@necmeddin saol arayacağım..
Fırsat bulmuşken yazayım.. Bugün evet çok zordu..Daha önce bu hattı bisikletle geçen oldumu bilmiyorum..Sinop Kargı arası..Hiç sanmıyorum, aklı olan yapmaz..2 günde cidden bisikletten nefret ettim..😁..Bisiklet bu eğimlerin aleti değil, hani belki 40 km de 1000 çıkılır, ama çıkarsın inersin zevk alırsın Burası öyle değil..%10-12 çıkıp iniyorsun ve bunu uzun km lerce yapıyorsun..Yokuş bir başlıyor haydi bakalım 10 km %10 ..İnişlerde işe yaramıyor çünki %10 dan inmekte sürekli fren gerektiriyor, salayım gitsin yok...565 (sinop içiyle 585) km deyim..Gerzeden sonra olay değişti...tüneller yokuşlar..Totalde 8 km ye yakın tünelde elimde gittim..5 km den fazlada çıkamadığım tükendiğim rampalarda itmişliğim var...Velhasılı bu rotayı yapmayın arkadaşlar..😁.yani sinop kargı kısmı..Ayrıca bu 160 km lik kısımda Boyabat dışında ne bir market, ne bakkal, ne fırın, ne petrol, ne pet su hiçbirşey yok..Suyu pınarlardan içmek zorunda kaldım, hiç içime sinmedi..
Ayrıca halk çok cahil, bisikletin b sinden haberi yok..Denk geldiğiniz, birşey sormak zorunda olduğunuz köylüler yaptığınız işi anlamayarak küçümseme çabasına giriyorlar..Ahmak oluyorsunuz gözlerinde. Umrunuzda olmuyor bir yere kadar ama bayıyor ve sinirler bozuluyor...
- dayı sen napıyon bununla
- dayı motor alsana
- buraları çıkamazsın bununla
- niye yalnızsın, yalnız olmaz bu iş..
- nereye gidiyorsun, yanlış gelmişsin şuraya git..
- 1000 km yaptım bununla diyosun aval aval bakar..
- bende çok bindim, ödül aldım, şurdan gelmiştim 1 günde..
bugün yokuşun dik olduğu, elime aldığım yerde suyumda bitmiş, birine dedimki su var mı? ne o susadın mı deyip sırıttı öal değneği..E haliyle dedim, yoruldun mu ne yapıyon diye ikinciyi ekleyip güldü...Dedimki birinin aç yorgun susuz olmasının neresi komik..Komik değilki dedi..E dedim niye gülüyorsun..
Az ilerde koyun sürüsünün yanından geçerken indim, 2 köpek vardı, dedim baştan önlemi alalım..Çoban efendi başladı, vay bozdunmu bisikleti, yanlış yapıyorsun, aha çevirelim ilk pikabı atsın seni istediğin yere, uğraşılır mı bununla...Ya sabır çekip durdum..Diyeceğim halkıda müsait değil bu işlere..
Bir çocuğu çok tuttum bugün..Kargıyı geçince bir kokoreççi, 30 a yakın yaşı..güzel muhabbet etti, motoru vardı, çocukken oda çok binmiş vs..Kokoreçi güzeldi, yanında manda ayranı verdi..Çayıda bakır semaverden. Hesabı ödeyeceğim, şu kadar..ayran 1 tl...Dedimki yapma, burada kömüş (iç anadolu diliyle) ayranı veriyorsun, 2 de 2.5 de yinede alırlar...Buna öyle duygulandıki ne yapacağını şaşırdı..çaya para almadı bu arada..Gitmiş 0.5 lik pet e ayran doldurmuş..İstemeyecek biliyorum ama sordum..borcum ne, almadı. .çadır dedim ille burda kur, ben sana ekmek su veririm..Çok güzel çocuktu..Allah yolunu açık etsin..
Yani arada diyorum, ege farklı diye...Farklı be kardeşim...Hani bir laf var, köylü herşeyi bilir, utanmayı bilmez diye içanadoluya has bu...Kızan kızsın...Ben bugün bolca ispatını gördüm bunun..