Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Evet o kadar iyiymiş ki doktor covid olmayan insanı covid olsun diye covid servisine aldılar ve başardılar.
Tomografi %98 oranında kesin sonuç veriyor ama tomografi sonucunda görülen pozitif vakaya inanmıyorsunuz. Akciğer enfeksiyonu rahatsızlığıyla hastaneye giden biri için semptom yoktu diyebiliyorsunuz. Ne diyeyim, insanlar fikirlerini özgürce açıklayabilmeli, bunu sonuna kadar savunuyorum. Ancak umarım kimse ciddiye almıyordur.

Tomografi %98 oranında kesin sonuç veriyor ama tomografi sonucunda görülen pozitif vakaya inanmıyorsunuz. Akciğer enfeksiyonu rahatsızlığıyla hastaneye giden biri için semptom yoktu diyebiliyorsunuz. Ne diyeyim, insanlar fikirlerini özgürce açıklayabilmeli, bunu sonuna kadar savunuyorum. Ancak umarım kimse ciddiye almıyordur.
Bunu diyebilmek için önce karşındakini dinlemek veya okumak lazım. 15 nci günden sonra doktor arıyor ve diyor ki hastanız iyileşti iki üç içinde çıkacak. Bu arada covid servisinde ama entube hiç olmamıştı. Ama üç gün sonra tekrar ağırlaşıyor ve önce destek sonra entube. Test pozitif oluyor ilk testten yaklaşık 20 gün sonra. Ama niye kendimi yoruyorum ki nasolsa okumayacak bile

Yapılan hata sizce şu ölüm formu veriliyor değil mi ?
Hastalıklar kısmına kalp yetmezliği , akciğer enfeksiyonu yazılıyor ama covid yazılmıyor.

Neden covid yazılmıyor diyorsunuz.

Covid ekarte edilen hastalarda (covid atlatmış , bulaştırıcılığı kalmamış) covid ana ölüm sebebi olarak görülmüyor.

Bu durumun sistemsel olarak düzeltilmesi lazım cidden.

Covide bağlı gelişen hastalıklar veya komplikasyonlar neticesinde vefat etti denilmesi lazım.
Kesinlikle katılıyorum.

Covid pozitif olmayan gripli bir hastaya da Covid tedavisi mi uygulanıyor, bunu mu demek istediniz? Çünkü böyle bir salgın döneminde, belirtiler de bu kadar benzerken öncelikle Covid-19'dan şüphelenmek zaten normal olanı. Ancak Covid negatif olduğu halde gribe yakalanmış hastalara nasıl Covid olarak yaklaşıyor doktorlar, orasını anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim.
Covid testi negatif geldi. Bu işin uzmanı prof. Mike Yeadog anlatıyordu PCR testinin ne olduğunu ? Alınma şeklini ve test ekipmanlarının kullanan personelin kaliteli olması gerektiğini söylüyordu.

Yani PCR testi alma ve sonrasında ekipman kullanma yeteneği çok önemli. Sonucun doğru çıkması için.

Bu test böyle yanlış sonuçlar verebilirken doktorlar neden covid gibi davranmasın ?

Grip olan hastaya covidli gibi davranma süreci uzun sürmüyor.
Kan ve tomografi sonuçlarıyla durum netlik kazanıyor. Genel tablo da çok önemli.

Bu konuda mesajlardan birinde vardı. Tam hatılamıyorum.
Covid testi negatif gelmişti fakat virüs akciğerde gizlenmiş tomografide çıktı diyen üyemiz vardı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bugün dışarıya çıkıcam diye hazırlandım ,kıyafetimi giydim, kapıda babam durdurdu .Dedi ki "Ne yapıyorsun oğlum ,bilmiyor musun bugün sokağa çıkma yasağı var?"Bende haaaaa diye babamın yüzüne mal mal bakarak üstümdekileri çıkardım.Allahtan babam vardı da cezadan kurtulduk.

Bisikletle dolaşmak serbest olmalıydı.

@Burak Altaç is yerinde iki arkadasimin aile bireyleri pozitif cikti. Müdür kalkmis adamlara mesai bitene kadar calisin bir gunden birsey olmaz diyor. İnsana zerre kiymet vermiyorlar. Malesef 😔

Çember iyice daraldı.Çevremde en az 8 kişi koronaya yakalandı.Birisi ağır geçiriyor.Ben nasıl yakalanmadım ona şaşırıyorum.7 aydır sürekli insanlarla iç içe çalışıyorum ve çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.Bu süreçte bir kez test yaptırdım sonucu negatif çıktı.Belki de bunu toplu taşıma kullanmamaya borçluyumdur.Aşı konusunda ise kim ne derse desin aşının etkilerini tam olarak görmeden yaptırmayı düşünmüyorum.

@Burak Altaç is yerinde iki arkadasimin aile bireyleri pozitif cikti. Müdür kalkmis adamlara mesai bitene kadar calisin bir gunden birsey olmaz diyor. İnsana zerre kiymet vermiyorlar. Malesef 😔
Bazı istisnai durumlarda küfür serbest olmalı ki bu müdür gibi insanlara sövelim.

@Abdülkadir Ergin Müdürler neden boyle biliyormusun kardeşim adamların vasfı olmadığından diye düşünüyorum ben ilkokul mevzunu kumanda pilini degistirmeyi bilmez ne yapsin vasifli insanlarin yaptiklarini gıpta ile izlemekten olsa gerek

ingilterede zenginler ve gazeteciler yasaklardan muaf listesine eklenmiş vekillerde bu listede aralarından hasta olup ölenlerde oldu bu yasaklar sade vatandaşa anlaşılan

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Atasoy
Hollanda nereye varmak istemektesin :)

Hollanda hükümeti, ülkedeki gençlerin koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı yalnızlık, kaygı ve depresyon sorununu ortadan kaldırmak için bütçeden 58,5 milyon euro ayırdı.

(link)

Semptom belirtmeden akciğere inmesi nasıl oluyor? Nefes almada güçlük oluşuyordur herhalde? 1 haftadır hatunda koku tat kaybı, ağrı, nezle benzeri şeyler vardı. Sabah itibariyle bende de koku gitti, biri şalteri kapattı sanki :) Başka bir durumum yok henüz, günlük trainerda abanmaya devam ediyorum. Bayağı da eforlu sürüyorum pozitif olsam nefes almada güçlük çekmem lazım.

Geri