Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Semptom belirtmeden akciğere inmesi nasıl oluyor? Nefes almada güçlük oluşuyordur herhalde? 1 haftadır hatunda koku tat kaybı, ağrı, nezle benzeri şeyler vardı. Sabah itibariyle bende de koku gitti, biri şalteri kapattı sanki :) Başka bir durumum yok henüz, günlük trainerda abanmaya devam ediyorum. Bayağı da eforlu sürüyorum pozitif olsam nefes almada güçlük çekmem lazım.
Gecmiş olsun hocam! trainere fazla abanmayin vucudun direncini artiracak seylere abanin.

Scudo
@Abdülkadir Ergin geçmiş olsun. vücudu yoracak, direnci düşürecek şeylerden bir süre uzak durmakta fayda var. covidden sonra tekrar spora başlamayı araştırırken gördüm ki bu olay sadece ciğerlerde kalmayabiliyor. çok yeni olduğu için tam ilişkisi kanıtlanamasa da covid geçirenlerde kalp kası iltihabı ve buna bağlı ölümler sık görülmüş mesela. kendi yakınlarımda böbrek sorunu yaşayanı gördüm tam iyileşti derken. herkese olacak diye birşey yok ama dikkatli olmak gerekli

pozitif çıkalı bu gün karantina da 4. günüm ilk 2 güne göre gayet iyiyim bel eklem yerlerim ve gögüs kafesim ağrıyor şuan da virus falan yok diyenlere kafa göz dalmak istiyorum tecrübe etsinler yeter bu arada favicovir bende bir halta yaramadı daha da ağırlaştırdı bu sebeble kullanmayı bıraktım limonlu su mandalina portakal kuşburnu bunlar ile hayatta kalmaya devam 6 güne ölmez isem tekrar yazarım sağlıkla kalın

Ben anlatayım. Yakınım akciğer enfeksiyonu diye hastaneye yattı covid testi negatif. Eşi ailesi hiçbirşey yok kendisinde bilinen semptomların hiçbiri yok ama sadece tomografi sonucuna bakarak covid dediler. Sonra yoğun bakıma aldılar. 15 gün sonra tam iyi oldu bir iki güne taburcu edecez demişlerdi ki tekrar ağırlaştı bu sefer test pozitif yani yoğun bakımda covid virüsü aldı 15 gün içinde. Toplamda 2 ay yoğun bakımdan sonra taburcu oldu.
şimdi anlıyor musunuz covid negatif olduğu halde nasıl covid olarak yaklaştıklarını?
Yanlış anlamadıysam yakınınıza COVİD olmadığı halde yanlış tanıyla yoğun bakıma yatış yapıldığını, yatarken hastanıza COVİD bulaştırıldığını düşünüyorsunuz. PCR testinin yanlış negatiflik oranı %30-40 arasında değişmektedir. Tomografi bulguları ise çok tipiktir. Sadece tomografi bulgusuyla tanı konarak tedavi başlanması yanlış bir yaklaşım değildir. Yani ilk yatış sırasında yanlış tanı konduğu düşüncenizi bir daha gözden geçirebilirsiniz. İyileşmek üzere iken tablosunun kötüleşmesi COVİD ‘in yol açtığı sitokin fırtınası denilen reaksiyondur. Çok ama çok üzülüyorum. Yakınınızın hayatını kurtaranlar en azından bir teşekkürü hak ediyorlar. Alkış filan da beklemiyorlar.

Yanlış anlamadıysam yakınınıza COVİD olmadığı halde yanlış tanıyla yoğun bakıma yatış yapıldığını, yatarken hastanıza COVİD bulaştırıldığını düşünüyorsunuz. PCR testinin yanlış negatiflik oranı %30-40 arasında değişmektedir. Tomografi bulguları ise çok tipiktir. Sadece tomografi bulgusuyla tanı konarak tedavi başlanması yanlış bir yaklaşım değildir. Yani ilk yatış sırasında yanlış tanı konduğu düşüncenizi bir daha gözden geçirebilirsiniz. İyileşmek üzere iken tablosunun kötüleşmesi COVİD ‘in yol açtığı sitokin fırtınası denilen reaksiyondur. Çok ama çok üzülüyorum. Yakınınızın hayatını kurtaranlar en azından bir teşekkürü hak ediyorlar. Alkış filan da beklemiyorlar.
sadece ben öyle düşünmüyorum. hastanın doktor olan kendi kızı ve yattığı ankara şehir hastanesindeki prof arkadaşımın ortak görüşü. ben tam anlatamamış olabilirim uzatmaya gerek yok.

favicovir bende bir halta yaramadı daha da ağırlaştırdı bu sebeble kullanmayı bıraktım
Ruleti bu hastalıkla oynamak doğru karar mı sizce?

Kovid-19 tanısı alanların birçoğu evde izole halde ilaç tedavisi görürken, son dönemde sosyal medya üzerinden yaygınlaştırılan favipiravir’in, “yan etkiye neden olduğu ve kulllanılmamasına” yönelik bilgi kirliliği halk sağlığını tehdit ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın tedavi algoritmasında yer alan “favipiravir”i söylentilere kulak asarak kullanmayan birçok kişinin yoğun bakıma kaldırıldığı belirtilirken, İstanbul Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Haluk Eraksoy da, “Hastaya, ‘neden ilacını almadın?’ diye sorunca, ‘tanıdıklar alma, zararlıymış’ şeklinde cevap veriyorlar. Tedaviyi aksatan azımsanmayacak oranda hasta yoğun bakımlık duruma geldiği gibi, ölüme giden tablolara şahit oluyoruz. 5 günde ilaç alıp evde düzelecek, defteri kapatacak hastalar, saçma sapan söylentiler yüzünden hastanelik oluyorlar” uyarısında bulundu.

“Kovid-19 hastalığına yakalananlar arasında ‘Favipiravir hiç alma daha iyi’ şeklinde laflar dolaştığı gibi, bazı hastalar verilen ilaçları kullanmakta imtina ediyorlar. Bu kişiler, evde ilaç tedavisiyle hastalığı atlatacakken daha ağır tablo ile hastaneye geliyorlar. İlaç tedavisini kesen veya Kovid-19 tedavisinde kullanılması gereken ilacı almayan birçok kişi yoğun bakıma kaldırılıyor.

(link)

@BerkEvren ben baskasından duyduğumu uygulamıyorum ki bizzat denedim ilacı uyguladığım zaman şiddetli baş ağrısı ve akciğerlerimde şiddetli ağrı yaptı bir de sanki uyuşturucu kullanıyormuş gibi çene kemiklerimde kasılma oldu 2 gündür kullanmıyorum şuan daha iyiyim açıkcası, c vitamini yüklenmeye devam ediyorum

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@BerkEvren ben baskasından duyduğumu uygulamıyorum ki bizzat denedim ilacı uyguladığım zaman şiddetli baş ağrısı ve akciğerlerimde şiddetli ağrı yaptı bir de sanki uyuşturucu kullanıyormuş gibi çene kemiklerimde kasılma oldu 2 gündür kullanmıyorum şuan daha iyiyim açıkcası, c vitamini yüklenmeye devam ediyorum
Favicovir bende kullandım. Kullanmadan öncede iyice araştırdım. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aynı şekilde iş yerinde beraber covid olduğumuz 40 yaşlarında abi var ondada sıkıntı olmadı. Bunlar yaşadıklarım birebir. Covid süresince sadece tat ve koku kaybı oldu. Bunun dışında başka bir sıkıntım olmadı. Ayrıca üstte @BerkEvren arkadaşımızın dediği gibi sosyal medyada herkes doktor olmuş durumda, çok fazla bilgi kirliliği var.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve BerkEvren
olası sokağa çıkma yasağı için 5 şehirlik liste oluşturulmuş bile aralığın 20 sinden sonra yasaklar artacakmı göreceğiz
16 sından itibaren almanyada ekonomik kapanma başlıyor ama sokağa çıkma yasağı olmayacak sırada aşının zorunlu olması için gereken yapılacaklar listesi var. şu aralar meclise gizliden zorunlu olması için görüşmeler başlatılıyor (türk işi gündem değiştirerek olur büyük ihtimal) hes kodununun kapsamı arttırılıp internet şubesindende istenebilir....seneryo bu şekilde genişletilebilir

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Hes koduna işleyecekler, aşı olmayanları ,hiçbir yere almayacaklar.Bu kadar basit.

(link)

Uçuşlarda yavaştan başlıyor aşı zorunluluğu. Yarın diğer sektörler de karar aldı mı tamamdır. İleride yolda çevirmede de bakılır artık HES kodunda veya TC nde aşı işlenmemişse bloke edilirsin.

Aşıya zorlayamazlar, olay çıkar diye düşünüyorum :snzdglsn:

Geçen sene yurtdışı uçuşumda zorunlu olan aşılama vardı. Yaptırınca TC'ne sisteme işleniyor, yaptırmazsan havalimanında sistemde gözükmediği için uçuşa alınmıyorsun, sıkıntı çıkıyor. Velhasıl yeni ve zor birşey değil bu. Sadece uygulama genişletiliyor sadece uçuşta değil hayatın diğer alanları da dahil edilmek isteniyor. Bu sene olmaz denen neler oldu özgürlüklerin kısıtlanması anlamında. Elbette daha ileri de gideceklerdir.

Sürekli bilime inanmaktan bahsediliyor. İnsanları cahil olmakla sucluyorlar. Aslında herşeyin beyaz olduğunu düşünürsen haklılarda. Fakat atom bombasını , kitle imha silahlarını hatta çağımızda belkide virüsleri vs üretenlerdr bilim insanları değil mi , yapılan her soykırımda kendilerini iyi hissedecekleri saçma bir nedenleride vardır.
Bilim her zaman insanlığın iyiliği için çalışmaz çünkü insanlar genel olarak iyi değil. O yüzden çokta pembe olmanın anlamı yok. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz boşa denememiş di mi. Insanoğlu çıkarı için herşeyi yapar, iyi günler.

Geri