Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Şuanda sağlık çalışanları öncelikli aşı yapımları başladı. Covid-19 aşısı olacak mısınız? Burada başlığı da var ama yine de sormak istedim. Şuanda bana da sağlık bakanlığından hastanede çalıştığım için adıma tanımlı aşınız ayrılmıştır diye mesaj geldi. Bulunduğum çevrede arkadaşlarımdan olanlar olduğu gibi aksini iddia edip olmak istemeyenler de var. Olmak istemeyenlere sorduğumda bir tanesi bunlar büyük oyunun parçası olmama gerek yok, diğeri arkadaşımın arkadaşı içeriğini okumuş kısırlık yapıyormuş, bir diğeri ise şimdiye olmadıysam gerekte yok zaten dedi. Kendim sürekli yapıp yaptırmama arasında gidip geliyordum. Ama hazır böyle fırsat gelmişken yaptırmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Yine çevremde covid-19 aşısı olmak isteyip risk grubu, yaşlı veya sağlık çalışanı olmadığı için öncelik grubunda olmayanlar da bir hayli fazla. Keza domuz gribi aşısı zamanında da aynı durumlar olmuş o ara ailemin zoru ile olmuştum her hangi bir yan etki görmedim. Tahmini 1-2 gün içinde aşıyı olmuş olurum. Forumda başka sağlık çalışanı olup olan, olmak isteyen kişilerin yorumunu da duymak isterim.
Bana da aynı şekil tanımlandı. Lakin gidip olmadım. Çalıştıpım ekip arkadaşlarımdan olanlar var. Onları takip edeceğim .

Aşı okurken form falan imzalamadılar ? Buraya takıldım hani obam formu alınacaktı.

Yaşım da genç olunca olmak , oluvermek istemedim.

Scudo
@MakRo adıma aşı çıktı ama şu aşamada olmayı düşünmüyorum. 3. Faz Verileri dahi farklı tellerden çalıyor. Bi görelim sonuçlarını.. 14 mu 28 mi kaç gün sonra veriler açığa çıkacak.. Ayrıca merak ediyorum 65 yaş üstü için kumar derken(cin asusindan bahsediyorum) 65 yaş üstü siyasilerin hangi aşıyı oldu.. Kısacası güvenmiyorum.. Ha yarın zorlarlar mi? Çin aşısının geri dönüşleri soru işareti. Brezilya %50.3,endonazya %65 Türkiye %90???..kendi arasında tutarsızlık var.. Koruma süresi soru işareti. Sırf acil kullanım onayı verildi diye yapılıyor.. Üç ay sonra daha fazla koruma sağlayan aşılar gelecek.belki de daha erken. Büyük ihtimalle devlet desteği olmayacak ve eczaneden para ile alınacak.. Bu arada kendi yerli aşı çalışmalarımız var.. Ama ben bekliyecegim ve mrna sonuçları dahada oturmuş olacak. Çin aşısının sonuçları açıklandı daha da gerçekçi olacak???.. Beklemedeyim..
Annem ilkokul mezunu ve dediği 65 yaş üstü siyasi lere cin aşısınin yapılmadığıni düşünüyor...
Kısacası sorunumuz güven.... Ve show must go on...
Kardeşim ben de senle aynı fikirdeyim. Bu aşılar (hepsi) apar topar kararlarla kullanıma sürüldü. Ben de hastanede çalışıyorum (sağlıkçı değilim). Sorun cip falan değil, bu işin sulandırılması. Bu aşı üretimleri yıllar yılı belirlenmiş prosedürleri, aşamaları ve süreleri ekarte ederek uygulanıyor. Tamamen siyasi ve ekonomik kaygılarla hükümetlerin zorlaması ile yapılıyor. Yarı yolda uygulama kuralları bile değiştiriliyor. Öncelikle aşı uygulama aralığı, sonrasında ilk başta hastalığı geçirenler olmayacak dendiği halde şu an buna bakılmaksızın uygulanması. (kişilerin antikor testlerine bakılması gerekmez mi), uygulama yaş aralıklarında yeterli veri olmaması ...vb, soru işaretleri çok ama cevaplar yok. Bilim siyasetin kanatlarına girerse olacaklar bunlardır ve bunu hep halk öder. Ne dinin yobazı oldum ne de bilimin. Bu sebeple ben olmayacağım... (h.m.m ye devam)

Düzenleme: Az önce aşıyı oldum her hangi bir acı, sızı veya görülen bir şey olmadı.

Tarih : 15.07.2021
Başlık : Forumun yardımsever üyelerinden Makro arkadaşımızı kaybettik.

Çok Şükür Bugünde Kafir Olduk.jpg

Sene 1986. Olay Çernobil faciası .Fotoğraftaki eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral.

Bu da etkileri ile ilgili bir yazı.

(link)

Aşağıdaki videoda Cüneyt abiye yapılan aşıdan olmayasın sakın @MakRo

Son düzenleme:
Şu anlık her hangi bir yan etki ağrı sızı bir şey çıkmadı, bu 1 aylık süreçte her hangi bir şey olursa iletirim. Çalıştığım hastaneyi baz alarak söylemem gerekirse ben olmayacağım diyen yada olmayan çok az kişi var. Hatta bağlı olduğum teknik birimde 70 kişi var bunlardan sadece 2'si olmadı. Aşıyı olup olmamak kişinin özgür iradesi kimse beni zorlamadığı gibi bende başkasını zorlamıyor veya saygısızlık etmiyorum, umarım aynı şekilde de devam eder.

avrupalı siyasetçiler avrupa için microsoft büyük teknoloji şirketlerin desteği ve rockfeller fonlamasıyla amerika için aşılanmış pasaportu çıkarmaya hazırlanıyorlar

yasakların gevşetilmesi için 15 şubat tarihi verildi bakalım gevşememi olacak fransa gibi yasaklar saat 6 ya mı çekilecek
Sarıkaya, o yetkin ismin kendisine, okulların ve restoranların açılacağı tarih olarak 15 Mart’ı işaret ettiğini yazdı.
Sarıkaya, gündemdeki “15 Şubat” tarihi için ise uzmanların umutlu konuşmadığını belirtti.

Aşı geldiğine göre yasaklar kalkar. Yüzde 90 dan fazla etkili bizde.

uzun zamandır takip ediyorum bu adamı mantıklı tespitleri var. Bu videosu Corona ile ilgili biraz uzunca ama dinlemekte fayda var diye düşünüyorum.

Aşının koruyuculuk oranını yasaklar kalktığında göreceğiz şu an %90 falan demek çok saçma bence, okullar açılsın çocuklar maske değişmeye başlasın o zaman göreceğiz bakalım :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
1 senede icat edilen, testleri, yan etkileri doğru dürüst tespit edilmemiş bir aşının veriminden şüpheliyim.
Yaşa, cinsiyete, başka rahatsızlıklar ve düzenli ilaç kullanımı olanlara, hamileliğe göre etkilerinin ne kadar değişkenlik göstereceği belli değil. Bazılarında yarar, bazılarında zarar, bazılarında nötr sonuçlar doğurması yüksek ihtimal. Ama devletler ve WHO baskısı ile herkes fişlenecek.
''uçağa binmek istiyorsan, işine devam etmek istiyorsan, seyahat kısıtından çıkmak istiyorsan'' gerekçeleri ile aşı olmaya zorlanarak kademeli şekilde bu aşılar herkese çakılacak.
Her zaman olduğu gibi yaşayıp göreceğiz. Maalesef karar verme özgürlüğümüz, doğru bilgiye ulaşma, mevcut sistemlere, kurallara itiraz ederek yön verme lüksümüz yok. Sadece ''mış'' gibi gösterip güdüyorlar hepimizi...

10 yıllardır uretilen ve kullanılan daha detaylı çalışılmış mevsimsel grip aşıları ile bile mevsimsel griplerin önünü alamamışken bu kadar acele geliştirilen aşılardan çoook büyük bir gelişim, etki, sonuç beklemek biraz tuhaf geliyor bana.

uzun zamandır takip ediyorum bu adamı mantıklı tespitleri var. Bu videosu Corona ile ilgili biraz uzunca ama dinlemekte fayda var diye düşünüyorum.
Bu hacı abinin meslegi nedir acaba?Sırf sakalı var diye mi dinleyelim?

• Beğen
Tepkiler: Peregrine ve MakRo
Sırf sakalı var diye mi dinleyelim?
Bu sözünüzü "sakalımız yok ki sözümüz dinlensin" atasözüne atıf yapıp espirini niyetiyle söylediğinizi varsayarak altında art niyet aramıyorum. Sorduğunuz soruya gelecek olursak mesleği kitapçı, sizin benim gibi sıradan bir vatandaş. Güncel konularda yorumlar yapıyor. Bazı düşüncelerine katılmasam da çok doğru tespitleri var. Corona konusunda bende aynı fikirdeyim o yüzden paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Az önce haberleri izliyordum da bizim millet akıllanmaz. Herkes kucak kucağa kayak merkezlerinde.
Haberlerde de "korona tedbirlerinden bunalan insanlar kayak merkezlerine akın etti" diyor. Tövbe tövbe...
Sussan gönül razı değil, konuşsan tesiri yok.😒

aşıların gümrük belgesi çıkmış. rakam 12 milyon dolar

Haftasonu kısıtlaması da hikayeymiş, millet haftasonu arabalayla istanbul turu atıp story atıyo, başka bi forumda da okudum böyle gezenleri. Ayrıca yakın arkadaşım da iş icabı falan bi izni olmadığı halde arabasıyla avrupa yakasına geçip geri gelmiş, hiç çeviren soran yok dedi.

Anlaşılan sadece haberlere göstermelik kamera varken geçenleri durdurup izni yoksa cezayı kilitliyolar.

@mehmedovv AKP'nin sunduğu bi yasa teklifine CHP'li vekiller kabul oyu için el kaldırınca, teklifi kimin verdiğini unutup red oyu veren bi kesim var mecliste. Bunu da reddederler, o yüzden korkmayın.

Geri