Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Covid 19 yani virüs direkt öldürmez. Ölüme sebep olacakları tetikler. Covid ekarte edilen hastalar (covid artık vücudu terk etmiş geçmiş bitmiş) oluyor.
Ağır tablo geçirenlerin çoğunda zatüre oluşuyor.
Covid öldürmüyor evet ama sebep olarak yazılmaması sorun. Sonuç olarak o vatandaş covid virüsüne yakalanmamış olsa o tetiklenen diğer hastalık ya da hastalıklar kim bilir ne zaman ağırşaşarak kendisi için sıkıntı yaratacaktı. Bir gençte astım başlangıcı varken hayati risk endişesi içinde pek olmazken virüs bedenine girdiğinde bir anda aşırı hale gelen astım yüzünden nefes alamayarak ölebiliyor.

Virus hast etmiyor ya da öldürmüyor diyerek mezarlıktan geçerken ıslık çalmak dışında bir hareket yapılmamış oluyor aslında. Sağlam diye geçinen bir çok insan aslında hangi hastalılğın başlangıcı aşamasında olduğunu bilmediği için bir anda gümbürtüye gidebilir.

Virüs öldürmüyor derken kalp yetmezliği yazılmasına verdiğim tepkiye dem vurdu iseniz o zaman hiç bir ölüm in covid yazılmaması gerekir. Burada covid yazılması covid in öldürdüğü değil covid sebebi ile teyiklenen bir hastalık sonucu öldüğü anlamına geliyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
Covid öldürmüyor evet ama sebep olarak yazılmaması sorun. Sonuç olarak o vatandaş covid virüsüne yakalanmamış olsa o tetiklenen diğer hastalık ya da hastalıklar kim bilir ne zaman ağırşaşarak kendisi için sıkıntı yaratacaktı. Bir gençte astım başlangıcı varken hayati risk endişesi içinde pek olmazken virüs bedenine girdiğinde bir anda aşırı hale gelen astım yüzünden nefes alamayarak ölebiliyor.

Virus hast etmiyor ya da öldürmüyor diyerek mezarlıktan geçerken ıslık çalmak dışında bir hareket yapılmamış oluyor aslında. Sağlam diye geçinen bir çok insan aslında hangi hastalılğın başlangıcı aşamasında olduğunu bilmediği için bir anda gümbürtüye gidebilir.

Virüs öldürmüyor derken kalp yetmezliği yazılmasına verdiğim tepkiye dem vurdu iseniz o zaman hiç bir ölüm in covid yazılmaması gerekir. Burada covid yazılması covid in öldürdüğü değil covid sebebi ile teyiklenen bir hastalık sonucu öldüğü anlamına geliyor zaten.
Yapılan hata sizce şu ölüm formu veriliyor değil mi ?
Hastalıklar kısmına kalp yetmezliği , akciğer enfeksiyonu yazılıyor ama covid yazılmıyor.

Neden covid yazılmıyor diyorsunuz.

Covid ekarte edilen hastalarda (covid atlatmış , bulaştırıcılığı kalmamış) covid ana ölüm sebebi olarak görülmüyor.

Bu durumun sistemsel olarak düzeltilmesi lazım cidden.

Covide bağlı gelişen hastalıklar veya komplikasyonlar neticesinde vefat etti denilmesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
03 Aralık 2020 tarihinde annemi toprağa verdim 18 yıldır kanserle savaşıp galip geliyordu en son hastaneye kaldırdığımız gün diyaliz tedavisinde nefes darlığı çekmiş ve entübe edilmiş test yapmışlar ve pozitif çıktı, 2 gün entübe olarak kaldı ve vefat etti ama ölüm belgesinde covid 19 ile ilgili hiç bir ibare yok bu kime ne kazandırıyor anlamış değilim...

03 Aralık 2020 tarihinde annemi toprağa verdim 18 yıldır kanserle savaşıp galip geliyordu en son hastaneye kaldırdığımız gün diyaliz tedavisinde nefes darlığı çekmiş ve entübe edilmiş test yapmışlar ve pozitif çıktı, 2 gün entübe olarak kaldı ve vefat etti ama ölüm belgesinde covid 19 ile ilgili hiç bir ibare yok bu kime ne kazandırıyor anlamış değilim...

Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve C.Koc
@MAERKEK verdiğin linkin altında sağlık bakanının açıklaması var; "bu dönemin mevsimsel gribi coviddir." diyor, bunu diyorum, işte itiraf ediyolar. bildiğimiz mevsimsel gripten ölen hiç yok demek ki, ölenler "covidden ölüyor" diyolar. covid19 varsa mevsimsel grip nerde? mevsimsel grip varsa covid nerde? bu anlaşılıyor, aynı şeymiş işte. bi de 80 tane hastalıkla doğuyoruz, gribin tetiklediği solunum yolu enfeksiyonu ve solunum yetmezliğinden, zatureden ölecek adama covidden öldü diyolar, senin de bahsettiğin bu

Son düzenleme:
Endonezya'nın 13 usd'den satın aldığı aşıyı Türkiye sadece ve sadece 75 usd'den satın alıyormuş.

@selim82 dediğiniz gibi koskoca ülkeyiz, biz almayacağız da kim alacak. Bakınız bir örnek, ekonomik durumumuz kötü olsa diğer ülkelere yardım yapacağız diye uğraşır mıydık? Düz hesap 100 yapsın, fazlasıyla Çinli aç insanlar börtü böcek yerine düzgün yemek yesin.

Dosyalar

• IMG_20201205_132030.jpg
    IMG_20201205_132030.jpg
    86,6 KB · Okunma: 10
  • Beğen
Tepkiler: selim82
C.Koc
Başınız saolsun,18yıl büyük savaş yaşamış rahmetli ışıklar içinde uyusun,sizin olaya benzer onlarca ölüm raporu duydum hiçbirinde ölüm sebebine covid yazmıyor.Kimden neyi gizliyorlar anlamak mümkün değil,covidden ölen sayısı az olunca ödül verilecek sanıyorlar herhalde.

Yaz böbrek yetmezliği , kanser

Başınız sağolsun sayın @C.Koc .

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve C.Koc
@ihsangencer öylesine tutarsız, bilgiden uzak yorumlarınız var ki şaşkınlıkla okuyorum sayfalardır. Umarım bu başlığı okuyup da sizin söylediklerinizden etkilenen tek bir kişi bile yoktur.

Mevsimsel grip dediğiniz şey de bir virüs ve diğer virüslerle benzer şekilde bulaşıyor. Sizce, insanlar mecbur kalmadıkça sosyalleşmediklerinden, kapalı alanlarda mümkün olduğu kadar az vakit geçirmeye çalıştıklarından, el yıkama-dezenfekte etme toplumdaki hemen herkesin rutini haline geldiğinden, herkes iyi kötü maskeyle dolaştığından dolayı grip bulaş oranı düşmüş olabilir mi sizce? Yani bunla ilgili yapılmış bir çalışma da var ancak belli ki sizin için komplo teorileri bilimsel verilerden daha çekici, bu yüzden veri paylaşmak yerine soru olarak soruyorum.

• Beğen
Tepkiler: H.T
@ihsangencer öylesine tutarsız, bilgiden uzak yorumlarınız var ki şaşkınlıkla okuyorum sayfalardır. Umarım bu başlığı okuyup da sizin söylediklerinizden etkilenen tek bir kişi bile yoktur.

Mevsimsel grip dediğiniz şey de bir virüs ve diğer virüslerle benzer şekilde bulaşıyor. Sizce, insanlar mecbur kalmadıkça sosyalleşmediklerinden, kapalı alanlarda mümkün olduğu kadar az vakit geçirmeye çalıştıklarından, el yıkama-dezenfekte etme toplumdaki hemen herkesin rutini haline geldiğinden, herkes iyi kötü maskeyle dolaştığından dolayı grip bulaş oranı düşmüş olabilir mi sizce? Yani bunla ilgili yapılmış bir çalışma da var ancak belli ki sizin için komplo teorileri bilimsel verilerden daha çekici, bu yüzden veri paylaşmak yerine soru olarak soruyorum.
Grip bulaş oranı düştü katılıyorum lakin doktorlarımız artık covid diye yaklaşıyor her hastaya belirtiler çok yakın. Toplumda bulaşmayı önlemeyi amaçlıyorlar.

Öyle olmasa sağlık bakanlığı haftalık grip raporlarında 2020 9.haftadan sonrası da olurdu bakınız
(link)

Grip bulaş oranı düştü katılıyorum lakin doktorlarımız artık covid diye yaklaşıyor her hastaya belirtiler çok yakın. Toplumda bulaşmayı önlemeyi amaçlıyorlar.

Öyle olmasa sağlık bakanlığı haftalık grip raporlarında 2020 9.haftadan sonrası da olurdu bakınız
(link)
Covid pozitif olmayan gripli bir hastaya da Covid tedavisi mi uygulanıyor, bunu mu demek istediniz? Çünkü böyle bir salgın döneminde, belirtiler de bu kadar benzerken öncelikle Covid-19'dan şüphelenmek zaten normal olanı. Ancak Covid negatif olduğu halde gribe yakalanmış hastalara nasıl Covid olarak yaklaşıyor doktorlar, orasını anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim.

@BveP rahatsız olunacak bi durum yok, kaynaksız verisiz konuşmuyorum, pakistanın tümden ölmesi lazım, alanyanın tümden ölmesi lazım, otellerden sürekli ölüm haberi almamız lazım ama almıyoruz. covid pozitif olan adamın tek şikayeti "tat alamadım" oluyor. nerde yere düşenler, nerde yoğun bakım diye sormuyo musunuz? tat alamayan adam yoğun bakıma mı giriyor? pozitif hasta yoğun bakıma mı giriyor? eve gönderiliyor. bildiğiniz en adi gribe yakalananın bile birine sarılıp öpüştüğünü, tokalaştığını, sarıldığını gördünüz mü?

ek; bu bahsettiğiniz önlemler gribin yayılmasını önlemek için gerekli, itirazım bu konuda değil ki

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@BveP rahatsız olunacak bi durum yok, kaynaksız verisiz konuşmuyorum, pakistanın tümden ölmesi lazım, alanyanın tümden ölmesi lazım, otellerden sürekli ölüm haberi almamız lazım ama almıyoruz. covid pozitif olan adamın tek şikayeti "tat alamadım" oluyor. nerde yere düşenler, nerde yoğun bakım diye sormuyo musunuz? tat alamayan adam yoğun bakıma mı giriyor? pozitif hasta yoğun bakıma mı giriyor? eve gönderiliyor. bildiğiniz en adi gribe yakalananın bile birine sarılıp öpüştüğünü, tokalaştığını, sarıldığını gördünüz mü?
Peki siz gripten dolayı bu kadar yüksek entübe olan hasta, yoğun bakımların grip nedeniyle bu oranda dolu olduğunu gördünüz mü hiç? Entübe olmanın ne demek olduğunu bir sorun Google'a isterseniz, öyle yüze maske takıp oksijen solutmaya benzemiyor. 35 yaşında, gencecik arkadaşım da bir hafta yoğun bakımda, entübe olarak yattı. Ona anlatın isterseniz gripten farkı olmadığını.

Yoğun bakım doluluk oranlarını görmüyor musunuz? Diğer servisler, hatta koridorlar bile yoğun bakıma çeviriliyor bazı hastanelerde. Daha yeni küçücük çocuk yoğun bakımda yer kalmadığından yedi saat bekledikten sonra vefat etti. Bulaş bu hızla devam ederse yakın gelecekte hiçbir sağlık hizmeti verilemeyecek, tüm sistem iflas edecek, bunu görmek bu kadar zor olmamalı aslında. Neyse siz yıllardır covid oluyormuşsunuz ama umarım gerçekten yakalanmazsınız.

@BveP eğer covid19'a yakalanan tat alamıyosa, çok daha beter bi hastalığa yakalanmışım senelerdir. eminim ki hastanelerde bahsettiğiniz uygulamalar işlemler yapılıyor, diş ağrısından da ölüyoruz, sağlık bakanı açıklıyor işte covid19'un neden olduğu solunum enfeksiyonu, solunum yetmezliği vs. yüzünden ölenlerin yaş ortalaması 74,6. daha erken yaşta bu sebeple ölüm oranı çok düşük, hele ki bebekte milyonda birdir ihtimal.

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@ihsangencer ilk mesajımda da dediğim gibi, şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı. Uzatmanın anlamı yok, iyi günler.

• Beğen
Tepkiler: H.T
Covid negatif olduğu halde gribe yakalanmış hastalara nasıl Covid olarak yaklaşıyor doktorlar, orasını anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim.
Ben anlatayım. Yakınım akciğer enfeksiyonu diye hastaneye yattı covid testi negatif. Eşi ailesi hiçbirşey yok kendisinde bilinen semptomların hiçbiri yok ama sadece tomografi sonucuna bakarak covid dediler. Sonra yoğun bakıma aldılar. 15 gün sonra tam iyi oldu bir iki güne taburcu edecez demişlerdi ki tekrar ağırlaştı bu sefer test pozitif yani yoğun bakımda covid virüsü aldı 15 gün içinde. Toplamda 2 ay yoğun bakımdan sonra taburcu oldu.
şimdi anlıyor musunuz covid negatif olduğu halde nasıl covid olarak yaklaştıklarını?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Ben anlatayım. Yakınım akciğer enfeksiyonu diye hastaneye yattı covid testi negatif. Eşi ailesi hiçbirşey yok kendisinde bilinen semptomların hiçbiri yok ama sadece tomografi sonucuna bakarak covid dediler. Sonra yoğun bakıma aldılar. 15 gün sonra tam iyi oldu bir iki güne taburcu edecez demişlerdi ki tekrar ağırlaştı bu sefer test pozitif yani yoğun bakımda covid virüsü aldı 15 gün içinde. Toplamda 2 ay yoğun bakımdan sonra taburcu oldu.
şimdi anlıyor musunuz covid negatif olduğu halde nasıl covid olarak yaklaştıklarını?
İyi bir doktora denk gelmiş yakınınız, şanslıymışsınız.

(link)

Geri