el salladım gördü durdu. Efe kardeş..Osmancıktaki tek yol cu..Üye olacak sanırım foruma..Çok beğendim efenin bisiklete bakış açısına..

IMG_20200722_104804_1.jpg

Derdiniz ne kuzum sizin Anadolu insanıyla
peki birader senin sorgulayan insanla derdin ne ? Bu coğrafyada dünyaya geldin diye her şeyi onaylamak zorunda mısın? Sorgulayan adamı tahrikle provakasyonla itham etmek tam bir cahil refleksi.
Derdiniz ne kuzum sizin Anadolu insanıyla
O nasıl bir hitap tarzı öyle? 70 li yılların Yeşilçam filmlerinde miyiz, bir insana hemcinsinin bu şekilde hitabı çok sevimsiz ve laubali.

Olaya şu gözden bakalım. Bisiklet kültürü emekleyen bebek henüz insanlarımız alışamadı . Zamanla oturacaktır. 44 yaşındayım bağımsız değilim. Ailem TTUBR yarışına katılmama izin vermedi veyahut rıza göstermedi diyelim. Olay toplumumuzda bisiklet kültürünün tam olarak oturmadığı.
Hakan abinin güzergahındaki yöre halkı genel olarak bizim buralarla aynı diyebilirim. Biraz daha kaba insanlara denk gelmiştir. Hakkı vardır yakınmasın da .Olması gereken din,dil,ırk gözetmeksizin insanlara güler yüzlü davranmak. Hakan abi bu sıcaklığı bulamadığına yakınmış. Yoksa Anadolunun hiç bir yerinde aç yada susuz kalan görülmüş, duyulmuş değil.
Bu halk kaç millete bakıyor yıllardır.
@necmeddin Birazda yolun verdiği psikoloji ..Sabah öyle bir gerilmişimki..Çadırı topladıktan sonra ordaki ailelerden bir adam, ekmek aradına peynir zeytin koymuş getirdi..Kibarca geri çevirdim..Israrcı oldu almadım, az sonra mola vereceğim vs diyerek..Aklıma direk corona geliyor çünkü böyle durumlarda..Maske vs hakgetire..Ha, lokantada yiyorsun dediğini duyar gibiyim..Haklısın..Adama ayıp ettik..

İnsanlar çok garip cidden. Her türlüsü var ama Necmeddin abinin de dediği gibi. Coğrafyanın da etkisi var elbette ama işi sadece oraya bağlamak da çok doğru olmaz. Bu biraz karakter meselesi. Her yerde her türlü insan çıkıyor insanın karşısına. Önemli olan olumlu yorumları baş tacı yapıp olumsuzları umursamamak. Köyün birinde gezerken insanlarla muhabbet ediyorum işte bir kaç kişi sordu nereye gidiyorsun falan diye. Dedim şu köye uğrayacağım burdan sonra. Tepkiler aman o köyde başına iş gelir, aman o köyün adamı şöyledir, yok paranı alırlar, yok bisikletini çalarlar vs. Neyse dedim bir şansı deneyelim yanımızda herhangi olumsuz bir durumda kendimizi savunacak aletler de var. Besmele çekip köyden çıkacakken bakkala uğradık. Adam benden 500 mililitre suya 2 lira istedi. Dedim ki hocam ne ara zamlandı sular bu kadar falan. İşte ayak üstü laf yapmaya başladı yok işler kötü yok şöyle yok böyle. Belli yani bizi turist falan sandı herhalde ayakta çarpacak. Hesaba katmadığı şey Kayserili oluşumuzdu. :) ;) Neyse bıraktım suyu falan çıktım o bahsettikleri köye doğru köye girerken bir amca denk geldi. Amcaya yakında su alacağım çeşme/bakkal vs. var mı diye sordum tedirgin bir şekilde. Gel yeğenim burdan doldur diye eve çağırdı. Suyumuzu doldurdu. Açsan teyzen yemek hazırlasın dedi nazikçe reddedince elma falan tutuşturdu elimize. Teşekkür edip ordan ayrıldık. Kahvehane tarzı ufak bir yere gittik soda falan içtik parasını almadılar... Yani işin özü her yerde her tarz insan var bu hayatın bir gerçeği. İyi yerde kötüsüne de denk geliniyor kötü yerde iyisine de. Önemli olan sadece tüm olumsuz şeylere rağmen motivasyonu ayakta tutmak.

Geri